Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Champions League: Ξεχωρίζουν οι αγώνες Μπαρτσελόνα – Ίντερ και Νάπολι – Άγιαξ

Champions League: Ξεχωρίζουν τα Μπαρτσελόνα – Ίντερ και Νάπολι – Άγιαξ 

Το δεύτερο μέρος της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League αναμένεται να ξεκαθαρίσει πολλά στους πρώτους τέσσερις ομίλους της διοργάνωσης. Τα… βλέμματα στρέφονται όμως -για συγκεκριμένους λόγους- στα Μπαρτσελόνα – Ίντερ και Νάπολι – Άγιαξ.

Εάν η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται… καλύτερα κρύο, τότε τα παιχνίδια “back-to-back” στη μέση της φάσης των ομίλων φαίνεται να παρέχουν λίγες πιθανότητες γι’ αυτή. Κάτι τέτοιο θέλει να εκμεταλλευτεί η Μπαρτσελόνα, στο ματς με την Ίντερ στο “Καμπ Νου”, για τον 3ο όμιλο.

Ο αγώνας στο “Μεάτσα” βρήκε τους Ιταλούς να επικρατούν με 1-0, αλλά άφησε τους Καταλανούς με έντονα παράπονα για διαιτητικές αποφάσεις εις βάρος τους. Παίκτες, προπονητής και ισπανικός Τύπος έκαναν λόγο για ξεκάθαρη αδικία κι έτσι υπάρχει… κλίμα εκδίκησης. Να αναφέρουμε ότι στην Μπαρτσελόνα… καίγονται για τους τρεις βαθμούς, ενώ οι “νερατζούρι” θα επιχειρήσουν να φύγουν αλώβητοι από την Βαρκελώνη.

Η Μπαρτσελόνα έχει νικήσει και στους πέντε εντός έδρας αγώνες της με την Ίντερ στο Champions League, αλλά οι “νερατζούρι” κέρδισαν 2-1 στο “Καμπ Νου”, σε έναν αγώνα του 1970 για το Κύπελλο Εκθέσεων.

Όμως, εκτός από την Ίντερ, οι Καταλανοί θα έχουν σίγουρα στο… μυαλό τους και το πρώτο “Clasico” της σεζόν κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή (16/10).

Σε ματς για τον πρώτο όμιλο, ο Άγιαξ καλείται να πάρει ρεβάνς από τη Νάπολι για την ντροπιαστική ήττα που γνώρισε πριν μία εβδομάδα στην έδρα του (6-1), ενώ οι «παρτενοπέι» θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δυναμική του σταδίου «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» κι έτσι να εξασφαλίσουν την πρόκριση στην επόμεηνη φάση του Champions League.

Για τον ίδιο όμιλο, η Λίβερπουλ του Κώστα Τσιμίκα θα επιδιώξει να συνεχίσει το σερί νικών στη Σκωτία, με αντίπαλο τη Ρέιντζερς και να κάνει μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση και να… κονταροχτυπηθεί μέχρι τέλους με την Νάπολι, για την πρωτιά.

Θυμίζουμε ότι το «πρώτο πιάτο» της 4ης αγωνιστικής «σημαδεύτηκε» από τη δεύτερη σερί νίκη της Τσέλσι επί της Μίλαν (2-0), το «διπλό» της Λειψίας στη Σκωτία επί της Σέλτικ, που έβαλε τους Γερμανούς σε… τροχιά πρόκρισης, ενώ η Ρεάλ έμεινε «όρθια» στη Βαρσοβία απέναντι στη Σαχτάρ με το buzzer beater του Ρούντιγκερ (1-1) και προκρίθηκε και μαθηματικά στους «16».

Το πρόγραμμα της ημέρας:

Α’ Όμιλος

19.45 Νάπολι – Άγιαξ

22.00 Ρέιντζερς – Λίβερπουλ

Bαθμολογία

Νάπολι 9

Λίβερπουλ 6

Άγιαξ 3

Ρέιντζερς 0

Β’ Όμιλος

19.45 Ατλέτικο Μαδρίτης- Κλαμπ Μπριζ

22.00 Λεβερκούζεν – Πόρτο

Bαθμολογία

Κλαμπ Μπριζ 9

Πόρτο 3

Λεβερκούζεν 3

Ατλέτικο Μαδρίτης 3

Γ’ Όμιλος

22.00 Μπαρτσελόνα – Ίντερ

22.00 Βικτόρια Πλζεν – Μπάγερν Μονάχου

Bαθμολογία

Μπάγερν Μονάχου 9

Ίντερ 6

Μπαρτσελόνα 3

Βικτόρια Πλζεν 0

Δ’ Όμιλος

22.00 Τότεναμ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης

22.00 Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μαρσέιγ

Bαθμολογία

Σπόρτινγκ Λισαβόνας 6

Τότεναμ 4

Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4

Μαρσέιγ 3