Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον Κλασικό Μαραθώνιο

ru8miseis
Τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από το πρωί της Κυριακής, εξαιτίας του 31ου Διεθνούς Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών και των Αγώνων Δρόμου 5 χλμ και 10 χλμ. αντίστοιχα, ανακοίνωσε η Τροχαία.
Αναλυτικά:
Ο 31ος Διεθνής Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών θα διεξαχθεί από τις 09.00 το πρωί ως τις 17.30 το απόγευμα στην κλασική διαδρομή (Λ.Μαραθώνος – Μαραθωνοδρόμων – Τύμβος Μαραθώνα – Μαραθωνοδρόμων – Λ.Μαραθώνος – Λ.Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ.Βασ.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο).
Παράλληλα, την ίδια ημέρα και κατά τις ώρες:

Τριφύλλι από ατσάλι, 2-0 τον Άρη - Πάγωσε το αίμα με Μαρινάκη στο Βικελίδης!

paomarinakis
Με πρωταγωνιστή τον Βίκτορα Κλωναρίδη που σκόραρε δύο φορές και πρόλαβε να δει δυο κίτρινες και να αποβληθεί σε πέντε λεπτά (!), ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα (0-2) από την έδρα του Αρη. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των πρασίνων στην Θεσσαλονίκη μετά από πέντε σερί ήττες από ΠΑΟΚ και Αρη. Σοκαριστικές στιγμές στο Κλ. Βικελίδης με τον τραυματισμό του Μαρινάκη, ύστερα από σύγκρουσή του με τον Κύργια,  του γύρισε η γλώσσα και έπεσε αναίσθητος για 8 λεπτά στο τερέν και ύστερα από προσπάθειες των γιατρών των δύο ομάδων να συνέρχεται, με όλο το γήπεδο να τον χειροκροτάει! Μπορούσε κι άλλα γκολ ο ΠΑΟ με Ατζαγκούν και Φιγκερόα. Μαύρα χαλία ο Αρης, που αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς του.
 Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ματς με τον νεαρό εξτρέμ να σκοράρει δις.  Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα βγει χωρίς γκολ, μια κόντρα από τα αριστερά με τον Ζέκα που πάσαρε στον Κλωναρίδη που ερχόταν τρέιλερ από πίσω έβαλε τους «πράσινους» μπροστά στο σκορ με τον άσο του «τριφυλλιού» να κάνει σεφτέ στα γκολ, ενω σκόραρε και για δεύτερη φορά στο 69'! Ο Πουλίδο έκανε τραγικό λάθος, καθώς γύρισε παράλληλα στον Νταμαρλή που άργησε να πάει στη μπάλα, ο Κλωναρίδης «τσίμπησε» τη μπάλα μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον Διούδη για το 0-2!
Όμως ο  Κλωναρίδης,  δεν τέλειωσε το ματς, καθώς δέχτηκε δυο κίτρινες κάρτες σε διάστημα 6 λεπτών (72', 77') κι άφησε τον Παναθηναϊκό με 10 παίκτες, σε μια φάση που ο Κάκος μάλλον κακώς «κιτρίνισε» τον παίκτη των «πράσινων» αλλά και τον Κύργια που είχε τραυματιστεί στη φάση με τον Μαρινάκη και είχε υποστεί ελαφρά διάσειση συνέχισε να παίζει, παρότι ζαλιζόταν και παρότι ο γιατρός του Αρη Βαγγέλης Πανταζής δήλωσε στον «αέρα» της τηλεοπτικής μετάδοσης ότι ο παίκτης είχε πάθει διάσειση!
Επρεπε να φτάσουμε στο 90' λοιπόν, δηλαδή μισή ώρα μετά (!!!) για να πει ο παίκτης «δεν βλέπω καλά» για να βγει και να μείνει στο χορτάρι δείχνοντας ότι δεν είχε και μεγάλη επαφή με το τι γινόταν γύρω του! Στη συνέχεια, ζήτησε να ξαναμπεί για τα δυο-τρία τελευταία λεπτά κι ο γιατρός του έδωσε και πάλι το ΟΚ...
Το ματς τελείωσε με ένα χαμένο τετ α τετ του Μανιά στο 90+7' και το «Κλεάνθης Βικελίδης» να γιουχάρει παρατεταμένα...
Παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να κάνει και τρίτο γκολ, όταν ο νεοσειλθόντας Φιγφκερόα, έσπασε τη μπάλα στον επερχόμενο Ατζαγκούν που πλάσαρε λίγο άουτ στην κίνηση! Ο Αργεντινός με κεφαλιά-ψαράκι μετά από δυο λεπτά λίγο έλειψε να σκοράρει έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ατζαγκούν, όμως ο Διούδης έδιωξε ενστικτωδώς!
ΑΡΗΣ: Διούδης, Ψυχογιός, Μαργαρίτης, Κύργιας, Πουλίδο, Νταμαρλής, Τάτος, Παπαδόπουλος (65' Σουνάς), Σταυρόπουλος (65' Ιμπε, 76' λ.τ. Μανιάς), Αγκάνθο, Ουντότζι
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Μαρινάκης (64΄λ.τ. Κουτρουμπής), Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Αμπεϊντ (72' Ατζαγκούν), Λαγός, Ζέκα, Κλωναρίδης, Μπεργκ (80' Φιγκερόα)

Περισσότεροι από 1.200 οι νεκροί από τον τυφώνα στις Φιλιππίνες

typhoon
Ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες εκφράζονται φόβοι ότι στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους στις Φιλιππίνες, όπου άφησε εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους και προκάλεσε τεράστιες καταστροφές προτού μετακινηθεί σήμερα στο Βιετνάμ, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην παράκτια πόλη Τακλομπάν και τουλάχιστον 200 στην επαρχία Σαμάρ εξαιτίας του τυφώνα Χαϊγιάν, δήλωσε σήμερα η Γκουεντολίν Πανγκ, γενική γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού των Φιλιππίνων επικαλούμενη τις πρώτες πληροφορίες από τις ομάδες του Ερυθρού Σταυρού στις δυο αυτές περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από το χθεσινό πέρασμα του τυφώνα.

