Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Δήλωση του πρώην υπουργού Πάνου Μπεγλίτη για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου «Δεν μπορεί κανείς μας να σιωπήσει στο δημοψήφισμα της Κυριακής»



http://www.beglitis.gr/beglitis/wp-content/uploads/2011/09/1557357-490x300.jpg 
Δήλωση του πρώην υπουργού  Πάνου Μπεγλίτη για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου

«Συμμετέχω κι εγώ σε αυτήν την εθνική συλλογική προσπάθεια που γίνεται όλες αυτές τις ημέρες και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή,  για να στηρίξουμε την χώρα μέσα στην Ευρώπη, για να στηρίξουμε την ευρωπαική της πορεία, να υπερασπιστούμε μια Ελλάδα ως ισότιμο και ενεργό μέλος στους ευρωπαικούς θεσμούς, στην ευρωζώνη και στο ευρώ.
Ζούμε δραματικές στιγμές στη νεώτερη ιστορία μας και από τις αποφάσεις μας, από την βασική μας συμμετοχή στο δημοψήφισμα της Κυριακής, κρίνεται το μέλλον μας, το μέλλον της χώρας , της νέας γενιάς, όλων μας. Άρα δεν μπορεί κανείς μας να σιωπήσει. Δεν μπορεί κανείς μας να μείνει στο περιθώριο με τα προβλήματά του και την αγανάκτησή του για όλα όσα   έχουμε ζήσει τα τελευταία πέντε χρόνια. Με τα λάθη μας και τα καλά μας. Έχουμε πάνω από όλα την ευθύνη, ως ενεργοί πολίτες, να σταθούμε σήμερα υπέρ της Ελλάδας μέσα στην Ευρωζώνη.»

«Τα εσωκομματικά τους προβλήματα τα έκαναν προβλήματα της χώρας»

«Η χώρα κατέρρευσε το 2010 ως αποτέλεσμα ανεύθυνων οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών που ακολουθήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν. Ως κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην οποία συμμετείχα προσπαθήσαμε ακριβώς να ανατρέψουμε την πορεία προς την ασύνταχτη χρεοκοπία. Είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα  στην άταχτη χρεοκοπία, στην φτώχεια και σε εικόνες που βλέπουμε σήμερα στους δρόμους όλης της Ελλάδας και σε μια σκληρή συμφωνία εκείνη την περίοδο. Τότε αναλάβαμε τις ευθύνες μας, πέρα από τον υπολογισμό του πολιτικού κόστους. Τότε κατέρρευσε μια μεγάλη παράταξη αναλαμβάνοντας τις εθνικές της ευθύνες. Δυστυχώς  δεν το βλέπουμε σε αυτήν την κυβερνητική πλειοψηφία. Σε αυτό το κυβερνητικό συνονθύλευμα που δυστυχώς κυβερνά σήμερα την χώρα. Φτάσαμε ακριβώς στο δημοψήφισμα γιατί ο πρωθυπουργός δεν είναι σε θέση ,δεν θέλει ή και φοβάται να αναλάβει τις εθνικές του ευθύνες. Τα εσωκομματικά τους προβλήματα τα έκαναν προβλήματα της  Ελλάδας. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τους πολίτες ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους επιλογές στις πρόσφατες εκλογές, ανεξάρτητα από την κομματική τους ένταξη.»

«Εκείνοι που σπρώχνουν την χώρα σε τυφλή σύγκρουση πρέπει να απομονωθούν- Πρέπει να αποτρέψουμε την ολοκληρωτική μας κατάρρευση»

«Καλώ τους πολίτες να μην συμμετάσχουν σε κατασκευές πόλωσης, μίσους, διχόνοιας και εμφυλιοπολεμικές συγκρούσεις. Αυτό το θέλουν ελάχιστες μειοψηφίες προκειμένου να επιβάλλουν επιλογές που θα είναι επώδυνες και καταστροφικές για την χώρα. Με ψυχραιμία , με ευθύνη, με αποφασιστικότητα πρέπει να αντιπαραθέσουμε τα επιχειρήματά μας αναλαμβάνοντας ο καθένας το πολιτικό και κοινωνικό του κόστος. Να αντιπαρατεθούμε με δημοκρατικούς όρους γιατί είμαστε και θέλουμε να παραμείνουμε μέσα στην Ευρώπη μια ανοιχτή δημοκρατική χώρα, μια κοινωνία που σέβεται την διαφορετική άποψη. Εκείνοι που σπρώχνουν την χώρα σε τυφλή σύγκρουση πρέπει να απομονωθούν. Πιστεύω ότι το ΝΑΙ θα κερδίσει σε αυτήν την δύσκολη περίοδο, σε αυτήν την δύσκολη δημοκρατική αντιπαράθεση. Πρέπει όμως η επόμενη μέρα να μας βρει ενωμένους για να προσπαθήσουμε να βγάλουμε την χώρα από την  βαθειά και πολύπλευρη κρίση. Να αποτρέψουμε την ολοκληρωτική μας κατάρρευση. Να κλείσουμε λοιπόν τα αυτιά μας στις σειρήνες της διχόνοιας και του τυφλού φανατισμού.»

