Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ψάχνουν τους ληστές που χτύπησαν ηλικιωμένο στην Αρχαία Κόρινθο


Ψάχνουν τους ληστές που χτύπησαν ηλικιωμένο στην Αρχαία ΚόρινθοΣε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη αγνώστων, οι οποίοι τα ξημερώματα χτύπησαν και λήστεψαν ηλικιωμένο στο σπίτι του στην Αρχαία Κόρινθο.
 Συγκεκριμένα, τρεις άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, λίγο μετά τις 4.00 τα ξημερώματα, μπήκαν στο σπίτι ενός 60χρονου στην Αρχαία Κόρινθο και αφού τον χτύπησαν, με την απειλή όπλου τον λήστεψαν, παίρνοντας όσα χρήματα βρήκαν να έχει στο σπίτι του κι εξαφανίστηκαν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φύτεψαν 4.000 μαύρα πεύκα στον Ταΰγετο

Φύτεψαν 4.000 μαύρα πεύκα στον Ταΰγετο
Με χορηγούς δράσης τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία (στη δύμαμή της αθροίζονται περισσότεροι από 100 σύλλογοι ανα τον κόσμο), το Φαρμακευτικό Σύλλογο και το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, αλλά κι έξι από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λιανεμπορίου στην Καλαμάτα, ολοκληρώθηκε χθες (13 Δεκεμβρίου 2015) η προγραμματισμένη εθελοντική αναδάσωση στον Ταΰγετο, που οργανώθηκε από τις δασικές υπηρεσίες της Μεσσηνίας με τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των δήμων Καλαμάτας και Σπάρτης και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Η διοργάνωση αναδάσωσης είχε πανηγυρικό τόνο και ευρεία απήχηση, καθώς συμμετείχαν εικοσιένας φορείς και 250 περίπου ενεργοί πολίτες, με αποτέλεσμα να φυτευτούν 4000 φυτά μαύρης πεύκης στην περιοχή Φάρμακα - Λακώματα του δημόσιου δάσους Ταϋγέτου. 

 Τις εργασίες αναδάσωσης στον Ταΰγετο παρακολούθησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ενώ ενεργά συμμετείχαν στη φύτευση δενδρυλλίων η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα
Σχετικά με το εθελοντικό εγχείρημα αναδάσωσης του Ταϋγέτου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Νομίζω ότι είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, η οποία στηρίζεται κυρίως στην ευφυή αντίληψη της Δασικής Υπηρεσίας και βέβαια στη βοήθεια όλων των εθελοντών. Ευτυχώς στην περιφέρειά μας έχουμε εξαιρετικές εθελοντικές ομάδες, οι οποίες είναι έτοιμες να προσφέρουν υπηρεσίες στον κοινό στόχο. Η αναδάσωση που γίνεται στην περιοχή, είναι συμβολικά εξαιρετική και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί μας δίνεται η δυνατότητα στα καινούρια χρηματοδοτικά προγράμματα, σε απόλυτη συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς, να προετοιμάσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρέμβασης, που θα αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα των καταστροφών. Το ένα κομμάτι είναι αυτό. Το δεύτερο κομμάτι είναι, ότι η προστασία του δάσους δεν εναπόκειται μόνο στην φροντίδα των Υπηρεσιών, αλλά είναι φροντίδα και υποχρέωση όλων των πολιτών, η οποία έχει και συνταγματική επιταγή. Όπως υπάρχει το ακροτελεύτιο άρθρο της πολιτικής προστασίας και της πολιτικής ευθύνης των πολιτών, υπάρχει και το αντίστοιχο συνταγματικό άρθρο, που προστατεύει τα δάση και καλεί τους πολίτες σε μια τέτοια πολιτική».

