Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

.Τρόμος και αίμα στην καρδιά της Ευρώπης! ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Οι εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες, στο διεθνές αεροδρόμιο και σε σταθμό του μετρό προκάλεσαν τουλάχιστον 21 θανάτους, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που δόθηκε λίγο πριν από τις 11.00 τοπική ώρα (12.00 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη βελγική πρωτεύουσα προς το Γαλλικό Πρακτορείο.
Υπάρχουν "11 θάνατοι" στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ και επίσης "περίπου δέκα" στον σταθμό Μάαλμπεκ στη ευρωπαϊκή συνοικία "όπου σημειώθηκε μια πολύ ισχυρή έκρηξη στο μετρό", δήλωσε ο Μέις. "Οι περισσότεροι τραυματίες έχουν ήδη απομακρυνθεί, η κατάσταση είναι αρκετά χαωτική".


Η ανταποκρίτρια της Καθημερινής στις Βρυξέλλες Ελένη Βαρβιτσιώτη μεταδίδει ότι υπάρχει Κύπρια που έχει τραυματιστεί από την έκρηξη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ενώ υπάρχει και δεύτερο τραυματισμένο άτομο από την έκρηξη στο μετρό στο σταθμό Μάλενμπεκ

Κύπρια ελαφρά τραυματισμένη -επιβεβαιωμένο- από έκρηξη αεροδρομίου και πληροφορίες και για δεύτερο τραυματισμένο από έκρηξη στο

Το αεροδρόμιο έκλεισε και αναμένεται να επαναλειτουργήσει στις 6 το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα). Κλειστοί είναι, επίσης, οι σταθμοί του μετρό στις βελγική πρωτεύουσα, ενώ διακόπηκαν όλα τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και του Eurostar. Έκλεισαν τα σύνορά τουςς με το Βέλγιο η Ολλανδία και  η Γαλλία.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε στο προσωπικό της να αποφεύγει τις μετακινήσεις, ενώ στην πορτοκαλί βαθμίδα ανέβηκε το επίπεδο συναγερμό στα κτήρια της ΕΕ. Σύμφωνα με ανάρτηση της Επιτρόπου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, όλες οι συναντήσεις εντός των κτηρίων αναβάλλονται και επιτρέπεται η είσοδος μόνο στο προσωπικό με κάρτα εισόδου.

Ενδεικτικές του πανικού που επικρατεί είναι αναφορές και φήμες που διαδίδονται για νέα «θερμά σημεία» σε όλο το Βέλγιο: Διαψεύστηκε αναφορά για έκρηξη στα Δικαστήρια, ενώ υπήρξαν αναφορές για ύποπτα πακέτα σε διάφορα σημεία (μεταξύ των οποίων και στο Παλάτι). Τελευταία αναφορά ήθελε και τον κεντρικό σταθμό της Αμβέρσας να εκκενώνεται.
Η American Airlines ανακοίνωσε ότι κανένας από τους υπαλλήλους της δεν περιλαμβάνεται στους τραυματίες των εκρήξεων που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών.
Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν πως η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο γκισέ της American Airlines στο αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας.
Η εταιρία αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές αλλά διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της πως "φροντίζει για τους πελάτες, τους υπαλλήλους και τους συμβασιούχους της".
Η εταιρία προσθέτει στην ανακοίνωσή της πως ακυρώθηκε η πτήση 751 που αναμενόταν να αναχωρήσει σήμερα από τις Βρυξέλλες με προορισμό τη Φιλαδέλφια.
Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ η πτήση της Aegean Α3620 που αναχώρησε από το αεροδρόμιο των Αθηνών στις 08:30 με τελικό προορισμό τις Βρυξέλλες.
 Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «οι πτήσεις Α3621, Α3622, Α3623 προς/από Βρυξέλλες δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα 22 Μαρτίου, καθότι το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό. Οι αλλαγές εισιτηρίων είναι δυνατές χωρίς χρέωση και οι ακυρώσεις πραγματοποιούνται με πλήρη επιστροφή χρημάτων για όλους τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια προς/από τις Βρυξέλλες μέχρι και 31 Μαρτίου».
Η πρωινή πτήση (αναχώρηση 9:40) από Αθήνα προς Βρυξέλλες της εταιρείας Ryanair προσγειώθηκε κανονικά στο αεροδρόμιο Σαρλερουά των Βρυξελλών.
Το πρακτορείο Belga News μετέδωσε ότι στρατός και αστυνομία ενισχύουν την ασφάλεια γύρω από τους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας.
 Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου επιβεβαιώνει αναφερόμενος στις εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ότι οφείλονται σε επίθεση αυτοκτονίας, μετέδωσε το δίκτυο RTBF, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Newsroom