Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΠέτροςΤατούλης :Πρόκριμα των μετέπειτα εξελίξεων η αξιοποίηση του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Jessica

Πρόκριμα των μετέπειτα εξελίξεων στη χώρα χαρακτήρισε την ουσιαστική αξιοποίηση του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Jessica, κατά τη συνάντηση εργασίας για την έναρξη λειτουργίας του, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και εκπροσώπων της Eurobank, εκ μέρους του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης του Μηχανισμού, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012.

«Επενδύουμε σε αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο καθώς αποτελεί τη νέα προοπτική για την επόμενη προγραμματική περίοδο και το μέλλον. Η φιλοσοφία του Jessica υπαγορεύει την επένδυση πόρων του ΕΣΠΑ σε ένα ταμείο το οποίο θα μοχλεύσει και θα επανεπενδύσει ιδιωτικούς πόρους με ανταποδοτικά οφέλη προς τις τοπικές κοινωνίες. Το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να υλοποιηθεί με άμεση συνάφεια των προτεραιοτήτων και των αναγκών του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο στόχος, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι να επιτευχθεί η μόχλευση της ιδιωτικής οικονομίας με συνδυασμό αστικών αναπλάσεων και επιχειρηματικότητας. Σε συνέχεια της σύσκεψης αυτής και για τη  επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησής του, θα πραγματοποιηθεί νέα τεχνική σύσκεψη την Πέμπτη 15 Μαρτίου.