Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ο Πανευρωστινιακός πήρε "Χ" στο Αγγελόκαστρο

Με το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά και πολλά παράπονα για τη διαιτησία του Λάσκου επέστρεψε ο Πανευρωστινιακός από το Αγγελόκαστρο  μετά το 2-2 που απέσπασε με τον τοπικό Αετό , σε αγώνα  της 5ης αγωνιστικής στη Α2 κατηγορία Κορινθίας
Η ομάδα της Ευρωστίνης πήρε προβάδισμα στο σκορ με τέρμα του Βλάχου  στο 20’, όμως, στην επανάληψη, ο Αετός γρήγορα ανέτρεψε το σκορ, καθώς ισοφάρισε στο 49’ με τον Μιχάλη Μάρκελλο και πήρε προβάδισμα στο 51’ με τον Σεραφείμ. Όμως ο Πανευρωστινιακός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη καθώς στο 74’ ο Ζίζηλας ισοφάρισε στο τελικό 2-2.
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ.: Βενετσάνος, Καραμπέτσος, Σιούντρης, Μαζιώτης, Σεραφείμ, Αγγέλου Πετρ., Κλουβιδάκης, Λέντζιος (65’ Κατζένης), Μάρκελλος Μ., Μάρκελλος Θ., Βίρλας
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ: Γεραρής, Κιόσκος, Ντόσκου, Τόλιας, Ζίζηλας, Νικολακόπουλος, Γεστένγια, Βλάχος, Κορδούλης (62’ λ.τρ. Γκολφινόπουλος), Τομόρι, Αδαμόπουλος (57’ Καΐτσας)

Ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» πήρε στην κοινή τους έδρα στην Αρχαία Κόρινθο, ο (φιλοξενούμενος) Άρης Αρχαίας Κορίνθου, ο οποίος επιβλήθηκε στο 25’ με  τον Μάριο Ζιμπόλα  
0 -1 του (γηπεδούχου) και πρωτοπόρου  Ηρακλή Λεχαίου, έχοντας ως κορυφαίο παίκτη των Κορδώση, που απέκρουσε  πέναλτι στο 65’του Θανάση Παινέση που είχε  κερδίσει ο Παύλος Ποτήρης. Και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες καθώς  στο 19’ ο Καλύβας του Ηρακλή αντίκρισε τη 2η κίτρινη, για δυνατό μαρκάρισμα, ενώ για τον ίδιο λόγο την άγουσα προς τα αποδητήρια με απευθείας κόκκινη στο 71’ πήρε και ο Κανάκης ,του Άρη.

Η 5η αγωνιστική στην Α2 Κατηγορία συνεχίζεται στις 3 το απόγευμα την Κυριακή όπου ο έταιρος πρωτοπόρος Τενεάτης Αθικίων αγωνίζεται με τους Νέους Στιμάγκας, ενώ στο Βραχάτι ο ΑΟ Ζευγολατιού σε αγώνα ντέρμπι μάχεται με τον ΑΟ Σολομού. Στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" ο Ισθμιακός αναμετράται με την Κόρινθο '06, ενώ στον Άγιο Βασίλειο δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός Άσσου με την τοπική Πρόοδο. Στο Κιάτο η Θύελλα Κάτω Διμηνιού αντιμετωπίζει τον Αετό Κρυονερίου, ενώ στον Άσσο η Προοδευτική Περιγαλίου μάχεται με τον Εθνικό Ξυλοκερίζης.

Η 5η αγωνιστική
Τα σημερινά αποτελέσματα

ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ-ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ         2 - 2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ   0 - 1
27-10-13 15:00
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΑΟ ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝ. - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ.
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ

Οι ¨Ορανιέ" πήραν το ντέρμπι στο Λουτράκι μετά από επεισοδιακό φιναλε


Με τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής συνεχίστηκαι το πρωτάθλημα της Α1 Κορινθίας.  Το παραδοσιακό μεγάλο ντέρμπι κορυφής στο Θώδειο Στάδιο ανάμεσα στους δύο "γίγαντες" του Λουτρακιώτικου ποδοσφαίρου, Α.Ο. Λουτράκι και Ολυμπιακό τα είχε όλα...πάθος ένταση και ξύλο.  Νικητής αναδείχτηκε ο ΑΟ Λουτράκι καθώς επικράτησε με σκορ 3 - 0 επί του "συμπολίτη" του Ολυμπιακού  χάρη στα γκολ που σημείωσε στα τελευταία λεπτά. Το φινάλε στο Λουτρακιώτικο ντέρμπι ήταν επεισοδιακό. Ένα μπουκάλι που έπεσε στον επόπτη Μπετσόγλου, στάθηκε η αιτία της 5λεπτης διακοπής στο 92'. Με την επανέναρξη, ο ΑΟΛ πέτυχε και τρίτο γκολ και πριν την αποχώρηση των διαιτητών φίλαθλος του Ολυμπιακού εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και έπαιξε ξύλο με τον διαιτητή Δασκαλόπουλο! Έτσι οι "ορανιέ" του Λουτρακίου , μαζί με τον Παννεμεατικό, που κέρδισε τρίποντο "στα χαρτιά" επί του Σαρωνικού Γαλατακίου, κατέχουν στις 5 αγωνιστικές του πρωταθλήματος το απόλυτο της βαθμολογίας καθώς στο ενεργητικό τους έχουν απο ισάριθμες νίκες.
Μεγάλη νίκη σημείωσε με 1 - 2 η Θύελλα Πετρίου  μέσα στο Συνικοισμό επί του Κύψελου Κορίνθου  και διατηρήθηκε ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου στους -3 πίσω από τους δύο πρωτοπόρους. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 3’με τον  Κοσμά, ο Κύψελος ισοφάρισε σε1-1 στο 20’ με  γκολ του Δαμαλά. Το τελικό 1-2 για τήν ομάδα της Θύελλας σημείωσε στο 75’, ο Τσουμάνης  Μετά το τέλος του ματς πάντως, φίλαθλος των γηπεδούχων μπήκε στο χώρο έξω από τα αποδυτήρια των δύο ομάδων και χτύπησε τον Σχοινοχωρίτη. Λίγο έλειψε να ακολουθήσει σύρραξη, αλλά η παρέμβαση και των παικτών του Κύψελου, έβαλε τέλος στο επεισόδιο. Μάλιστα οι άνθρωποι του Πετρίου, ευχαριστούν ιδιαίτερα τους ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας, καθώς η έγκαιρη παρέμβασή τους, έβαλε τέλος στα όποια πιθανά επεισόδια.
Αντίθετα από την Θύελλα η ομάδα των Αγών Θεοδώρων έχασε έκτός έδρας με 2 - 1 από την Ελλάδα Βέλου, που επέστρεψε στις νίκες, χάνοντας μάλιστα και ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.
Στο α’ μέρος οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι, προηγήθηκαν στο 23’ με κεφαλιά του Κλαδάκη, και 2 - 0 στο 34’  με δυνατό σουτ του Ρούπα. Η ομάδα των Αγίων Θεοδώρων μείωσε στο τελικό 2 - 1στις καθυστερήσεις του αγώνα, με γκολ του Γεωργακόπουλου , για το οποίο οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για οφσάιντ του σκόρερ, αλλά και του Καραμαλέγκου, ενώ υποστηρίζουν ότι στην αρχή της φάσης είχε προηγηθεί φάουλ στον Αμπού Ζολώφ, με τον κ. Κωνσταντόπουλο, να αφήνει το ματς να συνεχιστεί..
Με το ευρύ 3 - 0 ο Αστέρας Δερβενίου επικράτησε στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" επί του Πανσολυγειακού .  Ο Αναγνωστόπουλος σημείωσε το 1-0. Στο 78' με πέναλτι που κέρδισε ο Κουτρούλης και μετέτρεψε σε γκολ ο Αντωνόπουλος , το 2 - 0, ενώ το τελικό 3-0 πέτυχε οΛιθοξόου στο 88'.
 στο Χιλιομόδι Ατρόμητος και Πέλοπας Κιάτου ανεδείχθηκαν ισόπαλοι άνευ τερμάτων. Αξίζει να σημειώσουμαι ότι ο Πέλοπας ζήτησε πέναλτι στο 25’, σε χέρι του Μπαλάφα Π.Β., σε μια φάση όπου ο βοηθός Παπανικολάου υπέδειξε παράβαση, ενώ ο διαιτητής Χονδρόπουλος, είπε να συνεχιστεί το ματς, ενώ οι παίκτες του Ατρομήτου έχουν παράπονα για ορισμένες υποδείξεις οφσάιντ του βοηθού Παπανικολάου.
Στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής έχασε με σκορ 0 - 2 από το Σπαθοβούνι, που με τέρματα  του Βάθη, και του Γόγολα, πήρε το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα .
Τέλος μέσα στο Κιάτο ο Πανκαμαριακός  επικράτησε με σκορ 1 - 2 επί της  τοπικής Αναγέννησης. Η  ομάδα του Καμαρίου πήρε δίκαια το «τρίποντο», καθώς ήταν καλά οργανωμένη, έπαιξε πιο δυνατά και εμφανίστηκε πιο απειλητική, αν και από το 57΄ έπαιζε με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Νίκου Κλουτσινιώτη με 2η κίτρινη. Ο Σιώζος στο 16’ έκανε το 0-1
Στο 70’ ο Πιλιαφάς έκανε το 0-2 με απευθείας φάουλ  αφού πρώτα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Η Αναγέννηση κατάφερε να μειώσει στις καθυστερήσεις με κοντινή προβολή του Μακάρωφ, μετά το γύρισμα του Δάνη.

