Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Πρεμίερα στην Γ΄ Εθνική - Όμιλοι Πελοποννήσου ( Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Πανγυθεατικός)

Γ’ Εθνική: Ανάλυση των ομίλων, τα φαβορί, τα αουτσάιντερ, ο Ηρακλής, ο Πλατανιάς, ο Πανιώνιος...

Ανοίγει η αυλαία του πρωταθλήματος στη Γ' Εθνική

Σέντρα θα γίνει σε επτά από τους δέκα ομίλους της Γ’ Εθνικής καθώς ο 5ος, 6ος και 10ος όμιλος θα ξεκινήσουν στις 18 Οκτωβρίου. Το φετινό πρωτάθλημα σίγουρα θα είναι με πολλές ιδιαιτερότητες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και ευχή όλων είναι να πέσει κανονικά η αυλαία του. Το πρωτόγνωρο για το ποδόσφαιρο είναι ότι η σέντρα θα γίνει χωρίς την παρουσία θεατών και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. 

 Τη Γ’ Εθνική φέτος κοσμούν με την παρουσία τους 18 ομάδες από την Πελοπόννησο οι οποίες  αγωνίζονται σε δύο ομίλους ( 7ο και 9ο ).

Στον 7 όμιλο υπάρχουν 13 συνολικά σωματεία εκ των οποίων τα 10 προέρχονται

από την Πελοπόννησο και πιό συγκεκριμένα 1 από την Κορινθία ( Ατρόμητος Χιλιομοδίου), 4 από την Αργολίδα ( Ναύπλιο 2007, Φοίνικας Νέας Επιδαύρου, Κορωνίδα Κοιλάδας και ΑΕ Ερμιονίδας) , 2 από την Αρκαδία ( Ερμής Μελιγούς και Παναρκαδικός) και 23 από την Λακωνά ( Άρης Σκάλας, Μολαϊκός  και Πανγυθεατικός).

Επίσης δεκατετρείς ομάδες από την Πελοπόννησο, τη Ζάκυνθο, την Αιτωλοακαρνανία και την Κεφαλλονιά μετέχουν στον ένατο όμιλο. Οι 8 ομάδες είναι την Πελοπόννησο και προέρχονται  4 από την Αχαΐα ( Παναγιάλειος , Διαγόρας Βραχνέικων,  Θύελλα Πατρών και Αχαϊκή )  2 από την Ηλεία ( ΠΑΟ Βάρδας και Αίαντας Γαστούνης) και 2 από την Μεσσηνία ( Πάμισος Μεσσήνης και Διαβολίτσι 

«Ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό στη Football League».

Μετά το πέρας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί «ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό των ομάδων στη Football League για την περίοδο 2021 - 2022 με τους εξής όρους:

α. θα πάρουν μέρος σε αυτό οι πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου κάθε ομίλου. Συνολικά θα πάρουν μέρος δέκα (10) ομάδες.

β. Θα σχηματιστούν δύο (2) όμιλοι των πέντε (5) ομάδων ο καθένας ως εξής:

Θα γίνει κλήρωση και θα μπουν σε μία κληρωτίδα και τα δέκα (10) σωματεία – πρωταθλητές. Τα πέντε (05) πρώτα σωματεία που θα κληρωθούν θα απαρτίζουν τον ένα όμιλο και τα υπόλοιπα πέντε (05) σωματεία θα απαρτίζουν τον άλλο όμιλο.

γ. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν δέκα (10) αγωνιστικές σε κάθε όμιλο.

δ. Οι δύο (2) πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομίλου θα προβιβαστούν στη Football League για την περίοδο 2021 - 2022. Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις (4) ομάδες.

Παραμονή στη Γ΄ Εθνική/Υποβιβασμός στις ΕΠΣ

Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, οι ομάδες που θα παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2021 – 2022, είναι αυτές που θα καταλαμβάνουν ανά όμιλο τις κάτωθι θέσεις:

Στους ομίλους 1ο και 10ο, θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 10η θέση και κάτω θα υποβιβαστούν στην Α΄ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ.

Στους ομίλους 2ο,3ο,4ο, 5ο,6ο,7ο 8ο και 9ο, θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω θα υποβιβαστούν στην Α΄ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των σημερινών αγώνων στους ομίλους  7ο και 9ο  έχει ως εξής:


7ος ΟΜΙΛΟΣ (16.00)

Πανναυπλιακός-Φοίνικας Νέας Επιδαύρου
Άρης Σκάλας-Κηφισιά
Άγιος Ιερόθεος-Κορωνίδα Κοιλάδας
Ερμιονίδα-Ερμής Μελιγούς
Ατρόμητος Χιλιομοδίου-Πανγυθεατικός
ΠΑΟ Ρουφ-Παναρκαδικός

Ρεπό: Μολαϊκός

.9ος όμιλος

Παναιγιάλειος-ΑΟ Διαβολιτσίου
ΑΠΣ Ζάκυνθος-Διαγόρας Βραχνεΐκων  (14:45)
Θύελλα Πατρών-ΠΑΟ Βάρβας
Αίας Γαστούνης-Αχαϊκή
Παλληξουριακός-ΑΟ Τσιλιβή (15:00)
Εθνικός Σκουλικάδου-Πάμισος Μεσσήνης (14:45)

Ρεπό: Ναυπακτιακός Αστέρας