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε στην Λιβαβειά

Η φάση του ακυρωθέντος γκολ του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις, με τον Μπερμπάτοφ να στηρίζεται πάνω στον Τριποτσέρη, προτού στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιάΜπορεί ο ΠΑΟΚ να προερχόταν από σερί νίκες σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League, με τελευταία το διπλό επί της Ντόρτμουντ, ωστόσο στην Λιβαβειά, απέναντι σε έναν αξιόλογλο Λεβαδειακό δεν τα κατάφερε. Εμεινε στο 0-0 στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 14η αγωνιστική, χάνοντας έδαφος στην μάχη της 2ης θέσης.
Οσον αφορά την εικόνα του ματς, ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο ήταν «φλύαρος» χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει αυτό που λέμε κλασικές ευκαιρίες. Ο Λεβαδειακός ήταν καλά στημένος, κατά διαστήματα είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και σε μερικές περιπτώσεις ανησύχησε την άμυνα του δικεφάλου, έχοντας μάλιστα πιο κλασικές ευκαιρίες.

Τιμή στον Ολυμπιακό, για τα 90 χρόνια ιστορίας του. Βράβευσαν τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του

Βράβευσαν τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του

Την ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και τον Βαγγέλη Μαρινάκη τίμησε σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, στο δημοτικό θέατρο Πειραιά  το βράδυ της Δευτέρας ο Πειραιάς, με μπροστάρη τον Δήμαρχό του Γιάννη Μώραλη, με αφορμή τη συμπλήρωσε 90 χρόνων από την «γέννηση» της ομάδας.
 
 
  Μια σπουδαία εκδήλωση όπου το παρών έδωσαν στελέχη από όλα τα τμήματα του Θρύλου, όπως επίσης διάφορες προσωπικότητες του αθλητισμού, της κοινωνίας του Πειραιά αλλά και απλοί πολίτες
Από τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, το «παρών» έδωσαν οι ποδοσφαιριστές Δημήτρης Σιόβας, Γιάννης Μανιάτης, Κώστας Φορτούνης, Μπράουν Ιντέγε, Παϊτίμ Κασάμι, Ρομπέρτο, Νταβίντ Φουστέρ, Αλεχάντρο Ντομίνγκες, Λούκα Μιλιβόιγεβιτς, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς.
Από την ΚΑΕ Ολυμπιακός βρέθηκαν οι Γιάννης Σφαιρόπουλος, Μίλαν Τόμιτς, Ιωάννης Παπαπέτρου, Ντι Τζέι Στρόμπερι, Γιάννης Αθηναίου και ο Διευθυντής Επικοινωνίας, Χρήστος Μπαφές.
Ακόμη το παρών έδωσαν και οι Σωκράτης Κόκκαλης, ενώ εκεί ήταν και οι Σάββας Θεοδωρίδης, Γρηγόρης Γεωργάτος, Μιχάλης Κουντούρης, Πέτρος Κόκκαλης, Θοδωρής Γιαννίκος, Γιώργος Παύλου, Βασίλης Βασιλειάδης.
Μάλιστα εκείνος που έκλεψε την… παράσταση ήταν ο πρώην ιδιοκτήτης της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης, με τις «φαρμακερές» ατάκες που εκστόμισε για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού.
Τιμή στον Ολυμπιακό, «φαρμακερές» ατάκες από τον Κόκκαλη! (pics)

Αρχικά σχολίασε τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν χθες (13/12) στο Καραϊσκάκη, από τους φίλους της ομάδας, στο ματς των πειραιωτών με τον Παναιτωλικό: «Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στη χώρα ειδικά στο ποδόσφαιρο. Έχει αμέτρητα πρωταθλήματα την καλύτερη ομάδα τους κορυφαίους φιλάθλους εκτός από μερικές φορές. Αυτά είναι ένα πλεονέκτημα που δεν το έχουν οι άλλες ομάδες. Χθες (13/12) οι φίλαθλοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για μια εμφάνιση που δεν τους άρεσε. Θέλω να τους πω: οι κακομοίρηδες φίλαθλοι των άλλων ομάδων που έχουν τόσα χρόνια να πάρουν πρωτάθλημα θα έπρεπε να έρχονται με καλάζνικοφ (γέλια)», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Κόκκαλης και πρόσθεσε:
«Έκανα ότι έπρεπε και μπορούσα να κάνω για τον Ολυμπιακό που αγαπούσα. Ο κύριος Μαρινάκης είναι σίγουρος ότι θα με φτάσει και θα με ξεπεράσει σε πρωταθλήματα. Ελπίζω αν θέλει να αφήσει και κανέναν άλλο να πάρει πρωτάθλημα (γέλια)», κατέληξε.
Εξάλλου να πούμε ότι Κοκκαλης και Μαρινάκη τα είπαν για αρκετή ώρα, ενώ ο νυν ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού, είχε θερμό τετ α τετ και με τον προπονητή της ομάδας μπάσκετ, Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο τελευταίος τα είπε και με τον όμολογό του από τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, Μάρκο Σίλβα


