Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

«Παίζουμε κόντρα στη βία, αλλάζουμε νοοτροπία»


Τα πρόσφατα γεγονότα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες όπου οι εξάρσεις βίας μας φανερώνουν την κακή πλευρά της κοινωνίας μας, δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο.
Προφανώς και δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός, αλλά εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προβληματικής διαχείρισης ορισμένων θυλάκων βίας και ξεπερασμένης νοοτροπίας αντίδρασης.
Ως νέοι άνθρωποι προβληματιζόμαστε από το γεγονός ότι η Πολιτεία αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την αδυναμία της να αποτρέψει τέτοιες καταστροφές οι οποίες επαναλαμβανόμενα κοστίζουν στον Έλληνα πολίτη, οικονομικά και ηθικά.
Σε μια εποχή που η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται καθημερινώς δεν μπορούμε άλλο να εθελοτυφλούμε σε περιστατικά εξάρσεως βίας και να τα αντιμετωπίζουμε απλά ως γραφικά και συνηθισμένα. Είναι καιρός η δική μας η γενιά να αλλάξει και να αλλάξει και η χώρα. Να αλλάξει νοοτροπίες και συμπεριφορές που κανέναν δεν κάνουν υπερήφανο και δεν αρμόζουν στην πραγματικότητα του καθημερινού ανθρώπου. Μέσα στα πλαίσια των αρχών του Κράτους Δικαίου και των Δημοκρατικών αρχών ως διαχρονικές αξίες στην κοινωνία μας, ανοίγουμε τον δρόμο για την ουσιαστική αντίδραση. Μια αντίδραση δημιουργική που θα απαξιώνει τα φαινόμενα βίας και όσους τα πρεσβεύουν, με όπλα την λογική και τα επιχειρήματα και όχι τις βιαιοπραγίες οι οποίες θυμίζουν εποχές ξεπερασμένες.
Γυρίζουμε την πλάτη σε ότι προσπαθεί να μας τρομοκρατήσει και να μας επιβάλει τη στασιμότητα. Για αυτόν τον λόγο η γενιά μας, μια γενιά που έχει κληθεί να πάρει στα χέρια της το μέλλον της χώρας πρέπει να συμβάλλει ενεργά στην αλλαγή νοοτροπίας ώστε να προστατέψουμε την υλική αλλά πάνω από όλα την ηθική κληρονομιά μας.

Από το Γραφείο Τύπου