Εσύ ποιους θα εμπιστευτείς;


Εσύ ποιους θα εμπιστευτείς;ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ δημοψήφισμα ένα είναι το πραγματικό δίλημμα: Ποιους θα εμπιστευτούμε για να ψηφίσουμε «Ναι» ή «Οχι» σε ένα απίθανης έμπνευσης και υλοποίησης δημοψήφισμα. Γιατί ο τρόπος που τέθηκε το ερώτημα και η επιμονή στη διεξαγωγή του, παρότι ΔΕΝ υπάρχει πλέον ούτε η πρόταση-κείμενο που περιγράφεται ούτε καν το πρόγραμμα στήριξης που έληξε στις 30 Ιουνίου, βάζει σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις ακόμη και τον πιο αθώο πολίτη.

Όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν βγει στον «αέρα» – Τι δείχνουν για «ΝΑΙ» & «ΟΧΙ» – Πού θα κριθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Το… απόλυτο ντέρμπι μεταξύ του «ναι» και του «όχι», δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα της Κυριακής. Η σύγκρουση της κάλπης που θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον της χώρας, αναμένεται να είναι αμφίρροπη, κάτι που φαίνεται από τα τελευταία γκάλοπ.
Κάντε κλικ για να δείτε…
Δημοσκόπηση GPO για Mega
Δημοσκόπηση Alco για «Πρώτο Θέμα»
Δημοσκόπηση Alco για Έθνος
Δημοσκόπηση τμήματος Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ.
Δημοσκόπηση GPO για BNP Paribas
Δημοσκόπηση ProRata για Εφημερίδα των Συντακτών
Δημοσκόπηση Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το Bloomberg
Δημοσκόπηση Public Issue για “Αυγή”
Δημοσκόπηση Metron Analysis για parapolitika.gr

aftodioikisi.gr

Απαιτείται ισχυρό «ναι»

Τα εξαγόμενα του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της χώρας μας στην Ευρώπη είναι προφανές ότι δεν εξαντλούνται σε μια επιλογή των πολιτών για τη διάσωση της οικονομίας και τη διατήρηση του ευρώ ως ενιαίου νομίσματος. Αναμφιβόλως, κρίνουν πολλά περισσότερα. Καθορίζουν την πορεία της χώρας μας για τις επόμενες δεκαετίες και το μέλλον των παιδιών μας και των επόμενων γενεών.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι η πορεία αυτή είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την ευρωπαϊκή της προοπτική. Με άλλα λόγια, δεν νοείται καμία άλλη σκέψη που θα έθετε σε κίνδυνο την παραμονή στο ευρώ και θα οδηγούσε στην οριστική χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή και η οποία θα ισοδυναμούσε με διεθνή απομόνωση και εθνική καταστροφή. Και, υπό το πρίσμα αυτό, γίνεται ακόμα περισσότερο αντιληπτή η εθνική αναγκαιότητα για μια θετική, ισχυρή ψήφο των Ελλήνων πολιτών υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην Ευρώπη.

Στο σκοτάδι της χρεοκοπίας γεννιέται η σπίθα της ελπίδας - Οι μαγικές λύσεις που υποσχόταν ο Αλέξης Τσίπρας κατέρρευσαν με κρότο

Στο σκοτάδι της χρεοκοπίας γεννιέται η σπίθα της ελπίδας
Οι μαγικές λύσεις που υποσχόταν ο Αλέξης Τσίπρας κατέρρευσαν με κρότο. Το λόγο πλέον έχουν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις με ατζέντα πραγματικών αλλαγών

Η Ελλάδα από την περασμένη Δευτέρα μπήκε στη δίνη της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. Το φιτίλι το πυροδότησε ο Αλέξης Τσίπρας με την κίνησή του να ανακοινώσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος, που αυτομάτως προκάλεσε πανικό στους καταθέτες οι οποίοι έσπευσαν να σηκώσουν τις αποταμιεύσεις τους. Το bank run αναπόφευκτο και ο πρωθυπουργός με το Υπουργικό του Συμβούλιο υπέγραψαν την απόφαση για το κλείσιμο των τραπεζών. Και όμως, ο Τσίπρας το 2011, όταν ο Παπανδρέου πήγε να εξαγγείλει το δικό του δημοψήφισμα, έλεγε ότι η κίνηση αυτή θα οδηγούσε αμέσως στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.

«ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ στην Ευρώπη»

Άρθρο του Δημοσθένη Δαββέτα 



Το πραγματικό ερώτημα του Δημοψηφίσματος δεν ειναι αυτο πουχει γραφτεί στο ψηφοδέλτιο αλλα το ακόλουθο: ευρώ η δραχμή; Έξοδος η παραμονή στην Ευρώπη; Γιατί η σημερινή κρίση που μας βύθισε η Ελληνική κυβέρνηση ειναι πιο βαθιά, αφορά το μέλλον της χώρας, των πολιτών, των παιδιών μας. Πρόκειται για το μεγάλο ΝΑΙ η ΟΧΙ οπως έγραψε κι ο μεγάλος μας ποιητής Κων/νος Καβαφης.Η μεγάλη αυτή στιγμή ειναι η ψήφος της Κυριακής.Δεν υπάρχει μέλλον εκτός Ευρώπης. Λένα ένα μεγάλο ΝΑΙ στην Ευρώπη. Γιατί; Γιατί είμαστε πολίτες της εδώ και τέσσερις δεκαετίες . Γιατί ανήκουμε

Επεισόδια από κουκουλοφόρους στο Σύνταγμα - Στη συγκέντρωση υπέρ του «όχι» στην πλατεία Συντάγματος, μίλησε ο Τσίπρας

