Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ξανανοίγει ο φάκελος της υπόθεσης του συζύγου της Αλεξίας Έβερτ


Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει να αναιρεθεί η απόφαση με την οποία αθωώθηκε ο γιατρός Δ. Ρολόγης για την αναπηρία του Γ. Αλβέρτη, συζύγου της Αλ. Έβερτ.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασ. Πλιώτας, άσκησε αναίρεση στην απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία κρίθηκε αθώος ο νευροχειρούργος Δημ. Ρολόγης για την υπόθεση του Γιωργίου Αλβέρτη, συζύγου της Αλεξίας Έβερτ, κόρης του Μιλτιάδη Έβερτ.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρολόγης χειρούργησε τον κ. Αλβέρτη και του αφαίρεσε καλοήθη κύστη από τον εγκέφαλο. Όμως κατά το μετεγχειρητικό στάδιο προκλήθηκε στον ασθενή βαρύτατη αναπηρία.
Ο νευροχειρουργός σε πρώτο δικαστικό βαθμό καταδικάστηκε σε φυλάκιση δυο ετών, καθώς η αναπηρία του κ. Αλβέρτη κρίθηκε ότι προκλήθηκε από αδικαιολόγητες ιατρικές παραλείψεις κατά το μετεγχειρητικό στάδιο. Σε δεύτερο δικαστικό βαθμό ο κ. Ρολόγης αθωώθηκε, καθώς κρίθηκε ότι χειρούργησε μεν τον κ. Αλβέρτη, αλλά δεν ευθυνόταν κατά τις μετεγχειρητικές επιπλοκές, αφού το διάστημα αυτό ήταν διευθυντής σε άλλο νοσοκομείο από αυτό όπου έγινε η επέμβαση.
Ο κ. Πλιώτας υποστηρίζει ότι η εφετειακή απόφαση με την οποία αθωώθηκε ο νευροχειρούργος πάσχει από έλλειψη πλήρους, ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, ενώ παράλληλα έχει ασαφή αιτιολογία, αλλά και αντιφάσεις.
Σε περίπτωση που ο Άρειος Πάγος κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης του κ. Πλιώτα, τότε η αθωωτική εφετειακή απόφαση θα αναιρεθεί μεν αλλά, όπως λένε δικαστικοί κύκλοι, το αδίκημα έχει παραγραφεί.

newsit.gr