Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Στουρνάρας:"Το πακέτο έχει κλείσει - Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ" - Βενιζέλος - Κουβέλης ψάχνουν πως θα χρυσώσουν το χάπι!

- Βενιζέλος: "Θα απαιτηθούν νέες θυσίες και περικοπές"
- Κουβέλης: Όλα είναι ανοικτά - Θα γίνει νεα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
- Δεν έκλεισε το θέμα των ειδικών μισθολογίων
- Δυο ώρες κράτησε η σύσκεψη - Θα γίνει και νεα

Την εντύπωση ότι οι κύριοι Κουβέλης και Στουρνάρας ήταν σε δυο διαφορετικές συσκέψεις και όχι στην ίδια έδωσαν οι δυο πολιτικοί οι οποίοι βγήκαν με διαφορά λίγων λεπτών από το Μέγαρο Μαξίμου. Από την άλλη, ο κ. Βενιζέλος έκανε δηλώσεις από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και επιβεβαίωσε ότι μένουν μόνο τεχνικές λεπτομέρειες τις οποίες θα επεξεργαστούν τα επιτελεία των τριών κομμάτων.

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Το πακέτο κλείδωσε

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι το βασικό σενάριο έχει οριστικοποιηθεί και μένουν ένα ή δυο ελάσσονα ζητήματα ανοικτά. "Συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις. Το πακέτο έχει κλείσει. Τα υπόλοιπα είναι τεχνικής φύσεως", είπε χαρακτηριστικά.
Όταν ρωτήθηκε για τα ειδικά μισθολόγια, είπε: "Τα συζητάμε ακόμα", ενώ έβγαλε και είδηση λέγοντας ότι στο βασικό σενάριο δεν υπάρχουν μειώσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ.
βασικό αντικειμενο μας ήταν να προσδιορίσουμε τα επόμενα βήματα για να εμφανιστουμε ενωπιον του εληνικου λαου και ναπουμε οτι υπαρχει συμφωνημενο σχεδιο που μας βγαζει απο το τουνελ δηλαδη να μπει τελος στην καταστροφική συζητηση

Βενιζέλος: Δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες για τα μέτρα
- Κουβέλης: Δεν έχει κλείσει τίποτα

Πιο γενικόλογος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είπε ότι το ζητούμενο είναι να δώσουμε αισιοδοξία και προοπτική στον ελληνικό λαό. Αυτό, είπε, θα γίνει όταν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για να αποκτήσουν νόημα τα "περιβόητα" μέτρα.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα απαιτηθούν νέες θυσίες και περικοπές, αλλά πρέπει να αισθανθεί ο λαός ότι πιάνουν τόπο.

Κάλεσε τους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί στα σενάρια που ακούγονται και πρόσθεσε ότι δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες για τα μέτρα γιατί χρειάζονται επεξεργασία σε επίπεδο επιτελείων.

Ωστόσο, νωρίτερα, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των μέτρων για τα 11,5 δισ. "Γίνεται προσπάθεια να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές με τις οποίες είμαι κατηγορηματικά αντίθετος.Πρέπει να προστατευθούν τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, είτε αφορούν μισθούς, είτε συντάξεις", είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: "Λέμε όχι στις οριζόντιες περικοπές, λέμε όχι σε άλλο μάτωμα της ελληνικής κοινωνίας."

Πρόσθεσε ότι συενχίζεται η προσπάθεια για τα ειδικά μισθολόγια και θα υπάρξει και νεα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Όταν ρωτήθηκε για τις συντάξεις του ΟΓΑ, είπε ότι δεν πρέπει και ΔΕΝ θα περικοπούν.

newsit.gr