Ξεσηκώθηκε η Βαλένθια για το κλείσιμο του τοπικού σταθμού

valencia
Διαδηλώσεις σε τουλάχιστον τρεις πόλεις της περιοχής της Βαλένθια πραγματοποιήθηκαν το Σάββαρο, ενάντια στο κλείσιμο του τοπικού σταθμού RTVV.
Xιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Βαλένθια, του Αλικάντε και του Καστελιόν ενάντια στο κλείσιμο του RTVV, του περιφερειακού καναλιού της επαρχίας της Βαλένθια, του μοναδικού στην Ισπανία που εκπέμπει στα καταλανικά.
Η περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα για την απόφασή της να κλείσει την περιφερειακή δημόσια τηλεόραση και το ραδιόφωνο της περιοχής.
Η RTVV είχε προσπαθήσει να απολύσει τους 1.000 από τους 1.700 υπαλλήλους της, αλλά το δικαστήριο έκρινε παράνομη την απόλυσή τους. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, η κυβέρνηση αποφάσισε το ολικό κλείσιμο του σταθμού.

ysterografa.gr

Καρύδης: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έστησαν σκηνικό έντασης στην ΕΡΤ


karudisΜε αιχμηρό τρόπο σχολίασε, μέσω του Twitter, ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, τα επεισόδια έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
Ο κ. Καρύδης έκανε λόγο για «στημένο» σκηνικό έντασης από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ .
«Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ αγκαλιά – Στρατούλης, Κωνσταντοπούλου και Ραχήλ Μακρή- στήνουν σκηνικό έντασης έξω από την ΕΡΤ, την ώρα που παίζουν τα δελτία ειδήσεων στα κανάλια», έγραψε ο Δημήτρης Καρύδης και συνέχισε:
«Τα συνθήματα τους χαρακτηριστικά: Η Χούντα δεν τελείωσε το ’73. Κοινοβουλευτική Χούντα!
Απόντες από την Βουλή αν και έκαναν πρόταση μομφής.
Έτσι για να καταλάβει και ο ποιος δύσπιστος τα μικροκομματικά και τυχοδιωκτικά τους παιχνίδια κατά της σταθερότητας της χώρας».

Ζωή: Δέχθηκα επίθεση από τα ΜΑΤ


zoiΝα επιληφθούν οι εισαγγελικές αρχές, ζήτησε από το βήμα του νυχτερινού δελτίου της ΝΕΤ και ενώ βρισκόταν ανάμεσα στα ΜΑΤ, όπως επίσης και δεκάδες άλλοι βουλευτές η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι «συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν αυτόφωρα αδικήματα σε βάρος του πολιτεύματος και των Ελλήνων πολιτών».
Ακόμη πρόσθεσε πως « Εγώ προσωπικά δέχθηκα επίθεση. Ζητώ να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία κατά των αστυνομικών. Με έσπρωξαν με εγκλώβισαν μεταξύ μίας σιδερένιας πόρτας και του κιγκλιδώματος».

Διαξιφισμοί των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων για την ΕΡΤ

voridis
Νέος κύκλος αντιπαράθεσης μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων πυροδοτήθηκε μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και την απάντηση του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη για τα γεγονότα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
«Ήρθε ο κ. Λαφαζάνης και μας είπε πως ξυλοδάρησαν αγρίως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τα ΜΑΤ και επανήλθε ο κ. Τσίπρας μίλησε για προπηλακισμούς και απωθήσεις» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης ο οποίος τόνισε ότι κανείς δεν θίγει το δικαίωμα στη διαδήλωση, όμως διερωτήθηκε ρητορικά ποιος καθορίζει τα όρια της εκτροπής από την τάξη, αν όχι η Αστυνομία. «Δηλαδή, όποτε κραδαίνουμε μια βουλευτική ταυτότητα θα πρέπει να καταρρέει η τάξη; Το Σύνταγμα κρίνεται από τα αρμόδια όργανα. Δεν μπορεί να υποχωρούν οι πόρτες μπροστά στην ανομία», προσέθεσε.

Χρυσοχοΐδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει σε θολά νερά

xrusoxoidis
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατηγορώντας τον ότι «ψαρεύει στα θολά νερά» ενώ χαρακτήρισε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, «δυσπιστία χωρίς αιτία» προκειμένου να ξεπεράσει τα εσωκομματικά του προβλήματα με τις διαφορετικές απόψεις των στελεχών του.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για «Κασσάνδρες που προεξοφλούσαν την χρεοκοπία και έχουν διαψευστεί», για «θεατές στις κερκίδες που πετάνε πέτρες» αλλά και για δωρητές που υπόσχονται δώρα.
«Από τη μια πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σκληρή δομική αντιπολίτευση ενάντια στη πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα. Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πήγε στην άγρια δύση και από το Τέξας, έδωσε όρκους αφοσίωσης στο διεθνές κεφάλαιο και ότι θα είναι πιστοί στην ευρωζώνη και στο ευρώ. Κυνηγάτε μύγες με πολυβόλα. Καταθέσατε πρόταση δυσπιστίας χωρίς αιτία, οδηγείτε σε ζημιά την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης ενώ πρόσθεσε:
«Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε κανένα λαό. Αυτά για τους δωρητές και όσους νομίζουν ότι υπάρχουν κάποιοι που φέρνουν δώρα. Δεν υπάρχουν δώρα αλλά μεγάλες θυσίες, ανεργία και σκληροί αγώνες που σήμερα βρίσκουν την δικαίωσή τους.
Ακόμα, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπεραμύνθηκε της πολιτικής και της στάσης που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ για να αντιμετωπιστεί η κρίση, παραγνωρίζοντας, όπως είπε, το πολιτικό κόστος και προσφέροντας εθνική υπηρεσία στη χώρα αλλά και «το μεγάλο αγαθό της πολιτικής σταθερότητας που είναι και το ζητούμενο για όλους».
Τέλος, προανήγγειλε ότι σε λίγες μέρες θα έρθουν στη Βουλή οι μεγάλες συμβάσεις για τους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας ενώ σημείωσε ότι φέτος υπήρξε πρωτοφανής τουριστική ανάπτυξη που άγγιξε τα 18 εκ. τουρίστες και αυτό, όπως είπε, σημαίνει εμπιστοσύνη στην πολιτική σταθερότητα.

ysterografa.gr

Παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή για την ΕΡΤ


tsiprasΠροπηλακισμό βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έξω από την ΕΡΤ κατήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής που συζητείται στη Βουλή.
Ο κ. Τσίπρας παρεμβαίνοντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε «εξοργιστικές» τις εικόνες που δείχνουν ομάδα βουλευτών να απωθείται από άνδρες των ΜΑΤ, σημειώνοντας ότι «δεν τιμά τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο να απωθούνται βουλευτές».
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμη πως η αστυνομία έκανε χρήση βίας εναντίον βουλευτών και ζήτησε από την κυβέρνηση να καταδικάσει τα γεγονότα.
«Σας ζητώ τώρα κύριε Σταμάτη να καταδικάσετε τον προπηλακισμό βουλευτών», είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας και συνέχισε την επίθεσή του στην κυβέρνηση λέγοντας πως “Δεν σας έχει μείνει άλλο επιχείρημα από την κλιμάκωση της έντασης”.

Σκανδαλίδης: Με αναγκάζετε να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης


skandalidisΟ Κώστας Σκανδαλίδης στην ομιλία του στη Βουλή επισήμανε ότι η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως αντιπερισπασμός στο επίπεδο των πολιτικών εντυπώσεων.
Παράλληλα, επισήμανε ότι… αναγκαστικά δίνει ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς αυτό να σημαίνει και λευκή επιταγή.
«Έχω την εντύπωση ότι η πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τελικά λειτουργεί ως ένας αμοιβαία επωφελής αντιπερισπασμός στο επίπεδο των πολιτικών εντυπώσεων.
Παίρνετε και σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης μας. Ουσιαστικά, πρόκειται για υφαπαργή, γιατί δεν σας ανήκει, αλλά με αναγκάζετε να τη δώσω.
Γι’ αυτό, δεν είναι λευκή επιταγή ούτε προδικάζει την αυριανή μέρα», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Χασσίδ διάδοχος του Μπούτου στο MEGA

MEGA
Το στέλεχος του MEGA Νίκος Χασσίδ θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο διάδοχος του Πέτρου Μπούτου στη θέση του διευθυντή προγράμματος του Μεγάλου Καναλιού.
Ο Νίκος Χασσίδ είναι εδώ και πολλά χρόνια στέλεχος του καναλιού της Μεσογείων, ενώ μεταξύ άλλων έχει διατελέσει και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “ΑΝΩΣΗ ΑΕ”.

ysterografa.gr

ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ!! ΣΕ ΑΦΟΡΑ!



