Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Η ώρα των πρώτων ημιτελικών σε Ζωσιμάδες και ΟΑΚΑ ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ διεκδικούν την πρόκριση τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος

 Η ώρα των πρώτων ημιτελικών σε Ζωσιμάδες και ΟΑΚΑ 

Η ώρα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, έφτασε σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου, με τη διεξαγωγή των πρώτων παιχνιδιών.

Στις 18:00 (Cosmote Sport 3) στους Ζωσιμάδες, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι συμμετέχουν χωρίς άγχος στα Play Out έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή τους, ενώ ο Αργύρης Γιαννίκης δεν υπολογίζει τους Σιόντη και Κριζμάν. 

 20 ποδοσφαιριστές έχει επιλέξει για την αυριανή αποστολή, του αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ο προπονητής της ομάδα μας κ.Γιαννίκης, τους:

LODYGIN, ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗ, ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ, ERRAMUSPE, PEERSMAN, ΣΑΛΙΑΚΑ, ΚΑΡΓΑ, ΠΗΛΙΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟ, ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ, CASTRO, DOMINGUEZ, ΛΙΑΣΟ, ΛΩΛΗ, ΚΑΡΤΑΛΗ, BRENER, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ, ΓΡΟΣΔΑΝΗ, ΠΑΜΛΙΔΗ, MILINCEANU».

Αντίστοιχα, οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν μόνο τη μαθηματική στέψη τους ως πρωταθλητές στα Play Off και ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει στη διάθεση του τον Βαλμπουενά.

Τη νέα συνταγή που χρησιμοποιεί στα τελευταία παιχνίδια, αναμένεται να διατηρήσει ο Πέδρο Μαρτίνς στον αποψινό  ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδαςστους Ζωσιμάδες.

Πρόκειται για το 3-4-3 που έχει υιοθετήσει ο Πορτογάλος, με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, έναν σχηματισμό που τον είδαμε στην «πεντάρα» του πρωταθλητή απέναντι στην ΑΕΚ.

Με βάση αυτή τη λογική, ο Σα θα υπερασπιστεί την εστία, την τριάδα στο κέντρο της άμυνας θα συμπληρώσουν οι Παπασταθόπουλος, Σεμέδο και Μπα, ενώ δεξιός μπακ-χαφ και αριστερός μπακ-χαφ θα αγωνιστούν οι Λαλά και Χολέμπας.

Οι Εμβιλά και Καμαρά θα συνθέσουν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, οι Μπρούμα και Μασούρας θα αναλάβουν ρόλους εξτρέμ και ο Ελ Αραμπί θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί στις 20:00 στο ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ.

Αμφότεροι οι Δικέφαλοι προέρχονται από μεγάλες ήττες, οι «κιτρινόμαυροι» με 5-1 από τον Ολυμπιακό και οι «ασπρόμαυροι» με 3-0 από τον Παναθηναϊκό.

Το πρόβλημα στην ΑΕΚ εντοπίζεται κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι και λιγότερο στο τακτικό, αφού οι παίκτες της Ένωσης έχουν υποστεί απανωτά πλήγματα από την Κυριακή.

Και ο Μανόλο Χιμένεθ έχει το δύσκολο έργο να ανορθώσει το ηθικό τους. Ο Ισπανός αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-3-3. Κατάστρωσε το πλάνο της χωρίς τους Τσιγκρίνσκι, Μπακάκη, Λάτσι, Σάκχοφ, Σιμόες.

Ο Τσιντώτας επανέρχεται στην εστία και οι Ντατσένκο, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας και Λόπες θα αποτελέσουν την τετράδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή, οι Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς και Γαλανόπουλος θα συμπληρώσουν την τριάδα, ενώ στην επίθεση οι Μάνταλος και Λιβάι Γκαρσία θα αγωνιστούν στα άκρα και ο Ανσαριφάρντ στην κορυφή.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ παρέμεινε στην Αθήνα μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στα πλέι-οφ, ώστε να αποφύγει την ταλαιπωρία τού «πήγαινε-έλα» στη Θεσσαλονίκη

Ο Πάμπλό Γκαρσία έχει περιέλθει σε δεινή θέση και ψάχνει εκ νέου σωσίβιο απέναντι στην ΑΕΚ, όπως ακριβώς συνέβη πριν από 20 μέρες στο πρωτάθλημα. θα στερηθεί μόνο των υπηρεσιών του Ένεα Μιχάι.

Ο ουρουγουανός προπονητής δε σχεδιάζει να αλλάξει πολλά πράγματα στο σημερινό παιχνίδι στο κομμάτι της τακτικής και θα διατηρήσει το 4-3-3.κατάστρωσε το πλάνο τους χωρίς τους Τσιγκρίνσκι, Μπακάκη, Λάτσι, Σάκχοφ, Σιμόες.  Αντίθετα, σχεδιάζει αλλαγές στα πρόσωπα της ενδεκάδας.

Τερματοφύλακας θα αρχίσει ο Πασχαλάκης, στόπερ οι Ίνγκασον και Κρέσπο, δεξιός μπακ ο Βιεϊρίνια και αριστερός μπακ ο Μπάμπα, στην τριάδα του «άξονα» θα αγωνιστούν οι Σβαμπ, Αουγκούστο και Καντουρί, εξτρέμ θα παίξουν οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Τζόλης και μοναδικός προωθημένος ο Κρμέντσικ.