Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Προβάδισμα (αν και μειωμένο) του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα (αν και μειωμένο) του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει          
Προβάδισμα 1,5 ποσοστιαίας μονάδας έναντι της ΝΔ δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι». Ωστόσο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη έρευνα της ίδιας εταιρείας που είχε γίνει πριν από δύο μήνες, το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί σε σημαντικό βαθμό και συγκεκριμένα κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, την ώρα που κατά το ίδιο διάστημα η ΝΔ έχει βελτιώσει τις επιδόσεις της κατά μια ποσοστιαία μονάδα.
Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 21,5% και η Ν.Δ. 20%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 12%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5%, το ΚΚΕ με 5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 4%. Το λευκό και η αποχή συγκεντρώνουν 11,5%, ενώ «άλλο κόμμα» απαντά το 5,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα.
Στην αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον προηγούμενο Νοέμβριο, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έφτανε το 23,5%, ενώ η Νέα Δημοκρατία ήταν στο 19%. Άνοδο 0,5% παρουσιάζουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, σταθερά παραμένουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ, ενώ μειωμένο κατά 1,5% είναι το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Δημοφιλέστερος πολιτικός είναι ο Φώτης Κουβέλης με 43% θετικές γνώμες, και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 37% και ο Αλέξης Τσίπρας με 34%. Ο Πάνος Καμμένος λαμβάνει 26%, και η Αλέκα Παπαρήγα έχει 24%. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι προτελευταίος με 22% και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
eklogika.gr