Αντιλαμβάνεστε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αναλογιστικό έλλειμμα €300-€600 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, το οποίο μπορεί να καταπιεί τη χώρα και να καταστήσει τις επόμενες 10 γενιές Ελλήνων πένητες, ή απλά σας ενδιαφέρει ο ελέυθερος χρόνος σας;

Του Άγη Βερούτη

Το θέμα αφορά εάς τους ίδιους, τα παιδιά μας, και τους μακρυνούς απογόνους όλων μας, που ακόμη αγέννητοι δεν έχουν φωνή να υπερασπιστούν τον εαυτό τους!
Χρειάζονται ΔΥΟ για να τελεστεί το αδίκημα της κλεπταποδοχής: αυτός που κλέβει τα κλοπιμαία, και αυτός που τα αποδέχεται, ο κλεπταποδόχος, εν γνώσει του ότι είναι προϊόν εγκλήματος.
Για κάθε έναν που πληρώνει το κράτος χωρίς να εργάζεται, κάποιος πρέπει να εργαστεί χωρίς να πληρώνεται.

Περί W-iFi


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013
…k@i για να κλείσουμε το θέμα, στο δικό μας χρονολόγιο, με το ‘δωρεάν Wi-Fi Internet σ’ όλη την Ελλάδα’ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, να δώσουμε μέσα από άλλο πρίσμα, συνοπτικά την εικόνα του τί είναι εφικτό και τί όχι. Ναι, είναι εφικτό να γίνει αυτό που υποσχέθηκε, αλλά ουσιαστικά δεν είναι! (εκτός συζήτησης και πιθανώς μη σχετικό με το ‘Αγροτικό ΊΝΤΕΡΝΕΤ’ που εξαγγέλθηκε πρόσφατα, προϋπολογισμού 161 εκ. ευρώ, για πρόσβαση 5.500 οικισμών και 600.000 κατοίκων, σε νησιωτικές, αγροτικές και ημιαστικές περιοχές. Το πρόγραμμα ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί ενώ θα δοθεί σε τρείς (3) ξεχωριστές εργολαβίες, με χρονικό πλαίσιο ολοκλήρωσης, κατ’ ελάχιστο, τα δύο έτη, δηλαδή τέλη του 2016.

ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΦΟΡΟΣ ΕΦ' ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ


 
Του Θάνου Τζήμερου

Ο Έλληνας έχει και φιλότιμο και μπέσα. Όταν ο πολιτικός (Βενιζέλος και οι συν αυτώ) τού έβαλε έκτακτο χαράτσι στα ακίνητα, ο Έλληνας σκέφτηκε: "για να βγούμε από την κρίση ας κάνουμε κι αυτή τη θυσία. Μια φορά θα είναι". Και πλήρωσε για φόρο σε ΜΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑ. Ξέχασε όμως ότι ο πολιτικός δεν έχει ούτε φιλότιμο ούτε μπέσα. Μόλις ο πολιτικός είδε ότι από κει μπορεί να πάρει λεφτά, έτριψε τα χέρια του! Σου λέει, αυτός είναι ο καλύτερος εκβιασμός: "ή με πληρώνεις συνέχεια ή σου παίρνω το σπίτι". Δεν με ενδιαφέρει πού θα τα βρεις. Ας πουλήσεις και τα κουφώματα. Ας πουλήσεις και το κορμί σου. Εγώ θέλω λεφτά για να συνεχίζω να δίνω στον διευθυντή του ΟΒΙ 7.000 ευρώ μισθό τον μήνα και 15 μισθούς τον χρόνο, για να δίνω 2,1 δις τον χρόνο σε 220.000 συνταξιούχους κάτω των 55 ετών, (ακριβώς όσα περιμένουν να εισπράξουν από τον φόρο ακινήτων).

Το ότι πολλοί από τους συνταξιούχους κάτω των 55 είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτες ακινήτων και γονείς ανέργων ίσως φρονηματίσει μερικούς και αντιληφθούν ότι οτιδήποτε στρεβλό, κάποια στιγμή θα χτυπήσει κι αυτόν που ωφελείται από αυτό. Κι επειδή στην οικονομία δεν υπάρχουν άπειροι πόροι, καλείται και ο πολιτικός και ο πολίτης να απαντήσει με γνώμονα όχι το πρόσκαιρο συμφέρον του αλλά το συμφέρον και των παιδιών του και των εγγονιών του και ολόκληρου του κοινωνικού συνόλου. Αν λοιπόν έπρεπε να αποφασίσετε υποχρεωτικά μεταξύ αυτών των δύο: Ή φόρος στα ακίνητα ή συντάξεις σε ανθρώπους κάτω των 55, ποια θα ήταν η επιλογή σας; Προφανώς υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να περικόψεις έξοδα. Αλλά όλοι κάποιους θα "πονέσουν". Γι' αυτό επιτρέψτε μου να περιορίσω το ερώτημα. Μας λείπουν δύο δις το χρόνο. Ή θα τα πάρουμε από τα ακίνητα ή θα κόψουμε τις συντάξεις (εκτός από τις αναπηρικές) σε 40ρηδες, 45ρηδες και 50ρηδες. Τι διαλέγετε;

Μεγάλη νίκη μέσα στο Βέλο του Αστέρα Δερβενίου - Στην ημέρησια διάταξη οι δυάρες



Κατά τη σημερινή 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας Κορινθίας ο πρωτοπόρος
Παννεμεατικός σε αγώνα ντέρμπι νίκησε με 2 - 0 τον Ολυμπιακό Λουτρακίου και συνεχίζει με το απόλυτο την προελαυσή  στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ με το ίδιο σκορ νικησαν ο ΑΟ Λουτράκι την  Θύελλα Πετρίου, ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου τον Πανκαμαριακό και ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου τον Πανσολυγειακό.
Η εκπληξη της ημέρας έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Βέλου όπου ο Αστέρας Δερβενίου επικράτησε με 0 - 1 σε αγώνα ντέρμπι  επί της Ελλάδος Βέλου, ενώ στο Κιάτο ο Πέλοπας επεβλήθηκε με 3 - 1 επί του Σπαθοβοονίου.
Στο Συνοικισμό, Κύψελος Κορινθου και Αναγέννηση Κιάτου, μοίρασαν βαθμούς και εντυπώσεις με το ισόπαλο 2 - 2 , ενώ τέλος ξεκούραστο τρίποντο πήραν οι Άγιοι Θεόδωροι, καθώς βάσει προγράμματος αντιμετώπιζαν τον Σαρωνικό που έχει αποχωρήση από το πρωτάθλημα,.
 