Περήφανο «όχι» στα τελεσίγραφα ζητά ο Αλέξης Τσίπρας
 Στη συγκέντρωση υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. στην πλατεία Συντάγματος, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρα. προκειμένου «να ενισχυθεί η θέση της Ελλάδας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, βάζοντας το θεμέλιο για τη σύναψη μιας συμφωνίας που θα ανοίγει μια νέα προοπτική για τη χώρα, δίνοντας λύση στο πρόβλημα του χρέους και θέτοντας τους όρους για την επιστροφή στην ανάπτυξη». Η κυβέρνηση υπογράμμισε πως στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ο ελληνικός λαός καλείται να πάρει στα χέρια του το μέλλον του τόπου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στα τελεσίγραφα των δανειστών και τους εγχώριους υποστηρικτές της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων.
Με την φράση «Οι εκβιασμοί ηττήθηκαν, ο λαός θα γράψει ιστορία», ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας , απευθύνοντας χαιρετισμό σε χιλιάδες συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα, εξέφρασε την βεβαιότητά του για την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα ενότητας στον ελληνικό λαό , τονίζοντας «ό,τι και να αποφασίσουμε την Κυριακή, την Δευτέρα δεν θα έχουμε τίποτα να χωρίσουμε».
Σήμερα δεν διαμαρτυρόμαστε, σήμερα γιορτάζει η δημοκρατία, η δημοκρατία είναι χαρά, είναι λύτρωση, είναι διέξοδος και σήμερα γιορτάζουμε την νίκη της δημοκρατίας, είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον κόσμο να πει την Κυριακή ξεκάθαρα ένα μεγάλο και περήφανο «όχι» στα τελεσίγραφα.
Επεισόδια από κουκουλοφόρους κοντά στο Σύνταγμα
Προηγουμένως σημειώθηκαν επεισόδια  μεταξύ αστυνομικών και ομάδας περίπου 100 αντιεξουσιαστών κοντά στο Σύνταγμα, Περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης έκαναν οι δυνάμεις ασφαλείας για να διαλύσουν τους κουκουλοφόρους που εκσφενδόνιζαν πέτρες και καδρόνια.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι έγιναν προσαγωγές, ενώ οι αντιεξουσιαστές μετά τα επεισόδια διασκορπίστηκαν στα γύρω στενά.
Υπ' ατμόν βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις για αποφυγή επεισοδίων κατά τις παράλληλες συγκεντρώσεις υπέρ του «ναι» και του «όχι» σε Καλλιμάρμαρο και Σύνταγμα αντίστοιχα.
Προς αποφυγή επεισοδίων, η ΓΑΔΑ έχει καλέσει τους διαδηλωτές του «όχι» να χρησιμοποιήσουν το σταθμό του μετρό «Σύνταγμα», ενώ οι διαδηλωτές του «ναι» καλούνται να αποβιβαστούν στους σταθμούς «Ευαγγελισμός» και «Ακρόπολη» για να φτάσουν στο Καλλιμάρμαρο.

Ο Νίκος Αλιάγας στη συγκέντρωση του ΝΑΙ


Πλήθος κόσμου στο Καλλιμάρμαρο υπέρ του ΝΑΙ

Δύο μεγάλες και παράλληλες συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας για το «ναι» και το «όχι»
Με σύνθημα «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ» οι Έλληνες ενώνουν τις φωνές τους στο Καλλιμάρμαρο τώρα και απαντούν στο ερώτημα της Κυριακής. «Είναι η στιγμή για όλους τους Έλληνες να δώσουμε ξεκάθαρη απάντηση στο πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος: την παραμονή μας ή όχι στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ένα ερώτημα που θα καθορίσει την πορεία και το μέλλον ολόκληρων γενεών, αλλά και την ίδια μας την υπόσταση ως σύγχρονη χώρα», αναφέρει σε ανακοίνωση του το κίνημα των πολιτών του «ΝΑΙ».
«Καλούμαστε να διαφυλάξουμε τη χώρα, τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας από διχαστικά διλήμματα και από φωνές, εντός και εκτός Ελλάδας, που προωθούν έναν καταστροφικό απομονωτισμό».
"Ενώνουμε τις φωνές μας, κρατάμε τη χώρα ζωντανή. Ναι στην Ελλάδα, Ναι στο Ευρώ" αναφέρεται στη σελίδα στο Facebook του "Μένουμε Ευρώπη". "Δε θέλουμε την απομόνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση"
 Οι διοργανωτές λένε ότι η εκδήλωση δεν υποστηρίζεται από τα κόμματα αλλά από εκατοντάδες φορείς, που τους ενώνει η κοινή αγωνία για το μέλλον της χώρας.

"Όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι με το ναι μένουμε στην Ευρώπη, με το όχι ξεκινάει μία νέα περιπέτεια" είπε , ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης
 Ανάμεσα σε εκείνους που πήγαν στη συγκέντρωση του ΝΑΙ, ήταν και ο διεθνούς φήμης Έλληνας παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας, ο οποίος ως παιδί μεταναστών, μίλησε για τη σημασία που έχει να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη.
 Το κάλεσμα ήταν για τις 19:30 αλλά από πριν τις 19:00 άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος, κρατώντας ελληνικές σημαίες αλλά και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Χαιρετισμό αναμένεται να απευθύνει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης ενώ πολλοί άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων δίνουν ήδη το παρών. ...

NON - PAPER ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ



Για την Έκθεση του ΔΝΤ για τη Βιωσιμότητα του Χρέους

Για μια ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα.
Λέει ότι η έκθεση του ΔΝΤ για τη Βιωσιμότητα του Χρέους που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα «τον δικαιώνει». Ψέμα!
Αντίθετα, η Έκθεση του ΔΝΤ τονίζει ότι «πολύ σημαντικές αλλαγές στις ακολουθούμενες πολιτικές και στις οικονομικές προοπτικές από την αρχή αυτής της χρονιάς οδήγησαν σε μεγάλη αύξηση των χρηματοδοτικών αναγκών». Επίσης, υπογραμμίζει ρητά ότι πριν το φετινό Ιανουάριο, αν είχαν διατηρηθεί οι στόχοι του Προγράμματος το χρέος ήταν βιώσιμο και θα πήγαινε καλύτερα από τους στόχους βιωσιμότητας που έθετε ως τότε το ΔΝΤ (βλέπε παρ. Implications, σελ. 3 της Έκθεσης). Καταλογίζει λοιπόν ευθέως στην κυβέρνηση ότι, με πράξεις και παραλήψεις της, επιδείνωσε από κάθε πλευρά τις προοπτικές βιωσιμότητας του χρέους.
Πιο συγκεκριμένα την κατηγορεί ότι:

Δημοψήφισμα: Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας την προσφυγή δυο πολιτών κατά της διεξαγωγής του

Εν αναμονή απόφασης του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του δημοψηφίσματος
 Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση των δύο Ελλήνων πολιτών που ζητούσαν να κριθεί αντισυνταγματικό το μεθαυριανό δημοψήφισμα. Κατά συνέπεια διεξάγεται κανονικά την ερχόμενη Κυριακή το δημοψήφισμα.

Την αίτηση ακύρωσης του δημοψηφίσματος υπέβαλλε ο δικηγόρος και πρωην συμβουλος Επικρατείας Σπύρος Νικολάου και ο μηχανικός Δημήτριος Μανάου, ενώ υπάρχαν παρεμβάσεις αντιλόγου από 17 δικηγόρους (Θαν. Καμπαγιάννης, Κωστας Παπαδάκης, Γιαννης Ραχιώτης, Γ. Κοκκας ως εκπρόσωπος του κινήματος Αμεσης Δημοκρατίας ) που ζητούν να γινει κανονικά το δημοψηφισμα.

Ο Δημ. Σκαλτσούνης, σύμβουλος Επικρατείας, ανέπτυξε την εισήγησή του προς την Ομομέλεια, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως τίθεται ερώτημα αρμοδιότητας του Δικαστηρίου να κρινει κυβερνητικές πράξεις. Από την πλευρά του ο αιτών Σπύρος Νικολάου ανέφερε:

- Το δημοψηφισμα νοείται ως εκδήλωση της συμμετοχής της κοινωνίας στη διαμορφωση του κυβερνητικού έργου. Η αντιληψη στις προηγμένες κοινωνίες έχει αλλάξει. Θα πρέπει να γινεται με προυποθεσεις και συγκεκριμένους όρους. Πρόκειται για διοικητική πραξη της διοικητικής εξουσίας και μόνο. Αρα όπως γινεται παραδεκτή και κρίνεται απο σας μια κυβερνητική πράξη της κυβέρνησης που περνάει απο τη Βουλή έτσι και τώρα πρέπει να γινει παραδεκτή η αιτηση και να κριθεί απο το δικαστήριο. Ειναι η ίδια αντιληψη που επικρατεί σε όλα τα προηγμένα κράτη. Αν παραπέμψετε την υπόθεση στο Εκλογοδικείο (Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο) σημαίνει πως εθελοτυφλούμε αφού η αποφαση θα εκδοθεί μετά απο 3 μήνες.

Απο την πλευρά της η δικηγόρος κα Μαρούπα που παρενέβη υπέρ της αποφασης του υπουργικού Συμβουλιου επισήμανε:
πως πρέπει να ακουστεί η βουληση του ελληνικου λαού προσθέτοντας πως : "Εχουμε βιώσει 6 χρονια με κυβερνήσεις που νομοθετουν σε βάρος του ελληνικούν λαού, ανεξαρτητα απο τη βούλησή του. Ηρθε η ωρα να σηκωθούμε απο τον καναπέ και να αποφασισουμε για τις ζωές μας".  Στο τέλος η δικηγόρος κατέληξε πως" το ερωτημα ειναι αν υφισταται η Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία στην Ελλάδα".

Άλλοι παρεμβαίνοντες υπερ του δημοψηφισματος ανεφεραν επισης πως "δεν ειναι αναρμοδιο το δικαστηριο γιατι θα ειναι σα να πρέπει να κρινει κάθε φορά μια εγκλογική διαδικασία" και πρόσθεσαν πως "το ερώτημα δεν αφορά στενά δημοσιονομικό θέμα αλλά συνολικά την κοινωνική, οικονομιξη ζωή των πολιτών".

Από την πλευρά του Δημοσίου τονίστηκε κυρίως το απαράδεκτο της αιτήσεως καθώς απόφαση και το προεδρικό διαταγμα αποτελούν κυβέρνητική πράξη και όπως αναφέρετι και σε σειρά αποφασεων του δικαστηρίου δεν υπόκειται σε κρίση του ΣτΕ. Όπως τόνισαν Αρμοδιότητα για κυρος του δημοψηφισματος εχει το Ανωτατο Ειδικό Δικαστήριο.

