Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΔΕΘ 2011)


Πρωθυπουργική εμφάνιση φέρεται να ετοιμάζεται να κάνει το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Στη ΝΔ θεωρούν ιδιαίτερα κρίσιμη την παρουσία του κ. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, ούτως ώστε «να δείξει ότι έχει τις λύσεις ως ο επόμενος πρωθυπουργός».
Να σημειωθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δήλωσε σήμερα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως θεωρεί «χρέος του να στηρίξει την παράταξη και τον πρόεδρό της» και να συμμετάσχει στην εμφάνιση του κ. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη.
Στην ομιλία του το Σάββατο, ο κ. Σαμαράς, αναμένεται να επαναλάβει τη θέση του για πολιτική επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου και θα επιμείνει ότι «άλλο το χρέος και άλλο η πολιτική που έχει επιβληθεί», θεωρώντας πως υπάρχει ακόμα περιθώριο, παρά το γεγονός πως έχουν στενέψει τα χρονικά περιθώρια.
Ο κ. Σαμαράς, αναμένεται να καταθέσει για άλλη μια φορά αίτημα για άμεση διεξαγωγή εκλογών και να εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση με κύριους άξονες τα νέα φορολογικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, αλλά και το θέμα της εργασιακής εφεδρείας. Στη ΝΔ, άλλωστε, τονίζουν εδώ και μέρες ότι η εφεδρεία όπως σχεδιάζει να την εφαρμόσει η κυβέρνηση απέχει πολύ από τη δική τους πρόταση.
Πάντως, σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες, ο γραμματέας της Ν.Δ., Ανδρ. Λυκουρέντζος, απέφυγε να εξειδικεύσει την πρόταση του κόμματός του αναφορικά με το ποσοστό επί του βασικού μισθού που θα λαμβάνουν όσοι μπαίνουν στο καθεστώς της εφεδρείας, λέγοντας ότι «εμείς μιλούμε για ένα τριετές μεταβατικό στάδιο με αμοιβή στο ύψος του βασικού μισθού, χωρίς επιδόματα και υπερωρίες που δημιουργούν σήμερα το πρόβλημα».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ:

  • Αύριο Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, το πρωί θα έχει συσκέψεις με τους παραγωγικούς φορείς και το απόγευμα με επιστημονικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος.  
  • Το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου, το πρωί θα επισκεφθεί περίπτερα της ΔΕΘ και το βράδυ (20:00) θα εκφωνήσει την καθιερωμένη ομιλία προς τις παραγωγικές ομάδες.
  • Την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.