Η 7η αγωνιστική
ΚΥΨΕΛΟΣ ΚΟΡ. - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ        2 - 2
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ            0 - 1
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                   2 - 0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ           2 - 0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ           2 - 0
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.    2 - 0
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ - Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ     3 - 1
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤ. - AΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ           0 - 3 α.α.

Η Βαθμολογία
( Επί 7 αγώνων)
 
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ       16-1 21
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ              15-1 19
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ      14-10 15
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ     15-7 14
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ           8-4 13
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ  7-3 13
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.     14-7 12
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ.       7-:9 10
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ          11-11 10
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λ.      12- 9    9
ΚΥΨΕΛΟΣ                    9-11   7
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ  10-14  7
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ          10-12  7
ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ             5-18  3
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ   1-16 0
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛ.      0-21 -6

Ο Ολυμπιακός Λουτρακίου έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 3 βαθμών, ενώ ο Σαρωνικός με -6.

Πόλεμος Καψή Λαφαζάνη για την ΕΡΤ: Είσαι υπουργός των ΜΑΤ

 

Σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΙΑ άσκησε ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής , μιλώντας στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παγιδευμένος στην ρητορεία του», ενώ αναφορικά με την ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα στο Τέξας σχολίασε πως «αποτελεί προσγείωση στον ρεαλισμό. Όμως αυτά δεν τα λέει στο εσωτερικό. Ο κ. Τσίπρας κάνει τα ακριβώς αντίθετα: μαλακός στο εξωτερικό και σκληρός στο εσωτερικό».
Επίσης υποστήριξε ότι το κείμενο της ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Τέξας αλλοιώθηκε κατά την μετάφρασή του στα ελληνικά σημειώνοντας ότι «στο ένα κείμενο αναφέρει ότι δεν επιθυμούμε την εθελοντική έξοδο από το ευρώ και στο άλλο απλά την έξοδο. Σαν να παρενέβη ο κ. Λαφαζάνης… Έχει άλλη ομιλία για το εξωτερικό και άλλη για τους ιθαγενείς ο κ. Τσίπρας;».
Γι την έφοδο των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο είπε ότι « Δεν μου αρέσουν καθόλου τα ΜΑΤ, αλλά αυτά επιβλήθηκαν από μια χούφτα εργαζομένων, που εσείς είπατε, γιατί οι πλειοψηφία ήθελε να ανοίξει η τηλεόραση. Αυτούς αντιπαλεύεστε δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα. Αν δεν μπαίναμε στο κτήριο δεν θα μπορούσαμε να καλύψουμε την Προεδρεία που είναι διεθνής υποχρέωση».
«» σημείωσε κ. Καψής.
Ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης κατέληξε την ομιλία του επικαλούμενος μια κινέζικη παροιμία που λέει «να προσέχεις τι εύχεσαι» και τόνισε «η πατρίδα δεν κινδυνεύει, προχωράει και έχει προοπτική εξόδου από κρίση. Αν πάρετε εσείς την κυβέρνηση έχετε τον κίνδυνο να σκάσει η χώρα στα χέρια σας. Δεν το εύχομαι για την πατρίδα ούτε και για εσάς».
Απάντηση έδωσε ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης λέγοντας: «Δεν έχετε συναίσθηση των εγκλημάτων που διαπράξατε και διαχειρίζεστε και είναι το χειρότερο. Είστε ο υπουργός του μαύρου και τώρα γίνατε ο υπουργός των ΜΑΤ και των αστυνομικών παρεμβάσεων και των εισαγγελιών. Να χαίρεστε την ιδιότητά σας. Διεκπεραιώνετε μια από τις πιο βρώμικες επιχειρήσεις… Είστε παράνομη κυβέρνηση που κάνετε παράνομες πράξεις αντισυνταγματικές. Οι κυβερνήσεις καθεστώτα που βγάζουν νομοθετικά διατάγματα αλλά δεν τα περνούν από την Βουλή».

«Η Γιάννα είναι η καλύτερη λύση για την Αθήνα»

gianna
Πρόταση να μη δώσει χρίσματα η ΝΔ στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, διατυπώνει ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ενώ τάσσεται υπέρ της στήριξης της Γιάννας Αγγελοπούλου, από τη ΝΔ, για τον δήμο Αθηναίων.
«Η πρωτεύουσα σήμερα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια, την ανθρωπιά και τη διεθνή ακτινοβολία, που διέθετε κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αυτό μπορεί να της το ξαναπροσφέρει μόνο μια ισχυρή προσωπικότητα, που δοκιμάστηκε με επιτυχία και απέδειξε την αποτελεσματικότητά της, όπως η Γιάννα Αγγελοπούλου».
Σε ό,τι αφορά την τρόικα σημειώνει πως «οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν. Όχι, όμως, άλλοι φόροι. Όχι άλλα μέτρα που εξαθλιώνουν…». Ο πρώην υπουργός μιλά για αδιέξοδο από τη διαχειριστική προσέγγιση στην Οικονομία, επικρίνοντας τα περί ισοδύναμων μέτρων και θυμίζει τη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «Πολιτική με μαθηματικά δεν γίνεται».

ysterografa

Ένταση στο Ραδιομέγαρο με εργαζομένους της ΔΤ


Ένταση επικράτησε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, καθώς όπως ανέφεραν εργαζόμενοι
στο Info-war.gr, η αστυνομία έβαλε από πλάγιες εισόδους του κτιρίου τεχνικούς της ΔΤ για άγνωστο μέχρι στιγμή λόγο.
Σύμφωνα με το ERTopen δύο τεχνικοί της ΔΤ παραβίασαν την πόρτα στο στούντιο του κεντρικού ελέγχου συνοδευόμενοι από άντρες των ΜΑΤ. Μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ, που είχαν την ευθύνη φύλαξης των μηχανημάτων, διαμαρτυρήθηκαν και εισέπραξαν την απάντηση ότι δεν έχουν πλεόν καμία δουλειά εκεί και ότι εκτελούνται εργασίες.
Ο ένας ήταν αναπληρωματικός με χαμηλή βαθμολογία στο σχετικό διαγωνισμό, όμως καθώς αποτελεί συνεργάτη στελέχους του γραφείου που έχει τον έλεγχο της «Δ.Τ.» στο υπουργείο οικονομικών, όχι μόνο βρήκε θέση, αλλά τώρα είναι και εντός του κτιρίου, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι κάνει. Τα δύο πρόσωπα αυτά βρίσκονται στο master, δηλαδή στο στούντιο του κεντρικού ελέγχου της ΕΡΤ ΑΕ, υπό τη συνοδεία των αστυνομικών. Στο master εισήλθαν παραβιάζοντας την ηλεκτρονική πόρτα». Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έσπασαν τα τζάμια και την κλειδαριά για να μπουν στο φυλάκιο στην πύλη της οδου Μεσογείων, και με παρέμβαση των εργαζομένων, οι οποίοι τους έδωσαν τα κλειδιά, δεν κατέστρεψαν και την πόρτα! Νωρίς το πρωί συνεργείο της ΕΥΔΑΠ, άλλαξε το ρολόι της παροχής του νερού, με το επιχείρημα πως το κτίριο ανήκει στην ΝΕΡΙΤ ΑΕ, ενώ πρόκειται για περιουσία της ΕΡΤ ΑΕ, υπό καθεστώς μεταβίβασης στο υπουργείο Οικονομικών".
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ επαναλαμβάνουν ότι έχουν διατηρήσει το κτίριο και τον εξοπλισμό ανέπαφο και εκφράζουν φόβους για ζημιές ή ακόμη και για κλοπές υλικού που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν οι υπάλληλοι της ΔΤ.
«Ποιος μας εξασφαλίζει ότι δεν θα σπάσουν τις κλειδωμένες πόρτες για να πάρουν φορητές κάμερες» μας είπε χαρακτηριστικά υπάλληλος της ΕΡΤ.
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ο Ειδικός Διαχειριστής της ΕΡΤ, Γκίκας Μάναλης, έχει καταστήσει τους εργαζομένους υπεύθυνους για την προστασία του εξοπλισμού και έκτοτε δεν έχει υπογραφεί κάποιο έγγραφο παράδοσης- παραλαβής των εγκαταστάσεων και του υλικού που βρίσκεται εκεί.
.Στο σημείο βρίσκεται και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωσνταντοπούλου η οποία ζητά παρέμβαση των Εισαγγελικών Αρχών με αφορμή την παράνομη είσοδο τεχνικών της ΔΤ στο Ραδιομέγαρο.