Στο τέλος της διαδικασίας ο Πρόεδρος τόνισε : "Η κρισιμότητα των στιγμών επιβαλλει άμεση ληψη αποφάσεως. Θα αποσυρθούμε και η αποφαση θα εκδοθεί εντός των προσεχών ωρων. Θα ανακοινωθεί δημόσια και προφορικα σε αυτη την αίθουσα.."

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Softex στο Αιγάλεω


Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο της Softex στο Αιγάλεω στη διασταύρωση της Ιεράς Οδού και Χαρτεργατών.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 20 οχήματα με 60 πυροσβέστες. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κλειστό χώρο, όπου φυλάσσονται χαρτιά και άλλα εύφλεκτα υλικά.
 Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία εκδηλώθηκε σε ψευδοροφή του κτιρίου, ενώ υπήρχαν άτομα που εργάζονταν στο χώρο τα οποία απομακρύνθηκαν.

«Ο πρωθυπουργός ψεύδεται» Μητσοτάκης: Άλλα λέει η έκθεση του ΔΝΤ και άλλα ο Τσίπρας στον ελληνικό λαό

Μητσοτάκης: Άλλα λέει η έκθεση του ΔΝΤ και άλλα ο Τσίπρας στον ελληνικό λαόΟ Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, με αφορμή το μήνυμά του, ότι ψεύδεται δημόσια σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία σχετικά με το περιεχόμενο της πρόσφατης έκθεσης του ΔΝΤ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σημειώνει ότι το ΔΝΤ στην έκθεσή του λέει τα εξής:

• Το χρέος ήταν βιώσιμο μέχρι το καλοκαίρι του 2014
• Αν οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις συνεχίζονταν το χρέος θα παρέμενε βιώσιμο
• Η αλλαγή πολιτικής - εφόσον συνεχιστεί - θα οδηγήσει στην ανάγκη κουρέματος του χρέους

«Αυτά λέει η έκθεση του ΔΝΤ. Και όχι αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό μοιραίο, άβουλο και απελπισμένο που οδηγεί τον ελληνικό λαό σε διχασμό και την οικονομία σε αφανισμό «επιχαίροντας που με τις πολιτικές του, το Ελληνικό χρέος καθίσταται μη βιώσιμο».

«ΝΑΙ στην Ελλάδα της Ευρώπης», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έδωσε σε μετάφραση την περίληψη της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα αναφορικά με την ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

http://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2014/11/%CE%A3%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%8215.jpg
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Περίμενα πως μέσα σε τέτοιες δραματικές συνθήκες για τη χώρα και το λαό μας, θα υπήρχε και η ελάχιστη υπευθυνότητα. Έστω και ελάχιστα ίχνη αλήθειας. Όμως εκείνος επιμένει στα ψέματα…
Ο κ. Τσίπρας επικαλείται σήμερα την τελευταία Έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Και λέει πάλι ψέματα! Γιατί η ίδια έκθεση κατηγορεί τη δική του κυβέρνηση, πως είναι αυτή που επιδείνωσε την κατάσταση της Οικονομίας, από κάθε άποψη, τους τελευταίους πέντε μήνες! Κι επειδή επιδεινώθηκε η κατάσταση της χώρας, η Έκθεση προτείνει νέο μνημόνιο με πολύ βαρύτερα μέτρα.
Τι να πει κανείς;
Τους κατηγορούν ότι χειροτέρεψαν τα πάντα και εκείνοι... πανηγυρίζουν!
Τους φέρνουν νέο μνημόνιο και εκείνοι… χαίρονται!
Το κούρεμα χρέους άλλωστε, το έχουμε κερδίσει από το 2012! Τώρα μ’ αυτή την κυβέρνηση από κούρεμα καταθέσεων κινδυνεύουμε!
Λένε κι ένα ακόμα ψέμα: Ότι είτε βγει μεθαύριο το ΝΑΙ είτε το ΟΧΙ, θα πάνε, λένε, να κλείσουν αμέσως συμφωνία…
Μα τότε γιατί έκαναν δημοψήφισμα; Γιατί δημιουργούν διχασμό; Γιατί έπρεπε η χώρα να καταρρεύσει;
Μήπως, όπως ομολόγησε σήμερα ο κ. Τσακαλώτος, για να μην πέσει η κυβέρνησή τους; Δεν είναι μόνον αυτό…
Εξ αρχής ήθελαν να βγει η χώρα από το ευρώ, με τη «σύμφωνη γνώμη» του λαού μας!
Τώρα λένε πως θα ανοίξουν οι τράπεζες! Πώς; Με το ΟΧΙ; Με ολόκληρη την Ευρώπη να το εκλαμβάνει ως «όχι» στο ευρώ;
Ψέματα λένε και πάλι! Όπως προ ημερών ψέματα έλεγαν ότι δεν θα κλείσουν οι τράπεζες. Και ήταν τελικά η ίδια η κυβέρνηση που έκλεισε τις τράπεζες.
Την Κυριακή, λοιπόν, ψηφίζουμε Ναι ή Όχι στο ευρώ! Δεν ψηφίζουμε αν συμφωνούμε με εκείνη ή την άλλη πρόταση. Γιατί- κοιτάξτε- ό,τι κι αν ψηφίσει ο κόσμος, τώρα μας είπαν ότι θα υπογράψουν συμφωνία μέσα σε 48 ώρες. Αυτό που δεν έκαναν επί 5 μήνες! Και ασφαλώς μέσα σε 48 ώρες, δε θα φέρουν «καλύτερη» συμφωνία. Όμως, όλοι το λένε πια: Το ΟΧΙ θα αδυνάτιζε δραματικά τη διαπραγματευτική θέση της χώρας!
Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, δεν αντέχει την Ευρωπαϊκή πορεία της Πατρίδας μας. Θέλει να αλλάξει τον ιστορικό προσανατολισμό της χώρας. Ώστε να επιζήσει το κόμμα κι όχι η Ελλάδα.
Καλώ τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα, πέρα και πάνω από κόμματα, να σταθούμε ως λαός ενωμένοι, δίπλα στο ΝΑΙ, για μιαν Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ.
Και καλώ όλους τους Έλληνες, ό,τι κι αν πιστεύουν, να φτάσουν στις κάλπες ενωμένοι. Και το κυριότερο: ό,τι κι αν ψηφίσουν, να είναι ενωμένοι και την επόμενη μέρα!
Η δύναμή μας είναι η ενότητα του λαού μας.
Γιατί δεν ψηφίζουμε μόνο ΝΑΙ στο ευρώ.
Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Ελλάδα. Στη δυνατή Ελλάδα.
Και δυνατή Ελλάδα είναι η Ευρωπαϊκή Ελλάδα! Είναι η Ενωμένη Ελλάδα…