Η 5η αγωνιστική

ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ-ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ                                    2 - 1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ-ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ        0 - 0
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ           3 - 0
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ           3 - 0 α. α.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ-ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                1 - 2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ      0 - 2
ΚΥΨΕΛΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                                        1 - 2
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ-ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                 3 - 0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 5 αγώνες)

1 ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                              12 - 0       15
2 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                         11 - 0        15
3 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ     12 - 4       12
4 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                        12 - 7       12
5 ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ                             5 - 3       10
6 ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ                         9 - 6         8
7 AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                    5 - 3        7
8 ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                        8 -10      7
9 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ            9 - 7      6
10 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ                7 - 8      6
- ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ                                  7 - 8      6
12 ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                        9 - 11    6
13 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ       4 - 9     4
14 ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                     3 - 12   3
15 ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                       1 - 11   0
16 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ          0 - 15   -2

Διαδήλωσαν κατά του φασισμού

Διαδήλωσαν κατά του φασισμού
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 6.00 το αντιφασιστικό συλλαλητήριο και η πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Το κλίμα ήταν ήρεμο καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν να συναντηθούν οι διαδηλωτές με οπαδούς της Χρυσής Αυγής που πραγματοποίησαν συγκέντρωση - αντιπερισπασμό στην περιοχή του σταθμού Λαρίσης.
Στην αντιφασιστική πορεία συμμετείχαν περίπου 2.000 κόσμου, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, κινήσεις κατοίκων της περιοχής και εκπρόσωποι μεταναστευτικών κοινοτήτων.
Προηγήθηκαν μουσικά και θεατρικά δρώμενα στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.
Λίγο μετά τις 5.00 και ενόψει της αντι - συγκέντρωσης που είχαν πραγραμματοποιήσει για τις 6.00 οπαδοί της Χρυσής Αυγής μπροστά από τα παλαιά γραφεία του κόμματος, διμοιρίες των ΜΑΤ έστησαν «μπλόκο» στην πλατεία Καραϊσκάκη προκειμένου να αποκλείσουν την πρόσβαση της αντιφασιστικής διαδήλωσης προς τα χρυσαυγίτικα γραφεία.
Η συγκέντρωση των οπαδών της Χρυσής Αυγής, ολοκληρώβθηκε χωρίς εντάσεις γύρω στις 8.30 το βράδυ. Στη συγκέντρωση, μίλησαν βουλευτές του κόμματος σε ένδειξη συμπαράστασης στα φυλακισμένα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής τα οποία έστειλαν μηνύματα από τη φυλακή.
Πρίν από λίγο άνοιξε ο σταθμός του Μετρό στο σταθμό Λαρρίσης , ενώ σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στην οδοό Δηληγιάννη.
ethnos.gr

ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΝΟΣΤΑΛΓΩΝ Και ναζιστής και πατριώτης δεν γίνεται

Και ναζιστής και πατριώτης δεν γίνεται
Ισχυρό μήνυμα κατά του φασισμού και του ναζισμού απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας κατά την αντιφώνησή του στο γεύμα που παρέθεσε ο διοικητής του Γ΄Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Νικόλαος Δεβετζής, στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο του «Οχι» και την απελευθέρωση της πρωτεύοτυσας.
Ο Κάρολος Παπούλιας δεν έκρυψε την ανησυχία του για το γεγονός ότι εμφανίστηκαν σβάστικες και νοσταλγοί του ναζισμού σε μια χώρα που πλήρωσε βαρύτατο τίμημα από τη θηριωδία αυτού του και είπε χαρακτηριστικά: «Δεν γίνεται να παριστάνεις τον πατριώτη και να θαυμάζεις τα σύμβολα του ναζισμού».
«Μάθαμε με δραματικό τρόπο τι θα πει λήθη και άγνοια. Σε μια χώρα που πλήρωσε βαρύτατο τίμημα από τη θηριωδία του ναζισμού, εμφανίστηκαν σβάστικες και νοσταλγοί αυτής της ιδεολογίας», είπε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε:

Στον ΤτΚ που κυκλοφορεί από σήμερα: Όλες οι αλλαγές -από το 2014- στο Ασφαλιστικό

 
Ο κύριος λόγος που άνοιξε θέμα πρόωρων συντάξεων έχει να κάνει με τον αυξημένο αριθμό αποχωρήσεων και την αποτυχία να επιτευχθεί ο στόχος για εξοικονόμηση πόρων 632 εκατ. ευρώ από τον περιορισμό των συνταξιοδοτήσεων
 

Ανατροπές που ξεκινούν από την επανεξέταση έως και πλήρη εξάλειψη σε ορισμένες περιπτώσεις των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, ώστε ουδείς να μη βγαίνει στη σύνταξη πριν από τα 62, και καταλήγουν σε ένα νέο μοντέλο ασφάλισης με ριζικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού όλων των συνταξιοδοτικών παροχών δρομολογεί η κυβέρνηση στη βάση ήδη ψηφισμένων ρυθμίσεων, αλλά και προ του κινδύνου να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο τα ελλείμματα των Ταμείων μέσα στο 2014.
Η ατζέντα των αλλαγών άνοιξε με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για μαχαίρι στις πρόωρες συντάξεις, καθώς ο στόχος για περιορισμό των αποχωρήσεων που είχε τεθεί πέρυσι όταν αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας για σύνταξη στα 62 (μειωμένη) και στα 67 (πλήρης) κάθε άλλο παρά επιτεύχθηκε.

Στα ίχνη του εξαφανισμένου Μπεν


Την ώρα που στη διάθεση της εφημερίδας είναι το ακριβές σημείο όπου βρίσκονται ο 24χρονος και η τσιγγάνικη «οικογένειά» του, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη είναι γιγαντιαία ελληνική και διεθνής αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του Μπεν Νίνταμ, του αγοριού που εξαφανίστηκε πριν από 22 χρόνια στην Κω.Όπως αποκαλύπτει ο Τύπος της Κυριακής,το τελευταίο 48ωρο η ΕΛ.ΑΣ έχει στα χέρια της ένα βίντεο - ντοκουμέντο που δείχνει έναν νεαρό ο οποίος μοιάζει εκπληκτικά με τον 24χρονο σήμερα Μπεν, σύμφωνα με το σκίτσο που έχει φτιάξει η Σκότλαντ Γιαρντ μετά από επεξεργασία φωτογραφιών του.
Ενα βήμα πριν από τη μεγάλη αποκάλυψη βρίσκονται οι αστυνομικές και οι δικαστικές Αρχές και η τυχόν επιβεβαίωσή της πρόκειται να συγκλονίσει όχι μόνο την ελληνική αλλά και τη διεθνή κοινή γνώμη. Είκοσι δύο χρόνια μετά την εξαφάνισή του από την Κω, με τα όσα έχουν ειπωθεί και διερευνηθεί κατά καιρούς για την τύχη αυτού του άτυχου παιδιού, ο Μπεν Νίνταμ είναι ζωντανός!



Αυτή τη συγκλονιστική πληροφορία, που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ., αποκαλύπτει σήμερα ο «ΤτΚ» και αυτή την ώρα που διαβάζονται αυτές οι γραμμές ίσως να γράφεται το χάπι εντ σε μία από τις πιο πολύκροτες ιστορίες που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Αυτό που άλλαξε όλα τα δεδομένα στην υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Μπεν, ο οποίος σήμερα είναι 24 ετών, και που δημιουργεί ελπίδες, είναι ένα φοβερό ντοκουμέντο που έφτασε στην Αστυνομία τις τελευταίες 48 ώρες. Οσοι αξιωματικοί και δικαστικοί είδαν το βίντεο -περί αυτού πρόκειται το ντοκουμέντο- πετάχτηκαν όρθιοι από τις θέσεις τους όταν διαπίστωσαν την εκπληκτική ομοιότητα του νεαρού ξανθού αγοριού που απεικονίζεται με το σκίτσο του Μπεν σε σημερινή ηλικία που έχει φτιάξει η Σκότλαντ Γιαρντ μετά από επεξεργασία φωτογραφιών του.

Ο «ΤτΚ», την ώρα που παίζεται η ζωή και η ανεύρεση, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, του 24χρονου Μπεν, δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσει -αν και κατέχει- τις λεπτομέρειες εκείνες που θα υποβοηθούσαν στη διαφυγή των ανθρώπων που έχουν στην οικογένειά τους το νεαρό αλλοδαπό. Αλλωστε, την ώρα που στη διάθεση της εφημερίδας είναι το ακριβές σημείο και η περιοχή όπου βρίσκονται ο 24χρονος και η «οικογένειά» του, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη γιγαντιαία ελληνική και διεθνής αστυνομική επιχείρηση.

Για τη συγκλονιστική εξέλιξη στην υπόθεση της εξαφάνισης του Μπεν έχει ήδη ενημερωθεί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «ΤτΚ», η Ιντερπόλ, καθώς και ο εισαγγελέας Εφετών Ανδρέας Καραφλός, ο οποίος ως εισαγγελέας Πλημμελειοδικών όταν υπηρετούσε στην Κω χειρίστηκε την υπόθεση και είναι από τους λίγους που τη γνωρίζουν τόσο καλά. Ο εισαγγελέας είναι από τους δικαστικούς που είδαν το βίντεο-ντοκουμέντο και έδωσε εντολή να κινηθούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Το βίντεο είναι γυρισμένο σε νησί, κατά τη διάρκεια πανηγυριού ιερού ναού. Απεικονίζεται μια οικογένεια Τσιγγάνων μαζί με τον ηλικίας περίπου 24 ετών κοντοκουρεμένο κατάξανθο νεαρό.
Η οικογένεια δεν φορά τα ρούχα που συνηθίζουν οι Ρομά ενώ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η οικογένεια δεν μένει σε καταυλισμό αλλα ζει σε σπίτι στον οικισμό του νησιού.
Εάν διαπιστωθεί ότι ο 24χρονος είναι ο Μπεν, τονίζει η εφημερίδα, τότε θα επαληθευτεί η δικογραφία που είχε σχηματίσει η Αστυνομία για την υπόθεση, σύμφωνα με την οποία ο μικρός είχε απαχθεί στην Κω από τσιγγάνους.
Ανθρωπος-«κλειδί» στην υπόθεση είναι ένας δικηγόρος, ο οποίος είχε γυρίσει το επίμαχο βίντεο από τον περασμένο Απρίλιο. Τα πρόσφατα γεγονότα με τη μικρή Μαρία, που βρέθηκε σε καταυλισμό Τσιγγάνων στα Φάρσαλα, τον έκαναν να «επικαιροποιήσει» το οπτικοακουστικό υλικό που είχε στα χέρια του και να το παραδώσει αμέσως στις Αρχές. Στη Δικαιοσύνη και στην ΕΛ.ΑΣ.







