Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ντόρα Μπακογιάννη..Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους είναι αναμφισβήτητα το πρώτο θετικό νέο μετά από πολύ καιρό

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):
«Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους είναι αναμφισβήτητα το πρώτο θετικό νέο μετά από πολύ καιρό. Είναι όμως ένα πρώτο βήμα.Τώρα χρειάζεται η εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η ρύθμιση των χρεών στον ιδιωτικό τομέα. Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία, είναι ο πρώτος στόχος τον οποίο πρέπει να έχουμε».      

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

 Η Ελλάδα απέφυγε την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και τη βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων. Ο στόχος του PSI επετεύχθη. Από εδώ και πέρα το μεγάλο στοίχημα είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης και η επιτυχία της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών, καθοριστικό βήμα για να υπάρξει ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά.    Υπάρχουν όμως ακόμη σοβαρές εκκρεμότητες, όπως είναι η ενεργοποίηση των συλλογικών ρητρών ευθύνης (CACS), το αν θα αξιολογηθεί ως πιστωτικό γεγονός, αν θα υπάρξουν νομικές ενέργειες εις βάρος της χώρας από πιστωτές και πως θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομικών για τους ομολογιούχους φυσικά πρόσωπα που εμπιστεύθηκαν στο ελληνικό κράτος τις αποταμιεύσεις τους. Όπως επίσης είναι κρίσιμο να δούμε πως θα περιορίσουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις από τις σημερινές εξελίξεις στη μακροχρόνια πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

**Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, θα μιλήσει αύριο Σάββατο 10 Μαρτίου και ώρα 12:00 στο Ιδρυτικό Συνέδριο της Νεολαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Μαρτίου στον πολυχώρο «Αθηναΐδα» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός).

*Συνεδριάζει την Κυριακή 11 Μαρτίου και ώρα 10:00 στον πολυχώρο «Αθηναΐδα» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός), η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας.Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με πολιτική εισήγηση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη. Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις μελών της Κεντρικής Επιτροπής.