Σύρος: Η αξιέπαινη πράξη του Ιατρού στον ασθενή!

Σύρος: Η αξιέπαινη πράξη του Ιατρού στον ασθενή! 
Υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι... Ιατροί και Ιατροί...Επιχειρηματίες και επιχειρηματίες....
 

Όλοι μας γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα,η οποία βρίσκεται στις πιο δύσκολες στιγμές της  ιστορίας της.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, ένας συμπολίτης χρειάστηκε να επισκεφτεί ένα Ιατρό στην Σύρο για κάποιες εξετάσεις. Όταν έφτασε η ώρα της πληρωμής , ο Ιατρός τον ευχαρίστησε και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση ,ενώ του αποκάλυψε οτι εδώ και μια βδομάδα δε πληρώνεται από τους  πελάτες του λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα.
 
Να μας επιτρέψετε όμως, να μην αποκαλύψουμε το όνομα του Ιατρού (αν και θα έπρεπε) ,καθώς δώσαμε το λόγο μας στο κύριο που τον επισκέφτηκε, παρόλα αυτά ,φυσικά και θα πρέπει να επικροτούμε τέτοιες προσπάθειες.
 Και επειδή δεν πρέπει να γράφουμε μόνο τα ''άσχημα'' των Ιατρών περί φακέλων και ιστοριών...πρέπει ακόμα και αυτά να λέγονται,έστω και με αυτό τον τρόπο.
 
Μπράβο του...
 

Ο Τσίπρας επιμένει ότι την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Ο Τσίπρας επιμένει ότι την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη
Στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη μη βιωσιμότητα του χρέους βάσισε τη σημερινή δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρά τις προειδοποιήσεις των Ευρωπαίων επέμεινε ότι την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Η έκθεση του ΔΝΤ είναι δικαίωση για την ελληνική κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος εξήγησε ότι το Ταμείο ισχυρίζεται πως το χρέος πρέπει να κουρευτεί κατά 30% και να υπάρξει 20ετής περίοδος χάριτος. «Δυστυχώς την πρόταση αυτή δεν μας την παρουσίασαν ποτέ οι θεσμοί στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας,

Παρόλα αυτά, αποσιώπησε ότι η ίδια έκθεση του ταμείου παρέθετε τη θέση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο δάνειο 50 δισ. ευρώ καθώς και μεταρρυθμίσεις.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός έκανε έκκληση για ψυχραιμία, τονίζοντας ότι εκτός από το «όχι» στον εκβιασμό οι πολίτες θα πρέπει να πουν και «όχι» στο διχασμό.

«Να προσέλθουμε στις κάλπες με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, λέγοντας όχι στα τελεσίγραφα και στο διχασμό», δήλωσε ο σε τηλεοπτικό μήνυμα του, και συνέχισε: «Η ώρα της ευθύνης και της δημοκρατίας έφτασε, τόνισε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε ότι την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά αν θα συναινέσουμε στον αργό θάνατο της κοινωνίας και την οικονομίας. Το "όχι" σε μια μη βιώσιμη συμφωνία δε σημαίνει ρήξη αλλά συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Σας καλώ να πείτε “όχι” στα τελεσίγραφα, τους εκβιασμούς, την εκστρατεία του φόβου και στο διχασμό. Να επιδείξουμε υπευθυνότητα, να σεβαστούμε τις αντίθετες απόψεις και ενωμένο να αντιμετωπίσουμε το κοινό μας αύριο».

NON PAPER - ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για απομόνωση της Ελλάδας σε πέντε βήματα: κλείσιμο τραπεζών, κρατικοποίηση τραπεζών, κούρεμα καταθέσεων, έκδοση παράλληλου νομίσματος, επιστροφή στη δραχμή.