 



 

Σπάνιο βίντεο με το θωρηκτό Αβέρωφ, "κάπου στη Μεσόγειο" στη διάρκεια του ΒΠΠ


Σπάνια κινηματογραφικά πλάνα του Θωρηκτού Αβέρωφ “κάπου στη Μεσόγειο”, όπως λέει η περιγραφή του κινηματογραφικού υλικού.
Μετά την εισβολή και τη προέλαση των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941, λόγω της παλαιότητάς του, το ΓΕΝ σχεδίαζε να το βυθίσει, αλλά το πλήρωμά του εξεγέρθηκε και με δική του πρωτοβουλία διέφυγε στην Αλεξάνδρεια.
Το Αβέρωφ ήταν ένα από τα λίγα ελληνικά πλοία που κατάφεραν να φτάσουν σώα στην Αλεξάνδρεια, καθώς τα περισσότερα βυθίστηκαν από τις επιδρομές γερμανικών αεροπλάνων. Κατά την διάρκεια του πολέμου το θωρηκτό έκανε περιπολίες στον Ινδικό Ωκεανό.

Στις 17 Οκτωβρίου του 1944, επικεφαλής για άλλη μια φορά του Στόλου, μετέφερε την τότε ελληνική κυβέρνηση από την εξορία στην απελευθερωμένη Αθήνα, με πλοίαρχο τον μετέπειτα Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας στις κυβερνήσεις Πέτρου Βούλγαρη, Σπυρίδωνα Μάτεση, ο οποίος υπήρξε και ο τελευταίος πλοίαρχος του Αβέρωφ.
Πηγή : http://www.onalert.gr/

Πηγή: http://www.britishpathe.com/

Αστέρας ο...Ντε Μπλάσις – ΓΚΟΛΑΡΑ στη νίκη επί του Λεβαδειακού

Αστέρας ο...Ντε Μπλάσις – ΓΚΟΛΑΡΑ στη νίκη επί του Λεβαδειακού

Το φανταστικό τέρμα του Ντε Μπλάσις ήταν αυτό που ξεχώρισε από την... κάκιστη αναμέτρηση του Αστέρα με τον Λεβαδειακό στην Τρίπολη – Νίκη με 2-0 για τους Αρκάδες και επιστροφή στα “τρίποντα” μετά από τρεις αγωνιστικές.
Κακό το πρώτο μισό του πρώτου μέρους, χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με πολλά λάθη στο κέντρο και τους παίκτες του Αστέρα να μην μπορούν να διασπάσουν την πολύ καλή αμυντική λειτουργία του Λεβαδειακού. Όλα αυτά άλλαξαν από το 30λεπτο και μετά, όταν οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να μπορούν να απειλήσουν στην αντεπίθεση, κυρίως με τον ταχύτατο Κάντζι.
Οι Αρκάδες βλέποντας πως αρχίζει η... γκρίνια από την εξέδρα, ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να φτάσουν στο 1-0 με γκολ απίστευτης ομορφιάς. Στο 36 και μετά από βολέ του Ερνάντες, ο Μουλόπουλος δεν μπόρεσε να διώξει και ο Ντε Μπλάσις με ψαλιδάκι από το ημικύκλιο της περιοχής άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους! Το 45λεπτό “έκλεισε” με τους Βοιωτούς να χάνουν μεγάλη ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσα με Κονέ και Γιάντση.
Το θέαμα στο δεύτερο μέρος θύμισε αυτό των πρώτον λεπτών του αγώνα, παρόλο που ο Αστέρας προσπάθησε για να πετύχει ένα ακόμα τέρμα. Ο Λεβαδειακός διατήρησε την ίδια “σφιχτή” εικόνα στην άμυνα του, εμποδίζοντας τους γηπεδούχους να φανούν απειλητικοί. Στη μοναδική όμως στιγμή που... χαλάρωσαν οι Βοιωτοί πίσω, οι Αρκάδες κατάφεραν και έκαναν το 2-0 με όμορφο γκολ του Ουρτάδο (72').
Στα τελευταία λεπτά ο Λεβαδειακός αποφάσισε να παρατήσει την άμυνα και να κυνηγήσει ένα γκολ, αλλά η άμυνα των Αρκάδων δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Βοιωτούς.
Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Ερνάντες, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Γκοιάν, Ζαραδούκας (63' Κοντοές), Εντό, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Γκρατσίνι (67' Πολ), Μπακασέτας (72' Κουρμπέλης), Μπαράλες.
Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Σκέμπης, Μάγκας, Λυκογιάννης, Ιωαννίδης (83' Μπούστο), Λαμπρόπουλος (73' Νικολακάκης), Γιάντσης (63' Ορτέγκα), Κονέ, Μάρτινς, Κάντζι.

Οι μαθητές της Κορίνθου τίμησαν το έπος του 40 (video)

Εκδηλωσεις για την επέτειο της 28 Οκτώβρη σε όλη την Ελλάδα και εμείς βρεθήκαμε στο τρίτο γυμνάσιο ΚΟΡΙΝΘΟΥ Εκει με τραγούδια θεατρικά και ποιήματα τίμησαν οι μαθητές το έπος του 40.







Πηγή: korinthostv.blogspot.com/

Έκρηξη στο ηφαίστειο της Αίτνας

Έκρηξη στο ηφαίστειο της Αίτνας

Έκρηξη σημειώθηκε στο υψηλότερο και πιο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, στο Όρος Αίτνα, στέλνοντας καυτή λάβα στον αέρα και ένα σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας στον ουρανό της Σικελίας.

Λόγω της έκρηξης πάντως δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν ορεινά χωριά ούτε προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα, αν και ο εναέριος χώρος πάνω από τη Σικελία έκλεισε για λίγες ώρες το πρωί, σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου στην Κατάνια.

Το ηφαίστειο στο Όρος Αίτνα βρίσκεται σε σχεδόν συνεχή δραστηριότητα, αν και η τελευταία μεγάλη έκρηξη σ' αυτό είχε καταγραφεί το 1992. Πριν από τη σημερινή έκρηξη καταγράφηκε μια σειρά δονήσεων στο υπέδαφος χθες.

Πυροβόλησαν 60χρονη γυναίκα στην είσοδο του σπιτιού της στο Λουτράκι (ΦΩΤΟ)

Αναστάτωση επικρατεί από το μεσημέρι σε μία γειτονιά του Λουτρακίου μετά από σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς.
Άγνωστος έστησε ενέδρα έξω από μία πολυκατοικία, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος 63 στο Λουτράκι και πυροβόλησε γυναίκα δύο φορές, στο κεφάλι και στο στήθος.
Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου σε κρίσιμη κατάσταση.
Η αστυνομία αναζητεί τον δράστη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρά του.


Πηγή: korinthostv.blogspot.com

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα

Αλλαγή ώρας την Κυριακή σε χειμερινή
Μία ώρα πίσω θα μετακινηθούν τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών.

Στις 04:00 τα ξημερώματα, οι δείκτες θα πρέπει να δείξουν 03:00, καθώς λήγει η περίοδος της θερινής ώρας.

Η αλλαγή -από θερινή σε χειμερινή- εφαρμόστηκε πρώτη φορά κατά τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο με το σκεπτικό της εξοικονόμησης πόρων από τα εμπόλεμα κράτη.

Εφαρμόστηκε εκ νέου κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και καθιερώθηκε μετά την ενεργειακή κρίση του 1973.

Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.

What countries really look like

 
 
 

Ασταμάτητος ο Ατρόμητος, 2-0 την Ξάνθη

atromitara1
Με γκολ των Ναπολεόνι και Παπαδόπουλου από το α’ μέρος ο Ατρόμητος πέρασε νικηφόρα από τα Πηγάδια νικώντας τη Ξάνθη 2-0 για την 9η αγωνιστική.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

