Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Παραιτήθηκε ο Hλίας Ανδρικόπουλος από πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου


Παραιτήθηκε, αιφνιδίως, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου και Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, από πρόεδρος του Φορέα και αναμένεται εντός της προσεχούς εβδομάδος να συγκληθεί γενική συνέλευση, προκειμένου να εκλεγεί νέος πρόεδρος. 
 Ο κ. Ανδρικόπουλος ανέφερε ότι η υπόθεση των απορριμμάτων είναι κρίσιμη και βρισκόμαστε σε μία ευαίσθητη περίοδο με εν εξελίξει διεργασίες, γι' αυτό και δεν θέλει να πει πολλά. Παρά ταύτα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι υπέβαλε την παραίτησή του στην Εκτελεστική Επιτροπή "για λόγους ευθύνης, αξιοπρέπειας και μεγάλης απογοήτευσης". 

 "Προσπάθησα όλο αυτό το διάστημα να συνενώσω απόψεις μεταξύ συναδέλφων και να λύσουμε το πρόβλημα με διαδικασία φιλική προς το περιβάλλον" υπογράμμισε ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και πρόσθεσε: 
"Δεν μπορούμε με αφορισμούς να λύσουμε το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Χρειάζεται συνεννόηση και πιστεύω, όπως και όλοι οι δήμαρχοι, ότι πρέπει να έχουμε τον πρώτο λόγο στη διαχείριση". 
Επίσης, σημείωσε ότι "υπάρχουν απόψεις που δεν γεφυρώνονται εύκολα" ενώ επεσήμανε ότι "πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τι θέλει ακριβώς για να δούμε πώς θα συνεχίσουμε τον διάλογο". 
"Είναι μία ασαφής εικόνα τι ακριβώς θέλει η κυβέρνηση" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρικόπουλος, συμπληρώνοντας: "Δεν υπάρχει ενιαία στάση των δημάρχων. Πρέπει να ευθυγραμμιστούν όλοι οι δήμαρχοι σε ενιαία γραμμή, να την στηρίξουμε, και θέλουμε και η κυβέρνηση και η Περιφέρεια να είναι μαζί μας και να συνεργαστούμε". 
Επιπλέον, ο παραιτηθείς πρόεδρος ανέφερε: "Κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή η Πελοπόννησος να γεμίσει σκουπίδια, γιατί με την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ δεν θα έχουμε πού να πάμε τα σκουπίδια".
Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερα από αυτά που προσέφερε, δήλωσε απογοητευμένος και τόνισε: "Μόνο με συναίνεση και συνεργασία μπορούμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα". 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