Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Θα «μιλήσει» η έδρα ή το αήττητο στο ντέρμπι της «OPAP Arena»;

 Η ΑΕΚ νίκησε Παναθηναϊκό και άγχος

 Μπορεί το αποψινό ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (19:30, NewsIt.gr, COSMOTE SPORT 1) να μην βγάζει πρωταθλητή, αλλά το πρώτο μεγάλο ντέρμπι στην «OPAP Arena» έρχεται σε μια περίοδο που οι δυο ομάδες χρειάζονται τη νίκη για να στείλουν… μηνύματα. 

Με «αέρα» επτά βαθμών πηγαίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» επέστρεψαν στις επιτυχίες, έπειτα από δυο σερί ισοπαλίες (1-0 στη Λιβαδειά), ισοφαρίζοντας ιστορική επίδοση 28 ετών, μένοντας αήττητοι για 16ο σερί παιχνίδι.

Το «τριφύλλι» θέλει να βγει -τουλάχιστον- αλώβητο από την κατάμεστη «OPAP Arena» κι έτσι να δείξει στον ανταγωνισμό πως φέτος μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ενόψει και των play off. 

Από την άλλη, η ΑΕΚ, αφού μείωσε στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή, έκανε… πισωγύρισμα, χάνοντας στα Γιάννενα. Πλέον, για τους «κιτρινόμαυρους» το παιχνίδι είναι must win προκειμένου να μείνουν εντός διεκδίκησης τίτλου αλλά και στη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του UEFA ChampionsLeague.

Μετά και τη νίκη του ΠΑΟΚ στην έδρα της Λαμίας, οι δυο «δικέφαλοι» ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τον Ολυμπιακό (παίζει νωρίς στην έδρα του Βόλου) να βρίσκεται στο -3 από την Ένωση. Οι “κιτρινόμαυροι” θέλουν να δείξουν πως μπορούν να αντέξουν σε αυτή την πίεση με μια μεγάλη νίκη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, πέρα από τα μακροχρόνια προβλήματα τραυματισμών, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν αντιμετωπίζει κάποιο νέο «πονοκέφαλο», για τον καταρτισμό της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Πέρεθ (εξέτισε την ποινή του).

Απ’ την άλλη, ο Ματίας Αλμέιδα συμπεριέλαβε στην αποστολή της ΑΕΚ τον Λάζαρο Ρότα, αλλά είναι άγνωστο το εάν θα τον χρησιμοποιήσει (έλειψε αρκετές ημέρες, λόγω ίωσης). Επίσης, στην αποστολή επέστρεψαν οι Πέτρος Μάνταλος και Νταμιάν Σιάνσκι.

Διαιτητής του ντέρμπι θα είναι ο Πορτογάλος, Αντόνιο Νόμπρε. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Πέδρο Ριμπέιρο, Τιάγκο Κόστα, 4ος ο Σιδηρόπουλος και στο VAR οι Φάμπιο Μέλο, Πέτρος Πάτρας.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην “OPAP Arena”, με τον Ματίας Αλμέιδα να συμπεριλαμβάνει στην αποστολή της Ένωσης τον Λάζαρο Ρότα. Πάντως, ο Ματίας Αλμέιδα θα είναι αυτός που θα κρίνει το εάν ο διεθνής μπακ είναι έτοιμος να αγωνιστεί σε αυτό το “μεγάλο” ματς.

Τα ευχάριστα νέα για την Ένωση δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς και οι Πέτρος Μάνταλος, Νταμιάν Σιάνσκι, οι οποίοι έμειναν εκτός αποστολής από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, βρίσκονται μεταξύ των «εκλεκτών» του Αργεντινού προπονητή. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Μοχαμάντι, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον αλλά και οι Φράνσον, Κοσίδης.

Η αποστολή της ΑΕΚ Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Φερνάντες.

Και ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την αποστολή του, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να παίρνει 22 ποδοσφαιριστές στην αποστολή για το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει νέα προβλήματα τραυματισμών και πλην τους μακροχρόνια τραυματίες, όλοι οι παίκτες είναι πανέτοιμοι για τη σπουδαία αναμέτρηση με την ΑΕΚ στην OPAP Arena. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανακοίνωσε τη λίστα με τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή. Σε αυτή βρίσκονται οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς, Σαβιέρ.