Δείτε το βίντεο


 

Συμφωνία-β​όμβα στη Γερμανία για τη διάλυση των ευρωπαϊκών τραπεζών

CDU-SPD-coalition-talks
Όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο “Reuters”, οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ και το SPD κατέληξαν σε συμφωνία για το ακανθώδες θέμα της τραπεζικής ένωσης στην ευρωζώνη, στο πλαίσιο τω διαπραγματεύσεών τους για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης Μεγάλου Συνασπισμού.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Reuters”, η… συναντίληψη των δυο πλευρών έχει στο επίκεντρό της την ευχέρεια που θα διαθέτει ένα μικρό συμβούλιο, το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με το Ecofin, και όχι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να αποφασίζει για το πότε θα κλείνει μια τράπεζα που απειλείται με χρεοκοπία.
Αρκετές πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν όλα λέγονται στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων των δυο μελλοντικών κυβερνητικών εταίρων της Γερμανίας, επισημαίνουν ότι το CDU/CSU και το SPD συμφώνησαν ότι δεν θα διατίθενται απευθείας κεφάλαια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), για τη διάσωση οικονομικών ιδρυμάτων σε δύσκολη θέση.
Ακόμη φυσικά υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες που θα πρέπει να απαντηθούν, στόχος των δυο κομμάτων ωστόσο είναι να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να προσέλθει στις Βρυξέλλες με ξεκάθαρη θέση.
Οι παραπάνω εξελίξεις συνιστούν ακόμη μια υποχώρηση από την πλευρά του SPD, που θυσίασε τις προεκλογικές εξαγγελίες του, υποχωρώντας μπροστά στην ξεκάθαρη θέση της Άνγκελα Μέρκελ.

Αθλητικό ραδιόφωνο από τον Χατζηνικολ​άου

Nikos-Chatzinikolaou
Επανήλθαν στην επικαιρότητα οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει τους προηγούμενους μήνες για το ενδεχόμενο να προχωρήσει ο Νίκος Χατζηνικολάου στη δημιουργία αθλητικού ραδιοφώνου.
Ο εκδότης της “Real News”, βλέπει τον Όμιλο Κουρή-Χατζηνικολάου να έχει γιγαντωθεί, καθώς εκτός από την εφημερίδα υπάρχει ο ραδιοφωνικός σταθμός και το site, εκτιμάται λοιπόν ότι ένα αθλητικό ραδιόφωνο θα ενδυναμώσει περισσότερο την παρεμβατικότητα των ΜΜΕ του Ομίλου.

ysterografa.gr

Οι 12.500 που φεύγουν από το δημόσιο το 2014

diathesimotita
Σε συμφωνία με τους επικεφαλής της τρόικας για την απομάκρυνση 12.500 υπαλλήλων από το δημόσιο εντός του 2014, κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν οι πρώτες 2.000 να έχουν βρεθεί στο ταμείο ανεργίας ως το τέλος του τρέχοντος έτους 2013.
Οι δεξαμενές από τις οποίες θα αναζητηθούν οι… μελλοντικοί άνεργοι θα είναι ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου καθώς και ο ΕΟΠΥΥ, με τον επιμέρους καταμερισμό να είναι 5.000 από τους ΟΤΑ, 5.000 από τον ΕΟΠΥΥ και 2.500 από φορείς του δημοσίου.
Η χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας έγινε σε καλό κλίμα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν διαπιστώθηκαν διαφορετικές αναγνώσεις στο ζήτημα της πρώτης κινητικότητας.

ysterografa.gr

Περιφέρειε​ς: Τριπλέτα Βορίδη, Τζαβάρα, Μπακογιάνν​η για τη ΝΔ – Ποια άλλα ονόματα «παίζουν»

Με «βαρύ πυροβολικό» ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να διεκδικήσει, τελικώς, τις περιφέρειες η ΝΔ μετά την απόφαση για μη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ που ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο mega.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις δημοσκοπήσεις που ξεκινούν Μαξίμου και Συγγρού από την επόμενη, κιόλας, εβδομάδα θα μετρηθούν:

Επίτιμη δια βίου Πρόεδρος στην «Ευρωπαϊκή Ένωση Ηλικιωμένων» η Μαρία Κανελλοπούλου


Επίτιμη δια βίου Πρόεδρος στην «Ευρωπαϊκή Ένωση Ηλικιωμένων» εξελέγη στις 7 Νοεμβρίου, η κα Μαρία Κανελλοπούλου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ηλικιωμένων (European Senior Citizens Union) ιδρύθηκε στη Μαδρίτη το 1995, συνιστά τη μεγαλύτερη πολιτική οργάνωση ηλικιωμένων στην Ευρώπη και συνδέεται με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Εκπροσωπείται σε 26 χώρες και έχει περίπου 500.000 μέλη.

Βασικός στόχος της οργάνωσης είναι η προώθηση των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων ηλικιωμένων πολιτών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, η καταπολέμηση των διακρίσεων εναντίον τους καθώς και η τόνωση του διαλόγου μεταξύ των γενεών.

Αυτή η ιδιαίτερα τιμητική εκλογή για την Μαρία Κανελλοπούλου και τη Νέα Δημοκρατία, έρχεται σε μια περίοδο όπου η ενεργός γήρανση συνιστά σημαντική πολιτική προτεραιότητα για την ΕΕ και στόχος είναι να προωθηθεί η αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών προκειμένου να αντέξουν στη δοκιμασία της γήρανσης του πληθυσμού.