66 άτομα συνελήφθησαν σε αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αργολίδα, Κορινθία και Μεσσηνία

astynomia-570
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες το απόγευμα ως σήμερα τα ξημερώματα, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Κορινθίας και της Μεσσηνίας.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, ελέχθησαν 617 άτομα, 433 οχήματα και 15 καταστήματα, ενώ προσήχθησαν συνολικά 157 άτομα και συνελήφθησαν τελικά 66 άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν κατηγορούνται, στην Αργολίδα, μια γυναίκα για χρέη στο Δημόσιο, από μη απόδοση Φ.Π.Α., 70.498,13 ευρώ, ένας για παράβαση του νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα, ένας για αποσφράγιση καταστήματος, ένας για καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του και έξι αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία απέλασής τους.
Στην Κορινθία συνελήφθησαν δύο για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παραποίηση στοιχείων κυκλοφορίας, ένας για αντίσταση και απείθεια, επτά για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, εννέα για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, τρεις για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, δύο για καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος τους, έντεκα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έξι αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία απέλασής τους.
Στην Μεσσηνία συνελήφθησαν, μια γυναίκα γιατί σε βάρος της εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 99.069,54 ευρώ, ένας για ναρκωτικά, δέκα για συμπλοκή, ένας για καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του, ένας Ρομά για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και δύο αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία απέλασής τους.
Επίσης, κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 113 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 10 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, δύο παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, 3 παραβάσεις για μεταφορά επιβατών εκτός διοικητικών ορίων με Δ.Χ. επιβατικά οχήματα και 4 παραβάσεις της νομοθεσίας περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, 20 πακέτα με λαθραία τσιγάρα και δύο χάπια που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Χωρίς Τσόρι και Μανωλά ο Ολυμπιακός

tsori
Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Τσόρι Ντομίνγκες προέκυψε στον Ολυμπιακό που χάνει το κυριακάτικο ματς με τον ΟΦΗ. Κανονικά στην αποστολή ο Κώστας Μήτρογλου, δίνει ανάσες στον Κώστα Μανωλά ο Μίτσελ.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Κηδεύτηκε η χήρα του Τίτο

broz
Με στρατιωτικές τιμές κηδεύτηκε στο Βελιγράδι η χήρα του ηγέτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας στρατάρχη Τίτο, Γιόβανκα Μπροζ.
Στην κηδεία παρέστησαν ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάστιτς, υπουργοί, διπλωμάτες ξένων χωρών και εκατοντάδες πολίτες απ’ όλη την πρώην Γιουγκοσλαβία.
Η σορός της Γιόβανκα Μπροζ τοποθετήθηκε σε κρύπτη, στο μουσείο “25η Μαΐου” όπου βρίσκεται και ο τάφος του συζύγου της στρατάρχη Τίτο. Επιθυμία της ήταν να αναγράφεται στην επιτάφιο πλάκα μόνο το όνομα της και η ημερομηνία γέννησης και θανάτου χωρίς να υπάρχουν θρησκευτικά ή ιδεολογικά σύμβολα.
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας στην επικήδειο ομιλία του ανέφερε ότι «η Γιόβανκα Μπροζ ήταν το τελευταίο σύμβολο της ισχυρής Γιουγκοσλαβίας, η γυναίκα θεσμός, μέρος της ιστορίας που προσπαθήσαμε να αποποιηθούμε». Ο Ντάτσιτς τόνισε ότι η Γιόβανκα Μπροζ αδικήθηκε και πέθανε ξεχασμένη ενώ στη ζωή της γνώρισε και είχε κερδίσει τον σεβασμό μεγάλων ηγετών. «Είναι καιρός να παραδεχθούμε ότι αδικήσαμε την Γιόβανκα Μπρόζ και την περίοδο εκείνη της ιστορίας μας κατά την οποία οικοδομήθηκε το κύρος και η αξιοπρέπεια της χώρας στο εξωτερικό που σήμερα με κόπο προσπαθούμε να επανακτήσουμε», επισήμανε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς.
Έξω από το μουσείο “25η Μαΐου” βρίσκονται συγκεντρωμένοι πολίτες που περιμένουν να περάσουν μπροστά από το μνήμα της Γιόβανκα Μπροζ. Από νωρίς σήμερα το πρωί άρχισαν να φτάνουν στο Βελιγράδι λεωφορεία από χώρες που ανήκαν στην πρώην Γιουγκοσλαβία με πολίτες που ήθελαν να παραστούν στην κηδεία της χήρας του Τίτο. ‘Ανθρωποι κάθε ηλικίας που θυμούνται τις καλές στιγμές του παρελθόντος αλλά και νεαροί που άκουσαν από τους γονείς τους για εκείνη την περίοδο. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση που έδωσε συνταξιούχος καθηγητής στην ερώτηση δημοσιογράφου τι θυμάται από την περίοδο που η Γιόβανκα Μπροζ ήταν η “πρώτη κυρία” της Γιουγκοσλαβίας. Ο καθηγητής απάντησε: «Θυμάμαι ότι τότε, όταν άνοιγα το πρωί το ψυγείο, είχα τι να δω ενώ σήμερα το ανοίγω και βλέπω τι δεν έχω».

Νέο αρνητικό ρεκόρ για την ανεργία στην Ιταλία

anergia-Italia
Οι πολίτες που είναι επίσημα καταγεγραμμένοι ως άνεργοι και οι μη έχοντες εργασία οι οποίοι έχουν πάψει να αναζητούν δουλειά, ξεπέρασαν για πρώτη φορά, στην Ιταλία, τα έξι εκατομμύρια.
Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν από το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής Istat και αφορούν το δεύτερο τρίμηνο του 2013.
Πιο αναλυτικά, 3.070.000 είναι οι επίσημα καταγεγραμμένοι ως άνεργοι, ενώ 2.999.000 είναι οι πολίτες που έστω και αν έχουν χάσει την δουλειά τους, έχουν απογοητευθεί και δεν αναζητούν, τουλάχιστον επισήμως, νέα απασχόληση.
Σχεδόν το 50% των ιταλών ανέργων βρίσκεται στον ιταλικό Νότο, ενώ πάνω από τους μισούς- 1.538.000- είναι νέοι μέχρι τριάντα τεσσάρων ετών.
Το ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής Ιstat προσθέτει, τέλος, ότι 2,5 εκατομμύρια πολίτες είναι υποχρεωμένοι να δεχθούν περιορισμένο ωράριο παρά το ότι θα επιθυμούσαν πλήρη απασχόληση, ενώ οι εργαζόμενοι που υποαπασχολούνται είναι 650.000.

υστερογραφα.

Συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Στάθη Mπoύκουρα , Γερμενή και Ηλιόπουλου προαναγγέλλει η “Καθημερινή”

Xrysh-Aygh-vouleftes
Την έναρξη ενός νέου κύκλου ποινικών διώξεων κατά βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής από τη Δικαιοσύνη, προαναγγέλλει η “Καθημερινή”, με σχετικό άρθρο της Ιωάννας Μάνδρου.
Το ρεπορτάζ αφορά τους βουλευτές Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, των οποίων η ασυλία έχει αρθεί, και αναμένεται να κληθούν σε απολογία για το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, με επόμενο στάδιο τη… σύλληψή τους.

ysterografa.gr

Χάρρυ Κλυνν: Ποιός θα διαπραγματ​ευτεί; Ο... Στουρνάρας​;

Harry-Klynn
Συνέντευξη στο ένθετο “Real Life ” της εφημερίδας “Real News” παραχωρεί ο Χάρρυ Κλυνν, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του πολιτικού συστήματος, αλλά και της κυβέρνησης.
Ο Χάρρυ Κλυνν υποστηρίζει ότι οι πολιτικοί υπογράφουν τον αφανισμό τους με όσα κάνουν, χρησιμοποιεί σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ δεν παραλείπει να… ειρωνευτεί τη δυνατότητα του Γιάννη Στουρνάρα να διαπραγματευτεί χαλάρωση των μέτρων απέναντι στην τρόικα.
“Ποιός θα διαπραγματευτεί; Ο Στουρνάρας, που διακήρυξε ως άλλος Πάγκαλος ότι το Μνημόνιο είναι το μόνο σοβαρό κείμενο στην Ελλάδα; Είπαμε, τα αστεία στην παρέα θα τα λέω εγώ”, σχολίασε μεταξύ άλλων με τη συνέντευξή του στη ναυαρχίδα του Συγκροτήματος Κουρή-Χατζηνικολάου ο Χάρρυ Κλυνν.

ysterografa.gr

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ

XEIMONAS

Μέρα με την ημέρα το πολιτικό κλίμα για τον Πέτρο Τατούλη, γίνεται βαρυχειμωνιάτικο.
Εχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις η κριτική που δέχεται πλέον απο παντού. Και μάλιστα κριτική όχι με αερολογίες αλλά απόλυτα συγκεκριμμένη και με λαβές που δίνει είτε ο ίδιος είτε το περιβάλλον του. Στα κοινωνικά δίκτυα δέχεται απίστευη κριτική σε ηθικό επίπεδο που είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί αυτή την εποχή σε ένα πολιτικό. Ακόμα και άδικη.

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ - Ποιά είναι η Χουρέμ στο Παλάτι της Τρίπολης;

SOULEIMAN

Το «παλάτι» μας ερέθισε την φαντασία και έτσι αποφασίσαμε να δώσουμε ταυτοποιήσουμε ρόλους του γνωστού σήριαλ «Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής» με το δικό μας παλάτι της Τρίπολης.
Η ιδέα είναι ελαφρώς δανεική αφού εδώ και καιρό ο astritis κάνει τέτοιους παραλληλισμούς αλλά νομίζουμε ότι κάναμε ένα βήμα πιο πέρα.
Προσπαθήσαμε να είμαστε όσο πιο κοντά μπορούσαμε στους τηλεοπτικούς ρόλους.
Πάντως μην νομίσετε ότι το δικό μας παλάτι διαφέρει σε τίποτα απο το Οθωμανικό παλάτι.
Ιντριγκες, ανταγωνισμοί,πάθη, εξουσία, λεφτά,ρουφιανιές είναι στην ημερήσια διάταξη.

ΕΤΣΙ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΡΟΛΩΝ

Ο Τατσόπουλο​ς βλέπει συγκυβέρνη​ση... ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Petros-Tatsopoulos
Την… απαγορευμένη συζήτηση για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποφευχθεί η προοπτική της ακυβερνησίας για τον τόπο, ανοίγει και πάλι ο Πέτρος Τατσόπουλος, με δήλωση που έκανε στη “Real News”.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει με νόημα, μιλώντας στη ναυαρχίδα του Συγκροτήματος Κουρή-Χατζηνικολάου:
“Το τι θα πρέπει να γίνει στις επόμενες εκλογές, θα εξαρτηθεί ανάλογα με το αποτέλεσμα. Αν υπάρχει αποτέλεσμα αυτοδυναμίας, δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Αν το εκλογικό σώμα στειλει για πολλοστή φορά μήνυμα μη αυτοδυναμίας, τότε να συζητήσουμε το θέμα της συνεργασίας. Χωρίς όμως να αισθάνεται κανείς ότι παραδίδεται στον άλλο. Η έντιμη συνεργασία χρειάζεται αμοιβαίες υποχωρήσεις”, επισημαίνει με δήλωσή του στη “Real News” ο Πέτρος Τατσόπουλος.
Ο γνωστός συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναφερθεί και στο παρελθόν στο ενδεχόμενο “συγκατοίκησης” της Νέας Δημοκρατίας και της Κουμουνδούρου στην εξουσία, ώστε να αποτραπεί η ακυβερνησία, και να συγκροτηθεί κοινό μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής.

ysterografa.gr

Δημόσιο: Τακτοποιούνται αναδρομικά οι πτυχιούχοι χωρών-μελών της Ε.Ε.

Στην αναδρομική τακτοποίηση υπαλλήλων, για τους οποίους δεν εφαρμόστηκε ορθά η Οδηγία 89/48/ΕΟΚ προχωράει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημήτρη Στεφάνου, ζητείται οι υπάλληλοι «που διορίσθηκαν σε θέσεις φορέων του δημόσιου τομέα, οι οποίοι είχαν ή μετά το χρόνο διορισμού τους απέκτησαν τίτλο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει του οποίου τους χορηγήθηκε, μεταγενέστερα, πράξη αναγνώρισης επαγγελματικής ισοτιμίας από το ΣΑΕΙΤΤΕ (δηλ. από το αρμόδιο, σύμφωνα με το Π.Δ. 165/2000, όργανο)– νυν ΣΑΕΠ, να καταταγούν σε υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις αντίστοιχης ή παρεμφερούς ειδικότητας και αν δεν υπάρχουν, σε προσωρινές θέσεις αντίστοιχης ειδικότητας, που συνιστώνται με βάση τις κείμενες διατάξεις.»
Όπως αναφέρεται στην ίδια εγκύκλιο, η τακτοποίηση θα γίνει από την ημερομηνία απο:
Α) ο αιτών διορίστηκε στο δημόσιο, κατέχοντας ήδη τίτλο σπουδών
Β) ο αιτών απέκτησε, μετά το χρόνο διορισμού του, τίτλο σπουδών,
αλλά όχι νωρίτερα από την 4/1/1991 που η Ελλάδα ενσωμάτωσε τη σχετική Κοινοτική Οδηγία.
Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

aftodioikisi.gr

Νέους προσωρινούς πίνακες διαθεσιμότητας ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ

Στην ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων κατάταξης υπαλλήλων του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) που τίθενται σε διαθεσιμότητα προχώρησε σήμερα το ΑΣΕΠ.
«Στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής του προσωπικού που θα τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, το ΑΣΕΠ ανακοινώνει ότι κατ΄ εφαρμογή της υπ΄ αρ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/2/οικ.21634/7.8.2013 Απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Β΄1914) όπως ισχύει, κατήρτισε προσωρινούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα, βάσει των ψηφιακών πινάκων συνδρομής κριτηρίων που απέστειλε η Δ/νση Διοικητικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Τονίζεται ότι η μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων και η κατάρτιση των σχετικών βαθμολογικών πινάκων κατάταξης βασίζεται αποκλειστικά στα στοιχεία όπως ακριβώς απεστάλησαν από την αρμόδια Δ/νση Διοικητικού του φορέα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΑΣΕΠ.
Και προσθέτει: «Για λόγους διαφάνειας της διαδικασίας επιλογής του προσωπικού που θα τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και προκειμένου να καταστεί δυνατός ο έλεγχος περί ορθής μοριοδότησης των προσόντων των υπαλλήλων βάσει των υποβληθέντων πινάκων με τα κριτήρια αξιολόγησης, οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Οι πίνακες αυτοί, όπως προβλέπεται, διαβιβάστηκαν για τις περαιτέρω ενέργειες στο οικείο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο το οποίο είναι αρμόδιο για την έκδοση των τελικών πινάκων», καταλήγει η ανακοίνωση.
Συνεχίζεται η καθημερινή ανακοίνωση νέων προσωρινών πινάκων κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα από το ΑΣΕΠ. Σήμερα, η ανεξάρτητη αρχή ανακοίνωσε
Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα, το ΑΣΕΠ έχει ανακοινώσει την κατάρτιση προσωρινών πινάκων από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας, Τουρισμού, Ναυτιλίας- Αιγαίου, Πολιτισμού (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού), τα ασφαλιστικά ταμεία ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΕΑ, τον ΟΑΕΔ, τον ΕΦΕΤ και τους φορείς «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» και «Γεωργικό Ινστιτούτο Επιστημών».
ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

aftodioikisi.gr

Ενιαίο Μισθολόγιο: «Ψαλίδι» 200 εκατ. ευρώ στα «ρετιρέ» του Δημοσίου

Την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε όλο το Δημόσιο προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2014 ζητά η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με τη real news.
Υπενθυμίζεται ότι όπως προέκυψε από πρόσφατη απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή το ενιαίο μισθολόγιο τείνει να εξελιχθεί σε… κωμωδία, καθώς υπολογίζεται ότι στο 40% του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα με προεξάρχουσες τις ΔΕΚΟ και γενικότερα τους φορείς των υπουργείων, δεν εφαρμόζεται.
Στο πλαίσιο αυτό με επιστολή του προς τους συναδέλφους του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τονίζει μεταξύ άλλων ότι τα υπουργεία και οι φορείς τους έχουν υπερβεί τα όρια δαπανών, ενώ πολλοί από τους εποπτευόμενους φορείς είτε δεν εφαρμόζουν το ενιαίο μισθολόγιο είτε τοπ εφαρμόζουν με «διασταλτική ερμηνεία» του νόμου που οδηγεί σε σημαντικές διαφοροποιήσεις στους μισθούς.
Εντολή Σταϊκούρα για ελέγχους
Όπως γράφει το «βήμα» ήδη ο κ. Σταϊκούρας έχει δώσει εντολή για ελέγχους αρχής γενομένης από 150 φορείς του Δημοσίου για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος σε μισθούς επιδόματα που δεν θα έπρεπε να καταβάλλονται. Στόχος είναι να εξοικονομηθούν περί τα 100 έως 200 εκατ. ευρώ.
Στη λίστα των συγκεκριμένων φορέων φιγουράρουν:
- η Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων, ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων, ο ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το υπουργείο Υποδομών,
-Το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου και η Επιτροπή Ανταγωνισμού από το υπουργείο Ανάπτυξης
-Το ΚΑΠΕ, το Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από το ΥΠΕΚΑ
-Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» από το υπουργείο Παιδείας
- Ο ΕΟΦ από το υπουργείο Υγείας και
-Η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ysterografa.gr

Δημόσιο: Η τρόικα ζητά «λουκέτο» ακόμη και σε υπουργείο

Πίεση για την πραγματοποίηση των 11.000 απολύσεων του 2014 τον Ιανουάριο και όχι έως τον Δεκέμβριο, κλείσιμο ακόμη και υπουργείου ή γενικής γραμματείας ή ΔΕΚΟ, καθώς και επέκταση της διαθεσιμότητας και στο 2014, ζητά μεταξύ άλλων η τρόικα, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του επόμενου έτους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της real news, οι δανειστές μας ζητούν:
- Την επίσπευση των 11.000 απολύσεων του 2014 για τον Ιανουάριο, ώστε να υπάρξει μείωση στη μισθολογική δαπάνη
- Επέκταση της διαθεσιμότητας και στο 2014 με την ένταξη ενός επιπλέον αριθμού υπαλλήλων
- Κατάργηση μη απαραίτητων δομών του Δημοσίου, ακόμη και με κλείσιμο υπουργείου ή γενικής γραμματείας και ενός πακέτου ζημιογόνων ΔΕΚΟ.

aftodioikisi.gr

Απίστευτη απάντηση Τζιτζικώστα σε Μπουτάρη: Το ξέρουμε ότι προτιμάς τα gay pride από τις στρατιωτικές παρελάσεις!

Περαιτέρω επιδείνωση στις ήδη διαταραγμένες σχέσεις μεταξύ του  Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του  δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, φέρνει η Χρυσή Αυγή.
Αφορμή, η πρόσκληση την οποία απεύθυνε ο κ. Τζιτζικώστας σε εκπρόσωπο του κόμματος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και η έντονη αντίδραση του δημάρχου, ο οποίος απείλησε ότι δεν θα παραστεί σε αυτή, ζητώντας από τον περιφερειάρχη να ανακαλέσει την πρόσκληση.
Στην απάντηση του ο κ. Τζιτζικώστας όχι μόνο δεν ανακαλεί αλλά μεταξύ άλλων κατηγορεί τον Γ. Μπουτάρης ότι «προτιμά άλλου είδους παρελάσεις, τις οποίες υποστηρίζει με ιδιαίτερο ζήλο», εννοώντας, προφανώς, το gay pride!
Συγκεκριμένα, ο κ. Τζιτζικώστας:
-Επιμένει ότι εφαρμόζει «τους νόμους του κράτους και τον ισχύοντα νόμο της Πολιτείας για την παρέλαση, ο οποίος ορίζει ρητά ότι καλούνται όλοι οι βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων» και ότι ο ίδιος «λειτουργεί πάντα θεσμικά, εντός του νόμου γιατί αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να λειτουργούν όλοι, στα πλαίσια μιας ευνομούμενης πολιτείας. Η δημοκρατία δεν πλήττεται από την τήρηση των νόμων, η δημοκρατία πλήττεται ανεπανόρθωτα από όσους επιμένουν να τους καταπατούν», προσθέτει.
-Τονίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από τον κύριο Μπουτάρη, ο οποίος πρόσφατα δέχτηκε χορηγία από τη Χρυσή Αυγή για την περιβαλλοντική οργάνωση Αρκτούρος και αναγκάστηκε να την επιστρέψει μόνο όταν έγινε αποδέκτης της κατακραυγής της κοινής γνώμης και των συμπολιτών μας.»
- Κατηγορεί τον δήμαρχο ότι προτιμά άλλου είδους παρελάσεις, τις οποίες υποστηρίζει με ιδιαίτερο ζήλο: «Το εάν θα παραβρεθεί ή όχι στην παρέλαση ο κύριος Μπουτάρης αφορά μόνο τον ίδιο και θα κριθεί για αυτή του την απόφαση από τους συμπολίτες μας. Άλλωστε, δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη η επιλογή του, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι προτιμά άλλου είδους παρελάσεις, τις οποίες υποστηρίζει με ιδιαίτερο ζήλο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

aftodioikisi.gr

Παρέλαση: Υπ. Παιδείας και Δ. Αθηναίων «κόβουν» τους «κακούς» μαθητές

Τα πάνω κάτω έρχονται φέτος στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αφού χάριν… χωροταξίας, συντομίας και καλής κατανομής (σ.σ. φαίνεται όμως ότι ο πραγματικός λόγος είναι ο φόβος αντιδράσεων από τους «κακούς» μαθητές), σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, «κόβονται» οι περισσότεροι μαθητές και μένουν μόνο οι παραστάτες και οι σημαιοφόροι.
Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας και του δήμου, τα παιδιά θα αναγκαστούν να παρακολουθήσουν ως θεατές, πίσω από τα γνωστά κιγκλιδώματα και υπό τα αυξημένα μέτρα της Αστυνομίας, τη μαθητική παρέλαση, αφού θα συμμετάσχουν μόνο οι (συμμαθητές τους) σημαιοφόροι και παραστάτες! Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια, από τα 230 σχολεία όλων των βαθμίδων που λειτουργούν στην περιοχή της Αθήνας, επιλέγονταν με κλήρωση για να παρελάσουν περίπου 30 σχολεία τη χρονιά. Από κάθε σχολείο που είχε κληρωθεί επιλέγονταν 20-30 μαθητές για να το εκπροσωπήσουν, ώστε η παρέλαση να ολοκληρώνεται πιο σύντομα.
Αυτό σημαίνει ότι κάθε σχολείο λάμβανε μέρος στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου μια φορά κάθε επτά χρόνια, ενώ φέτος, με εξαίρεση τους σημαιοφόρους και παραστάτες, αφαιρείται τελείως από τους μαθητές η δυνατότητα να παρελάσουν. Και αυτό γιατί κρίθηκε ότι είναι προτιμότερο να δώσουν το «παρών» στην παρέλαση και τα 230 σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, Special Olympics και πρόσκοποι) της Αθήνας.
Υπενθυμίζεται ότι παραστάτες και σημαιοφόροι ορίζονται οι καλύτεροι σε επιδόσεις μαθητές της τάξης με βάση τον γενικό μέσο όρο βαθμολογίας που συγκέντρωσαν την προηγούμενη χρονιά. Δηλαδή, όσα παιδιά δεν κατάφεραν να αριστεύσουν «τιμωρούνται», καθώς… τοποθετούνται στην πλευρά των θεατών της μαθητικής παρέλασης. Η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο άλλωστε έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για τις μαθητικές παρελάσεις, ωστόσο και ο Δήμος Αθηναίων δεν φαίνεται να προέβαλε αντιρρήσεις.
Να σημειωθεί το υπουργείο Παιδείας είχε αποκαλύψει ότι ο Δήμος Αθηναίων «έκοψε» την τελευταία στιγμή δημόσια σχολεία (τέσσερα ή εφτά) από την περισινή μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα με το αιτιολογικό ότι πολλοί μαθητές τους είχαν «διαγωγή κοσμία» με αποτέλεσμα, τελικώς, τουλάχιστον σε επίπεδο γυμνασίων και λυκείων, στην πλειοψηφία τους τα σχολεία που παρέλασαν να είναι ιδιωτικά.
Με πληροφορίες από τη Δημοκρατία
aftodioikisi.gr

Βαρθολομαίος: Τα νέφη της σημερινής αρνητικής συγκυρίας θα παρέλθουν

vartholomaios
«Τα νέφη της σημερινής αρνητικής συγκυρίας θα παρέλθουν» αρκεί ο λαός να έχει πίστη στο Θεό και υπομονή υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προεξάρχων στον πανηγυρικό εσπερινό στη μνήμη του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, που πραγματοποιήθηκε απόψε στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου, παρουσία ιεραρχών, μελών της κυβέρνησης, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.
Ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στο κήρυγμα του, στην ιστορία της μονομαχίας του «αδυνάμου» στρατιώτη Νέστωρα στα τέλη του 3ου αι. και της νίκης του, με την ευλογία του – φυλακισμένου εκείνη την εποχή για την πίστη του – αξιωματικού και μετέπειτα αγίου, Δημητρίου, επί του ειδωλολάτρη γίγαντα Λυαίου, που έκανε το Νέστωρα μετά τη νίκη του να αναφωνήσει μέσα στο στάδιο, ότι ο Θεός του Δημητρίου, τον βοήθησε. Ο κ. Βαρθολομαίος συμπλήρωσε ότι ο άγιος Δημήτριος «ως Θεσσαλονικεύς υπήρξε συμπολίτης σας», αλλά «ως άγιος είναι Οικουμενικός» και μέσω της ιστορικής αφήγησης έστειλε μήνυμα προς τους ισχυρούς «κάθε εποχής».
«Ο άγιος (Δημήτριος) υπερβαίνει τον τόπο του μαρτυρίου του και επεκτείνεται εις την Οικουμένη … καθαιρών την έπαρση των διαφόρων Λυαίων, πασών των εποχών, των Λυαίων των νομιζόντων, ότι δια της ισχύος της υλικής, ήτις δοθείσης αυτοίς παρά Θεού εξουσίας και κρατήσεως, θα καταβάλουν το φρόνημα και την πίστιν και την αλήθειαν των ορθοδόξων» τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και πρόσθεσε:
«Λησμονούν όμως οι διάφοροι Λυαίοι, όλων των εποχών, ότι αρκεί μόνον η χάρις και η ευλογία, η προσευχή ενός αγίου, δια να προκαλέσει και προσελκύσει το έλεος του Θεού και δια μιας απλής λακωνικής προσευχής, ως της προσευχής του αδυνάμου Νέστωρος : «ο Θεός, Δημητρίου, βοήθει μοι» δια να επέλθει η νίκη».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να είναι υπερήφανοι για την πόλη τους και την “ορθόδοξον και την ελληνικήν ιδιότητα” τους, να μη δειλιάζουν και να μην αφήνουν τις δύσκολες περιστάσεις να τους καταβάλουν.
«Εκφράζουμε εν εκκλησία τη βεβαιότητα μας ότι τα νέφη της σημερινής αρνητικής συγκυρίας θα παρέλθουν. Ότι ο ‘Αγιος Δημήτριος, ο προσελκύων τας καρδίας της χώρας απάσης, ταχέως, δια της πρεσβείας και χάριτος του θα συμβάλει με την πίστιν και δυναμικότητα και καρτερικότητα του λαού, εις τη διάλυση των νεφών της απαισιοδοξίας και της αδυναμίας και δια της δόξης του της κραταιάς, θα δώσει λύσεις, αρκεί εν πίστη να επικαλεσθώμεν τον Κύριον, δια της απλής προσευχής του περιφρονημένου, υπό των ισχυρών και τότε, Νέστωρος».

ysterografa.gr

Τι είπε ο Άσμουσεν για τη... μοίρα της ευρωζώνης

asmussen
Η τύχη της ευρωζώνης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την Ιταλία, ωστόσο η χώρα αυτή θα πρέπει να φροντίσει να κάνει μόνη της μια στροφή προς την ανάκαμψη γιατί τα οικονομικά μεγέθη της είναι πολύ μεγάλα ώστε να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα διάσωσης, υποστήριξε σήμερα το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ Άσμουσεν.
Σε ομιλία του στο Μιλάνο ο Άσμουσεν τόνισε ότι η ευημερία της ευρωζώνης δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν η Ιταλία, η τρίτη σε μέγεθος οικονομία της, δεν αναπτύσσεται. Η ιταλική οικονομία έχει βυθιστεί στην πλέον μακροχρόνια ύφεση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και συρρικνώνεται για όγδοο διαδοχικό τρίμηνο.
“Η Ιταλία είναι πολύ μεγάλη για να διασωθεί από το εξωτερικό, θα πρέπει να πετύχει την ανάκαμψη μόνη της”, αναφέρεται στο κείμενο της ομιλίας που πρόκειται να εκφωνήσει ο Άσμουσεν στο Πανεπιστήμιο Μποκόνι του Μιλάνου, όπου σπούδασε και ο ίδιος την περίοδο 1991-1992.
“Η μοίρα (της Ιταλίας) θα καθορίσει αποφασιστικά τη μοίρα της ευρωζώνης. Υπ’ αυτήν την έννοια, το μέλλον της ζώνης του ευρώ δεν θα αποφασιστεί στο Παρίσι ή το Βερολίνο, ούτε στη Φρανκφούρτη ή τις Βρυξέλλες. Θα αποφασιστεί στη Ρώμη”, πρόσθεσε. Τόνισε όμως ότι “από την προσωπική εμπειρία” που έχει από την Ιταλία “δεν ανησυχεί για το μέλλον της χώρας, ούτε για το μέλλον της ευρωζώνης”.
Αναφερόμενος στην τραπεζική ένωση, ο Άσμουσεν είπε ότι πρέπει να εφαρμοστούν αξιόπιστοι εθνικοί μηχανισμοί προστασίας πριν ολοκληρώσει η ΕΚΤ τους ελέγχους της στις τράπεζες, τον Οκτώβριο του 2014. Σε διαφορετική περίπτωση “η αξιοπιστία του εγχειρήματος θα κινδυνεύσει καθώς το αποτέλεσμα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αντιμετωπιστεί αρνητικά από τους παράγοντες της αγοράς”, συνέχισε:
“Αν κάνουμε την αξιολόγηση χωρίς να υπάρχει ένας μηχανισμός προστασίας θα είναι σαν να μπαίνουμε σε βάρκα χωρίς σωσίβιο, μέσα στην κακοκαιρία”, σχολίασε.

ysterografa.gr

Μέρκελ: Καμία συζήτηση χαλάρωσης του προγράμματ​ος


merkelΣταθερή στις θέσεις που έχει διατυπώσει για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης παραμένει η γερμανική κυβέρνηση, όπως τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ μετά τη Σύνοδο Κορυφής.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το αν συζήτησε με τον Αντώνη Σαμαρά το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού προγράμματος, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε πως δεν «έπεσε» στο τραπέζι αυτό το θέμα και πρόσθεσε πως κατά συνέπεια, η γερμανική στάση απέναντι στην Ελλάδα δεν αλλάζει.

Το “εύγε” του Άδωνη στον Μητροπολίτη Μεσογαίας

Adonis-Nikolaos
Twitter@EmOikonomidis
Η “ομιλούσα Εκκλησία”, εκείνη που δεν κρύβεται, δεν κομπιάζει, τοποθετείται για τα μεγάλα αλλά και όσα φαίνονται μικρά, συναντά ως ηχηρό παράδειγμά της τον Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο, ο οποίος δεν περιορίζεται σε λόγους αφύπνισης της ελληνικής κοινωνίας, αλλά οικοδομεί και έναν κοινωνικό ιστό, εκεί που συνήθως η επίσημη πολιτεία αδυνατεί (ή… ξεχνάει) να φτάσει.
Σήμερα, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά ένα τέτοιο, χαρακτηριστικό παράδειγμα κοινωνικής δράσης, καθώς επισκέφτηκε το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας “Γαλιλαία”, που λειτουργεί η Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.
Αν μάλιστα κρίνει κανείς από την αντίδραση του επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του χώρου του ΕΣΥ, όπως καταγράφηκε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, η έκπληξη ήταν προφανής.
“Πριν από λίγο με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο στο εξαιρετικό Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδος τους. Εύγε”, έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, συνοδεύοντας την ανάρτηση και από τη σχετική φωτογραφία.

ysterografa.gr

Το dna “μίλησε”: Γονείς της “Μαρίας” οι Βούλγαροι Ρομά

little Maria
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το dna έδειξε ότι το ζευγάρι των Ρομά από Βουλγαρία είναι οι γονείς της μικρής “Μαρίας”.
Οι βουλγαρικές αρχές επιβεβαίωσαν τη σχετική είδηση.
Η είδηση έκανε αμέσως τον γύρο του κόσμου και έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ, μέσω των λογαριασμών τους στο Twitter.
Η «Μαρία» αναμένεται τώρα να μεταφερθεί σε ένα κέντρο υποδοχής της κοινωνικής πρόνοιας της Βουλγαρίας και στη συνέχεια να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, σύμφωνα με τη Γιάνα Κάνεβα υπεύθυνη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Στάρα Ζαγκόρα, σύμφωνα με το πρακτορείο BGNES της Βουλγαρίας.

"Βόμβα" ΝΔ με Αμυρά υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων

Giorgos-Amyras
Ο Δήμος Αθηναίων είναι βαθιά εμβληματικός καθώς παρά τα καιρούς προβλήματα που αντιμετωπίζει, και τις στρεβλώσεις από τις οποίες καλείται να επιβιώσει, η Αθήνα παραμένει πανίσχυρο “brand name” για την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.
Για τον λόγο αυτό, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επερχόμενων αυτοδιοκητικών εκλογών της άνοιξης του 2014 εντοπίζεται στο ποιός θα κερδίσει τη μάχη της Αθήνας, στο περιθώριο της αδυναμίας του σημερινού δημάρχου Γιώργου Καμίνη να συσπειρώσει ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις,
Μέχρι σήμερα, η Νέα Δημοκρατία φερόταν να κλείνει προς την υποψηφιότητα του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να εμφανίζεται αποφασισμένος να είναι με τη σειρά του υποψήφιος, ανεξαρτήτως του τι θα επιλέξουν να πράξουν το Μέγαρο Μαξίμου και η Συγγρού.
Σύμφωνα ωστόσο με ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος”, που υπογράφει ο Σπύρος Γκουτζάνης, η Νέα Δημοκρατία κινείται προς μια ανατρεπτική επιλογή, με το να στηρίξει τον Γιώργο Αμυρά. Ο τελευταίος, ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές του 2010, στον πρώτο γύρο είχε συγκεντρώσει ποσοστό 7,4%, και ενδεχόμενη επιλογή του θα στοχεύει στο να “ανοίξει” την προοπτική διείσδυσης της Νέας Δημοκρατίας και σε άλλους χώρους, ενώ θα στείλει ένα μήνυμα αυτοδιοικητικής επιλογής σε μια εκ των πραγμάτων πολιτική αναμέτρηση.
Ο Γιώργος Αμυράς παρουσίαζε τα τελευταία χρόνια την εκπομπή “Μένουμε Ελλάδα” στην τηλεόραση της ΕΡΤ, με τη Ρένα Τσιτσιμπίκου, προβάλλοντας τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, ενώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 ανέπτυξε μια εναλλακτική ατζέντα για την Αθήνα, δίνοντας έμφαση στο ποδήλατο ως μέσο μετακινήσεων.

ysterografa.gr

Η συνέντευξη τύπου, στην Κόρινθο του Λάμπρου Μπούκλη για την διαχείριση στερεών αποβλήτων (video)


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΠΟΥΚΛΗ

Προς: κο Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου / Γ.Πουλοκέφαλο


Κε Πρόεδρε, την 21η Οκτωβρίου 2013, στην Τρίπολη, προσκαλέσατε και πραγματοποιήθηκε Ειδική Συνεδρίαση, του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
Θυμίζουμε, ότι μοναδικό θέμα της Ειδικής Συνεδρίασης ήταν: "Ενημέρωση σχετικά με την διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, από την προσωρινή ανάδοχο εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ".

Ανάδειξη Προέδρων Νομαρχιακώ​ν Επιτροπών

Image
Ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών
Η διαδικασία ανάδειξης Προέδρων Νομαρχιακών Επιτροπών (Ν.Ε.) θα λάβει χώρα
στην Επαρχία, τη Θεσσαλονίκη και το Λεκανοπέδιο Αττικής, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου
2013
και ώρες 10.00-18.00 και διεξάγεται σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 27
του τροποποιημένου Κανονισμού Λειτουργίας Περιφερειακής Οργάνωσης της Ο.Ν.ΝΕ.Δ..


Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο σχετικά με τις εκλογές, εδώ.

Μια σημαδιακή ημερομηνία! Γιατί στις 28 Οκτωβρίου οί Γερμανοί ( εισβολείς ) έρχονται πάλι στην Αθήνα;




Επί τέλους !
Θεσσαλονίκη

Τα άρματα μάχης και τα αεροσκάφη επιδείξεων τύπου F16 θα επιστρέψουν στην στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη...

Κοιτάζοντας το ρολόϊ τους, γιά την ώρα τής Ελληνικής εκτέλεσης μιάς νέας 28ης Οκτωβρίου...
Έχουν περάσει αρκετά χρόνια πιά, από εκείνο το τελευταίο αιματοκύλισμα της χώρας μας…
Μιά από ξένους εισβολείς και μια από ανάδελφους Έλληνες…

ΟΝΝΕΔ: Συνάντησ​η με τη Γενική Εθνική Συνομοσπον​δία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου.



Ενόψει του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, αντιπροσωπεία της ΟΝΝΕΔ έγινε δεκτή στα γραφεία της Γενικής Εθνικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου. Κατά τη συνάντηση, τα μέλη της Συνομοσπονδίας αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Εθνική Αντίσταση κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας στα ιστορικά γεγονότα της περιοδου﷽﷽﷽﷽﷽﷽ιάσυμμετοχης ΟΝΝΕΔ, σχετικ                                                                                            όδου.
 Ακόμα, οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας αναφέρθηκαν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους στη σημερινή συγκυρία και στο πως μέσα σε αυτή, καταφέρνουν τόσο να υποστηρίζουν τα θύματα και τους συγγενείς των θυμάτων του πολέμου, όσο και να επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, απένειμε τιμητική πλακέτα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Γενικής Εθνικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, για τους αγώνες τους υπέρ της ελευθερίας της Πατρίδας και για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.
Με το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, δήλωσε:
«Τιμούμε σήμερα τους ανθρώπους που έδωσαν με αυτοθυσία τον αγώνα για ελευθερία της Πατρίδας. Οι αφανείς αυτοί ήρωες αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τη νέα γενιά που καλείται να δώσει τον δικό της αγώνα, για να βγει η Ελλάδα από τη δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται

Από το Γραφείο Τύπου.

Τρίποντο ζητά η "Μπάρτσα" κόντρα στην Αχαίκή

Μόνο νίκη με Αχαϊκή η Κόρινθος
Με τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής  συνεχίζεται την Κυρακή το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής
Στον 4ο όμιλο, την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα θέλει η Κόρινθος, στην αναμέτρηση της Κυριακής με την πρωτοπόρο Αχαϊκή, για ψυχολογικούς αλλά και βαθμολογικούς λόγους.

