Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

«Το καράβι έχει αρχίσει να γυρίζει», ΚΑΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ

«Το καράβι έχει αρχίσει να γυρίζει», σχολίασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον οποίο επισκέφθηκε προκειμένου να τον ενημερώσει για τις επαφές του στο εξωτερικό και τις συνομιλίες του με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ο κ. Σαμαράς έσπευσε να προσθέσει πως «αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι έχουμε λιγότερο όγκο δουλειάς ή πιο εύκολη δουλειά, γι' αυτό και πρέπει να τρέξουμε και τρέχουμε».

Σήμερα το πρωί ο κ. Σαμαράς ενημερώνει τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση κ. κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, ενώ την Παρασκευή θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

Συνεδριάζει την Παρασκευή, 31 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι, το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Την ανάγκη προσήλωσης στο εθνικό συμφέρον υπογράμμισε και χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ενώ ειδικά το θέμα των ειδικών μισθολογίων, διαβεβαίωσε μιλώντας στο Mega, ότι «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασωθούν οι μισθοί των μάχιμων ένστολων... Μιλάμε για τη δικαιότερη κατανομή βαρών. Είναι μια δύσκολη δοκιμασία και προσπαθούμε η κοινωνία μας να την περάσει με τον δικαιότερο τρόπο».

Σχετικά με την εφεδρεία, σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση αναζητείται ο τρόπος να προστατευθούν με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο όσοι χρειαστεί να αλλάξουν καθεστώς. «Ακόμα και εκεί», διευκρίνισε, «δεν υπάρχει απόφαση. Πρώτα απ' όλα αριθμός δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί και η μορφή που θα πάρει αυτό το καθεστώς, αν καταλήξουμε σε αυτήν την επιλογή, δεν έχει οριστικοποιηθεί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε επίσης, ότι μέσα στο φθινόπωρο θα προχωρήσει η πρώτη αποκρατικοποίηση, επισημαίνοντας ότι στόχος δεν είναι αποκλειστικά και μόνο τα ταμειακό όφελος, αλλά και «το μήνυμα που στέλνεις διεθνώς, ότι η ελληνική οικονομία αλλάζει, ότι αξίζει να επενδύσεις στην Ελλάδα».

Μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι έτοιμο και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.