Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Όλγα Κεφαλογιάννη...Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει σχέδιο προώθησης του Ελληνικού Τουρισμού, να κλείνουν τα γραφεία του Ε.Ο.Τ. και να συνεχίζεται η πολιτική «του αυτόματου πιλότου

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμό, κ. Παύλο Γερουλάνο, με θέμα τη λειτουργία του γραφείου ΕΟΤ στην Καλαμάτα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η έξοδος της χώρας από την οικονομική και αναπτυξιακή ύφεση προϋποθέτει την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει σε όλους τους τομείς.
Ο Τουρισμός μπορεί να αποτελέσει το βασικό μοχλό κίνησης της πραγματικής οικονομίας, ενισχύοντάς την άμεσα και αποδοτικά, εάν και εφόσον ληφθούν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες και εφαρμοστούν καινοτόμες πολιτικές προβολής και προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος.
Μέχρι  σήμερα, όμως, αντί να λαμβάνονται τα ενδεδειγμένα μέτρα, διαπιστώνεται  έλλειμμα σε κάθε σχετικό τομέα ανάπτυξης του τουρισμού. Αντί για μέτρα στήριξης, ακολουθείται τακτική απαξίωσης κάθε πτυχής της τουριστικής βιομηχανίας.
Ο «στρατηγικός σχεδιασμός» ο οποίος εφαρμόζεται, στηρίζεται στα λουκέτα, στη συρρίκνωση, στην οικονομική αφαίμαξη των επιχειρηματιών, στην ελάττωση των θέσεων εργασίας και στην εξαθλίωση των εργαζομένων.
Είναι μια πολιτική ελλειμματική σε όραμα, σε ιδέες, σε πρωτοβουλίες, σε πρωτοτυπία.  
Παράλληλα, συνεχίζεται η υποβάθμιση των υπηρεσιών του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού. Με διαδικασίες χωρίς αιτιολογική βάση, κλείνουν το ένα γραφείο μετά το άλλο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στερώντας από τον Ελληνικό Τουρισμό ένα καίριο εργαλείο δουλειάς.
Τελευταίο παράδειγμα το γραφείο του Ε.Ο.Τ. στην Καλαμάτα.
Σύμφωνα με ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, έχει τεθεί θέμα παύσης λειτουργίας και του συγκεκριμένου γραφείου, παρόλον ότι αποτελεί νευραλγικής σημασίας υπηρεσία για την προώθηση του τουρισμού σε τοπικό επίπεδο, παρέχοντας πολυσήμαντες υπηρεσίες στις τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής.
Καλούμε τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, να σταματήσει την πολιτική των λουκέτων και να αντιληφθεί, ότι ο Τουρισμός μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες για την Ελλάδα και την οικονομία της. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει σχέδιο προώθησης του Ελληνικού Τουρισμού, να κλείνουν τα γραφεία του Ε.Ο.Τ. και να συνεχίζεται η πολιτική «του αυτόματου πιλότου».
Οι ευθύνες είναι πολλές, είναι σοβαρές και ο αρμόδιος υπουργός οφείλει να αντιληφθεί τα λάθη του και να αλλάξει τακτική, όσο ακόμα υπάρχει χρόνος».