Κατά το χθεσινό του διάγγελμα, ο Πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι οι δανειστές σε μια προσπάθεια να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό έκλεισαν τις τράπεζες. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Η ΕΚΤ υποστήριξε και συνεχίζει να υποστηρίζει με ELA τις ελληνικές τράπεζες. Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει χορηγήσει επιπλέον ELA στις Τράπεζες, περίπου 500 εκ. ευρώ, στο διάστημα μετά την επιβολή των capital controls. Έτσι, πληρώθηκαν οι συνταξιούχοι στις Τράπεζες εχθές και σήμερα.
Η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Αρ. Φύλλου 65/28-6-2015, για την Τραπεζική Αργία, δηλαδή το κλείσιμο των Τραπεζών, δεν έχει ούτε την υπογραφή του Ντράγκι, ούτε του Γιούνκερ, ούτε του Σόιμπλε. Έχει την υπογραφή του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ο Aλέξης Τσίπρας αποφάσισε ο ίδιος να κλείσει τις Τράπεζες, ως πρώτο βήμα του Σχεδίου Β, στο οποίο πρόσφατα αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Δεύτερο βήμα είναι η πλήρης κρατικοποίηση των τραπεζών, τρίτο, το κούρεμα των καταθέσεων, τέταρτο, η έκδοση παράλληλου νομίσματος. Τελικός στόχος η έξοδος από το Ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή, έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς το εμπόδιο των κανόνων που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, να αλώσει την κοινωνία και την ιδιωτική οικονομία. Τελικά το διακύβευμα, δεν είναι το ευρώ, είναι η ίδια η Δημοκρατία.

Αιρετοί υπερ του ΟΧΙ στην Πελοπόννησο

ΣΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ αντιδήμαρχος ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: ΨΗΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, υπ. Δ. δημ. σύμβ., ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΜΑΡΙΑ δημ. σύμβ., ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ: ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, υπ. δήμαρχος δημ. σύμβ., ΚΟΡΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ δημ. σύμβ., ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ: ΚΟΦΙΝΑΣ ΗΛΙΑΣ δημ. σύμβ., ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ – ΚΙΑΤΟΥ: ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΚΟΥΛΑ, υπ. δήμαρχος δημ. σύμβ., ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ: ΠΕΒΕΡΕΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ δημ. σύμβ., ΤΡΙΠΟΛΗΣ: ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑ, υπ. δήμαρχος δημ. σύμβ., ΛΑΖΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ δημ. σύμβ., ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ: ΓΙΟΒΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, υπ. δήμαρχος δημ. σύμβ., ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: ΜΑΚΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, υπ. δήμαρχος δημ. σύμβ., ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ δημ. σύμβ., ΒΕΡΓΙΝΑΔΗ ΜΑΡΙΑ δημ. σύμβ., ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ δημ. σύμβ., ΓΕΩΡΓΑΚΙΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ δημ. σύμβ., ΑΛΟΥΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ δημ. σύμβ., ΦΑΒΒΑΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ δημ. σύμβ., ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ: ΜΠΑΣΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ δημ. σύμβ., ΜΕΣΣΗΝΗΣ: ΚΡΑΣΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ δημ. σύμβ., ΟΙΧΑΛΙΑΣ: ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, υπ. δήμαρχος δημ. σύμβ., ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ: ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΝΙΚΟΣ, υπ. δήμαρχος δημ. σύμβ., ΣΙΨΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ δημ. σύμβ., ΤΣΟΡΩΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ δημ. σύμβ., ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΝΩΝΤΑΣ δημ. σύμβ., ΣΠΑΡΤΗΣ: ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΤΑΚΗΣ, υπ. δήμαρχος δημ. σύμβ.,

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ περιφ. σύμβ. ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΣΤΕΛΛΑ περιφ. σύμβ. ΓΑΒΡΗΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ περιφ. σύμβ. ΓΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Τάκης) περιφ. σύμβ. ΓΚΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ περιφ. σύμβ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ περιφ. σύμβ. ΣΩΦΡΟΝΑ ΣΤΕΛΛΑ περιφ. σύμβ. ΧΡΥΣΑΔΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ περιφ. σύμβ. ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΝΤΙΝΑ περιφ. σύμβ. ΜΕΝΟΥΝΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ περιφ. σύμβ. ΠΙΕΡΡΟΥ ΜΑΡΙΝΑ περιφ. σύμβ. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ περιφ. σύμβ. 

Ποιοι αιρετοί ψηφίζουν ΝΑΙ και ποιοι ψηφίζουν ΟΧΙ - Όλα τα ονόματα

Η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων και των περιφερειαρχών λένε ΝΑΙ στο επερχόμενο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου.
Άλλωστε από τις πρώτες πρωτοβουλίες για την υποστήριξη του ΝΑΙ, ήρθε από τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, έχουν εξαρχής λάβει απόφαση να στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους το ΝΑΙ, που συμβαδίζει -κατά τη γνώμη τους- με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Αντίστοιχη θέση υπέρ του ΝΑΙ έχει πάρε και ο δήμαρχος Πειραιώς Γιάννης Μώραλης.
Αντίστοιχη θέση έχουν λάβει και σχεδόν όλες οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ) πλην της Αττικής και του Βορείου Αιγαίου.  Στη μεν περίπτωση της Αττικής, πρόεδρος της ΠΕΔ είναι ο Ηρακλης Γκότσης, δήμαρχος Νέας Ιωνίας (ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ του ΟΧΙ, ενώ πρόεδρος της ΠΕΔ Β. Αιγαίου είναι ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός (ΑΝΕΛ), ο οποίος δεν έχει πάρει θέση.
Ασφαλώς θέση υπέρ του ΝΑΙ έχει λάβει και η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Την ίδια θέση υπέρ του ΝΑΙ έχει πάρει και η πλειοψηφία των Περιφερειαρχών. Συγκεκριμένα οι 11 από τους 13 περιφερειάρχες εκτός από την Ρένα Δούρου περιφερειάρχη Αττικής και τον Θόδωρο Γαλιατσάτο περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων οι οποίοι εκλέχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν ταχθεί υπέρ του ΟΧΙ.
Η ΕΝΠΕ έχει ταχθεί υπέρ του ΝΑΙ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Μ. ΚΟΝΣΟΛΑ


