Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εόρτασε τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Άγιο Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα  Καθεδρικό ναό της πόλης. Χθες Σάββατο  7 Ιανουαρίου 2023, ημέρα εορτασμού της Σύναξης του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου  κ. κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό,, κομίζοντας εκεί την Τιμία Κάρα του Αγίου Σωφρονίου, Πατριάρχου Ιεροσολύμων, προς ευλογία και αγιασμό των Πιστών. 

https://www.imkorinthou.org/index.php?option=com_datsogallery&view=sbox&catid=2349&id=45094&format=raw 


 

 

 

 

 

 

 

 

 Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο ότι ο Χριστός μας διαβεβαιώνει ότι «ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή» (Ιωαν, ιδ΄, 6) και εξ αυτού την ημέρα των Αγίων Θεοφανείων την αφιερώνουμε στην παρουσία του Τριαδικού Θεού και στην γνώση ότι μόνο Αυτός μπορεί να μας φωτίσει, να μας αγιάσει και να μας οδηγήσει στην αλήθεια. Στην συνέχεια ερμηνεύοντας το Ευαγγελικό χωρίο, από το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, το αναφερόμενο στο πρώτο κήρυγμα του Κυρίου στην Ναζαρέτ και στην ανάγνωση στην Συναγωγή αποσπάσματος από το βιβλίο του Προφήτου Ησαΐα «Πνεῦμα Κυρίου ἐπ᾿ ἐμέ, οὗ εἵνεκεν ἔχρισέ με, εὐαγγελίσασθαι πτωχοῖς ἀπέσταλκέ με, ἰάσασθαι τοὺς συντετριμμένους τὴν καρδίαν, κηρῦξαι αἰχμαλώτοις ἄφεσιν καὶ τυφλοῖς ἀνάβλεψιν, ἀποστεῖλαι τεθραυσμένους ἐν ἀφέσει, κηρῦξαι ἐνιαυτὸν Κυρίου δεκτόν.» (Λουκ. δ΄, 18-19) επεσήμανε ότι με την ερμηνεία του χωρίου αυτού και μετά από δύο χιλιάδες χρόνια, όσοι έζησαν με πίστη στα λόγια των Ευαγγελίων είδαν την ζωή τους να έχει βελτίωση και ποιότητα. Όσοι δε έζησαν μακριά απ’ αυτές τις αλήθειες, έστω κι αν παρίσταναν τους ανθρώπους του Θεού, δεν είχαν ούτε βελτίωση ούτε ποιότητα. Μ’ αυτές τις σκέψεις ευχήθηκε στον εορτάζοντα προϊστάμενο του Ι. Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης π. Ιωάννη Γιαννακά, να προχωρά μιμούμενος τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και να Τον τιμά, ώστε να τον αντιδοξάσει ο Κύριος.   

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος  

https://www.imkorinthou.org/index.php?option=com_datsogallery&view=sbox&catid=2349&id=45098&format=raw

Στην πανυγηρική Θεία Λειταυργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσιώτος,οι Υφυπουργοί Έρευνας και Ανάπτυξης κ. Χρίστος Δήμας, Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλοντος κ. Νίκος Ταγαράς οι Βουλευτές Κορινθίας  Κώστας Κόλλιας και Γιώργος Ψυχογιός, η Ειδική Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κυριακου Μητσοτάκη κα Μαριλένα Σούκουλη - Βιλιάλη, η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα, η πρώην Αντινομάρχης Κορινθίας κ. Άννα Κοντονή.οι Αντιδήμαρχοι  Ιωάννης Σκέρος, Αναστάσιος Λόντος, Ανδρέας Καραβάς ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Λάσκος ο Δημοτικός Σύμβουλος   Σπύρος Καραβάς κ.α. 

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος 

 Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που κάθονται και άτομα που στέκονται 

Μετά το πέρας της  Θ. Λειτουργίας επακολούθησε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και η υποβολή του σεβασμού και των εορτίων ευχών εκ μέρους των παρισταμένων Τοπικών Αρχών προς τον σεπτό Ποιμενάρχη μας. ο οποίος απηύθυνε εόρτιες ευχές προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον εορτάζοντα, δραστήριο και καλό προϊστάμενο του Ι. Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης, π. Ιωάννη Γιαννακά, τους επισήμους και το Εκκλησίασμα, επικαλούμενος τον φωτισμό και την χάρι του Επιφανέντος εν Ιορδάνη Χριστού για όλους τους.

https://www.imkorinthou.org/index.php?option=com_datsogallery&view=sbox&catid=2349&id=45103&format=raw