Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Πέτρος Τατούλης: Ιδιαίτερα επιζήμια η πελατειακή λογική που συνεχίζει η Λαϊκή Συσπείρωση


Ιδιαίτερα επιζήμια χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, την εξακολούθηση της πελατειακής λογικής που διαπνέει τις επερωτήσεις των Περιφερειακών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, αφενός για την αποκατάσταση της γέφυρας του ποταμού Ευρώτα και, αφετέρου, της εγκατάστασης αιολικού συγκροτήματος στη Μάνη.
Για τη γέφυρα του Ευρώτα ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που παρουσιάστηκε. Το έργο έχει ψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο στις αρχές του 2011 και έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκπόνησης της μελέτης. Υπάρχει, ωστόσο, ζήτημα όσον αφορά την πληρωμή της και για το σκοπό αυτό γίνονται ήδη οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο Υπουργείο Οικονομικών και στις λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες.
Για το αιολικό συγκρότημα στη Μάνη ο Περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι για το θέμα αυτό το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει αποφασίσει αρνητικά σε οποιαδήποτε χωροθέτηση αιολικού πάρκου στη Μάνη αν δεν έχει προηγηθεί σχετική χωροταξική μελέτη.
«Η Λακωνία μέχρι χθες υπήρξε παραμεθόριος περιοχή, καθώς η θαλπωρή της κεντρικής κυβέρνησης υπήρξε παντελώς απούσα. Αυτή τη στιγμή συντελείται κοσμογονία έργων μετά το ενδιαφέρον και την κινητικότητά μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε «όταν αναλάβαμε βρήκαμε τρία μεγάλα έργα σε κατάρρευση, με κόστος 50 εκατομμύρια ευρώ και έχουμε χρέος να τα ολοκληρώσουμε και να τα αποδώσουμε στους πολίτες».
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι η παράκαμψη της Σπάρτης εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 20 εκατομμυρίων ευρώ και στόχο να ολοκληρωθούν τα έργα που έχουν μείνει ημιτελή. Στο σχεδιασμό αυτό έχει ενταχθεί και ένα εξαιρετικά σημαντικό υποέργο, αυτό της σύνδεσης της παράκαμψης με τον πολεοδομικό ιστό της Σπάρτης.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο για το γεγονός ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 θα είναι έτοιμη και απολύτως ασφαλής η παράκαμψη των Βουτιάνων με κόστος 2,5 εκατομμύρια ευρώ, μετά τη χρηστή διαχείριση της Περιφέρειας, όταν η μελέτη προέβλεπε ένα κόστος της τάξης των 25 εκατομμυρίων.
Ο κ. Τατούλης έκλεισε την τοποθέτησή του καλώντας τους πολίτες να μη προσφέρουν άλλοθι στις πολιτικές δυνάμεις αυτές που στηρίζουν την παρουσία τους  στην απόλυτη άρνηση.