Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Κολωνός: Συνελήφθη η μητέρα της 12χρονης για κακουργηματική μαστροπεία

 

Ενδείξεις ότι η μάνα εξέδιδε την 12χρονη κόρη της οδήγησαν στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε πριν από λίγο σε βάρος της, στην υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης της του κοριτσιού στον Κολωνό, που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη.

Εναντίον της ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική μαστροπεία και η ανακρίτρια αναμένεται να προσωποποιήσει σε βάρος της κι άλλες κακουργηματικές κατηγορίες.

Η ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα προχωρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης κρίνοντας ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι η μάνα σχετίζεται με τη σεξουαλική εκμετάλλευση της κόρης της.

Στο μεταξύ, παραδέχθηκαν ενώπιον του ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση, ότι είχαν σεξουαλική επαφή με το κορίτσι. Ο 42χρονος φέρεται να είπε ότι ήρθε σε επαφή περισσότερες από μια φορές, γνωρίστηκαν μέσω της εφαρμογής και ότι της έδινε χρήματα.

Οι δύο, ο 53χρονος Λάμπρος Μίχος και ο 42χρονος Ιωάννης Σοφιανίδης έδωσαν στην ανακριτή μια τυπική ομολογία αποδεχόμενοι ουσιαστικά την κατηγορία για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου και ασκώντας το δικαίωμα της σιωπής για τις υπόλοιπες κατηγορίες για σωματεμπορία, μαστρωπεία και βιασμό. Σε λίγη ώρα αναμένεται η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισης των κατηγορουμένων, οι οποίοι έχουν ήδη κάνει γνωστό ότι θα το αποδεχθούν.

Σε δήλωσή της η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου ανέφερε πως αύριο Πέμπτη (13/10) το παιδί θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν κι αλλα παιδιά έπεσαν θύμα εκμετάλλευσης. «Το παιδί είναι σε σύγχυση, ντρέπεται, δεν είναι σε καλή κατάσταση. Στη συμπληρωματική του κατάθεση θα διευκρινίσει τα πάντα» είπε και πρόσθεσε πως η μικρή δεν γνωρίζει κάτι για άλλα παιδιά θύματα εξέφρασε την ελπίδα να βγουν να μιλήσουν.

Η κ. Ταραχοπούλου χαρακτήρισε βάσιμη τη μαρτυρία της γυναίκας η οποία προσήλθε στην ανακρίτρια νωρίτερα παρουσιαζόμενη ως πρόεδρος των εκδιδομένων η οποία κατήγγειλε ότι το παιδί εκδίδονταν από τον 53χρονο στον οίκο ανοχής της. Η γυναίκα αυτήν την ώρα είναι στη ΓΑΔΑ στην υποδιεύθυνση ανηλίκων για να υποβάλει την καταγγελία και οπτικό υλικό που έδειξε πως έχει μαζί της σε στικάκι όπου εμφανίζεται ο 53χρονος με την 12χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί φέρεται να αναγνώρισε σε φωτογραφία το οίκημα, το οποίο είναι μόλις 2χλμ απο το σπίτι της, ως τον χώρο που την πήγαινε ο 53χρονος Λάμπρος Μίχος.

Εν τω μεταξύ, δύο δικηγόροι από τον κατάλογο των διορισθέντων έδωσαν το παρών στην ανάκριση και αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση των δυο κατηγορουμένων.

Την ίδια στάση τήρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, και τρίτος δικηγόρος, ο οποίος ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από την ανάκριση και απάντησε ότι αρνείται να αναλάβει την υπεράσπισή τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τους δύο κατηγορούμενους εκπροσωπησε τυπικά και μόνο ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος.

Πηγή: ΕΡΤ