Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Μπαλασόπουλος: Χωρίς επίδομα δεν έχει εκλογές

Επικριτικός για τη στάση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών είναι ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, με αφορμή τον αποκλεισμό των υπαλλήλων των δήμων από την καταβολή του εκλογικού επιδόματος - ήδη πήρε απόφαση η Ομοσπονδία για αποχή από κάθε εκλογική διαδικασία.
Ο Θ. Μπαλασόπουλος δηλώνει ότι δε θα κάνουν πίσω οι υπάλληλοι των ΟΤΑ και πως δε θα συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες ούτε με επιστράτευση. «Το τζάμπα πέθανε», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, και ζητεί να περάσει τροπολογία στην οποία θα αναφέρεται πως οι συνάδελφοί του θα πάρουν αυτό το επίδομα.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Πώς φτάσατε στην απόφαση για αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες, κύριε πρόεδρε;
Μας είχε πει η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, όσον αφορά στο εκλογικό επίδομα, πως θα μας βάλει μέσα στο νόμο 4051/2012. Ψηφίστηκε ο νόμος, κοιτάμε, πουθενά οι υπάλληλοι των δήμων. Καθαρός εμπαιγμός.
Υπάρχουν αντιδράσεις για τον αποκλεισμό των υπαλλήλων από το εκλογικό επίδομα;
Έχουν «σπάσει» τα τηλέφωνα στην Ομοσπονδία. Όλοι είναι εξαγριωμένοι. «Δεν πάμε να δουλέψουμε. Ας πάνε να δουλέψουν αυτοί που θα πάρουν αποζημίωση», μας λένε με έντονο ύφος.
Ποια θα είναι η επόμενη κίνησή σας;
Εμείς αύριο έχουμε γενικό συμβούλιο, όπου θα επιβεβαιωθεί η ομόφωνη απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής για την αποχή από τις εκλογές.
Περιμένετε άμεσα ανταπόκριση από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών;
Τα χρονικά περιθώρια είναι τέτοια που πρέπει να γίνει κάτι άμεσα. Μέχρι τις 8 Απριλίου που είναι ανοιχτή η Βουλή, θα μπορούσαν να περάσουν μια σχετική τροπολογία στα τόσα σχέδια νόμου που υπάρχουν.
Και εάν υπάρξουν υποσχέσεις;
Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω εάν ακούσουμε πάλι υποσχέσεις ή τύπου «εντάξει, ελάτε, θα σας δώσει η νέα κυβέρνηση».
Εάν υπάρξει επιστράτευση ή μια δικαστική απόφαση που θα βγάζει παράνομη την αποχή, όπως στις εκλογές του 2010;
Εμείς δηλώνουμε καθαρά ότι ό,τι και να γίνει, δεν πάμε να δουλέψουμε. Ούτε με επιστράτευση θα πάμε. Το τζάμπα πέθανε. Ο κόσμος δε θέλει να πάει. Είναι ξεκάθαρο αυτό και πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους υπουργούς.