Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Μήνυμα του Προέδρου της Βουλής στον τηλεμαραθώνιο της Unicef για τα προσφυγόπουλα Εισερχόμενα x

Την ομόθυμη θέληση των μελών του Κοινοβουλίου για τη στήριξη όλων των προσφυγόπουλων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης στο μήνυμά του κατά τη διάρκεια του τηλεμαραθώνιου αγάπης της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef  με θεματικό τίτλο «Βοηθήστε τα προσφυγόπουλα», που μεταδίδεται απόψε από τη συχνότητα της ΕΡΤ2. Ο φετινός τηλεμαραθώνιος έχει σκοπό να εξασφαλίσει χρήματα για την παροχή ειδών και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης και προστασίας των παιδιών, που αναζητούν με τις οικογένειές τους μια καλύτερη ζωή, κυνηγημένα από τον πόλεμο.

Ο κ. Βούτσης επεσήμανε ότι, πέραν της ασφαλούς διόδου των προσφύγων, το κρίσιμο ζήτημα είναι να εργαστούμε όλοι για την ειρήνη, έτσι ώστε να εκλείψουν οι πραγματικές αιτίες που διώχνουν τους πρόσφυγες από τα σπίτια τους.
Η Βουλή των Ελλήνων συνεισέφερε στον τηλεμαραθώνιο της Unicef  30.000 ευρώ και όπως προανήγγειλε ο κ. Βούτσης, το Κοινοβούλιο θα συμβάλει και πάλι οικονομικά για την υποστήριξη των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, για τα οποία μάλιστα θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση την άλλη Δευτέρα, στη Βουλή.
Το μήνυμα του Προέδρου της Βουλής, θα προβληθεί περί τις 22:00.
Ολόκληρο το μήνυμα του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση:
«Είμαι βέβαιος ότι εκφράζω την ομόθυμη θέληση των βουλευτών του Κοινοβουλίου για τη στήριξη όλων των προσφυγόπουλων, αυτών που συνοδεύονται, αλλά και των ασυνόδευτων. Είναι μία ειδική και δραματική -θα έλεγε κανείς- κατηγορία.
Αυτό όμως που περιμένει κανείς από τη Βουλή των Ελλήνων δεν είναι μόνο η συνεισφορά η χρηματική, που εν προκειμένω θα είναι της τάξης των 30.000 ευρώ και αρκετά ίσως περισσότερα και την άλλη Δευτέρα, που θα γίνει ειδική εκδήλωση για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα μέσα στη Βουλή. Αυτό που περιμένει κανείς από τη Βουλή των Ελλήνων είναι με τις αποφάσεις που λαμβάνονται εδώ από τους Έλληνες βουλευτές αφενός να προωθούνται όλα τα ζητήματα της ειρήνης στην περιοχή μας, της φιλίας, της αλληλεγγύης, των σωστών μέτρων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε να έχουν μία δίοδο που να μπορούν πράγματι να πηγαίνουν με ασφάλεια όλοι οι πρόσφυγες. Αφενός λοιπόν να λαμβάνονται αποφάσεις θετικές που να δίνουν διέξοδο στο σημερινό δραματικό πρόβλημα, αφετέρου -και κυριότερο- να υπάρχει ειρήνη σε όλη την περιοχή μας, που βρίσκεται εδώ και καιρό με διάφορες εστίες αποσταθεροποιημένη, με επεμβάσεις, με ενίσχυση εμφύλιων διαμαχών, με πολλές παρεμβάσεις ξένων παραγόντων και κυρίως με την ανάπτυξη των θυλάκων του φονταμενταλισμού.
Είναι σαφές λοιπόν ότι για την ειρήνη πρέπει να εργαστούμε όλοι, έτσι ώστε να εκλείψουν οι πραγματικές αιτίες που διώχνουν τους πρόσφυγες από τα σπίτια τους. Αυτό είναι το κρίσιμο ζήτημα. Από κει και πέρα, ξεκινάει η αναγκαία φιλανθρωπία ή οι αναγκαίες επεμβάσεις, παρεμβάσεις, συνηγορίες, βοήθειες, επικουρίες μέσα στις οποίες βεβαίως και η Βουλή έχει τη δικιά της συμμετοχή και πραγματικά προσπαθούμε και είμαστε ανοιχτοί να συμμετέχουμε σε αυτό το μεγάλο μέτωπο αλληλεγγύης, φιλίας, φιλοξενίας προς τα προσφυγόπουλα που έρχονται κατά χιλιάδες. Αυτά που έρχονται, γιατί υπάρχουν δυστυχώς και πολλά που δεν φθάνουν ποτέ. Και αυτό είναι ένα στίγμα για τη Μεσόγειο, για μας όλους, Ευρωπαίους, Ευρωπαίους των Βαλκανίων, Έλληνες, είναι ένα στίγμα για την περιοχή μας, πόσο μάλλον και για άλλες γειτονικές χώρες οι οποίες βρίσκονται σε κατάσταση εμπόλεμης σύρραξης ή εμφύλιων διαμαχών.
Ελπίζω ότι αυτή η εξαιρετική προσπάθεια της Unicef που κάθε χρόνο υπάρχει, αναπτύσσεται, βρίσκει φίλους, διασυνδέεται με πλατιά στρώματα του λαού, και φέτος να έχει πολύ μεγάλη επιτυχία, έτσι ώστε πραγματικά να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια προς τα προσφυγόπουλα, πάντοτε μέσα σε συνθήκες κρίσεις, όπου και ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται».

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης