Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

O Πάνος Μπεγλίτης στηρίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την παραίτησή του από την θέση του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αλλά   και την στήριξή του στην υποψηφιότητα του Ευ. Βενιζέλου, στις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Κινήματος, ο βουλευτής Κορινθίας Π. Μπεγλίτης δήλωσε τα εξής:

«Ζήτησα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να με αποδεσμεύσει από την θεσμική μου ευθύνη και ιδιότητα,  του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Το έκανα αυτό, γιατί θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος ως βουλευτής, ως πολιτικός και πρωτίστως ως πολίτης, εν όψει των εσωκομματικών διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας του Κινήματος μας.
Θα μπορούσα, εύκολα και βολικά, να κρυφτώ πίσω από την θεσμική μου ιδιότητα ,του εκπροσώπου τύπου, να μην εκφράσω την οφειλόμενη άποψη που πρέπει όλοι  να  έχουμε σ’ αυτήν την κορυφαία εσωκομματική διαδικασία και να αφήσω να περάσει ο χρόνος μ’ έναν τρόπο καιροσκοπικό και ωφελιμιστικό για μένα ,χωρίς να δυσαρεστήσω κανέναν.
Επειδή όμως, έχω μάθει στην ζωή μου να υπερασπίζομαι την άποψη μου, αποφάσισα να υποβάλω την παραίτησή μου, για να μπορώ να τοποθετηθώ ελεύθερα ,ανεπηρέαστα, με βάση την προσωπική πολιτική μου επιλογή έναντι των υποψηφίων .
Αυτή η απόφασή μου στόχευε ,σεβόμενος τους υποψηφίους ,να εκφράσω την θέση μου και την υποστήριξή μου στην υποψηφιότητα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.
Θεωρώ ότι ο Ευ. Βενιζέλος συγκεντρώνει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, τις δυνατότητες και τις ικανότητες, για να ενοποιήσει την παράταξή μας και να δώσουμε συλλογικά όλοι μαζί μια μεγάλη δημοκρατική μάχη στις εθνικές εκλογές,  για να υπερασπιστούμε το πρόγραμμά μας , αλλά και τον απολογισμό της κυβερνητικής μας θητείας.
Σέβομαι απόλυτα τον αγαπητό φίλο, τον  συναγωνιστή, Χρήστο Παπουτσή, για την μακρά διαδρομή και συνεισφορά του στο Κίνημά μας.
Πιστεύω όμως, πως στις  δεδομένες  πολιτικές, οικονομικές  και κοινωνικές συγκυρίες για την παράταξή μας, ο Ευ. Βενιζέλος μπορεί να εκφράσει, με τον καλύτερο τρόπο, τις αγωνίες της κοινωνικής μας βάσης και να οδηγήσει ενωτικά και συντεταγμένα την δημοκρατική παράταξη στις εθνικές εκλογές.
Θέλω να καλέσω όλους τους δημοκράτες πολίτες ,μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας, να συμμετάσχουν ενεργά και μαζικά σε αυτήν την πρωτόγνωρη δημοκρατική διαδικασία, που αποτέλεσε ένα ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και μοντέλο ,το οποίο ακολούθησαν και άλλα κόμματα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.
Θα πρέπει να είναι για όλους μας μια γιορτή δημοκρατίας αυτές οι εσωκομματικές  εκλογές. Να μην φοβηθούμε τις όποιες απειλές ,τις όποιες πληροφορίες για προβοκάτσια .Το ΠΑΣΟΚ έχει γερές ρίζες στην ελληνική κοινωνία ,παρά την κρίση που βιώνουμε σήμερα. Έχουμε  ισχυρό τον πολιτικό και κομματικό μας πατριωτισμό, το ΠΑΣΟΚ έχει συμβάλλει καθοριστικά στο να αλλάξει η Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια.
Προσερχόμαστε στην κοινωνία ,μιλάμε με τους πολίτες ,τους  ζητάμε να συμμετάσχουν ενεργά και δυναμικά στην εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή της νέας ηγεσίας του Κινήματός μας. Θα είναι μια πολύτιμη εμπειρία ενεργοποίησης της κοινωνικής μας βάσης ,ώστε μέσα από την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση και συμμετοχή, να αναδείξουμε  με ισχυρή νομιμοποίηση τη νέα ηγεσία και  κατόπιν να δώσουμε την μάχη των εθνικών εκλογών. Μια μεγάλη πολιτική μάχη θέσεων απέναντι στην παραδοσιακή αριστερά ,όσο και στην συντηρητική παράταξη. Γιατί τα τελευταία δυο χρόνια στο όνομα μιας αντιμνημονιακής ρητορικής όλοι κρύφτηκαν πίσω από το ΠΑΣΟΚ, το  οποίο κλήθηκε να λάβει σκληρές  αποφάσεις για να αποτρέψει την χρεοκοπία της χώρας και την στάση πληρωμών .
 Ήρθε το τέλος του λαικισμού και της ισοπέδωσης ,των εύκολων λύσεων ,του στρογγυλεμένου λόγου .Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του, προτείνοντας συγκεκριμένα πράγματα για την πορεία της χώρας. Και η επόμενη μέρα, είμαι βέβαιος, πως θα βρει την δημοκρατική παράταξη ισχυρότατη στο κέντρο των πολιτικών και κυβερνητικών εξελίξεων ,ώστε με πολιτική σταθερότητα να προχωρήσει η χώρα στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη.»