Στην πολύχρονη συνεισφορά της η κα Κανελλοπούλου αγωνίστηκε για ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας, ενώ μεταξύ άλλων συνέθεσε το Χάρτη για τα Δικαιώματα της Οικογένειας ως μέλος της Γραμματείας Γυναικών της Νέας Δημοκρατίας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ Ε.Ε. ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ

Μακροπερι​φέρεια Αδριατικής και Ιονίου Πελάγους


 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου  συμμετείχε στις 5 Νοεμβρίου 2013 στην Αθήνα, σε σύσκεψη εργασίας με θέμα: Σύσκεψη  Σημείων Επαφής για την Στρατηγική ΕΕ για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής Θάλασσας και Ιονίου Πελάγους.
Φωτ.3.jpg
Η σύσκεψη, η οποία ήταν πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή των Περιφερειών Πελοποννήσου, Κρήτης και Ιονίων Νήσων, εκπροσώπων των Υπουργείων Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών, Παιδείας, δια βίου Μάθησης και  Θρησκευμάτων, εκπρόσωπων οργανισμών και Διευθύνσεων και άλλων φορέων.
Στη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής και Ιονίου, συμμετέχουν εθνικές και περιφερειακές αρχές από 4 Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία, Ελλάδα και 4 χώρες υποψήφιες προς ένταξη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σερβία, Μαυροβούνιο και Αλβανία.

Θηλά-ΖΟΥΜΕ στην Κόρινθο - Απολογισμό​ς δράσης


“Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό, Υποστηρίζουμε τις Μητέρες
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε τον 4ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 39 πόλεις της Ελλάδας.

Το παρόν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά έδωσε και η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κορινθίας. Μητέρες μαζί με τις οικογένειες τους, έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα για τον δημόσιο θηλασμό, που όχι απλώς δεν πρέπει να είναι ταμπού, αλλά κάτι εντελώς φυσιολογικό, απελευθερωμένο από οποιοδήποτε φραγμό.
Στόχοι της εκδήλωσης ήταν η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού, η εξοικείωση του κόσμου με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας και η κατάλληλη ενημέρωση για το πώς μπορεί να επιτευχθεί ο μητρικός θηλασμός.
Οι στόχοι επιτεύχθηκαν, καθώς η “καρδιά” του μητρικού θηλασμού χτύπησε ταυτόχρονα σε 39 πόλεις της χώρας. Στην Κόρινθο, στον πεζόδρομο της Κολοκοτρώνη, 30 θηλάζουσες μητέρες (με το μικρότερο θηλάζον βρέφος 43 ημερών και το μεγαλύτερο θηλάζον νήπιο 46 μηνών) ενώθηκαν με τις υπόλοιπες μητέρες, σε κάθε γωνιά της χώρας, και συνολικά θήλασαν ταυτόχρονα 1570 μητέρες-μέλη του πανελλήνιου δικτύου.
Η δράση του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Θηλασμού θα συμπεριληφθεί στις δράσεις της Παγκόσμιας Συμμαχίας για Δράσεις στον Θηλασμό (WABA). Σε αυτήν την τόσο δύσκολη περίοδο που υφίσταται η χώρα μας, οι εθελοντικές δράσεις αποτελούν φωτεινό οδηγό και δυναμώνουν τη ζωή μας.
* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Υποστηρίζουμε τον θηλασμό: Υποστηρίζουμε τις μητέρες».

Οι διαχειρίστριες της Ομάδας Υποστήριξης
Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κορινθίας:
Έφη Γκίνου, Στέλλα Τζαναβάρα, Κατερίνα Ζαρρή-Χαραλαμπίδη, Βασιλική Κλέτσα

 


e-mail: thilasmoskorinthos@yahoo.gr

Η 7η αγωνιστική στη Β κατηγορία Κορινθίας


Με τους αγώνες της 7ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα των ομίλων  της   Β κατηγορίας Κορινθίας.

Β1 Κατηγορία
Ξεχωρίζουν οι αγώνες του ΑΣ Λουτρακίου με τον Αίαντα Αγινορίου , του ΑΟ Μαψού με τον Άρη Κορίνθου και του Αγιάννη με τον Ποσειδώνα Κυραβρύσης.

7η αγωνιστική
09-11-13
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ.
10-11-13
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡ.
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΡΟΜΑ
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΣΟΦΙΚΟ '05

Β2 Κατηγορία
Δύσκολες εξόδους έχουν οι προπορευόμενες ομάδες τα Ταρσινά ΄97 που αντιμετωπίζει τη Θλυελλα Λεοντίου, ο Φωκάς στη Λυκοποριά, η Δάφνη Πουλίτσας που αντιμετωπίζει σε αγώνα ντέρμπι τον Απέσσα Χαλκίου, ο ΑΟ Λεχαίου στη Λάυκα και ο Ασπρόκαμπος στο Φενεό.

7η αγωνιστική
10-11-13
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛ. - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΤΑΡΣΙΝΑ '97
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΑΠΕΣΣΑΣ
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΦΩΚΑΣ
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΡΕΠΟ ο ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ


Μάχες σε Ροζενά, Κιάτο και Άσσο στην στην Α2 Κατηγορία Κορινθίας.


Με τους αγώνες της 7ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο και το πρωτάθλημα στην Α2 Κατηγορία Κορινθίας. Η έναρξη της αγωνιστικής γίνεται στις 3 το απόγευμα στο Αγγελόκαστρο όπου ο ουραγός Αετός θα προσπαθήσει για την πρώτη του νίκη απέναντι στην Πρόοδο Αγίου Βασιλείου.
Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή όπου και περιλαμβάνει το ντέρμπι της ημέρας ανάμεσα στον Πανευρωστινιακό καί τον Ηρακλή Λεχαίου, που γίνεται στα Ροζενά, με τους Ευρωστίνιους να θέλουν το τρίποντο για να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους θέση.
 Ένα επίσης ντέρμπι διεξάγεται στο Κιάτο, αναμεσα στη Θύελλα Κάτω Δινηνιού και στον Α.Ο. Σολομού.
Εκτός από τα ντέρμπι στα Ροζενά και στο Κιάτο , υπάρχει και η "μάχη" ανάμεσα στις γειτονικές ομάδες της Προοδευτικής Περιγιαλίου και του Ολυμπιακού Άσσου, στην κοινή τους έδρα το γήπεδο του Άσσου. Ο πρωτοπόρος Τενεάτης υποδέχεται στα Αθίκια τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου, την ίδια ώρα που η Κόρινθος ΄06 φιλοξενείται στη Στιμάγκα από τους Νέους. Ο Ισσθμιακός στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" μάχεται με τον ΑΟ Ζευγολατιού, ενώ ο Αετός στο Κρυονέρι θα επιδειώξη την δεύτερη νίκη για να αποφύγει από την επικήνδυνη ζώνη κόντρα στον Εθνικό Ξυλοκερίζης.

Η 7η αγωνιστική
09-11-13/15:00
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣ.
10-11-13/15:00
ΑΟ ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝ. - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ.