http://rodosreport.gr/wp-content/uploads/2015/03/---------------------------.jpg
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας, που αποτελεί έργο του κ. Τσίπρα, πλήττει καίρια τον τουρισμό μας.
Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:
-  Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μείωση των κρατήσεων σε ποσοστό 30 έως 40%. Σε απόλυτους αριθμούς αυτό σημαίνει έως 50.000 λιγότερες κρατήσεις σε καθημερινή βάση.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ



http://i.huffpost.com/gen/2373892/images/n-BARBITSIOTIS-GIANNIS-large570.jpgΟ κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, για το δημοψήφισμα της Κυριακής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Έζησα την προσπάθεια του Έθνους μας να αναγεννηθεί από τις στάχτες του Εμφυλίου. Ασπάστηκα, από την πρώτη στιγμή, το 1961, το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή για μια Ελλάδα με κατοχυρωμένη Εθνική ασφάλεια, ισχυρή Δημοκρατία και ανεπτυγμένη οικονομία. Στάθηκα δίπλα του στην ιστορική υπογραφή στο Ζάππειο, το 1979, με την οποία η πατρίδα μας πέτυχε να συνδέσει την ιστορική της εξέλιξη με την ενωμένη Ευρώπη.

Πέτρος Τατούλης και Περιφερειάρχες της Μεσογείου από την Πελοπόννησο «Είμαστε όλοι Έλληνες»



 Εμφάνιση P1030869.JPG
«Είμαστε όλοι Έλληνες» διακήρυξαν από το Ναύπλιο και την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Περιφερειάρχης Προβηγκίας, Άλπεων και Κυανής Ακτής της Γαλλίας και Πρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής του Δικτύου Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης κ. Michele Vauzelle, από κοινού με Περιφερειάρχες της Μεσογείου από Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα, Μαρόκο, Τυνησία, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης στη Διαμεσογειακής Επιτροπής στο Ναύπλιο την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015.

Δήμος Λουτρακίου- Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων: Αναβολή δράσης "Καθαρισμός Καλάνησα"

Η δράση «Καθαρισμός Καλάνησα» που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, αναβάλλεται λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Με νεότερη πρόσκληση θα ενημερωθείτε για την ημερομηνία διεξαγωγής της εν λόγω δράσης.

Δήμος Λουτρακίου- Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΠΕΝ κου ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξυλόκαστρο, 03.07.2015

Εμφάνιση 20150702_164354.jpg
ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ



Την Πέμπτη 2 Ιουλίου ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΑΠΕΝ κος Γιάννης Τσιρώνης, συνοδεία υπηρεσιακών παραγόντων επισκέφτηκε τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Ο κος Υπουργός προέδρευσε σε δίωρη σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου παρουσία
του κου Δημάρχου Ηλία Ανδρικόπουλου, Αντιδημάρχων και όλων των επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων, καθώς και πρώην αιρετών της περιοχής, με αντικείμενο την περιβαλλοντική διαχείριση κρίσιμων θεμάτων.

Εμφάνιση 20150702_175830.jpgΕιδικότερα, ο κος Υπουργός παρουσίασε συγκεκριμένα βήματα για την διαχείριση των θεμάτων διάβρωσης των ακτών και δήλωσε ότι θα συμβάλει στην υλοποίηση τους.
Επίσης ανέπτυξε τις θέσεις της Κυβερνήσεως σχετικά με την διαχείριση των στερεών και λοιπών αποβλήτων με βάση τον νέο εθνικό σχεδιασμό.

Ο Δήμαρχος κος Ανδρικόπουλος και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου ευχαρίστησε τον Υπουργό αφενός για το φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα της σύσκεψης και αφετέρου για το έντονο ενδιαφέρον του, τις συνεχείς επισκέψεις του σε όλη την Πελοπόννησο και την δέσμευση για δρομολόγηση τεκμηριωμένων και βιώσιμων λύσεων.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο και συνίστανται στην διάβρωση των ακτών, στην κατάρρευση της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών, στην ερημοποίηση αγροτικών εκτάσεων και στην έλλειψη περιβαλλοντικών υποδομών στον αγροτικό τομέα.

Ο κος Υπουργός δεσμεύτηκε για την δρομολόγηση βιώσιμων λύσεων.
Οι πολιτικές δεσμεύσεις του Υπουργού για λύσεις τεκμηριώθηκαν με επιστημονικά επιχειρήματα τόσο από τον ίδιο όσο και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και αποτελούν αποδεκτές  λύσεις για εμάς και τους συνδημότες μας.

Θα επιδιώξουμε την υλοποίησή τους για την προάσπιση αφενός του δημοσίου συμφέροντος και αφετέρου της βιωσιμότητας του Δήμου μας.

Εκ του Γραφείου Τύπου του Δήμου