Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Μνημείο βαρβαρότητας, αναποτελεσματικότητας και αναξιοπιστίας το νέο χαράτσι στα ακίνητα.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μνημείο βαρβαρότητας, αναποτελεσματικότητας και αναξιοπιστίας αποδεικνύεται το νέο – έκτο κατά σειρά – χαράτσι στα ακίνητα.
·         Βαρβαρότητας, διότι – παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις – επιβάλλεται ακόμη και στις πιο ευπαθείς ομάδες, σε πολίτες χωρίς εισοδήματα, σε άτομα με αναπηρία, σε ανέργους. Ο ισχυρισμός Βενιζέλου για δήθεν “δίκαιο επιμερισμό” αποδεικνύεται πρόκληση και εμπαιγμός.
·         Αναποτελεσματικότητας, διότι – όπως ο ίδιος ο υπουργός ομολόγησε – επιβάλλεται αδιάκριτα και εσπευσμένα, επειδή έπεσαν έξω σε όλες τις εκτιμήσεις και όλους τους στόχους τους.
·         Αναξιοπιστίας, διότι διαψεύδονται όλα όσα έλεγε ο κ. Βενιζέλος - μόλις πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη - για το ύψος του νέου κεφαλικού φόρου. Όπως διαψεύδονται και οι διαβεβαιώσεις – που έδινε πριν δύο μήνες – ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό γι αυτό και η ΔΕΗ δεν είναι και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός.
Τα ψέματα Βενιζέλου δεν κρύβονται πια.
-   Το χαράτσι στις λαϊκές συνοικίες είναι εξαπλάσιο σε σχέση με εκείνο που ο ίδιος είπε. Είναι, δηλαδή, στα 3 ευρώ ανά τετραγωνικό και όχι στο 0,5 ευρώ που είπε.
-       Οι συντελεστές, φθάνουν, τυπικά, έως και τα 16 ευρώ ανά τετραγωνικό και όχι έως τα 10 ευρώ που είπε ό ίδιος στη Θεσσαλονίκη.
-        Ουσιαστικά, όμως, φθάνουν έως και τα 20 ευρώ ανά τετραγωνικό, αφού οι συντελεστές αυξάνονται ακόμη περισσότερο ανάλογα με την “ηλικία” των χτισμάτων».