Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

"Βράζουν" στην Κόρινθο για το κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών - Έκαναν και μήνυση!


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων της Κορίνθου, μία εβδομάδα μετά την επιχείρηση "Ξένιος Ζευς" ενώ σήμερα το πρωί έγινε στο Επιμελητήριο Κορινθίας σύσκεψη, για το 6ο Σύνταγμα πεζικού της πόλης στο οποίο φιλοξενούνται παράνομοι μετανάστες.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν βουλευτές της Κορινθίας, οι ενώσεις αστυνομικών όλης της Πελοποννήσου, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, ο δήμαρχος Κορίνθου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας και ο προϊστάμενος της υγειονομικής υπηρεσίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν, για άλλη μία φορά, τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση μετέτρεψε, με συνοπτικές διαδικασίες, ένα ενεργό στρατόπεδο σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έθεσαν θέματα ασφάλειας του στρατοπέδου και ελέγχου της υγείας των μεταναστών που κρατούνται,
ενώ υπογράμμισαν ότι η λειτουργία του κέντρου, αποδυναμώνει τις υπηρεσίες της αστυνομίας σε όλους τους νομούς, αφού μετακινούνται αστυνομικοί καθημερινά για την φύλαξη του στρατοπέδου Καλογερόγιαννη απ' όλη την περιφέρεια.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Κορίνθου, το Επιμελητήριο Κορινθίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κορινθίας και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος κατά παντός υπευθύνου, για την μετατροπή του 6ου Συντάγματος Πεζικού σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Ο εμπορικός κόσμος καταγγέλλει μη τήρηση της νομιμότητας σε ότι αφορά τη λειτουργία του χώρου ως κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών κι αναφέρει ότι σύμφωνα με το νόμο δεν μπορεί να μετατραπεί στρατόπεδο σε κέντρο φιλοξενίας, ούτε επιτρέπεται παράλληλη χρήση.
newsit.gr