 

Τώρα αναζητούν νέες Αμυγδαλέζες - Mεταφορά μεταναστών στην Κόρινθο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μυστικότητα προκειμένου να αποφευχθούν αντιδράσεις

Τώρα αναζητούν νέες Αμυγδαλέζες
Την εποχή που οι μετανάστες «εξαφανίζονταν» αναπολούν στην κυβέρνηση, καθώς αναζητούν εναγωνίως χώρους όπου θα μπορέσουν να στεγάσουν όχι πλέον οικογένειες προσφύγων, αλλά ομάδες νεαρών αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων εκδηλώνονται όλο και συχνότερα επεισόδια.
Το κλειστό γήπεδο του Χόκεϊ στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού έχει από χθες εκκενωθεί, αφού προηγήθηκαν συμπλοκές ανάμεσα κυρίως σε Μαροκινούς μετανάστες που είχαν απομείνει μέσα σε αυτό. Με παρέμβαση της Αστυνομίας, όλοι οι αλλοδαποί που είχαν απομείνει, περίπου 400, μεταφέρθηκαν από το Χόκεϊ στο Κλειστό του Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο, όπου και εκεί σημειώθηκε μικρής έκτασης ένταση από μετανάστες που διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες διαβίωσης. Η ένταση στο Κλειστό του Φαλήρου δεν επεκτάθηκε πέραν της καθιστικής διαμαρτυρίας, ενώ την προηγούμενη μέρα, Σάββατο, οι συμπλοκές ανάμεσα σε Μαροκινούς και Αφγανούς προκάλεσε την επέμβαση δύο διμοιριών των ΜΑΤ.

Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στο Μετρό Ομόνοιας – Έσπασαν στο ξύλο τους ελεγκτές

Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στο Μετρό Ομόνοιας – Έσπασαν στο ξύλο τους ελεγκτές
Μία θρασύτατη επίθεση δέχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι ελεγκτές του Μετρό στην αποβάθρα του σταθμού στην Ομόνοια όσο περίμεναν τον συρμό, στον οποίο θα επιβιβάζονταν προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους εισιτηριών.
Μία ομάδα περίπου 20 ατόμων φορώντας κράνη έφτασαν στην αποβάθρα του σταθμού και μόλις τους αντιλήφθηκαν, τους πλησίασαν και χωρίς να προηγηθεί καμία κουβέντα, άρχισαν να τους χτυπούν ανελέητα.
Μάταια, οι ελεγκτές προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά η ομάδα συνέχιζε να τους βαράει.
Προκλήθηκε πανικός στην αποβάθρα στην Ομόνοια με τους επιβάτες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες να προσπαθούν να φύγουν από την αποβάθραμ φοβούμενοι επέκταση των επεισοδίων.
Τελικά, οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να χτυπήσουν και να τραυματίσουν τρεις από τους ελεγκτές που βρίσκονταν στην αποβάθρα, οι οποίοι μεταφέθηκαν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι.
Με τα κράνη στο κεφάλι, η ομάδα κατάφερε να διαφύγει από το σταθμό του Μετρό στην Ομόνοια, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους ελεγκτές έχει χτυπήματα στο κεφάλι με τους γιατρούς να του έχουν κάνει ράμματα, ενώ ο δεύτερος έχει χτυπήματα στα πλευρά και ο τρίτος στη μύτη.

