Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο Στάινμπρουκ θέλει να… συνταξιοδοτήσει τη Μέρκελ


Peer+Steinbrueck+Social+Democrats+Hold+Federal+jnIsWFib1cMlΟ Πέερ Στάινμπρουκ είναι και επισήμως από σήμερα ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας για την Καγκελαρία, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2013, απέναντι στην υποψήφια των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών, σημερινή… ένοικο του αξιώματος, Άνγκελα Μέρκελ.
Το Συνέδριο του SPD επέλεξε τον Στάινμπρουκ, μοναδικό εξάλλου υποψήφιο, με ποσοστό 93,45%, και ο 65χρονος οικονομολόγος θα έχει την… ευκαιρία του στις κάλπες που έρχονται. Παρόλο που, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, η Άνγκελα Μέρκελ και το CDU θα είναι οι νικητές των επερχόμενων εκλογών, και στη συνέχεια θα υποχρεωθούν να συγκροτήσουν κυβέρνηση Μεγάλου Συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες, κάτι που θα συνεπάγεται ότι ο Πέερ Στάινμπρουκ θα είναι ο επόμενος αντικαγκελάριος της Γερμανίας.
Στην ομιλία του ενώπιον των συνέδρων του SPD πάντως, ο Πέερ Στάινμπρουκ κάθε άλλο παρά… μοιρολάτρης εμφανίστηκε. “Δεν επιθυμώ απλώς μια μεγάλη αλλαγή στη διακυβέρνηση. Θέλω μια εντελώς νέα κυβέρνηση, έναν συνασπισμό ανάμεσα στο SPD και τους Πράσινους. Δεν σκοπεύω να συμμετάσχω σε κανέναν Μεγάλο Συνασπισμό”, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους.
Μια ρητορική απολύτως αναγκαία για προεκλογικούς λόγους, που σε καμιά περίπτωση ωστόσο δεν φαίνεται να έχει… σχέση με την πολιτική πραγματικότητα η οποία έχει διαμορφωθεί σήμερα στη Γερμανία.

ysterografa.gr