Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Να εγκαταλείψουν τη Βεγγάζη ζητούν από τους πολίτες τους δυτικές κυβερνήσεις - «Άμεση απειλή κατά ξένων»



Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
 
Η Βρετανία, η Γερμανία και η Ολλανδία κάλεσαν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν άμεσα τη Βεγγάζη στη Λιβύη επικαλούμενες απειλές –από τη Βρετανία χαρακτηρίστηκαν «σαφείς και άμεσες»– κατά δυτικών που ζουν εκεί.
Αν και οι ανακοινώσεις δεν αποσαφηνίζουν την φύση των απειλών, φαίνεται ότι σχετίζονται με την πρόσφατη επίθεση στην εγκατάσταση φυσικού αερίου στην Αλγερία που επανέφερε στο προσκήνιο το διογκούμενο πρόβλημα της τρομοκρατίας στη βόρεια Αφρική.
Κατά την επίθεση δεκάδες ξένοι εργαζόμενοι κρατήθηκαν όμηροι και αρκετοί έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά των δραστών και των σωμάτων ασφαλείας που είχαν σπεύσει να ανακαταλάβουν την εγκατάσταση.
Στην πόλη ζουν μερικές δεκάδες πολίτες δυτικών χωρών.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Ιταλία έκλεισε το προξενείο της στην πόλη και απέσυρε το προσωπικό μετά από επίθεση με όπλο.
«Παίρνουμε σοβαρά τη συζήτηση για τις απειλές» λέει ο Λίβυος υφυπουργός Εσωτερικών που πάντως αφήνει αιχμές λέγοντας ότι «η βρετανική απόφαση θα πρέπει να είχε ληφθεί από κοινού με τη λιβυκή κυβέρνηση»
Στη Βεγγάζη η κατάσταση είναι «σοβαρή και λεπτή» είπε από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε που απέφυγε να αναφερθεί με περισσότερες λεπτομέρειες σε όσα γνωρίζει το Βερολίνο.
Στο ίδιο μήκος κύματος, δυτικός διπλωμάτης περιγράφει στο Reuters «μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Κυρηναϊκή», όπου βρίσκεται και η Βεγγάζη.
Η κυβέρνηση της Λιβύης γενικά δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση στη χώρα όπου τα όπλα από τις αποθήκες του κανταφικού στρατού διακινούνται ανεξέλεγκτα και διάφορες φατρίες βρίσκονται σε (συχνά ένοπλη) σύγκρουση με την κυβέρνηση.
Newsroom ΔΟΛ

Έντονη χαλαζόπτωση στο κέντρο της Αθήνας! - Η θάλασσα βγήκε στη στεριά στην Πρέβεζα

halazo
Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική, με τις έντονες βροχοπτώσεις να συνοδεύει και το χαλάζι, που έπεσε στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στις γύρω περιοχές.
Στην Αθήνα ήδη βρέχει καταρρακτωδών προκαλώντας τεράστια προβλήματα με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια και τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων σε πολλούς βασικούς οδικούς κόμβους.
Την ίδια ώρα με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε επαρχιακούς δρόμους της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του παγετού που σχηματίστηκε στο οδόστρωμα από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές Αστυνομικές Διευθύνσεις, τα οχήματα κινούνται με αλυσίδες σ΄ ολόκληρο το οδικό επαρχιακό δίκτυο του νομού Καστοριάς, ενώ στο νομό Γρεβενών αλυσίδες χρειάζονται στους επαρχιακούς δρόμους Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 24ο έως το 54ο χιλιόμετρο, Γρεβενών – χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας (24ο - 45ο), Γρεβενών – Περιβολίου (25ο - 43ο) και μέσα στους ορεινούς οικισμούς του νομού.
Στο νομό Κοζάνης, μόνο στην εθνική οδό Κοζάνης – Ιωαννίνων (από το 49ο μέχρι το 97ο χιλιόμετρο), χρειάζονται τα οχήματα αλυσίδες, ενώ στο νομό Φλώρινας, στους δρόμους Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας και Βιτσίου), στο επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Πρεσπών και στο δρόμο Αετού – Νυμφαίου.
Χωρίς προβλήματα διεξάγεται εξάλλου, η κυκλοφορία στην Εγνατία οδό, αλλά και στους υπόλοιπους νομούς της Βόρειας Ελλάδας.
Οι τόνοι βρόχινου νερού και η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, δημιούργησαν ένα απρόσμενο φαινόμενο στην παραλία της Πρέβεζας, σύμφωνα με το atpreveza.gr. Ειδικότερα, στη δυτική πλευρά του πεζόδρομου της παραλίας, κοντά στο μικρό πάρκινγκ, ο Αμβρακικός βγήκε στη στεριά, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει προβλήματα στα παρακείμενα μαγαζιά. Αξίζει να σημειωθεί πως η στάθμη του νερού είναι σε οριακό σημείο κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που οδηγεί στην Κυανή Ακτή και δεν αποκλείεται σε νέα έξαρση της κακοκαιρίας, να υπάρξουν προβλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Προβλήματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Αλεξανδρούπολης, προκαλεί η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώνεται αυτή την ώρα, συνοδευόμενη κατά περιόδους και από χαλαζόπτωση.

Λόγω της βροχής έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, ενώ η πυροσβεστική δέχθηκε πολλές κλίσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια, αλλά και για απεγκλωβισμό ατόμων από ασανσέρ, καθώς λόγω της κακοκαιρίας προκλήθηκε και μικρής διάρκειας διακοπής ρεύματος.

Ξανανοίγει ο φάκελος της υπόθεσης του συζύγου της Αλεξίας Έβερτ


Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει να αναιρεθεί η απόφαση με την οποία αθωώθηκε ο γιατρός Δ. Ρολόγης για την αναπηρία του Γ. Αλβέρτη, συζύγου της Αλ. Έβερτ.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασ. Πλιώτας, άσκησε αναίρεση στην απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία κρίθηκε αθώος ο νευροχειρούργος Δημ. Ρολόγης για την υπόθεση του Γιωργίου Αλβέρτη, συζύγου της Αλεξίας Έβερτ, κόρης του Μιλτιάδη Έβερτ.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρολόγης χειρούργησε τον κ. Αλβέρτη και του αφαίρεσε καλοήθη κύστη από τον εγκέφαλο. Όμως κατά το μετεγχειρητικό στάδιο προκλήθηκε στον ασθενή βαρύτατη αναπηρία.
Ο νευροχειρουργός σε πρώτο δικαστικό βαθμό καταδικάστηκε σε φυλάκιση δυο ετών, καθώς η αναπηρία του κ. Αλβέρτη κρίθηκε ότι προκλήθηκε από αδικαιολόγητες ιατρικές παραλείψεις κατά το μετεγχειρητικό στάδιο. Σε δεύτερο δικαστικό βαθμό ο κ. Ρολόγης αθωώθηκε, καθώς κρίθηκε ότι χειρούργησε μεν τον κ. Αλβέρτη, αλλά δεν ευθυνόταν κατά τις μετεγχειρητικές επιπλοκές, αφού το διάστημα αυτό ήταν διευθυντής σε άλλο νοσοκομείο από αυτό όπου έγινε η επέμβαση.
Ο κ. Πλιώτας υποστηρίζει ότι η εφετειακή απόφαση με την οποία αθωώθηκε ο νευροχειρούργος πάσχει από έλλειψη πλήρους, ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, ενώ παράλληλα έχει ασαφή αιτιολογία, αλλά και αντιφάσεις.
Σε περίπτωση που ο Άρειος Πάγος κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης του κ. Πλιώτα, τότε η αθωωτική εφετειακή απόφαση θα αναιρεθεί μεν αλλά, όπως λένε δικαστικοί κύκλοι, το αδίκημα έχει παραγραφεί.