Μετά τις δύο ήττες από Παναργειακό και Ένωση Ερμιονίδας, σίγουρα η κατάσταση στο σύλλογο δεν είναι και η καλύτερη και για αυτό όλοι θέλουν τους τρεις βαθμούς, για να επανέλθει η ηρεμία.
Οι άνθρωποι του συλλόγου τονίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα προπονητή, αλλά όλα θα εξαρτηθούν και από το αποτέλεσμα της κυριακάτικης αναμέτρησης.
Αγωνιστικά προβλήματα φαίνεται να μην υπάρχουν, καθώς «ετοιμοπόλεμος» είναι και ο Μάρκος Μπούκης και από εκεί και πέρα, θέλουν όλοι και τη στήριξη του κόσμου, ώστε να μπορέσει η ομάδα να πάρει τη νίκη και να συνεχίσει με ηρεμία την πορεία της στο πρωτάθλημα.
Στο "στρατόπεδο" της Αχαϊκής, η ψυχολογία βρίσκεται στα ύψη , καθώς μετά από 4 αγωνιστικές, η ομάδα του Γιάννη Ζερδεβά , παραμένει αήττητη και με συγκομιδή 10 βαθμών φιγουράρει στην κορυφή μαζί με τον Παναργειακό, προερχόμενη μάλιστα, από το 0-0 στο Άργος. Στο αγωνιστικό σκέλος, το μοναδικό πρόβλημα έχει να κάνει με τον τραυματισμό του Τόγια, ο οποίος έχει τεθεί νοκ άουτ. Στην Κόρινθο την Κυριακή αναμένεται να βρεθούν περίπου 100 φίλαθλοι της Αχαϊκής για να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους.
Την ίδια ώρα ο έταιρος πρωτοπόρος, Παναργειακός δοκιμάζεται στην Ηλεία κόντρα στην Δόξα Νέας Μανωλάδας, ενω σε αγώνα ντέρμπι στην Άρτα η ΑΕ Καραϊσκάκης αντιμετωπίζει την ΑΕ Ερμιονίδας. Από την αγωνιστική δεν λείπουν τα τοπικά ντέρμπι. Στην Καλαμάτα μονομαχούν ο Μεσσηνιακός και η "Μαύρη Θύελλα",  στο Μεσσολόγγι η ΑΕΜ υποδέχεται τον Άρη Αιτωλικού και στα Σαγέικα ο Εθνικός φιλοξενεί τον Ατρόμητο Λάππα. Ενδιαφέροντας αγώνας θα διεξαχθεί και στην Τρίπολη ανάμεσα στον Παναρκαδικό και τον ΠΑΟ Βάρδας, ενώ τέλος ο Παναυπλιακός , στο Ναυπλιο υποδέχεται το Πανόπουλο.
 
Η 5η αγωνιστική
Κόρινθος – Αχαϊκή
ΑΕ Καραϊσκάκης – ΑΕ Ερμιονίδας
Δόξα Νέας Μανωλάδας – Παναργειακός
Μεσσηνιακός – Καλαμάτα
ΑΕ Μεσολογγίου – Αρης Αιτωλικού
Παναρκαδικός – ΠΑΟ Βάρδας
Πανναυπλιακός – ΠΦΟ Πανόπουλου
Εθνικός Σαγέικων – Ατρόμητος Λάππα

Iσοπαλία στον Πύργο τα Χανιά

«Ροπαλιά» στον Ηρακλή, ισοπαλία στον Πύργο
Η αυλαία της 5ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο  της Football League άνοιξε την Παρασκευή στον Πύργο. Πανηλειακός και Χανιά ήρθαν ισόπαλοι 1-1 , με τους Κρητικούς να έχουν απώλεια για δεύτερη σερί αγωνιστική, μετά την ήττα στην Καλλιθέα και να χάνουν ακόμα μεγαλύτερο έδαφος από την κορυφή. Ο Παπατζίκος άνοιξε το σκορ στο 9' για τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Νάστος με μακρινό «κεραυνό» στο 56' διαμόρφωσε το τελικό 1-1.
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Πίτκας, Σαραμαντάς, Λίτσος, Κοτσώνης, Λιόσης, Νάστος, Πίγκλα (80' Σουλελές), Μπιτάνγκ, Καλαϊτζίδης (46' Χαλούλος), Μίλιεβιτς, Αποστολόπουλος (29' Μπράβος).
ΧΑΝΙΑ: Θεοδωρόπουλος, Μπουντόπουλος, Παπατζίκος, Πάγκαλος, Λουκίνας (61' Βαλλιάνος, 67' Βασιλόγιαννης), Μανωλάς, Τσάτσος, Παγώνης, Χατζηισαϊας, Ζντράβγκοβιτς, Πότσι (79' Τσατσαρής).

Η 5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Παρασκευή 25/10
Πανηλειακός - ΑΟ Χανιά 1-1

Σάββατο 26/10
Ολυμπιακός Βόλου - Φωκικός 16:00
Γλυφάδα - Επισκοπή 16:00
Αστέρας Μαγούλας - Φωστήρας 16:00
Κυριακή 27/10
Βύζας Μεγάρων - Αχαρναϊκός 15:00
Παναιγιάλειος - Καλλιθέα 15:00
Ηρακλής Ψαχνών - Παναχαϊκή 18:00

Τρίποντη «εκτέλεση» στην Κύπρο! ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΚΟΥΤΣΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ 95-74

Όντας καταιγιστικός από τα 6,75μ. (με το απίστευτο 18/37, 48%), ο Παναθηναϊκός διέλυσε (95-74) στο κατάμεστο και γιορτινό «Ελευθερία – Τάσος Παπαδόπουλος» της Κύπρου την αποδεκατισμένη Κούτσα Λαμποράλ (είχε μόλις οκτώ παίκτες στην αποστολή). Έτσι πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην φετινή Ευρωλίγκα μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Λιέτουβος Ρίτας.
Σε… διαγωνισμό τριών πόντων μετέτρεψε ο Παναθηναϊκός το πρώτο μέρος, τιμωρώντας με σκληρό τρόπο την επιλογή του Σέρτζιο Σκαριόλο να παίξει ζώνη. Οι «πράσινοι» είχαν το απίστευτο 10/22 (45%) από τα 6,75μ. με τον Μπράμο να έχει ήδη 3/4 από το πρώτο δεκάλεπτο και τον Κάρι να παίρνει την σκυτάλη στην συνέχεια (3/4 στο α' μέρος).
Παράλληλα, οι «πράσινοι» έπαιξαν εξαιρετική άμυνα κατά διαστήματα, βγάζοντας εντελώς εκτός ρυθμούς του Ισπανούς που πλην του Νοτσιόνι (15π. στο α' μέρος) δεν είχαν άλλη αξιόπιστη «πηγή» καλαθιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Βάσκοι είχαν ήδη υποπέσει σε πέντε λάθη μέσα σε λιγότερο από τρία λεπτά στο πρώτο δεκάλεπτο και 12 συνολικά στο ημίχρονο.
Στο μεγαλύτερο μέρος των α' ημιχρόνου ο Πεδουλάκης απέφυγε να «ακουμπήσει» την μπάλα στους ψηλούς, όταν όμως το έκανε από τα μέσα τους δεύτερου μέρους, ο Παναθηναϊκός βρήκε ακόμη καλύτερη ισορροπία και κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ. Η διαφορά ολοένα και αυξανόταν για να… χτυπήσει 20άρα (44-24 και 50-30 στο 29'), ενώ υψηλότατη ήταν η ευστοχία και στα σχετικά λίγα δίποντα που επιχείρησαν οι «πράσινοι» με 8/13 και 61%!
Κι αν κανείς περίμενε ότι ο «βομβαρδισμός» δεν ήταν δυνατό να συνεχιστεί και στο δεύτερο ημίχρονο, διαψεύστηκε οικτρά. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» συνέχισαν να προτιμούν την γραμμή των 6,75μ. για να εκδηλώσουν τις περισσότερες επιθέσεις τους, καθώς ο Σκαριόλο επέμενε στην ζώνη. Οι «πράσινοι» έβλεπαν το καλάθι σαν… βαρέλι, ενώ με καλάθι του Μπατίστ το προβάδισμα «σκαρφάλωσε» στους 24 (75-51), στο 28'!
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την απόλυτη κυριαρχία του Παναθηναϊκού στο παρκέ, ο Αργύρης Πεδουλάκης μόνο εφησυχασμένος δεν ήταν. Σε όλη σχεδόν την διάρκεια του ματς, ο τεχνικός των «πράσινων» ήταν όρθιος στον πάγκο του, κάνοντας συνεχώς παρατηρήσεις, είτε στους εκάστοτε πέντε που αγωνίζονταν εκείνη την ώρα είτε στους αναπληρωματικούς. Θέλοντας προφανώς με αυτό τον τρόπο να κρατήσει σε εγρήγορση του παίκτες του και να τους καταδείξει τα όποια πράγματα δεν έκαναν σωστά.
Βεβαίως το τελευταίο δεκάλεπτο είχε καθαρά τυπικό χαρακτήρα. Ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε κάπως, με την Κούτσα Λαμποράλ να μειώνει μέχρι τους 15 (80-65), για να φορτσάρει και πάλι στα τελευταία λεπτά φτάνοντας πανηγυρικά σε αυτό το εντυπωσιακό +21 μέσα σε αποθέωση!
Τα δεκάλεπτα: 26-16, 50-35, 77-56, 95-74
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 21 (7), Κάρι 15 (3), Μπατίστ 5, Φώτσης 8, Ούκιτς 6 (2), Λάσμε 9, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 9 (3), Γκιστ 8, Παππάς, Γιάνκοβιτς 3 (1), Ματσιούλις 9 (2).
ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Σκαριόλο): Νοτσιόνι 23 (2), Βαν Όστρουμ 1, Ντιοπ, Χοτζ 15 (3), Πλάις 10, Ερτέλ (1) 5, Γέλινεκ 17, Κοσέρ 3 (1).