newsit.gr

ΟΙ 153 ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Κανείς δεν μπορεί να επιρρίψει την αποκλειστική ευθύνη της εθνικής κατάντιας μας στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ του κ.Τσίπρα, που ένα χρόνο τώρα κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει το ξερίζωμα του εθνικού παρακράτους και την εθνική σωτηρία.
Κανείς δεν μπορεί να επιρρίψει την αποκλειστική ευθύνη της εθνικής κατάντιας μας στις Κυβερνήσεις Παπανδρέου – Σαμαρά, που έφεραν ξενόφερτα Μνημόνια για να κρατήσουν ερμητικά κλειστή τη λίστα Λαγκάρντ και να εμποδίσουν το ξερίζωμα του εθνικού παρακράτους και την εθνική σωτηρία.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ΣΑΚΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΪΝΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ



Αποτέλεσμα εικόνας για onned 

Σχετικά με την πρόταση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της πρωινής προσευχής και του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            «Σε μια εποχή που το μνημόνιο της αριστεράς φορτώνει με νέους φόρους,μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις στους πολίτες, όπου η πολιτική της Κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το προσφυγικό και μεταναστευτικό κινδυνεύει να μετατρέψει την χώρα σε αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών και τα κενά στην εκπαίδευση την έχουν οδηγήσει σε διάλυση, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την κατάργηση της πρωινής προσευχής και των θρησκευτικών. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πολιτική τους είναι να επιβάλουν τις ανθελληνικές ιδεολογικές τους αγκυλώσεις στο χώρο της Παιδείας. Θέλουν μια χώρα χωρίς εθνική ταυτότητα, χωρίς παράδοση, χωρίς αρχές και αξίες. Ο Ελληνισμός όμως, διαχρονικά, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Ελληνορθόδοξη πίστη και παράδοση.  Τί να περιμένει κανείς άραγε από αυτούς που αρνούνται την γενοκτονία των Ποντίων, χαρακτηρίζουν τους Μακεδονομάχους «Τζιχαντιστές» και από μια νεολαία που έχει ως πρότυπα τρομοκράτες και μπαχαλάκηδες. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να  ξηλώσει κάθε έννοια, κάθε σύμβολο που ενώνει τους Έλληνες  με την ιστορία μας και τις παραδόσεις του Έθνους μας».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ THΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης συναντήθηκε με τον Κινέζο υπουργό Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας στα Κεντρικά Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας των δύο Κομμάτων συζήτησαν τα παρακάτω:
·         Την πορεία της επένδυσης της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, η οποία ξεκίνησε επί κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας,
·         την έναρξη συνεργασίας του Ινστιτούτου Κωνσταντίνου Καραμανλή με το αντίστοιχο Ινστιτούτο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας
·         την περαιτέρω συνεργασία και ανταλλαγή αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων σε επίπεδο περιφερειακών οργανώσεων και νεολαίας

Στη συνάντηση, επίσης, συμμετείχαν η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κωνσταντίνου Καραμανλή κα Ρόδη Κράτσα και ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. κ. Γιάννης Σμυρλής.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με τις τροποποιήσεις στις συμφωνίες των αυτοκινητοδρόμων Κεντρικής Ελλάδος και Μορέα που εισήχθησαν προς συζήτηση στο πολυνομοσχέδιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μήνυμα του Προέδρου της Βουλής στον τηλεμαραθώνιο της Unicef για τα προσφυγόπουλα Εισερχόμενα x

Την ομόθυμη θέληση των μελών του Κοινοβουλίου για τη στήριξη όλων των προσφυγόπουλων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης στο μήνυμά του κατά τη διάρκεια του τηλεμαραθώνιου αγάπης της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef  με θεματικό τίτλο «Βοηθήστε τα προσφυγόπουλα», που μεταδίδεται απόψε από τη συχνότητα της ΕΡΤ2. Ο φετινός τηλεμαραθώνιος έχει σκοπό να εξασφαλίσει χρήματα για την παροχή ειδών και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης και προστασίας των παιδιών, που αναζητούν με τις οικογένειές τους μια καλύτερη ζωή, κυνηγημένα από τον πόλεμο.

Η Λυγιά τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Σπυρίδωνα

 














Στη Λυγιά και στον εκεί πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Σπυρίδωνος βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος το Σάββατο το πρωί, 12 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα μνήμης του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος,, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ι. Ναού αλλά και Ιερείς της περιοχής και Διακόνους, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία. 
 
