Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Η “σιωπηλή πλειοψηφία” στην οποία (εξακολουθεί να) ελπίζει ο Τραμπ

 https://m.naftemporiki.gr/thumb/1607593/1200/1200/0x0000000001862ad4/1/tramp.jpg 

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

Οι αριθμοί… δεν του βγαίνουν. Δεν του έβγαιναν ωστόσο ούτε το 2016. Πιθανότατα αυτή να είναι και η παράμετρος… αυτοπαγίδευσης του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός σημερινός Πρόεδρος εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχει… εκεί έξω

μια “σιωπηλή πλειοψηφία”, που δεν καταγράφεται στις συστημικές δημοσκοπήσεις, και την κατάλληλη στιγμή θα εμφανιστεί στις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου, προκειμένου να του χαρίσει ακόμη μια θητεία στον Λευκό Οίκο.

Δεν είναι απαραιτήτως λανθασμένη αυτή η… υποψία του 45ου ενοίκου του Οβάλ Γραφείου. Ειδικά σε ό, τι αφορά μεγάλα κοινωνικά ρεύματα της υπαίθρου. Της αγροτικής Αμερικής. Και οι ίδιοι οι δημοσκόποι άλλωστε παραδέχονται ότι πιθανότατα, ένα μέρος ψηφοφόρων του Τραμπ… κρύβεται στις μετρήσεις τους.

Ωστόσο, υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά σε σχέση με το 2016. Ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι… Χίλαρι Κλίντον. Δεν έχει την τοξικότητα της τέως Πρώτης Κυρίας και Υπουργού Εξωτερικών της υπερδύναμης. Ενώνει και δεν διχάζει.

Μια παράμετρος που πιθανότατα υποτίμησε ο Ντόναλντ Τραμπ. Και ίσως αποβεί η πλέον καθοριστική για την έκβαση των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

ysterografa.gr