Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Ασφαλτόστρωση στο δρόμο προς τον ανδριάντα του Θ. Κολοκοτρώνη στον Άγιο Σώστη κοντα στα Δερβενάκια

 

Εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου που οδηγεί στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στον Άγιο Σώστη , κοντά στα Δερβενάκια, γίνονται αυτές τις ημέρες.

Το έργο επισκέφθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Τάσος Γκιολής.

Σε δηλώσεις του τόνισε:


“Ως Περιφερειακή Αρχή πιστεύουμε στις αναπτυξιακές δυνατότητες του Νομού και κρίνουμε σκόπιμο να επενδύσουμε στην ανάδειξη του Πολιτισμού, προκειμένου να αποδοθεί η δέουσα τιμή στους ήρωες-πρωταγωνιστές της επανάστασης. Προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας της περιοχής, η αύξηση της επισκεψιμότητας και η παραμονή των νέων στα χωριά μας”.

Ο Τάσος Γκιολής, ανέφερε, ότι, η Περιφερειακή Αρχή, θα είναι αρωγός στο έργο της τοπικής κοινότητας του Αγίου Βασιλείου , ενώ ο Πρόεδρος του χωριού, Κωνσταντίνος Παπαχαραλάμπους, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Τάσο Γκιολή και γενικότερα την Περιφερειακή Αρχή, για τη συμβολή τους στο έργο και την άριστη συνεργασία Περιφέρειας-Κοινότητας.

Στον Άγιο Σώστη, έγινε μάχη μεταξύ του Νικηταρά και δύναμης του Δράμαλη, μετά την ήττα του δεύτερου, στα Δερβενάκια και την επιστροφή του προς την Κορινθία. Μάχη έγινε φυσικά και στο Αγιονέρι, με δυσάρεστες εξελίξεις για τους Οθωμανούς.