Ντέρμπι σε Νεμέα , Λουτρακι, Βέλο και Ξυλοκάστρο στην Α1 Κορινθίας


Αρκετούς σημαντικούς αγώνες ντέρμπι περιλαμβάνει η σημερινή 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας Κορινθίας.
Στη Νεμέα, ο πρωτοπόρος Παννεμεατικός σε αγώνα ντέρμπι μάχεται με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου.  
Τα «λιοντάρια» θέλουν να κάνουν το "7Χ7", ώστε να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το τεχνικό δίδυμο των Δημόπουλου – Καρσιώτη, δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Ραπουσάι, αλλά από εκεί και πέρα, όπως δείχνουν τα πράγματα, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι «ετοιμοπόλεμοι». Στο γήπεδο της Νεμέας αναμένεται και πάλι αρκετός κόσμος, ώστε να βοηθήσει την ομάδα της Νεμέας να φτάσει στη νίκη, κόντρα σε έναν αντίπαλο, ο οποίος παρά τα αγωνιστικά του προβλήματα, είναι μεγάλος σύλλογος, με σπουδαίους παίκτες και σε καμία περίπτωση δεν θα παραδοθεί χωρίς να παλέψει.
Στο Θώδειο,σε ένα ακόμη αγώνα ντέρμπι, ο ΑΟ Λουτράκι αναζητά το τρίποντο κόντρα στην δυνατή Θύελλα Πετρίου,
Στο Δημοτικό Στάδιο Βέλου , η Ελλάς αντιμετωπίζει σε αγώνα ντέρμπι τον ισόβαθμό της Αστέρα Δερβενίου, ενώ έτοιμη για χρήση  είναι και η λυόμενη κερκίδα   καθώς οι εργασίες τοποθέτησης της ξεκίνησαν χθες. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελλάς Βέλου ευχαριστεί τον Δήμαρχο Βέλου - Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκο και τους συνεργάτες του καθώς με τη λυόμενη κερκίδα το πρόβλημα της ομαλής παρακολούθησης των αγώνων για τους φίλαθλους λύθηκε..
 Στο Ξυλόκαστρο, Ηρακλής και Πανκαμαριακός συγκρούονται στο τοπικό ντερμπι και σίγουρα θα βρεθούν πολλοί φίλαθλοι στο γήπεδο, ώστε να εμψυχώσουν τις δύο ομάδες.
Στον Ηρακλή, ο τεχνικός του, Θανάσης Παπασημάκης, ενώ θα έχει κανονικά στη διάθεσή του, τον Κώστα Βελέντζα, ο οποίος εξέτισε την ποινή του, θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή   το Γιώργο Πολυδωρόπουλο  για να δει αν θα μπορεί να τον υπολογίζει για τον αγώνα κόντρα στην πολύ δυνατή αντίπαλο "συνδημότισσα" ομάδα του Καμαρίου. .
 
Ο Πέλοπας περιμένει στο Κιάτο το Σπαθοβούνι. Στη διάθεση του Σταύρου Μπινιάρη μετά από αρκετό καιρό βρίσκεται ο Σταύρος Τζαναβάρας και θα δώσει κανονικά το παρόν. Δε λείπουν όμως και τα προβλήματα για τον τεχνικό του Πέλοπα, καθώς θα απουσιάσουν οι τραυματίες Κατσιάπης και Σελλάς.Από εκεί και πέρα, μοναδικός στόχος είναι η νίκη, ώστε η ομάδα να συνεχίσει να βρίσκεται αρκετά ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Στο "στρατόπεδο" του Σπαθοβουνίου , ο Γιάννης Αλεξόπουλος για ακόμα ένα ματς θα έχει σημαντικές απουσίες, καθώς δεν θα έχει στη διάθεσή του, τον τιμωρημένο Ζαφειρόπουλο, τον τραυματία Αμπαδιωτάκη και φυσικά τους μόνιμα απόντες Νεάνγκα, Καμαρά και Τζόναθαν, των οποίων τα δελτία ακόμα δεν είναι έτοιμα.
 
Στο Συνοικισμό, θα αναμετρηθούν ο Κύψελος Κορινθου με την Αναγέννηση Κιάτου, ομάδες με την ίδια βαθμολογική συγκομιδή. Η ομάδα της Κορίνθου θέλει το τρίποντο της νίκης ο Κύψελος κόντρα στην Αναγέννηση Κιάτου, για να ανέβει βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά η ομάδα του Συνοικισμού, μετά την ήττα της από τον Αστέρα στο Δερβένι. Ο Γιώργος Καρυώτης, δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Ρουσλάν, αλλά από εκεί και πέρα, έχει όλους τους υπόλοιπους παίκτες στη διάθεσή του.
 
Στο Χιλιομόδι, ο Ατρόμητος φιλοξενεί τον Πανσολυγειακό, ενώ τέλος ξεκούραστο τρίποντο θα πάρουν οι Άγιοι Θεόδωροι, καθώς βάσει προγράμματος αντιμετωπίζουν τον Σαρωνικό.
Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 15:00
Η 7η αγωνιστική
ΚΥΨΕΛΟΣ ΚΟΡ. - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ - Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της Ολομέλειας της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης




Superleague: "Μάχη" σε Θεσσαλονίκη και ντέρμπι κορυφής στο Φάληρο

Άκρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Superleague, το οποίο... ανοίγει το Σάββατο με τρία ματς.

Το παιχνίδι που κλέβει την παράσταση από τις σαββατιάτικες αναμετρήσεις είναι αυτό στο “Κλ. Βικελίδης”, εκεί όπου ο Άρης υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Οι “κίτρινοι” δεν έχουν κάνει ακόμα νίκη στην έδρα τους και θέλουν το “τρίποντο” για να ξεφύγουν από την ουρά της βαθμολογίας. Μπροστά τους, ο Παναθηναϊκός που έρχεται από ήττα -με καλή εμφάνιση- στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και θέλει να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα.
Η αναμέτρηση όμως που συγκεντρώνει πάνω της όλα τα βλέμματα, είναι το κυριακάτικο ντέρμπι κορυφής στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός υποδέχεται την ομάδα που δείχνει ικανή να τον κοντράρει στη μάχη για τον τίτλο, τον ΠΑΟΚ.
Οι “ερυθρόλευκοι” έρχονται από κακό παιχνίδι -παρά τη νίκη- κόντρα στην Μπενφίκα, αλλά θέλουν να δείξουν πως στην Ελλάδα... δεν έχουν ανταγωνισμό. Απ' την άλλη, ο “δικέφαλος του Βορρά” έρχεται από ταξίδι από το Ισραήλ, αλλά είναι σίγουρο πως θα προσπαθήσει για το “διπλό”, το οποίο θα τον φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2013
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ 15:00 NS2
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Ο.Φ.Η. 17:15 NS2
ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19:30 NS1

Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 15:00 NS2
ΒΕΡΟΙΑ - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 17:15 NS7
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 17:15 NS2
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 17:15 NS3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ. 19:30 NS1

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 19:30 NS1

Οι 11 χώρες που παίρνουν άριστα από τους οίκους αξιολόγησης

Οι 11 χώρες που παίρνουν άριστα από τους οίκους αξιολόγησης
Μόνον ένδεκα χώρες στον κόσμο, οι 8 από τις οποίες βρίσκονται στην Ευρώπη, διατηρούν το "ιερό δισκοπότηρο" του τριπλού Α, του "άριστα" στη βαθμολογία των τριών μεγάλων οίκων αξιολόγησης, των Standard & Poor's, Fitch και Moody's.

