Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Champions League: Γκέλες για Παρί και Ρεάλ, διπλό η Τσέλσι στο Μιλάνο

Σαχτάρ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1, Σέλτικ – Λειψία 0-2 για το Champions League

Η Παρί Σεν Ζερμέν και η Ρεάλ Μαδρίτης έχασαν πολύτιμο έδαφος στην 4η αγωνιστική του Champions League. Η πρώτη έφερε ισοπαλία στο γήπεδό της με την Μπενφίκα (1-1), ενώ η δεύτερη πέτυχε γκολ στο 95' στη Βαρσοβία και πήρε τον βαθμό από την Σαχτάρ (1-1). Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ ήταν ο ήρωας της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Σαχτάρ Νόνετσκ στον παίχνιδι για τον 6ο όμιλο του Champions League. Ο Γερμανός αμυντικός στη τελευταία φάση του αγώνα προωθήθηκε και με αυτοθυσία έκανε τη κεφαλιά για να ισοφαρίσει το παιχνίδι, ενώ παράλληλα συγκρούστηκε με τον

τερματοφύλακα των Ουκρανών με αποτέλεσμα να ματώσει. Η Σαχτάρ μέχρι εκείνο το σημείο κράταγε τη νίκη στα χέρια της με το γκολ του Ζουπκόφ που πέτυχε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με το γκολ του Ρούντιγκερ να της στερεί το τρίποντο που θα την έβαζε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης.

Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής, η εκτός έδρας νίκη της Τσέλι επί της Μίλαν με 2-0. Η Τσέλσι φαίνεται να έχει πάρει τον αέρα της Μίλαν στο Champions League, με την ομάδα του Πότερ να φτάνει σε μια νίκη που την εδραιώνει στη κορυφή του ομίλου, ενώ αντίθετα η Μίλαν είναι στη τρίτη θέση με την ευρωπαίκή της πορεία να βρίσκεται σε περιπέτειες. Το παιχνίδι στράβωσε από νωρίς για την ομάδα του Πιόλι όταν στο 25′ βρέθηκε πίσω στο σκορ πέναλτι του Ζορζίνιο, σε μια φάση μάλιστα που η Μίλαν έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τομόρι. Οι ”μπλε” μετά από αυτή την εξέλιξη είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τον Ομπαμεγιάνγκ να κλειδώνει τη νίκη και όπως όλα δείχνουν την πρόκριση στο 34ο λεπτό με κοντινό σουτ.

Στα άλλα ματς η Μπορούσια Ντόρτμουντ έφερε 1-1 με την Σεβίλλη, ενώ με το ίδιο σκορ έληξε και το ματς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με την Σάλτσμπουργκ να παραμένει να είναι στη δεύτερη θέση έχοντας ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση. Οι Αυστριακοί άνοιξαν το σκορ με  τον Νίκολας Ζάιβαλντ στο 12ο λεπτό, αλλά οι Κροάτες ήταν ανώτερη, κάτι που αποτυπώθηκε έμπρακτα στο 40ο λεπτό με τον Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς κρατώντας τους ζωντανούς στο κυνήγι της πρόκρισης.

Τέλος η Λειψία πήρε ένα μεγάλο διπλό στη Γλασκώβη απέναντι στη Σέλτικ (ο-2) και ουσιαστικά κλείδωσε την ευρωπαϊκή της πορεία έστω στο Europa League.Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας και δοκάρι με τον Τέιλορ, αλλά το δεύτερο ημίχρονο άνηκε στους Γερμανούς με τον  Βέρνερ να ξεκλειδώνει την άμυνα της ομάδας του Ποστέκογλου κάνοντας το 1-0, για να έρθει ο Φόρσμπεργκ στο 84′ να κλειδώσει τη νίκη για τη Λειψία η οποία είναι πλέον στη δεύτερη θέση του ομίλου.

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Κοπεγχάγη - Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Μακάμπι Χάιφα – Γιουβέντους 2-0
(7', 42' Ατζίλι)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Σάλτσμπουργκ 1-1
(41' Λιούμπισιτς - 12' Σάιβαλντ)

Μίλαν - Τσέλσι 0-2
(- 21' πέναλτι Ζορζίνιο, 34' Ομπαμεγιάνγκ)

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1
(46' Ζουμπκόφ - 95' Ρούντιγκερ)

Σέλτικ - Λειψία 0-2
(- 75' Βέρνερ, 84' Φόρσμπεργκ)

Ντόρτμουντ - Σεβίλλη 1-1
(35' Μπέλινγκχαμ- 18' Νιανζού)

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπενφίκα 1-1
(38' πένλατι Εμπαπέ - 62' πέναλτι Ζοάο Μάριο)