Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Βόλος – Ολυμπιακός 0-4: «Ερυθρόλευκο» πάρτι με καρέ τερμάτων στο Πανθεσσαλικό!

 Βόλος – Ολυμπιακός 0-4: «Ερυθρόλευκο» πάρτι με καρέ τερμάτων στο Πανθεσσαλικό!   

Παρουσία 15 χιλιάδων και πλέον φιλάθλων του ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας από το Πανθεσσαλικό , έκανε… σκορποχώρι την άμυνα του Βόλου και επικράτησε με 4-0! 

Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα σημείωσε τρίτη σερί νίκη και εξακολουθεί να στέλνει μήνυμα στους άλλους διεκδικητές του τίτλου, ότι είναι αποφασισμένος να φέρει τούμπα την κατάσταση. Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο από τους Πειραιώτες, ενώ στο δεύτερο μέρος έδειξε ότι έμαθε από το… πάθημα των Ιωαννίνων και στο μεγαλύτερο διάστημα του 45λέπτου έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα. Κορυφαίοι οι Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ, Μπακαμπού και Φορτούνης, όπως και οι Ρέαμπτσιουκ - Ροντινέι. Πολύ καλό ματς και ο Ντόι. 

Ο Μίτσελ δεν άλλαξε τίποτα ως προς τα πρόσωπα της ενδεκάδας σε σχέση με την ενδεκάδα που είχε παρατάξει στη Νίκαια με τον Ιωνικό. Ο Πασχαλάκης βρέθηκε στα γκολπόστ και στην τετράδα της άμυνας οι Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι και Ρέαμπτσιουκ. Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Εμβιλά και Χουάνγκ, με τους Χάμες, Φορτούνης και Μπιέλ να πλαισιώνουν τον Ελ Αραμπί. Από την άλλη πλευρά ο Βόλος που είχε την σημαντική απουσία του Τσοκάνη στα χαφ, κατέβασε μία ομάδα δίχως διάθεση να παίξει με… πούλμαν μπροστά από τα «καρέ» του Κλέιμαν.

Όταν το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώνεται 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού, τότε τα λόγια είναι περιττά. Ο Βόλος που επιχείρησε με κάποιες αντεπιθέσεις ή με στατικές φάσεις να προκαλέσει προβλήματα στον Πασχαλάκη, τελικά εξελίχθηκε σε ρόλο κομπάρσου. Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο έκαναν οι Εμβιλά και Χουάνγκ. Το ίδιο και ο Φορτούνης που έτρεξε πολύ, όπως και ο Μπιέλ. Πολύ καλό ματς και από τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ που πήρε αρκετές πρωτοβουλίες και από δική του ασίστ ο Μπακαμπού στο 45’ έκλεισε τον… χορό των γκολ του πρώτου μέρους. Ο Μίτσελ είχε ζητήσει γκολ στο ημίχρονο και είδε τον Μπιέλ να ευστοχεί με πέναλτι στο 7’ (το κέρδισε ο Φορτούνης σε χέρι του Άλχο). Ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματα με τον Ιν Μπομ, χάρη στην οξυδέρκεια του Νοτιοκορεάτη που κυνήγησε μία κακή πάσα των αμυντικών του Βόλου, έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή και με μία σουτάρα με το αριστερό έγραψε το 0-2 στο 22’. Οι «ερυθρόλευκοι» κυνήγησαν κι άλλες φορές το γκολ και αν ο Χάμες ήταν πιο αποτελεσματικός στο κομμάτι της δημιουργίας ή της εκτέλεσης, τότε το 0-3 θα γινόταν νωρίτερα και όχι στο 45’ με τον Μπακαμπού, ο οποίος παρεμπιπτόντως σκόραρε για δεύτερο σερί ματς. Ο Βόλος προσπάθησε κυρίως από τα άκρα να δημιουργήσει ρήγματα, αλλά οι αμυντικοί του Ολυμπιακού και κυρίως ο Ντόι είχαν τις «απαντήσεις».

Ο Βόλος στο δεύτερο ημίχρονο επιχείρησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ με τον Ντέλετιτς, αλλά στην πραγματικότητα ο Πασχαλάκης δεν προβληματίστηκε σοβαρά. Ίσα-ίσα που ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που όταν αποφάσισε να πατήσει... γκάζι, ήταν θέμα χρόνου να πετύχει ακόμα ένα τέρμα. Αφού λοιπόν προηγήθηκαν το χαμένο τετ α τετ του Μπακαμπού στο 48', το δοκάρι του Ροντινέι στο 60' και το σουτ του Μπιέλ που μπλόκαρε ο Κλέιμαν στο 68', ήρθε ο Ελ Αραμπί στο 75' για να βάλει τους τίτλους τέλους σε ένα εξαιρετικό από πλευράς αγωνιστικής εικόνας απόγευμα για τον Ολυμπιακό. 

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Εσκοβάλ(86’ Σιέλης), Πίρινεν, Άλχο, Λούνα, Μπαριέντος, Μεταξάς, Γκάχι (79’ Ουές), Ντέλετιτς (86’ Καρτάλης), Τσιρίνος (65’ Μεθκίδα), Κούτσιας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ (66’ Μαρσέλο), Εμβιλά (78’ Κασάμι), Χουάνγκ, Φορτούνης (71’ Μασούρας), Μπιέλ, Χάμες (66’ Σαμασέκου), Μπακαμπού (71’ Ελ Αραμπί)