Σταϊκούρας: Μειώνεται ο χρόνος απονομής συντάξεων του Δημοσίου

staikouras2
Την περαιτέρω μείωση του χρόνου απονομής συντάξεων του Δημοσίου στους δικαιούχους, προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στο πεδίο των συντάξεων του Δημοσίου, ότι η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης έχει μειωθεί, μεσοσταθμικά, στους 4- 5 μήνες από 11- 12 μήνες το καλοκαίρι του 2012 και πως ο χρόνος αναμονής θα μειωθεί περαιτέρω.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «στο κοινωνικά ευαίσθητο πεδίο των συντάξεων του Δημοσίου, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το καλοκαίρι του 2012, τέθηκε στόχος η προώθηση της εξυγίανσης, της διαφάνειας και της αποτελεσματικής διαχείρισης της διαδικασίας απονομής των συντάξεων. Με συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες και διοικητικές πράξεις, πέραν των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των εταίρων και δανειστών, έχει επιτευχθεί καλή προσέγγιση του στόχου. Η προσπάθεια αποδίδει καρπούς. Τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα, απτά και αντανακλούν στην καθημερινότητα των πολιτών».
Στην ίδια ανακοίνωση απαριθμούνται οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί προς την κατεύθυνση αυτή:

4×4 ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα, 62-70 τη Σιένα

bosfp
Φλωρεντία – Μιλάνο: 250 χιλιόμετρα δρόμος… Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Σιένα 70-62 στο “Nelson Mandela Forum” και με 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στην φετινή Ευρωλίγκα βάζει τις σωστές βάσεις (και) στο φετινό του ταξίδι που έχει τελικό προορισμό το final four του Μιλάνου. Εξάρθρωση αριστερής ωμοπλάτης υπέστη ο Σίμονς.
Περισσότερα στο sport.gr

Διαβεβαιώσεις υπουργού Εργασίας ότι δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις

Διαβεβαιώσεις υπουργού Εργασίας ότι δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις
Τη διαβεβαίωση πως δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος αποσαφήνισε πως οι όποιες πρωτοβουλίες αναληφθούν στο επόμενο διάστημα στο ασφαλιστικό είναι ήδη θεσμοθετημένες. Ο υπουργός επιβεβαίωσε τα σενάρια για επικείμενη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν μέτρα που θα οδηγήσουν σε μείωση μισθών και συντάξεων. Πληροφορίες...

"Αλλάζουν τα φώτα" της Συκιάς...



Η Συκιά, το "πράσινο ακρογιάλι της πατρίδας" του Καρυωτάκη, είναι κατά κοινή ομολογία ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά του δήμου μας και όχι μόνο. Αυτές τις μέρες όμως δέχεται έναν αισθητικό βιασμό από τη δημοτική αρχή, με την αλλαγή των φωτιστικών στύλων και την αντικατάστασή τους από στύλους ύψους 12 μέτρων, σαν κι αυτούς που μπαίνουν στις εθνικές οδούς.
Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι το τελευταίο διάστημα, όταν και έμαθαν για την αλλαγή αυτή. Όλοι υποστηρίζουν ότι το μόνο που χρειάζονταν ήταν η επέκταση του φωτισμού σε ορισμένα σημεία που δεν υπήρχε και η συντήρηση κάποιων φωτιστικών. Ποτέ και κανένας δεν ζήτησε την αλλαγή τους και βέβαια κανείς δεν περίμενε να δει αυτά τα "τρανσφόρμερς".
Σήμερα ειδικά, οι κάτοικοι της Συκιάς, αλλά και όλοι όσοι πέρασαν από εκεί, εξερράγησαν όταν αντίκρυσαν τα νέα αντιαισθητικά "στυλιάρια" ύψους 12 μέτρων (!;!;!) να μπαίνουν στις τρύπες. Δεν το χωράει ανθρώπου νους! Είναι δύσκολο να το πιστέψεις αν δεν το δεις.
Ακόμα και το ενεργειακό θέμα, που είναι κι αυτό εξωφρενικό (τα νέα φωτιστικά έχουν λάμπες 250W, υψηλής πίεσης!;!;!;) περνάει σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο αισθητικό έγκλημα που συντελείται. Κι αν νομίζετε ότι υπερβάλλω πηγαίνετε αύριο μια βόλτα από εκεί και μετά τα ξαναλέμε.
Ανδρέας Απ. Ζάρρος

Σαμαράς: Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα

Σαμαράς: Η πρόταση μομφής δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα
Στην Βουλή βρέθηκε την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να παρακολουθήσει την πορεία της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Σε μια χαλαρή συζήτηση που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες στο καφενείο της Βουλής, ο κ. Σαμαράς, ο οποίος συνοδευόμενος από τους στενούς του συνεργάτες τον υπουργό Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη και τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βουλή κ. Νίκου Τσούτσια, είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τους πολιτικούς συντάκτες κληθείς να σχολιάσει την κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ τη δεδομένη στιγμή που βρίσκεται η Τρόικα στη χώρα, δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα.
Αναφορικά δε με το μείζον θέμα του ενιαίου φόρου ακινήτων είπε ότι προσπαθούμε να ισορροπήσουμε ώστε να υπάρχει πιο δίκαιη κατανομή, ενώ για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 σημείωσε ότι πριν από πολλούς μήνες δεν το περιμέναμε ούτε εμείς ούτε η τρόικα.

Σημείωσε δε ότι εκείνοι κάνουν τη δουλειά τους ως δανειστές και εμείς ως δανειζόμενοι, ενώ υποστήριξε ότι το θέμα είναι να βγει η χώρα από τη μέγγενη και πως δικαιώματα δίνει κανείς όταν δεν πετυχαίνει τους στόχους του.
Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός αποχώρησε μπήκε στην Ολομέλεια και παρακολούθησε τη συζήτηση που γίνεται στη Βουλή, για την πρόταση μομφής που κατέθεσε εναντίον της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Σαμαράς την ώρα που στο βήμα της Βουλής εκφωνούσε την ομιλία του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.



 

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Αποχώρηση του αμερικανικού 6ου Στόλου από την Α.Μεσόγειο και έλευση του ρωσικού!

Υποχώρηση της παρουσίας των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο - με ότι θετικό ή και αρνητικό συνεπάγεται αυτό για την εθνική ασφάλεια Ελλάδας και Κύπρου - και ταυτόχρονη ισχυροποίηση του ρωσικού παράγοντα, καταγράφεται πλέον με απόλυτη σαφήνεια περίπου δύο μήνες μετά την στρατηγική υποχώρηση των ΗΠΑ στην Συρία.
Ισως για πρώτη φορά από την εποχή του Β'ΠΠ δεν υπάρχει πλοίο του 6ου αμερικανικού Στόλου, ανατολικά της Κρήτης.
Την ώρα που η Μόσχα δημιουργεί με ταχύτατο ρυθμό τον Ρωσικό Στόλο Μεσογείου με 15 πλοία, τα οικονομικά προβλήματα των ΗΠΑ και οι συνεχείς περικοπές στις αμυντικές δαπάνες μτης λόγω του κολοσσιαίου χρέους που ξεπερνά τα 16 τρισεκατομμύρια δολάρια, έχουν προκαλέσει την απόσυρση του 6ου Στόλου από την Α.Μεσόγειο.