newsit.gr

Εντυπωσιακό ξέσπασμα του ΠΑΟΚ – Πανηγυρική πρόκριση με 6 γκολ


Η ρεβάνς του κυπέλλου με την Καλλιθέα ήταν κριτήριο για πολλά στον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες και ο Δώνης πέρασαν με άριστα το τεστ, σημείωσαν 6 τέρματα και πήραν το εισιτήριο για τους “8” του κυπέλλου Ελλάδος.
Ο ΠΑΟΚ έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, ο Δώνης ήταν υπό κρίση και άπαντες συσπειρώθηκαν στον αγώνα κόντρα στην Καλλιθέα. Ο δικέφαλος του βορρά έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο ημίχρονο, ξαναζέστανε τον κόσμο του και επανέφερε την ηρεμία στην ομάδα.
Μόλις στο 12ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου ματς. Ο Λόρενς δημιούργησε και τα δύο τέρματα και οι Αθανασιάδης, Λαζαρ με κεφαλιές σκόρπισαν ενθουσιασμό στην Τούμπα.
Ο ρυθμός του ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός, η Καλλιθέα δεν μπορούσε να αντιδράσει και αφού ο Κατσούλης απέκρουσε την κεφαλιά του Ιντζίδη και το σουτ του Κατσουράνη, ήρθε η φάση του 39ου λεπτού που ουσιαστικά έκρινε το ματς.
Ο Αθανασιάδης σούταρε, ο Βιγιαρέχο χρησιμοποίησε το χέρι του και ο Μήτσιος (αφού πρώτα έκανε λάθος και έδειξε την κόκκινη στον Χριστοφιλέα) τον απέβαλε και έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο Λόρενς ευστόχησε και η Καλλιθέα κατέρρευσε.
Μέσα σε δύο λεπτά οι γηπεδούχοι σημείωσαν άλλα δύο τέρματα με τους Αθανασιάδη και Κατσουράνη. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του έμπειρου μέσου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
Το δεύτερο μέρος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Αθανασιάδης στο 56ο λεπτό ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του και έδωσε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Λίνο, Κατσικάς, Ιντζίδης, Κάτσε, Κατσουράνης (61' Γκαρσία), Λάζαρ (61' Κίτσιου), Λόρενς (61' Ρομπερ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης
Καλλιθέα: Κατσούλης, Χριστοφιλέας, Αρβανίτης, Ατματζίδης (75' Ματσούκας), Καλτσάς (69' Κατσικογιάννης), Μαρουκάκης, Ντακόλ (46' Μουσταφίδης), Βιγιαρέχο, Σταύρου, Πίκολο, Φαγιέ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο εκτός τόπου (εδώ και αρκετούς μήνες), αλλά και εκτός χρόνου εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού κ. Τσίπρας, δήλωσε στο ΔΝΤ την αντίθεσή του με το “κόψιμο” του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στην Ελλάδα...
Πιθανόν να αναφέρεται σε μία από τις χώρες που έχει επισκεφθεί...
Καλά είναι τα ταξίδια αναψυχής, αλλά ας διαβάζει τουλάχιστον εφημερίδες...».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΝΤ
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ως απάντηση στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή γκάφα του κ. Τσίπρα, μετά τη συνάντησή του στο ΔΝΤ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για άλλη μία φορά, ο Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού, κ. Τσίπρας, δεν εννοούσε αυτό που είπε.
Ευτυχώς, που τον διόρθωσε η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού».

Τσίπρας: Το ΔΝΤ κατανοεί ότι χρειάζεται «γενναίο κούρεμα»

tsipras400
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατανοεί ότι το ελληνικό πρόγραμμα «δεν βγαίνει χωρίς γενναίο κούρεμα», υποστήριξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον, παρουσία του Πολ Τόμσεν και άλλων αξιωματούχων του Ταμείου.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης ότι «δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα 13ου και 14ου», εξαπολύοντας επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι έκαναν «το χατίρι στους φοροφυγάδες κόβοντας τον 13ο και 14ο μισθό».
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε:
«Είναι γνωστό και προφανές ότι με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουμε πολύ σημαντικές διαφορές και αντιθέσεις. Από την πρώτη στιγμή διαφωνήσαμε και διαφωνούμε ότι μπορεί να είναι προγράμματα εσωτερικής υποτίμησης και λιτότητας. Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε με δραματικό τρόπο. Ιδιαίτερα, μετά τις δηλώσεις Μπλανσάρντ για το λάθος της εκτίμησης του πολλαπλασιαστή της ύφεσης. Διαπιστώνουμε ότι ένα τεχνοκρατικό λαθάκι έχει στοιχίσει πόνο και δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο, έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι από τη σημερινή μας συζήτηση με την ηγεσία του ΔΝΤ διαπιστώνουμε πρώτον: ότι ακόμη και το ΔΝΤ κατανοεί το αυτονόητο. Δηλαδή, ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει δίχως γενναίο κούρεμα χρέους. Και δεύτερο, ότι δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα 13ου και 14ου. Γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις, πρώτον: έκρυβαν στα συρτάρια τις λίστες των πλούσιων φοροφυγάδων, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους και δεύτερον: τους έκαναν το χατίρι να κόβουν τον 13ο και 14ον μισθό προκειμένου να μειώσουν τα έξοδά τους.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα, οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν ταυτόσημα, ακέραια, πολύ μεγάλη ευθύνη για τις σκληρά ταξικές τους επιλογές και για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και ο ελληνικός λαός.
Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε υπόψη της ηγεσίας του ΔΝΤ τις ενστάσεις μας για το γεγονός ότι στην τελευταία τους έκθεση υπεισέρχονται στην ελληνική πολιτική σκηνή με ένα ιδιαίτερα άκομψο και άδικο τρόπο. Η Δημοκρατία δεν θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα στην Ελλάδα. Η Δημοκρατία μπορεί να δώσει διέξοδο. Και μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα πρέπει να δώσει θετική διέξοδο».

ysterografa.gr

Ζούμε στην εποχή της ασπλαχνίας και της κακίας! Αν δεν το πιστεύετε, κοιτάξτε γύρω σας…


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ψάχνοντας πάλι σ΄ εκείνο το σκονισμένο από τα χρόνια παλιό σεντούκι μου και ανοίγοντας τους βιβλικούς θησαυρούς του, βρήκα κι΄ αυτήν την παρακάτω κιτρινισμένη από τον καιρό προφητεία πού έλεγε:
«...Κατά τό 1900 έτος, βαδίζοντες πρός τόν μεσασμό τού 8ου αιώνος ( 1992 κι΄ έπειτα…), άρχεται ο κόσμος τού καιρού εκείνου νά γίνεται αγνώριστος.
Όταν πλησιάσει ο καιρός τής ελεύσεως τού Αντιχρίστου, θά σκοτισθεί ή διάνοια τών ανθρώπων από τά πάθη τής σάρκας, καί θά πληθυνθεί σφόδρα ή ασέβεια καί ή ανομία.

Πηγή: http://patrablog.blogspot.com


Τότε άρχεται ό κόσμος νά γίνεται αγνώριστος...
Οί πορνείες, μοιχείες, αρσενοκοιτίες (ομοφυλοφυλίες ), κλοπές, φόνοι, ( και εγκλήματα) θα πολιτεύονται εν τώ καιρώ εκείνω,
και διά την ενέργειαν της μέγιστης αμαρτίας και ασελγείας οί άνθρωποι θέλουν στερηθεί την χάριν του Αγίου Πνεύματος όπου έλαβαν εις το Άγιον Βάπτισμα καθώς και την τύψη καί τόν έλεγχο της συνειδήσεως...»


--------------------

Και βέβαια όλα τα παραπάνω είναι παρμένα από την γνωστή προφητεία του Αγίου Νείλου του Μυροβλίτη, γραμμένη εδώ και 400 περίπου χρόνια δείχνοντας καθαρά πιά, ότι εκείνα τα χρόνια για τα οποία μίλησε ο Άγιος πρέπει να είναι τα δικά μας χρόνια!
Κι΄ αν όχι τα τωρινά δικά μας, αλλά και τά όσα άλλα μετέπειτα έλθουν, μια και καλύτερα από τά εδώ και πέρα χρόνια, δεν πρόκειται φυσικά να υπάρξουν…

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ...
Μικρό δείγμα ότι ο κόσμος μας έχει γίνει αγνώριστος και ότι η βία και το έγκλημα «πολιτεύονται…» ( όπως λέει και η Προφητεία ), είναι αυτή η πρωτοφανής κακότητα πού έχει μπεί στις ψυχές των ανθρώπων σήμερα…
Το δείχνει ακόμη κι΄ αυτή η ασυνήθιστη μανία με την οποία οί κακοποιοί χτυπούν τα θύματά τους πού λόγω γηρατειών, ασθένειας, η και ευρισκόμενοι άρρωστοι στα κρεβάτια τους δεν μπορούν κάν να τους αντισταθούν…
Και εν τούτοις, τους σπάνε κυριολεκτικά στο ξύλο, στις κλωτσιές στις μπουνιές, τους τσακίζουν τα πλευρά, τους βγάζουν τα μάτια, τούς στέλνουν για μήνες στα Νοσοκομεία και μετά από αλλεπάλληλα χειρουργεία πολλοί λίγοι καταφέρνουν ίσως να σωθούν…
Παλαιότερα έβγαζε ο κακοποιός ένα πιστόλι, ένα μαχαίρι, σε απειλούσε του έδινες τέλος πάντων ότι είχες και έφευγε σαν τζέντλεμαν χωρίς να σε κακοποιήσει...
Ήταν η εποχή πού ο κλέφτης ήταν και «κύριος»!


ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ;
 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Πελοποννήσου δεν στηρίζουν στο εξής τον Λάμπρο Μπούκλη

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Πελοποννήσου δεν στηρίζουν στο εξής τον Περιφερειακό Σύμβουλο Λάμπρο Μπούκλη.
Από τις 17/1/2013, η Περιφερειακή Οργάνωση των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου (ΟΠΠ) αίρει την πολιτική υποστήριξή της προς τον περιφερειακό σύμβουλο Λάμπρο Μπούκλη, τον οποίο είχε υποστηρίξει ως υποψήφιο περιφερειάρχη της Περιφερειακής Κίνησης <> στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010.  λόγω:
α)έλλειψης οικολογικού πολιτικού κριτηρίου εκ μέρους του περιφερειακού συμβούλου
β) σοβαρών πολιτικών διαφωνιών, που προέκυψαν τη διετία που πέρασε, τόσο σε ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και σε ζητήματα πολιτικής κουλτούρας.
Θεωρούμε την περιφερειακή αυτοδιοίκηση ως προνομιακό χώρο για την πολιτική οικολογία και ως εκ τούτου δεν έχουμε σταματήσει ως ΟΠΠ να παράγουμε πράσινη πολιτική στην Πελοπόννησο, συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες πολιτών. Αξιολογώντας με κριτικό πνεύμα τις ως τώρα εμπειρίες μας ξεκινάμε από την παραπάνω αφετηρία για να οικοδομήσουμε έναν ουσιαστικό πολιτικό οικολογικό λόγο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Εν μέσω κοσμογονικών οικονομικών – κοινωνικών – οικολογικών και πολιτικών αλλαγών στη χώρα μας, στην ΕΕ αλλά και παγκόσμια, και εν όψει των επερχόμενων εκλογών (σε περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο, καθώς και σε εκείνο της ΕΕ) θα επιδιώξουμε ως ΟΠΠ, να αποσαφηνίσουμε σύντομα το ΄΄Που πάμε, με πιο προγραμματικό περιεχόμενο, με πιο οργανωτικό πλαίσιο/με πιον φορέα΄΄ στο επίπεδο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Πελοποννήσου, διαμορφώνοντας ένα ευδιάκριτο και πειστικό πολιτικό οικολογικό στίγμα για τους συμπολίτες μας.
24 Ιανουαρίου 2013
Εκ μέρους της Γραμματείας των ΟΠ Πελοποννήσου
Σουκαράς Πάνος

«Ποιος ΠΑΟ; Τώρα έχουμε Αστέρα...» - Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ SENTRA 103,3

«Ποιος ΠΑΟ; Τώρα έχουμε Αστέρα...»

«Χαρήκαμε την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού, αλλά τώρα έχουμε μπροστά μας τον Αστέρα».

Αυτή τη δήλωση έκανε στον Sentra 103,3 ο ακραίος μπακ-χαφ του Πλατανιά, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, ο οποίος μίλησε για το παιχνίδι με το «τριφύλλι», αλλά κατέστησε σαφές πως άπαντες, πλέον, στα Χανιά σκέφτονται το ματς πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αργυρόπουλου στον Sentra 103,3:

Ο Άγιαξ… σκότωσε τον Φονέα! «Χόρευαν» στην βροχή, Φωστήρας-ΠΑΣ Γιάννινα 2-3

«Χόρευαν» στην βροχή,  προκρίθηκε ο ΠΑΣ! (pics)
Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, ο ΠΑΣ επικράτησε 3-2 του Φωστήρα και στο «Ελ Πάσο» (σ.σ. 2-0 το πρώτο ματς), εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου .Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε υπό καταρρακτώδη βροχή, είχαμε πολύ καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες με πολλές φάσεις εκατέρωθεν και ειδικά υπέρ των φιλοξενούμενων.
Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τον Φωστήρα, καθώς ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ από το 4' με το σουτ του Μπούμπα, ύστερα από εκτέλεση φάουλ και φάση διαρκείας με αρκετά λάθη από την άμυνα των φιλοξενούμενων.
Ωστόσο μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα (8'), ο ΠΑΣ έφτασε στην ισοφάριση. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Τζημόπουλος πέρασε απευθείας με κεφαλιά στον Γιάκο και εκείνος με γυριστό σουτ από κοντά και πλάγια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κρίνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι.
Στο 34' ο Λίλα με ένα σουτ-«φωτοβολίδα» αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή «σκότωσε» τον Μπότο, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας του για το 1-2 υπέρ του ΠΑΣ.
Τα πάντα όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση είχαν ουσιαστικά κριθεί, παρότι απέμεναν 45 ολόκληρα λεπτά για το τέλος της αναμέτρησης. Μάλιστα ο ΠΑΣ πέτυχε και τρίτο τέρμα. Ο Βίλα εκμεταλλεύθηκε κάκιστο γύρισμα (σ.σ. μάλιστα η μπάλα κόλλησε στην λάσπη) του Παραρά στον Μπότο, με τον Βίλα να επωφελείται και να νικά τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων για το 1-3!
 Στο 72' ο Φωστήρας είχε αγγίξει και πάλι το γκολ, αφού μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Δωροβίνη κατέληξε στο δοκάρι, ενώ στο 89' ο Βλάχος κατάφερε να μειώσει με κοντινό πλασέ σε 2-3.
ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Κ. Ψυρρόπουλος): Μπότος, Κόπελας, Πεταυράκης, Παραράς, Τσώνης, Μπούμπας (65' Τασουλης), Τσαγκαράκης, Βαβάτσικος (55' Βλάχος), Στάμος, Δωροβίνης, Κάμπας (56' Κετσετζόγλου).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Χριστόπουλος): Ταμπάσης (20'λ.τ. Φεγκρούς), Λίλα (64' Αυγενίκου), Κειτά, Μπέριος, Ρουμπουλάκου, Τζημόπουλος, Βίλα, Γιάκος, Νικλητσιώτης, Ντε Βινσέντι (71' Οικονόμου), Ντάσιος.

Παράνομο κύκλωμα με φαρμακεία και φαρμακαποθήκες εντόπισαν οι αρμόδιοι


Στο μικροσκόπιο των αρμοδίων αρχών μπαίνουν φαρμακεία και φαρμακαποθήκες που φέρεται να συμμετέχουν σε κύκλωμα παράνομων εξαγωγών σκευασμάτων σε ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και φαρμακευτικές εταιρίες με μειωμένη προμήθεια προϊόντων στην ελληνική αγορά.
Παράλληλα, οι φαρμακαποθήκες αναλαμβάνουν πλέον την υποχρέωση να αποστέλλουν στο Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) σε μηνιαία βάση τις αγορές και τις πωλήσεις τους καθώς και τις ταινίες γνησιότητας (κουπόνια) των εξαγόμενων φαρμάκων.

Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν στη διάρκεια σύσκεψης που έγιναν το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία του ΕΟΦ με τη συμμετοχή και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Μάριου Σαλμά, και αποτελούν το πλαίσιο με βάση το οποίο θα γίνονται εφεξής οι εξαγωγές φαρμάκων.

«Για τις ελλείψεις των φαρμακευτικών προϊόντων μια από τις βασικές αιτίες είναι οι μειωμένες τιμές των φαρμάκων που υπάρχουν πλέον στην χώρα μας,. Αυτό οδηγεί σε αύξηση των παράλληλων εξαγωγών από φαρμακαποθήκες και στην συνέχεια οδηγεί τις φαρμακευτικές εταιρείες, προκειμένου να καταπολεμήσουν αυτό το φαινόμενο, να περιορίζουν την διάθεση των φαρμακευτικών σκευασμάτων στις φαρμακαποθήκες και στα φαρμακεία. Είναι ένας φαύλος κύκλος» είπε ο κ. Σαλμάς.

Επιβολή κυρώσεων από τον ΕΟΦ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΦ, κ. Γιάννης Τούντας δήλωσε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο Οργανισμός θα έχει ολοκληρώσει τους ελέγχους στις φαρμακευτικές εταιρίες των οποίων σκευάσματα βρίσκονται σε έλλειψη και σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) θα απαγορευτούν οι εξαγωγές των συγκεκριμένων φαρμάκων για τρεις μήνες.

«Αν διαπιστώσουμε ότι αυτή η μειωμένη προμήθεια δεν αποκαθίσταται άμεσα και ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση το νόμο, θα εισηγηθούμε στο Υπουργείο Υγείας να επιβληθούν κυρώσεις, όπως κάναμε και στο παρελθόν σε αυτές τις φαρμακευτικές εταιρείες» είπε ο κ. Τούντας.

Ποια φάρμακα έχουν «εξαφανιστεί» από τα φαρμακεία

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του ΦΣΑ, υπάρχει έλλειψη σε περίπου 700 σκευάσματα διαφόρων μορφών που αντιστοιχούν σε 140 δραστικές ουσίες. Πρόκειται για φάρμακα καρδιολογικά, πνευμονολογικά, αντικαταθλιπτικά, νευρολογικά, ανοσοκατασταλτικά, για εμβόλια και ορμόνες.

Μάλιστα, περίοπτη θέση στον κατάλογο με τα δυσεύρετα φάρμακα έχουν τα φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία συγκεκριμένης εταιρίας. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως η έλλειψη των συγκεκριμένων χαπιών είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα της τακτικής των εξαγωγών καθώς η συσκευασία των 50mg χαπιών πωλείται σε διπλάσια τιμή από ότι στην Ελλάδα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Tον περασμένο Αύγουστο το φάρμακο κόστιζε 31, 70 ευρώ και τρεις μήνες αργότερα με το δελτίο τιμών που εκδόθηκε η τιμή του σχεδόν υποδιπλασιάστηκε, φτάνοντας τα 18, 37 ευρώ. Το ίδιο φάρμακο πωλείται στη Γερμανία 46, 04 ευρώ, στην Ισπανία 58, 85 ευρώ, στην Ιταλία 49, 85 ευρώ και στην Πορτογαλία 36, 57 ευρώ, αφήνοντας όπως είναι προφανές σημαντικό περιθώριο κέρδους στους εξαγωγείς του με την προώθησή του στο εξωτερικό.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Προσωρινή απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών και ενδοκοινοτικής διακίνησης από ΕΟΦ

Σε προσωρινή απαγόρευση διάρκειας 3 μηνών προχώρησε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων για 34 σκευάσματα στα οποία παρατηρείται σοβαρή έλλειψη στην ελληνική αγορά. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωσε που εξέδωσε ο ΕΟΦ:


Ως έκτακτο μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας και προκειμένου να εξασφαλιστεί η κάλυψη των αναγκών των ασθενών στην Ελλάδα, την προσωρινή απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών και της ενδοκοινοτικής διακίνησης των αναφερόμενων στον επισυναπτόμενο κατάλογο φαρμακευτικών προϊόντων, τα οποία είναι μοναδικά ή κατέχουν το σημαντικότερο μερίδιο της αγοράς και παρουσιάζουν έλλειψη.

Η παρούσα απόφαση εφαρμόζεται άμεσα. Κατά τη διάρκεια της περιόδου ισχύος της απαγόρευσης,
farmakopoioi.blogspot.gr

Τι απαντά ο Πέτρος Δούκας για την παραπομπή στη Δικαιοσύνη


Με ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός απαντά στα περί μη αναληθούς δήλωσης πόθεν έσχες.

1. Η Επιτροπή αποδέχεται πλήρως πως δεν υπάρχει ούτε καν υπόνοια παράνομου πλουτισμού. Ο έλεγχος αφορούσε τη μείωση του καταθετικού μου λογαριασμού και όχι αύξηση των περιουσιακών μου στοιχείων! Όπως ήδη έχω εξηγήσει αναλυτικά, η μείωση αυτή ήταν αποτέλεσμα του ότι μέρος του καταθετικού μου λογαριασμού τοποθετήθηκε σε επενδυτικό και σε χρηματιστηριακό λογαριασμό.
2. Η Επιτροπή, αλλά και ο έλεγχος των Ορκωτών Λογιστών της Επιτροπής, διαπίστωσαν ότι οι Δηλώσεις μου είναι ορθές, και πως τα Πόθεν Έσχες μου των ετών 2009, 2010 και 2011 βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία.
3. Η Επιτροπή δηλαδή, ζητά από τη Δικαιοσύνη να κρίνει εάν η καθυστέρηση στην υποβολή των επίσημων αναλυτικών στοιχείων του χαρτοφυλακίου μου (2 χρόνια αφότου ήδη είχα πάψει να είμαι βουλευτής), μπορεί ενδεχομένως να επισύρει κάποια χρηματική κύρωση, ή αν απλά θα τεθεί στο αρχείο!
Να υπενθυμίσω, πως εξαιρώντας την εξαετή μου θητεία ως βουλευτής και Υφυπουργός, εργάστηκα και εξακολουθώ να εργάζομαι γιά περισσότερα από 28 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, σε ηλικία δε 32 ετών είχα ήδη προαχθεί στο βαθμό του Αντιπροέδρου στη Citibank στη Νέα Υόρκη.

Γιάννης Σιδηράς "Εμείς που ζήσαμε πολλά"



Ο Γιαννης Σιδηράς στη γιορτή της Εργατικής Αλληλεγγύης το Σάββατο 19 - 1 - 13 στο Σύνταγμα !

Π. Τατούλης: Στην προσπάθεια δημιουργίας ισχυρού Πελοποννησιακού προφίλ, δε χωρούν ιδιοτελείς και μικρόψυχες προσεγγίσεις


Μοχλό ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας της Πελοποννήσου χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα: Πελοπόννησος 2020 – Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, το οποίο παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013.
Το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο, με άξονα ανάπτυξης την κωμόπολη, προσεγγίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη βασική αρχή της Συνθήκης της Λισαβόνας για την εδαφική και κοινωνική συνοχή και αρχικό προϋπολογισμό 120 εκατομμύρια, παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα απορρόφησης πόρων από τα αδιάθετα του ΕΣΠΑ και, συνεπώς, ένταξης περισσότερων έργων.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του δήλωσε ότι «το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε από την Περιφερειακή αρχή, με γνώση των πραγματικών συνθηκών, με γνώση της συγκυρίας και εκμετάλλευση του πολιτικού timing για την ανάπτυξη ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου. Το πρόγραμμα είναι ευφυέστατο γιατί επιτυγχάνει τη σύνδεση μεταξύ της υπάρχουσας Προγραμματικής Περιόδου με την επόμενη και βαθύτατα Ευρωπαϊκό αφού έχει ως κύριο συστατικό τη βασική επιδίωξη της Συνθήκης της Λισαβόνας, την εδαφική και κοινωνική συνοχή».
Ο κ. Τατούλης σημείωσε τέλος την ανάγκη για μια συντονισμένη προσπάθεια σε συνεργασία με όλες τις δομές, προκειμένου να υπάρξουν αποτελεσματικές δράσεις. «Στην προσπάθεια δημιουργίας ισχυρού Πελοποννησιακού πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού προφίλ, δε χωρούν ιδιοτελείς και μικρόψυχες προσεγγίσεις».
Στο πνεύμα αυτό οι Δήμαρχοι και οι παραγωγικοί φορείς, οι οποίοι ήταν παρόντες στην παρουσίαση του προγράμματος, χαρακτήρισαν το πρόγραμμα πρωτοποριακό και εξέφρασαν την πεποίθησή τους για την επιτυχία του. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δράκος συνηγόρησε και αυτός στην ανάγκη ενός τέτοιου προγράμματος και πρόσθεσε ότι όλοι μαζί πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Πέτρος Τατούλης : Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε την παραβατικότητα να εξοντώσει τα Ελληνικά νοικοκυριά


 «Απόλυτη πολιτική θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η ενσωμάτωση των Ρομά στην Ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 και πρόσθεσε ότι η προσέγγισή μας εναρμονίζεται πλήρως με τις Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις: «ενσωμάτωση στην Ελληνική κοινωνία και μόνο».
«Είπα ξεκάθαρα ότι είναι ντροπή η ύπαρξη καταυλισμών – γκέτο και είμαστε απέναντι στην ύπαρξή τους. Θέλουμε τη διάλυση των καταυλισμών – γκέτο γιατί προσβάλουν την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια»  τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σχολιάζοντας επερωτήσεις που κατά καιρού κατατίθενται «παρότι αναγνωρίζουν το πρόβλημα ποιούν την νήσσα όταν έρχεται η στιγμή των προτάσεων εκ μέρους τους γιατί θέλουν να ψαρεύουν σε θολά νερά».
Ο κ. Τατούλης υποστήριξε επίσης ότι με τη δήλωσή του τάραξε λιμνάζοντα νερά και αφύπνισε συνειδήσεις για το θέμα της παραβατικότητας των Ρομά και ανακοίνωσε ότι υπάρχει ήδη συνεννόηση με τις αρμόδιες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές δομές για την κατάρτιση καθαρών και ολοκληρωμένων πολιτικών ενσωμάτωσής τους.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε για άλλη μια φορά ότι οι Ρομά αποτελούν Έλληνες πολίτες και ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε την παραβατικότητα να εξοντώσει τα Ελληνικά νοικοκυριά. Μετά τη δημόσια παρέμβασή μας, λάβαμε ξαφνικά τη διαβεβαίωση ότι βρέθηκαν οι πόροι για τις δράσεις αυτές μέχρι το 2015».
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη είναι ήδη έτοιμη να υποβάλλει τις προτάσεις της για προγράμματα ενσωμάτωσης των Ρομά για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, σε εναρμόνιση άλλωστε της ξεκάθαρης Ευρωπαϊκής κατεύθυνσης «για μη ύπαρξη καταυλισμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το 2015».    
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου άσκησε τέλος δριμεία κριτική σε όλους όσους έσπευσαν να παρερμηνεύσουν σκόπιμα την αρχική του δήλωση επισημαίνοντας ότι αρκέστηκαν σε επικοινωνιακές τακτικές χωρίς να προτείνουν καμία απολύτως λύση για το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Δικογραφία σε 7μελή εγκληματική ομάδα για τη δολοφονία 82χρονου, τον Ιούνιο στον Πύργο Κορινθίας - Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 53χρονου στο Λαλιώτη ένα χρόνο μετά !

Η δολοφονία είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2011, στο Λαλιώτη Κορινθίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δράστες είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που εμπλέκονται σε ένοπλες ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα στις περιοχές της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Λάρισας.

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος επτά μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που φέρονται να ενέχονται και στην δολοφονία 82χρονου, τον Ιούνιο στον Πύργο Κορινθίας.
Τρία από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης - Αλβανοί, ηλικίας 23, 29 και 23 ετών - είχαν συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Κιάτο Κορινθίας, ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα τέσσερα.
Εξιχνιάστηκαν ακόμα οκτώ υποθέσεις ένοπλων ληστειών, κλοπών, κλοπών αυτοκινήτων και απόπειρας κλοπής
Συνολικά από την δράση τους είχαν πάρει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, με αξία που ξεπερνά τις 52.000 ευρώ
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι παραπάνω, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών και κλοπών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων. Ως κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους, ήταν η είσοδος σε οικίες ηλικιωμένων με βαρύ οπλισμό και η μεταχείριση – τραυματισμός των θυμάτων τους, με ιδιαίτερα σκληρή χρήση βίας 
Ο φόνος του 53χρονου

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, η ανθρωποκτονία 53χρονου ημεδαπού, που είχε γίνει την 5-12-2011 το πρωί, στο Λαλιώτη Κορινθίας, καθώς και οκτώ (8) περιπτώσεις ληστειών, κλοπών, κλοπής οχημάτων και απόπειρας κλοπής, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Λάρισας.
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, σε βάρος επτά (7) ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχονται ακόμα στην ανθρωποκτονία 82χρονου ημεδαπού και σωρεία ένοπλων ληστειών, σε Κορινθία και Φθιώτιδα, που εξιχνιάστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2012. (Σχετικό το από 11-9-2012 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας). .
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, στις 5 Δεκεμβρίου του 2011, το πρωί στο Λαλιώτη Κορινθίας, αφού μπήκαν στο διώροφο σπίτι όπου έμενε στο ισόγειο ο 53χρονος και στον πρώτο όροφο ο 48χρονος αδερφός του και τραυμάτισαν θανάσιμα τον 53χρονο και ελαφρά τον 48χρονο.
Στην συνέχεια πήραν λεφτά και έφυγαν με αυτοκίνητο του 48χρονου.
Επιπλέον, όπως επίσης προέκυψε, έχουν διαπράξει και τις ακόλουθες περιπτώσεις ληστείας, κλοπών, κλοπές οχημάτων και απόπειρας κλοπής:
Την 1-9-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Ερατεινή Φωκίδας, αφού μπήκαν σε οικία όπου διέμεναν μέλη οικογενείας, με την απειλή όπλου και την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και το όχημα της οικογενείας, με το οποίο διέφυγαν.
Την 27-8-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Δίλοφο Λάρισας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονική συσκευή και ένα όχημα, με το οποίο διέφυγαν.
Την 1-9-2012 τις πρωινές ώρες, στην Ερατεινή Φωκίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα.
Την 1-9-2012 τις πρωινές ώρες, στην Ερατεινή Φωκίδας, μπήκαν σε οικία ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις -52.000- ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα
 

Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Κορινθίας

 
Αετός Κρυονερίου - ΠΑΟ Λουτράκι και Πέλοπας Κιάτου - Παννεμεατικός είναι τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας πού προέκυψαν ύστερα από την σημερινή κλήρωση που
πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΣ Κορινθίας.
Οι αγώνες είναι διπλοί και θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Φεβρουάριο, σε ημερομηνίες που θα ορίσει η ΕΠΣ Κορινθίας στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Σαμαράς: Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ανήκουν στο λαό κι όχι στις συντεχνίες

antonis2
Ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τις απεργίες που γίνονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έστειλε το δικό του μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.
«Ο Ελληνικός Λαός έχει κάνει θυσίες. Τεράστιες θυσίες. Και εξαιρέσεις δεν μπορώ να επιτρέψω.
Άλλωστε, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν στις συντεχνίες. Στο Λαό ανήκουν, που έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί και όχι να τον ταλαιπωρούν από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Γι’ αυτό, ας το καταλάβουν όλοι: Τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν! Καθαρές κουβέντες», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

ysterografa.gr

Ανάληψη της επίθεσης στο Mall

mall20
Την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο Mall ανέλαβε με προκήρυξή της στο Διαδίκτυο η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων: Άγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων».

Αναλυτικά το κείμενο όπως αναρτήθηκε στο Indymedia

ysterografa.gr

Τη σύλληψη των απεργών ζητά η Εισαγγελία!


apergoi-Metro1Την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, ζητά για τους απεργούς του μετρό η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.
Απέστειλε στην Κρατική Ασφάλεια τις αποφάσεις με τις οποίες κρίθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μέσο μεταφοράς και ζητά η Αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης.
 
ysterografa.gr

Τα μέσα μεταφοράς απεργούν και… ο σκύλος παίζει τάβλι

funny-dog-park
Σήμερα το πρωί διάβασα ένα απολαυστικό ανέκδοτο:
Ένας οδηγός παρατήρησε στην άκρη του δρόμου έναν τύπο να παίζει τάβλι με έναν σκύλο. Έκπληκτος, σταματάει λίγο πιο κάτω, βγαίνει έξω και ρωτάει τον ταβλαδόρο: – «Καλά ρε φίλε, ξέρει ο σκύλος τάβλι;» – «Τι να ξέρει μωρέ, 5-2 χάνει.»
Κάπως έτσι νιώθω κάθε φορά που ακούω κάποιον από το μέτωπο των απεργιών των ΜΜΜ να δηλώνει «Ξέρουμε ότι ο κόσμος ταλαιπωρείται, αλλά..»
Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να ακολουθεί τούτο το «αλλά», από το πόσο δίκαιο ή άδικο, πόσο λογικό ή παράλογο είναι, το κωμικοτραγικό στοιχείο κρύβεται πίσω από αυτή τη λιτή δήλωση επίγνωσης: «Ξέρουμε ότι ο κόσμος ταλαιπωρείται..».
Πράγματι, δεν απαιτούνται γνώσεις πυρηνικής φυσικής για να συνειδητοποιήσει κάποιος ότι το να μη λειτουργούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συνεπάγεται καθυστέρηση, ταλαιπωρία, κόστος, εκνευρισμό, κόπωση, ματαίωση προγραμματισμένων εργασιών, extra περιβαλλοντική επιβάρυνση λόγω καυσαερίων, καθώς και άλλα ανάλογα καλούδια . Σε έναν αστικό χώρο κατ’ εξοχήν ζοφερής πολεοδομικής λογικής, όπως η Αθήνα, το δίκτυο των ΜΜΜ αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια νότα ποιότητας και οργάνωσης στην καθημερινότητα 5.000.0000 κατοίκων.
Δε στέκομαι καθόλου στην αξιολόγηση των αιτημάτων των απεργών: Ο καθένας μας σήμερα μπορεί εύκολα να ενημερωθεί και να σχηματίσει τη δική του γνώμη. Μεγάλα παιδιά είμαστε. Αλήθειες, ψέμματα, υπερφίαλα λόγια μπορούν εύκολα πια να «πέσουν» στην αντίληψή μας. Και ανάλογα με το πόσο βαριά μας «πέφτουν» και στο στομάχι, τασσόμαστε υπέρ ή κατά ή παγερά αδιάφοροι.
Αυτό που με ξεπερνάει είναι η αυτοπεποίθηση της πρότασης «Ξέρουμε ότι ταλαιπωρείστε». Σύμφωνοι. Ας το ξέρουν. Όσο μπορούν. Αν μπορούν. Γιατί - μεταξύ μας -μπορεί και να μη βολεύει να το γνωρίζουν κατά βάθος: θα ήταν λίγο σαδιστικό να γίνεται χρήση της ταλαιπωρίας των πολλών ως μέσο πίεσης και μετά να ανακοινώνεται δημόσια ότι «Το Ξέρουμε, αλλά…». Οι μόνοι που ακολουθούν αυτή την επικοινωνιακή λογική είναι οι γιατροί: «θα σε πονέσω αλλά πρέπει». Ναι, εντάξει. Μόνο που εκείνοι έχουν τη σύμφωνη γνώμη του ασθενή ή – στα πολύ δύσκολα – των οικείων του.
Έστω λοιπόν πως το ξέρουν ότι μια ολόκληρη πόλη ταλαιπωρείται, για άγνωστο πόσο. Γιατί πρέπει να το ακούω ως δήλωση; Τι κερδίζει ένα απεργιακό μέτωπο από κάτι τέτοιο; Κατανόηση από τους πολλούς; Συμπάθεια; Υποστήριξη; Μα για όλα αυτά, υπάρχει το περιεχόμενο των απεργιακών αιτημάτων. Η ορθότητά τους. Η πληρότητά τους. ‘Η, έστω, η ποιότητά τους.
Άρα; Κάποιο συμπέρασμα που βγαίνει από αυτή την επικοινωνιακή έπαρση; Προσωπικά, παραιτούμαι από την προσπάθεια. Το μόνο που ψυχανεμίζομαι είναι μήπως το στοίχημα είναι αλλού: να βγει τελικά ο οδηγός από το αυτοκίνητο και να αναρωτηθεί, «μα καλά, πως γίνεται να ξέρει ο σκύλος τάβλι;»
Πιθανόν. Είναι μια εκδοχή. Ίσως τελικά το να βγούμε από το μικρόκοσμο του δικού μας κέλυφους και να αναρωτηθούμε κοιτώντας κατάματα τους άλλους, να είναι η απάντηση σε πολλά. Και μάλλον σε πολύ περισσότερα από όσα φανταζόμαστε.