 









Σε αυτήν την λατρευτική σύναξη η παρουσία των πιστών, με πρώτους τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο και το Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν σημαντική, καταδεικνύοντας την ενότητα της Εκκλησίας υπό τον Επίσκοπο. 

 











Στον εποικοδομητικό του λόγο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου ως ποιμένος λογικών προβάτων πού ακολουθούν στην ζωή τους το παράδειγμα των Αγίων και του Ευαγγελίου με αγάπη για τον πλησίον τους, αντιπαραβάλλοντάς τους με τους σύγχρονους ανθρώπους, οι οποίοι είναι πνευματικά νεκροί, διότι ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους και όχι για τον πάσχοντα αδελφό τους.  Τέλος κάλεσε τους πιστούς να ακολουθήσουν το ήθος την πίστη και την βιωτή του Αγίου, ώστε να προκόπτουν πνευματικά.

Δήλωση Στέφανου Μάνου με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων:

http://www.euro2day.gr/video_flow/photos/2011/01_jan_2011/stefanos_manos.jpgΟ πρώην Υπουργός Στέφανος Μάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση  με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων:

22 χρόνια μετά την πρωτοποριακή σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, το Ελληνικό Δημόσιο κατάφερε να υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων. Επιτέλους!

22 χρόνια άχρηστων κυβερνήσεων που, για να προστατεύσουν τοπικά ανομολόγητα μικροσυμφέροντα, αποστέρησαν τον τουρισμό από μια βασική υποδομή. Απομένει το σημαντικότερο μετά το Ελ. Βενιζέλος αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Αν επιτέλους γίνεται το σωστό με τα περιφερειακά αεροδρόμια το οφείλουμε αποκλειστικά στην επιμονή της τρόϊκας που αγνόησε τις ηλίθιες αντιρρήσεις και προκαταλήψεις της αριστερής κυβέρνησης.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ

 

ΑΔΕΔΥ: Ιδού τα επτά σημεία του νέου μισθολογίου που οδηγούν σε μειώσεις αποδοχών στο Δημόσιο – Καλεί σε συλλαλητήριο την Τρίτη

Για μειώσεις και όχι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπάλληλων με το νέο μισθολόγιο κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και την πορεία προς τη Βουλή που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Παράλληλα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα για δήθεν προστασία των μισθών και υποτιθέμενες μελλοντικές αυξήσεις να αποκρύψει την καθήλωση των αποδοχών επ’ αόριστον, τη μείωση μισθών στους νεοπροσλαμβανόμενους και την αύξηση μέσω επιδομάτων στα επιτελικά στελέχη. Την εικόνα θολώνουν ακόμα περισσότερο τα ΜΜΕ με τις κραυγές για δήθεν αυξήσεις στο Δημόσιο εν μέσω κρίσης», προσθέτει.

Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για 121 θέσεις σε Δήμους

Στην τροποποίηση της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων καθώς και των δικαιολογητικών συμμετοχής των υποψηφίων στην Προκήρυξη που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, εκατό (100) θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και είκοσι μία (21) θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), προχωρεί το ΑΣΕΠ.
Πρόκειται για θέσεις  τακτικού προσωπικού διαφόρων κλάδων-ειδικοτήτων σε Δήμους της χώρας καθώς και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΣΕΠ η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 7 Ιανουαρίου 2016 ημέρα Πέμπτη και λήγει την 21η Ιανουαρίου 2016, ημέρα Πέμπτη.
Επισημαίνεται ότι, δικαίωμα συμμετοχής στην Προκήρυξη 1Δ/2015 έχουν μόνο όσοι περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και φορέων, που δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ από 1-1-2009 και μετά καθώς και όσοι έχουν διατεθεί προς διορισμό σε αντικατάσταση – αναπλήρωση των αρχικώς διορισθέντων υποψηφίων με απόφαση Τμήματος του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, και δεν διορίστηκαν μέχρι σήμερα.
Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 26ης Ιανουαρίου 2016, ημέρας Τρίτης.
Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του ΑΣΕΠ 

aftodioikisi.gr

Πού καθορίζονται οι μισθοί με το νέο Μισθολόγιο – Ποια 4 επιδόματα παραμένουν

Με το νέο ενιαίο μισθολόγιο αποσυνδέεται ο μισθός από το βαθμό και ορίζονται τα νέα μισθολογικά κλιμάκια για τους υπαλλήλους, ανάλογα με την κατηγορία της εκπαίδευσής τους.
Έτσι, για τους υπαλλήλους με κατηγορία εκπαίδευσης ΠΕ και ΤΕ προβλέπονται 19 μισθολογικά κλιμάκια εξέλιξης, ενώ για τους υπαλλήλους ΔΕ και ΥΕ καθιερώνονται 13 μισθολογικά κλιμάκια.

Ο Χρίστος Δήμας για την μεταφορά οικονομικών μεταναστών στο Κέντρο φιλοξενίας Κορίνθου

Γραπτή ερώτηση στα συναρμόδια Υπουργεία για την μεταφορά 122 οικονομικών μεταναστών στο Κέντρο φιλοξενίας Κορίνθου κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Συγκεκριμένα, ο Χρίστος Δήμας κάνει λόγο για ανυπαρξία κυβερνητικού σχεδίου ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να συγχέει το προσφυγικό με το μεταναστευτικό ζήτημα και να μεταφέρει άρον άρον οικονομικούς μετανάστες στο Κέντρο φιλοξενίας στην Κορινθία.  Στην γραπτή ερώτηση ο κ. Δήμας τονίζει ότι η πλήρης επαναλειτουργία του κέντρου φιλοξενίας θα οδηγήσει σε περαιτέρω αποδυνάμωση της αστυνόμευσης του νομού καθώς προκύπτει ότι ήδη ζητήθηκε η συνδρομή περισσότερων αστυνομικών δυνάμεων της Κορινθίας για να συμβάλουν στις προσπάθειες φύλαξης του Κέντρου.

Παράλληλα, ο βουλευτής Κορινθίας ζητά να πληροφορηθεί αν, και πόσους επιπλέον οικονομικούς μετανάστες σκοπεύει το αρμόδιο Υπουργείο να μεταφέρει στο κέντρο καθώς, και για το αν η κυβέρνηση έχει κάνει τις απαραίτητες συνεννοήσεις με την πρεσβεία του Μαρόκο και τη μαροκινή κυβέρνηση προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία επαναπροώθησής τους δεδομένου ότι, οι οικονομικοί μετανάστες δεν είναι πρόσφυγες.

Τέλος, ο Χρίστος Δήμας ζητάει διευκρινήσεις από τα συναρμόδια Υπουργεία αναφορικά με το ποιος έχει αναλάβει την σίτιση των οικονομικών μεταναστών στο κέντρο φιλοξενίας και πόσο αναμένεται αυτό να στοιχίσει στο ελληνικό δημόσιο.


Συγκεκριμένα, στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται:

Ερώτηση βουλευτών Ν.Δ για την άδικα μειωμένη ενιαία ενίσχυση που έλαβαν οι αγρότες

http://www.sfedona.gr/sites/default/files/styles/node-detail/public/field/image/10_0.jpg?itok=jkx9cRxu
Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό για την απαράδεκτα και άδικα μειωμένη ενιαία ενίσχυση που έλαβαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι συνυπέγραψε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, μαζί με 23 ακόμη βουλευτές της Ν.Δ. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της Ν.Δ., με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, τονίζουν πως με ευθύνη της κυβέρνησης χιλιάδες δικαιούχοι της ενιαίας ενίσχυσης είδαν την περασμένη βδομάδα το ποσό που έλαβαν να είναι κατά πολύ μειωμένο, χωρίς καμία εξήγηση και προειδοποίηση από την πολιτεία. Οι βουλευτές σημειώνουν πως, αγρότες και κτηνοτρόφοι στερήθηκαν το δικαίωμα να κάνουν χρήση του νέου ευεργετικού κοινοτικού κανονισμού και να λάβουν μέχρι 30 Νοεμβρίου 2015 το 70% της προκαταβολής, αντί του 50% όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Με την ερώτησή τους εξάλλου, καλούν τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων  να ξεκαθαρίσει πότε  θα εξοφληθεί το σύνολο της ενιαίας ενίσχυσης που παραδοσιακά και απαρέγκλιτα εξοφλείτο μέσα στον Δεκέμβριο κάθε έτους. Παράλληλα, ζητάνε να πληροφορηθούν τον χρόνο πληρωμής της ενιαίας ενίσχυσης εκείνων, που έμειναν αδίκως, εκτός πληρωμών, αν και δικαιούνται την προκαταβολή. Ως προς αυτό, σημειώνουν ότι με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, περίπου 1 στους 4 αγρότες και κτηνοτρόφοι μένουν εκτός πληρωμών.


