Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Υπό διάλυση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες! Σε δυο στρατόπεδα το κόμμα του Πάνου Καμμένου. Δειλό και ανεύθυνο τον λένε βουλευτές του!


 Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου
Κάποιοι λένε ότι το κόμμα είναι στα πρόθυρα διάσπασης μετά από όσα έγιναν στη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής τους.
Όλα ξεκίνησαν το πρωί όταν στην συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής προκλήθηκε ένταση.Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ασκήθηκε έντονη κριτική στον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο από τους κυρίους Ζώη και Μαρκόπουλο και το στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργο Αναγνωστόπουλο . 
Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε στην αρχή της συνεδρίασης και όσο ήταν εκεί οι κάμερες για να ανακοινώσει την διεξαγωγή συνεδρίου.
Στην συνέχεια, βουλευτές και στελέχη του κόμματός του, του είπαν να μην αποχωρήσει αλλά να συζητήσουν διεξοδικά εσωκομματικά θέματα, αλλά εκείνος πολύ προκλητικά τους απάντησε: "Δεν θέλω να συζητήσω μαζί σας", και αποχώρησε αμέσως, γεγονός που τους εξαγρίωσε όλους.

Τα τρία σημεία στα οποία διαφωνούν κορυφαία στελέχη και βουλευτές των ΑΝΕΛ είναι: η θέση Καμμένου να υιοθετηθεί το δολάριο ως νόμισμα, ότι ζητάει εκλογές και να παραιτηθούν οι βουλευτές για να τις εκβιάσουν και το "υποπτο" όπως το χαρακτηρίζουν άνοιγμα που κάνει για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κορυφαίο στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τινάχτηκε στον αέρα η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής: «Αιτία υπήρξε το ότι ο κ. Πάνος Καμμένος προκειμένου να μην γίνει συζήτηση για θέματα εξόχως σοβαρά, τόσο για τη γραμμή όσο και για την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος, αλλά και για ζητήματα ηθικής τάξης, έφυγε αφήνοντας στην κυριολεξία άφωνους τους βουλευτές και τη Διοικούσα Επιτροπή».
Κατόπιν τούτου, κοινοβουλευτικά και μη στελέχη τον κατηγορούν ότι «απέδρασε» από τη συνεδρίαση επιδεικνύοντας «απαράδεκτη για αρχηγό κόμματος δειλία και ανευθυνότητα» μπροστά στα κρίσιμα ερωτήματα που θα καλούνταν να απαντήσει, είπε το κορυφαίο στέλεχος των ΑΝΕΛ.

 
Αργά το απόγευμα εκδόθηκε ανακοίνωση από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην οποία αναφέρονται τα εξής:
Συνεκλήθη εκτάκτως κατόπιν αιτήματος μελών της η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Οι παρόντες βουλευτές απάντησαν σε κείμενο που δημοσιεύθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ως εξής:

«Όταν ελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητά» τους) ελέγχεται και η αλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Δηλώνουμε ότι στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη». Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες.

Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε.

Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαιώνει την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου.

Λόγω αρνήσεως του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Παναγιώτης Μελάς.

Ορίστηκε νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Πέμπτη στις 13:00.

Μέχρι στιγμής την απόφαση έχουν υπογράψει οι κ.κ.
Πάνος Καμμένος, Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα.


newsit.gr