Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ντόρα Μπακογιάννη: Είμαστε η μόνη δύναμη που έχει το θάρρος να μιλάει ρεαλιστικά και καθαρά.

 Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη ΔΕΘ παραχώρησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη συνέντευξη Τύπου.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας υποστήριξε ότι αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τον τόπο η σύγκρουση με τις δυνάμεις του λαϊκισμού, οι οποίες, όπως είπε, πολεμούν για να μην αλλάξει τίποτα. Συγκεκριμένα τόνισε:
«Αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τον τόπο, μέσα από αυτή την κρίση να αναμετρηθούμε με το λαϊκισμό και τις παθογένειες που φόρτωσε στην Ελλάδα και στις νέες γενιές.
Η αλήθεια είναι ότι οι δυνάμεις του λαϊκισμού τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει κατά κράτος το ρεαλισμό, την υπευθυνότητα, την κοινή λογική σε αυτό τον τόπο.
Είναι η ώρα όλοι όσοι πιστεύουν και το αντέχουν, να σταθούν απέναντι σε αυτό το κατεστημένο.
Τέτοιες δυνάμεις εκτός από τη Δημοκρατική Συμμαχία υπάρχουν και αλλού. Σε άλλες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, στο χώρο των επιχειρήσεων, στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στους νέους αγρότες και εργαζόμενους, στη νέα γενιά, που στα πανεπιστήμια αντιστέκεται για πρώτη φορά στις δυνάμεις του φαύλου κομματισμού. Τώρα είναι η ώρα να συσπειρωθούμε και να βγούμε μπροστά. Χωρίς εγωισμούς και δογματικά κολλήματα.
Η αναμέτρηση νοοτροπιών και αντιλήψεων  νομοτελειακά πλησιάζει, και εδώ που φτάσαμε είναι απολύτως απαραίτητη.
Η σύγκρουση θα είναι μεταξύ εκείνων που θέλουν η χώρα να προχωρήσει μπροστά, αλλάζοντας τα πάντα και αυτών που αγωνίζονται για να μην θιγούν τα κατεστημένα και οι δυνάμεις αδράνειας της μεταπολίτευσης».
Επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα διαδραματίσει ρόλο καταλύτη στην κατεύθυνση της προώθησης των αλλαγών που έχει ανάγκη ο τόπος, σημειώνοντας:  
«Είμαστε η μόνη δύναμη στη Βουλή που είχε το θάρρος να μιλήσει ρεαλιστικά και καθαρά. Γι’ αυτό και θα γίνουμε σε πείσμα όλων, ο καταλύτης των μεγάλων αλλαγών που χρειάζεται η χώρα. Χωρίς υποκρισία και  μικροκομματικούς συμβιβασμούς. Με σχέδιο και πρωτοβουλίες που θα απελευθερώσουν τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και θα εξασφαλίσουν πραγματική στήριξη  σε εκείνους που πραγματικά την χρειάζονται».