Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Οι πίνακες με τα χαράτσια στην Πελοπόννησο ανά περιοχή

Με άγριες διαθέσεις η κυβέρνηση επιβάλλει το ειδικό τέλος ακινήτων. Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνοντας το -αληθινό- κοινωνικά ανάλγητο πρόσωπο της κυβέρνησης επιβάλλει υπερμεγέθες χαράτσι σε ιδιοκτήτες συνολικά 5.079.000 ακινήτων οι οποίοι θα κληθούν από τις αρχές Οκτωβρίου να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Από το νέο έκτακτο μέτρο δε θα εξαιρεθούν ούτε οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.


Πόσο θα κοστίσει:
Η επιβάρυνση καθορίζεται από 3 έως 16 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ενώ για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στα 0,5 ευρώ. Τα ποσά αυτά θα αυξηθούν έως και 25% αν πρόκειται για ακίνητα ηλικίας έως 25 ετών. Μόνο για τα ακίνητα ηλικίας άνω των 26 ετών δεν θα υπάρξει καμία προσαύξηση
Τι σημαίνει αυτό:
Ότι η επιβάρυνση θα φτάνει έως και τα 20 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε «φτωχές» περιοχές θα πληρώσουν από μερικές δεκάδες έως κάποιες εκατοντάδες ευρώ. Στις «ακριβές» περιοχές το τέλος θα ξεπεράσει και τα 4.000 ευρώ.

Οι ποινές
:
Όποιοι δεν πληρώνουν θα τους κόβεται αυτομάτως το ρεύμα ενώ θα τους κυνηγά η εφορία.

Τι λέει η ΔΕΗ:
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, μιλώντας στον ρ/σ Βήμα 99,5 ξεκαθάρισε ότι η ΔΕΗ θα εφαρμόσει το νόμο ενώ θα προχωρήσει σε διακοπές για όσους δεν πληρώνουν ενώ δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει και για πιθανές... επιπτώσεις στον αριθμό των ανεξόφλητων λογαριασμών δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «προφανώς θα αυξηθούν οι επισφάλειες».

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