Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Πέθανε στην Κόρινθο ο σπουδαίος τραγουδιστής Λευτέρης Μυτιληναίος - Η κηδεία του έγινε στο Βέλο Κορινθίας.

 Πέθανε ο σπουδαίος τραγουδιστής Λευτέρης Μυτιληναίος 


Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο σπουδαίος τραγουδιστής Λευτέρης Μυτιληναίος ένας από τους πιο γνωστούς τραγουδιστές της δεκαετίας του ‘70, όμως άφησε πίσω του ένα μεγάλο και πλούσιο καλλιτεχνικό έργο.

Ο σπουδαίος τραγουδιστής είχε νοσήσει από κοροναϊό και νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοφιλής τραγουδιστής φιλοξενούνταν τα τελευταία χρόνια σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Λουτράκι.

Η κηδεία του έγινε χτες στο Βέλο Κορινθίας.

Την είδηση γνωστοποίησε μέσω Facebook ο συνεργάτης του για χρόνια Γιάννης Μπουρνέλης.

«Μόλις πληροφορήθηκα ότι έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος τραγουδιστής και καλός φίλος Λευτέρης Μυτιληναίος. Με τον Λευτέρη συνεργαστήκαμε για πολλές χρονιές στο ΑΚΡΟΝ αλλά και σε άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Σπουδαίος τραγουδιστής με επιτυχίες που ακούγονται μέχρι σήμερα…Καλό ταξίδι Λευτέρη μου, θα σε θυμόμαστε με αγάπη και νοσταλγία για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισες…» έγραψε.

«Είμαι άνθρωπος που παραδέχεται τα λάθη του. Μόνο έτσι μπορείς να προχωρήσεις. Έχω κάνει πολλά σφάλματα στη ζωή μου. Το ξέρω. Και ως καλλιτέχνης και ως άνθρωπος. Αγαπάω τα λάθη μου. Μαθαίνω μέσα από αυτά» είχε δηλώσει ο ίδιος σε εφημερίδα.

Σπούδασε στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, κλασικό τραγούδι και φωνητική. Η καριέρα του ξεκίνησε από το τάλεντ σοου «Ταλέντ» του Γιώργου Οικονομίδη.

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Λευτέρη Μυτιληναίου ήταν το τραγούδι «Αμφιβολίες» σε μουσική στίχους Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Κυκλοφόρησε περίπου 20 ολοκληρωμένα άλμπουμ, ενώ συνεργάστηκε με την Columbia Records, την CBS Records International, την EMI και άλλες δισκογραφικές εταιρείες.

Μπιθικώτσης, Ρεπάνης, Κατσαρός, Πυθαγόρας, Γκάτσος, Μούτσης, Άκης Πάνου, Χιώτης, Μητσάκης, Κατινιάρης, Σούκας ήταν μερικές από τις εκλεκτικές συνεργασίες του Λευτέρη Μυτιληναίου.

Ανάμεσα στα τραγούδια που τον καθιέρωσαν ήταν το «Αμφιβολίες», «Ποια είσαι εσύ;», «Γιατί μου τη θυμίσατε», «Λείπεις εσύ», «Αλίμονο», «Δεν είναι ίδιες οι καρδιές», «Μακάρι να πίστευε», «Τα Είδωλα», «Κομπάρσος της καρδιάς σου δεν θα γίνω».


Κομπάρσος της καρδιάς σου

Στίχοι: Πυθαγόρας

Μουσική: Γιώργος Κατσαρός


Δεν είναι ίδιες οι καρδιές

Στίχοι : Πυθαγόρας

Μουσική : Γιώργος Κατσαρός

LP – Αξέχαστες επιτυχίες (1983) 

 

Λείπεις εσύ λείπει η ζωή μου

Στίχοι: Θανάσης Καπίρης

Μουσική : Μίμης Χριστόπουλος

LP – Αξέχαστες επιτυχίες (1983)

 

Ποια είσαι εσύ;

Στίχοι : Παναγιώτης Καμηλιέρης

Μουσική : Αντώνης Ρεπάνης

LP – Αξέχαστες επιτυχίες (1983)