Συγκεκριμένα στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται:

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΑΙΩΡΟΣ ΒΥΘΙΖΕΙ ΛΑΣΤΙΧΕΝΙΑ ΒΑΡΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

20151213073304.jpg

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΑΙΩΡΟΣ ΒΥΘΙΖΕΙ ΛΑΣΤΙΧΕΝΙΑ ΒΑΡΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Στο βίντεο Τουρκική Ακταιωρος με κανόνι νερού γεμίζει την λαστιχένια βάρκα κατάφορτη με γυναικόπαιδα

Greek Hellenic News Feed

Περισσότεροι από 195 χιλιάδες πολίτες ωφελήθηκαν από την Ψηφιακή Αλληλεγγύη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVSjXMny2i_xEstIX0B_6A37ilKqUoNcW9H8zSi5oMe3Nn1fboe1k-HvB-l1F6CNd6H34hrTwuyYh17RncON9PqtoqXgYAA6do8IHwMd1-jULAs7e878JZLHJ7avS78m4nIVKPM4ph1Ps/s1600/internet-connection.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώνεται αύριο και τυπικά η δράση της Ψηφιακής Αλληλεγγύης που υλοποίησε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η οποία προσέφερε δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο, δωρεάν εξοπλισμό πληροφορικής και κατάρτιση σε περισσότερους από 195 χιλιάδες πολίτες, ενώ συνεργάστηκαν περισσότερες από 370 επιχειρήσεις τεχνολογίας κάθε μεγέθους.

Επιδιώκοντας τη μείωση του ψηφιακού χάσματος και του ψηφιακού αναλφαβητισμού και στο πλαίσιο υλοποίησης της «Ψηφιακής Στρατηγικής 2014-2020», το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), ενεργώντας ως Δικαιούχος, υλοποίησε, σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας Α.Ε. (ΕΔΕΤ), την δράση «Ψηφιακές Υπηρεσίες Αλληλεγγύης στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ - ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ 14 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με την υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση - αξιοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Χ.Α. : Ανακοίνωση για τα νέα προαπαιτούμενα


Η Γεροβασίλη χορεύει ζεϊμπέκικα - όπως οι πολιτικοί της μέντορες Τσοχατζόπουλος και Παπανδρέου - οι συριζαίοι υπουργοί τρώνε και πίνουν εις υγείαν των κορόιδων και ο λαός στενάζει από τα άθλια, δολοφονικά μέτρα που επιβάλλουν κατ' εντολή της γερμανικής οικονομικής ολιγαρχίας.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Για την επίσκεψη της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σύριζα και Ανέλ αρπάζουν την πρώτη κατοικία των Ελλήνων, την ίδια ώρα που εξασφαλίζουν την πολυτελή δωρεάν διαμονή για δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες και σε συνεργασία με την ανθελληνική Ευρωπαϊκή Ένωση προωθούν τον ρατσισμό σε βάρος των Ελλήνων.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου 

MΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ «ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ» 11/12/2015, Πάτρα




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας με θέμα: «Παρόν & Μέλλον στη Χρηματοδότηση της Έρευνας & Καινοτομίας» την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στην Πάτρα, στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, στο πλαίσιο των Δράσεων Πληροφόρησης και Δημοσιότητας της ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ για την περίοδο 2014 – 2015.