ΗΡΩ ΤΕΝΤΕ / ysterografa.gr

Ξεκίνησε η εκδίκαση της αγωγής του Α. Παπανδρέου κατά του Π. Καμμένου για τα CDS

Ξεκίνησε η εκδίκαση της αγωγής του Α. Παπανδρέου κατά του Π. Καμμένου για τα CDS
          
Ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου η εκδίκαση της αγωγής που έχει υποβάλει ο Αντρίκος Παπανδρέου, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, σε βάρος του Πάνου Καμμένου, για όσα έχει υποστηρίξει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για εμπλοκή του κ. Παπανδρέου σε αγοραπωλησίες ασφάλιστρων κινδύνου (CDS) ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας.
Ο κ. Παπανδρέου διεκδικεί ως αποζημίωση για ηθική βλάβη από τον κ. Καμμένο ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ, μετά από δηλώσεις του βουλευτή περί συμμετοχής του στο στελεχιακό δυναμικό επενδυτικής εταιρίας που αγόρασε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ασφάλιστρα κινδύνου, ενώ η χώρα όδευε προς τον μηχανισμό στήριξης, αναμένοντας την εκτίναξη των spreads.
Παρόντες στο δικαστήριο είναι και οι δύο αντίδικοι.

eklogika.gr

Προβάδισμα (αν και μειωμένο) του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα (αν και μειωμένο) του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει          
Προβάδισμα 1,5 ποσοστιαίας μονάδας έναντι της ΝΔ δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι». Ωστόσο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη έρευνα της ίδιας εταιρείας που είχε γίνει πριν από δύο μήνες, το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί σε σημαντικό βαθμό και συγκεκριμένα κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, την ώρα που κατά το ίδιο διάστημα η ΝΔ έχει βελτιώσει τις επιδόσεις της κατά μια ποσοστιαία μονάδα.
Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 21,5% και η Ν.Δ. 20%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 12%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5%, το ΚΚΕ με 5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 4%. Το λευκό και η αποχή συγκεντρώνουν 11,5%, ενώ «άλλο κόμμα» απαντά το 5,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα.
Στην αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον προηγούμενο Νοέμβριο, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έφτανε το 23,5%, ενώ η Νέα Δημοκρατία ήταν στο 19%. Άνοδο 0,5% παρουσιάζουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, σταθερά παραμένουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ, ενώ μειωμένο κατά 1,5% είναι το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Δημοφιλέστερος πολιτικός είναι ο Φώτης Κουβέλης με 43% θετικές γνώμες, και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 37% και ο Αλέξης Τσίπρας με 34%. Ο Πάνος Καμμένος λαμβάνει 26%, και η Αλέκα Παπαρήγα έχει 24%. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι προτελευταίος με 22% και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
eklogika.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕ​ΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΟ​Υ NON PAPER ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ


Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στις γελοιότητες των κ.κ. βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δρίτσα, Κοντονή και Κωνσταντοπούλου, περί δήθεν χαλκευμένου non paper της Νέας Δημοκρατίας και στις απειλές εναντίον δημοσιογράφων:

«Έτσι είναι η Ζωή και πώς να την αλλάξεις…
Την πρώτη κιόλας ημέρα συνεδριάσεως της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής για τον κ. Παπακωνσταντίνου, και μάλιστα με αντικείμενο διαδικαστικά ζητήματα, οι μετέχοντες σε αυτή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πρόλαβαν και φαντάστηκαν:
“Νon paper, κυβερνητικά χαλκεία εντός του Κοινοβουλίου, χειραγώγηση, αποπροσανατολισμό, παραπληροφόρηση, συσκότιση, συγκάλυψη, κουτόχορτο, πλαστογράφους”….
Ισοπεδώνουν την αλήθεια, ως συνήθως.
Προσβάλλουν με αισχρά και γελοία ψεύδη κόμματα, θεσμούς, διαδικασίες, επαγγελματίες δημοσιογράφους, ως συνήθως.
Συκοφαντούν τους πάντες, ως συνήθως.
Αποδεικνύουν, δυστυχώς, ότι … έτσι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού, και πώς να τον αλλάξεις...!»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ - ΣΥΡΙΖΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Με την τελευταία ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού, είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας υιοθετεί πλήρως τις δηλώσεις του βουλευτή του κ. Καραγιαννίδη περί μονομερούς διαγραφής του χρέους, άμεσης εξόδου από το ΝΑΤΟ και κρατικοποιήσεων οργανισμών.
ΣΥΡΙΖΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ – ΣΥΡΙΖΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ σημειώσατε 1».

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και βουλευτή Β΄ Αθήνας,Π. Κουρουμπλή στη Βουλή για το ΔΝΤ

 
«Μετά τη δημόσια αναγνώριση του λάθους εκ μέρους του ΔΝΤ και της τρόικας ως προς τη λανθασμένη εκτίμηση του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή για την Ελλάδα, με συνέπεια η ύφεση που προκάλεσαν τα επιβληθέντα μέτρα να είναι πολλαπλάσια του αναμενόμενου, καλούμε την κυβέρνηση, αφού αδυνατεί να ανατρέψει τα μνημόνια, να υπολογίσουμε από κοινού το επιπλέον οικονομικό κόστος που υπέστη η ελληνική κοινωνία ως αποτέλεσμα των ολέθριων λαθών του ΔΝΤ. Υπολογίζοντας το κόστος αυτό, μπορούμε να επεξεργαστούμε μια τεκμηριωμένη και κοστολογημένη πρόταση και να απαιτήσουμε ισόποσο πακέτο χρηματοδοτικού προγράμματος που θα κατευθυνθεί στην πραγματική οικονομία».
To Γραφείο Τύπου

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων 41 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με θέμα την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών

Τηνάμεση και ουσιαστική ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και την ταυτόχρονη κατάθεση στη Βουλή όλων των αναγκαίων εγγράφων, αποφάσεων, παραστατικών και πιστοποιητικών κρατικών ελεγκτών ζητούν 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης.
Στην κατατεθείσα ερώτηση οι βουλευτές αναφέρουν ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών γίνεται με φορείς υλοποίησης το ΤΧΣ και την ΤτΕ, ενώ δεν υπάρχει συμμετοχή της εκτελεστικής εξουσίας ούτε καμία ενημέρωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου κατ’ εντολήν της τρόικας, παρ’ όλο που αυτή γίνεται με δανεικά χρήματα του ελληνικού δημοσίου.
Παράλληλα επισημαίνουν ότι από τη δημοσιοποίηση της «Έκθεσης της Τραπέζης Ελλάδος» και της διαγνωστικής μελέτης τήςBlack Rock, από τη σύγκριση των ελληνικών τραπεζών με βάση τις επισφάλειες από τα δανειακά κεφάλαια και το ύψος των αναγκαίων κεφαλαίων προκύπτει ότι η Αγροτική Τράπεζα βρίσκεται στο μέσο επίπεδο των ελληνικών τραπεζών και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εμφανίζεται καλύτερο από άποψης δεικτών πιστωτικού κινδύνου.
Εκτός των παραπάνω, μείζονα ερωτήματα προκύπτουν αναφορικά με τα κριτήρια επιλογής των τεσσάρων «συστημικών» τραπεζών, καθόσον -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική έκθεση- αυτή προέκυψε από μία μελέτη στρατηγικής αξιολόγησης του τραπεζικού τομέα που εκπονήθηκε με ευθύνη της ΤτΕ, η οποία με μια σειρά κριτηρίων (εποπτικών και επιχειρησιακών) αξιολόγησε τη βιωσιμότητα των τραπεζών, δίχως ωστόσο τα εν λόγω κριτήρια να κοινοποιούνται.
Συνημμένα αποστέλλεται το πλήρες κείμενο της κατατεθείσας Ερώτησης κ΄ Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων

ΟΜΙΛΙΑ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - Ψήφισμα του Συμβούλιου της Ευρώπης για τη στήριξη της Ελλάδας στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης

 
Η επικεφαλής της Eλληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντόρα Μπακογιάννη και οι Έλληνες βουλευτές που συμμετέχουν σε αυτή, μίλησαν σήμερα στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης για την παράνομη μετανάστευση.
Η Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της μεταξύ άλλων είπε: «Η Ελλάδα δέχεται την μεγάλη μερίδα των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι υποχρεωμένη να τους δέχεται λόγω του ότι βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων. Συγχρόνως όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι οικονομικά αδύναμη αυτή την περίοδο, και οι ακτές της έχουν πλάτος 16.000 χιλιόμετρα όσο η περιφέρεια της Αφρικής. Άλλα 1200 χιλιόμετρα είναι τα ορεινά χερσαία σύνορα, εξίσου δύσκολα να φρουρηθούν. Επίσης, η χώρα μου είναι κοντά στις πιο ανήσυχες περιοχές της γης. Είναι σημαδιακό ότι από τότε που ξεκίνησε η κρίση στην Συρία, η εισροή προσφύγων από αυτή την χώρα έχει αυξηθεί κατά 420,83% μέσα σε έναν χρόνο. Μερικές ευρωπαϊκές συμφωνίες, όπως το Δουβλίνο 2, στην πραγματικότητα εγκλωβίζουν χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα, ως χώρα πρώτης εισόδου. Αυτή είναι μια τραγωδία τεραστίων διαστάσεων για την Ελλάδα την στιγμή που εκτυλίσσεται μια άλλη τραγωδία: η οικονομική κρίση. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την Τουρκία, παρά τη μικρή πρόοδο. Τα τελευταία έξι χρόνια η Ελλάδα έχει υποβάλει συνολικά αιτήσεις για επανεισδοχή που αφορούν σε 122.000 άτομα. Από αυτά τα άτομα μόνο 3.797 τελικά παρελήφθησαν από την Τουρκία. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα το πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τον γείτονα μας, την κατεξοχήν χώρα προέλευσης μεταναστών».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η βουλευτής της ΝΔ τόνισε: «Η Ελλάδα κάνει πολλά για να αντιμετωπίσει αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Μπορώ να δεχτώ κάθε παράπονο: θα μπορούσε να κάνει περισσότερα και θα μπορούσε να βελτιωθεί.Αλλά, εάν η δύναμη των 27 δεν βοηθήσει στην διάσωση, εάν δεν υιοθετήσουμε μια ριζικά καινούρια ευρωπαϊκή πολιτική σε σχέση με την μετανάστευση και οι κανόνες -όπως το Δουβλίνο 2- δεν τροποποιηθούν, εάν η υποστήριξη στα σύνορα των χωρών που πιέζονται από την παράνομη λαθρομετανάστευση δεν αυξηθεί σημαντικά, μην περιμένετε θαύματα. Δεν υπάρχει εταιρία όπου η δουλειά 27 ατόμων μπορεί να γίνει κυρίως από έναν, επ’ αόριστον».
Στη συνέχεια το Συμβούλιο της Ευρώπης υιοθέτησε με μεγάλη πλειοψηφία ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο, το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι Ευρωπαϊκό και όχι μόνο ελληνικό, καθώς τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης και καλεί τους ευρωπαίους εταίρους μας να βοηθήσουν πολιτικά αλλά και οικονομικά την Ελλάδα, στο δύσκολο έργο της καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης.
kostas2
Σε μήνυση κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου προχώρησε ο Κώστας Βαξεβάνης.
Όπως σημειώνει ο εκδότης του HOT DOC στο τεύχος που κυκλοφορεί, καταθέτει την μήνυση ως Ελληνας πολίτης, προσπαθώντας να βρει «ένα παράθυρο νομιμότητας για την τιμωρία τους, την ώρα που η κυβέρνηση φροντίζει να τους καλύψει.
Ειδικά για τον Βενιζέλο, δεν τον παραπέμπει καν στην Προανακριτική για να κάνει ό,τι θα έκανε κάθε έλληνας πολίτης. Να δώσει δηλαδή εξηγήσεις για όσα του αποδίδει η δικογραφία των Οικονομικών Εισαγγελέων.
Οι δύο πρώην υπουργοί κράτησαν στα χέρια τους αλλά δεν αξιοποίησαν την λίστα Λαγκάρντ. Αντιθέτως προχώρησαν στην απόκρυψή της, με διάφορα νομικίστικα επιχειρήματα περί παράνομης λίστας. Η Εισαγγελία όμως καλεί σε απολογία τα μη πολιτικά πρόσωπα (Καπελέρη και Διώτη), με την κατηγορία της υπεξαγωγής κρατικού εγγράφου. Άρα αποδέχεται πως η λίστα ήταν νόμιμη και αποτελούσε κρατικό έγγραφο.
Αυτό το αποτέλεσμα της Εισαγγελικής έρευνας, η κυβερνητική πλειοψηφία το απέκρυψε και προχώρησε σε μια προκλητική κίνηση πολιτικής συγκάλυψης. Ούτε ο νόμος Βενιζέλου, δεν κατάφερε να σώσει τον Βενιζέλο. Χρειάστηκε μια προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη.
Η προσπάθεια αυτή παρότι είχε «επιτυχία» στη ψηφοφορία στη Βουλή, δεν μπορεί να καλύψει τους δύο υπουργούς για την περίοδο που δεν καλύπτονταν από το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Από τις 21 Μαρτίου του 2012 έως τις 3 Οκτωβρίου,ο Βενιζέλος κράτησε την λίστα στο σπίτι του, αντί να την παραδώσει στον επόμενο υπουργό.
Διέπραξε δηλαδή το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου. Γι” αυτό το αδίκημα μπορεί να μηνυθεί από οποιονδήποτε, χωρίς να καλύπτεται από τον νόμο έκτρωμα της ατιμωρησίας. Θα μπορούσε αυτή τη δίωξη να την ασκήσει αυτεπάγγελτα η Εισαγγελία Αθηνών, αλλά προτιμά να ασκεί διώξεις σε αυτόν που έκανε την αποκάλυψη αντί σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την απόκρυψη.Έτσι ο Κώστας Βαξεβάνης αποφάσισε να κάνει όλες τις νομικές ενέργειες,ως έλληνας πολίτης, που θα οδηγήσουν τους υπεύθυνους σε δίκη».

ysterografa.gr

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ακραία φαινόμενα - Που θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία


Βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, θυελλώδεις άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει για έντονα καιρικά φαινόμενα την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Πιο αναλυτικά:

Επίθεση της Ένωσης Εισαγγελέων στον Παπανδρέου

Greece's Prime Minister Papandreou holds a news conference at the end of an European Summit in Brussels
«Απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης» χαρακτηρίζει, με σκληρή ανακοίνωσή της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για τη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, αναφέρει ότι παρά την αντίδραση των δικαστικών ενώσεων για τις πρόσφατες δηλώσεις «των εκπροσώπων της εκτελεστικής και νομοθετικής λειτουργίας» (του υπουργού Προστασίας του Πολίτης Ν. Δένδια, κ.λπ.) για την τρομοκρατία, «συνεχίστηκαν ομοίου χαρακτήρα δηλώσεις, προερχόμενες μάλιστα από τον τέως πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου».
«Με αφορμή παραγγελία άσκησης ποινικής δίωξης, που έδωσε ο Οικονομικός Εισαγγελέας σε εκκρεμή ποινική έρευνα για την ΕΛΣΤΑΤ, ο πρώην Πρωθυπουργός, σε ανακοίνωσή του, εκφράζεται απαξιωτικά για τον Οικονομικό Εισαγγελέα (η θέση αυτού συστήθηκε σημειωτέον επί των ημερών της κυβέρνησής του, με το Ν 3943/2011), προσδίδοντας πολιτικές σκοπιμότητες στις ενέργειές του. Ο πρώην Πρωθυπουργός φαίνεται να αγνοεί ότι η Εισαγγελική Αρχή, εκ του Συντάγματος και του νόμου, ενεργεί πάντοτε με γνώμονα την αρχή της νομιμότητας, τούτο έχει δε πράξει διαχρονικά, χωρίς επηρεασμούς ή σκοπιμότητες πολιτικές ή άλλες» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΕΕΕ, στην οποία επισημαίνεται:
«Ανεξάρτητα από τις ενέργειες του Οικονομικού Εισαγγελέα που προξένησαν τη δυσφορία του πρώην Πρωθυπουργού, για λόγους που εκείνος γνωρίζει -και τις οποίες το Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος από λόγους συμμόρφωσης με το Σύνταγμα και σεβασμό στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν σχολιάζει, ούτε κρίνει-, απαιτείται να υπογραμμιστεί ότι οι δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και επιβεβαιώνουν την εντύπωση ότι τινές, όταν αισθάνονται απειλούμενοι από το σύστημα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, αναζητούν ευθύνες από τρίτους ή τη Δικαιοσύνη».
Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος διαπιστώνει ότι «στις επάλληλες, πρόσφατες δηλώσεις παρέμβασης στα της Δικαιοσύνης εκ μέρους πολιτικών προσώπων, εμφιλοχωρεί η ίδια εκείνη σκοπιμότητα που οι τελευταίοι -δήθεν- εντοπίζουν σε δικαστικές ενέργειες» και καταλήγει: «είναι αυτονόητο, όμως, ότι υπάρχουν όρια, που πρέπει να τηρούν κάποτε όσοι διατείνονται ότι σέβονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

ysterografa.gr

Απορρίφθηκε η ένσταση του Ολυμπιακού


osiΣτο κενό έπεσε η προσπάθεια του Ολυμπιακού για επανάληψη του αγώνα με τη Σιένα. Το αρμόδιο όργανο της Euroleague “παραδέχτηκε” ότι κόλλησε το χρονόμετρο του ΣΕΦ, ωστόσο “δεν συνάδουν αγωνιστικοί λόγοι επανάληψης”.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Στάση εργασίας στο Δημόσιο στις 31 Ιανουαρίου

ADEDY
Την κήρυξη στάσης εργασίας στον Δημόσιο Τομέα για την Παρασκευή 31η Ιανουαρίου 2012 και από ώρα 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του πρωινού ωραρίου εργασίας, αποφάσισε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η στάση πραγματοποιείται προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια «για τις αλλαγές στο σύστημα Δημόσιας Υγείας και την αποτροπή των απολύσεων μέσω της διαθεσιμότητας».
Η κινητοποίηση αφορά όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και τις Δημόσιες Υπηρεσίες των Νομών όπου θα οργανωθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και των άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων των ίδιων Νομών.
Με την έναρξη της στάσης εργασίας στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας και θα ακολουθήσει πορεία, προς την πλατεία Συντάγματος.

Μίχαλος: Υπήρξε χρόνος για συζητήσεις. Να εφαρμοστούν οι νόμοι

Konstantinos-Mixalos
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή “ΣΚΑΪ Life” με την Εύα Αντωνοπούλου και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος υποστήριξε το δικαίωμα των πολιτών να μεταβαίνουν στη δουλειά τους, και της οικονομίας να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς, σε μια εποχή στην οποία δεν υπάρχουν οι “πολυτέλειες” του παρελθόντος για χαμένο χρόνο, αναφερόμενος στις εξελίξεις με την απεργία των εργαζομένων στο Μετρό, και την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη.
“Αυτή η νοοτροπία μας έφερε ουσιαστικά στην κρίση που διέρχεται σήμερα η Ελλάδα. Υπήρξε ικανός χρόνος για να γίνουν οι συζητήσεις στις οποίες αναφέρονται οι εργαζόμενοι.
Η πολιτεία πρέπει πλέον να εφαρμόσει τους νόμους. Κανείς δεν μπορεί να βρίσκεται υπεράνω των νόμων. Ορθώς τους εφαρμόζει η κυβέρνηση”, ήταν τα λόγια του Κωνσταντίνου Μίχαλου.

ysterografa.gr

Εξέγερση σε όλα τα μέσα μεταφοράς, μετά την επίταξη


OASA“Εξέγερση” των εργαζομένων σε όλα τα μέσα μεταφοράς βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά την απόφαση της κυβέρνησης, όπως την ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, για επίταξη των απεργών εργαζομένων στο Μετρό.
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι εργαζόμενοι του Μετρό, παρά την απόφαση της Κυβέρνησης για επίταξη.
«Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς», με αυτή τη φράση απαντούν στη Κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στο Μετρό, δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους…
Όπως προσθέτει ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ, Αντώνης Σταματόπουλος, «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους».
Συνδικαλιστές από όλα τα μέσα μεταφοράς σπεύδουν στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων σε ένδειξη συμπαράστασης, ενώ οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό ανακοίνωσαν επίσημα ότι προχωρούν από αύριο κιόλας σε 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Το κλίμα είναι τεταμένο, ενώ στο πλευρό των εργαζομένων του Μετρό στέκονται ήδη βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που με τη σειρά τους έσπευσαν στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της εμφανίζεται αμετακίνητη, και προειδοποιεί για τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος, για όσους εργαζομένους του Μετρό δεν συμμορφωθούν με την απόφαση επίταξης.
ysterografa.gr

Η κυβέρνηση προχωρεί σε επίταξη των απεργών του Μετρό

Kostis-Xatzidakis
Σε επίταξη αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τις τελευταίες μέρες την Αθήνα, λόγω της παρατεταμένης απεργίας των εργαζομένων στο Μετρό.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης έκανε τη σχετική ανακοίνωση, μετά την ολοκλήρωση της σχεδόν πεντάωρης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, επισημαινόντας ότι αποτελεί δική του εισήγηση, με την οποία συμφώνησε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, και έδωσε εντολή να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.
Με την απόφαση αυτή, η κυβέρνηση απέρριψε επί της ουσίας την πρόταση που είχαν καταθέσει το πρωί οι εργαζόμενοι στο Μετρό, για αναστολή των κινητοποιήσεών τους μετά την εκπλήρωση συγκεκριμένων όρων, αναφορικά με το μισθολόγιό τους.
Παράλληλα, ο Κωστής Χατζηδάκης άφησε να εννοηθεί ότι παραμένει στο τραπέζι το ενδεχόμενο απολύσεων των πρωτεργατών, μιας και επεσήμανε ότι η Δικαιοσύνη, η οποία έχει ξεκινήσει τις σχετικές έρευνες, θα προχωρήσει το δικό της, αυτόνομο έργο.
Της απόφασης για την επίταξη προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Δημήτρη Σταμάτη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, ώστε να συζητήσουν τα δεδομένα, και να καταλήξουν στον πλέον κατάλληλο και αποτελεσματικό χειρισμό.

ΠΑΣΟΚ: Η επίταξη ήταν η πιο ήπια απόφαση
«Κύκλοι» του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζουν ως την πιο απόφαση που μπορούσε να παρθεί, καθώς, όπως προσθέτουν, υπάρχουν και σωματεία μέσα στο μετρό που προσανατολίζονται υπέρ του διαλόγου και θέλουν να δουλέψουν ενώ, η Δημοκρατική Αριστερά με ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με το μέτρο της επίταξης.

Στο χακί
Εξαρετικά σκληρές ήταν οι δηλώσεις του Δημήτρη Σρατούλη κατά της κυβέρνησης, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου της επίταξης, προκειμένου να λυθεί η απεργία των εργαζομένων του Μετρό.
“Η κυβέρνηση ντύθηκε στο χακί. Με ένα νέο πραξικόπημα, προχωρεί στην κατάργηση του Συντάγματος”, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης βρέθηκε από νωρίς το μεσημέρι στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων, προκειμένου μαζί με άλλους βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των απεργών εργαζομένων του Μετρό, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη.
“Δεν επιλύονται έτσι τα προβλήματα. Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τη καταδίκη μιας κυβέρνησης που επέβαλε στρατιωτικό νόμο στους εργαζομένους”, ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους απεργούς, και στη συνέχεια προχώρησε στο εσωτερικό του αμαξοστασίου.
Ο Δημήτρης Στρατούλης από την πλευρά του, ο οποίος επίσης βρέθηκε στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων, επανέλαβε τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα περί “πραξικοπήματος” και κατάλυσης του Συντάγματος, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαρίσταται στους απεργούς εργαζομένους του Μετρό, και θα στηρίξει όποια απόφαση πάρει ο συνδικαλιστικός φορέας τους.

Μορφή αυταρχισμού
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του μίλησε για πράξη ωμού αυταρχισμού από την πλευρά της κυβέρνησης.
«Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επίταξη των απεργών εργαζομένων στο Μετρό αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Όλος ο λαός πρέπει να καταδικάσει την κυβέρνηση και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να παραμείνουν όρθιοι και να μην υποκύψουν ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία», τόνισε ο Περισσός.

ysterografa.gr

Νέα Δημοκρατία: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα εάν οι θέσεις που εκφράζει ο κ. Καραγιαννίδης είναι οι επίσημες θέσεις του κόμματος


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Καραγιαννίδη στο Kontra Channel και την εκπομπή του Γ. Τράγκα «Χωρίς Αναισθητικό», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είκοσι τέσσερις ώρες μετά τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ ότι δεν θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση, γιατί το κράτος έχει συνέχεια, και την έκφραση σεβασμού του στις αξίες των ΗΠΑ, ο βουλευτής του κ. Καραγιαννίδης τον επαναφέρει στην τάξη και στην κομματική του ορθοδοξία.
Ο κ. Καραγιαννίδης εκφράζοντας, όπως λέει, τις θέσεις με τις οποίες κατέβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ζητάει την άμεση έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ, την κρατικοποίηση οργανισμών, όπως ο ΟΤΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους και, άρα, την έξοδό μας από την Ευρωζώνη.
Η κωμωδία με τον ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και τον ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού κράτησε πολύ λίγο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα εάν οι θέσεις που εκφράζει ο κ. Καραγιαννίδης είναι οι επίσημες θέσεις του κόμματος».
---
Επίσης από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Σκουρλέτης και το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να απαντήσουν επί της ουσίας, μιλούν και πάλι για δήθεν διαστρέβλωση των θέσεων του κ. Καραγιαννίδη.
Εμείς, περισσότερο από τον κ. Σκουρλέτη, θα ευχόμασταν να είναι έτσι. Όμως, ο βουλευτής του τα είπε επί λέξει. Σημασία έχει αν η θέση αυτή εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Αν τον εκφράζει, προφανώς το κατανοούμε. Αν δεν τον εκφράζει, ας τον αποκηρύξει. Αλλά, επιτέλους, πάρτε θέση!
Και επειδή έχετε και μανίες περί δήθεν διαστρεβλώσεων, επισυνάπτεται όλο το κείμενο για να διαλέξετε όποιο κομμάτι θέλετε»

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί, αύριο Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Πιο συγκεκριμένα, το πρωί θα βρίσκεται στα Χανιά, όπου θα επισκεφθεί τους τάφους των Βενιζέλων και το Ίδρυμα Βενιζέλου. Ακολούθως θα έχει συνάντηση με κομματικά στελέχη στη ΝΟΔΕ Χανίων.  Το απόγευμα θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο, όπου θα έχει συνάντηση με τη ΝΟΔΕ Ρεθύμνου, θα επισκεφθεί το Επιμελητήριο της πόλης και θα παρευρεθεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ.