Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απόρριψη της αίτησης Λαγού προτείνει η εισαγγελέας – Δυο φορές άλλαξε η σύνθεση του δικαστηρίου

 Δίκη Χρυσής Αυγής: Δικονομικά τερτίπια καθυστερούν την ανακοίνωση των ποινών  

Σοβαρή εμπλοκή στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής δημιούργησε η προσπάθεια του Γιάννη Λαγού να καθυστερήσει τη διαδικασία ανακοίνωσης των ποινών, καταθέτοντας αίτημα εξαίρεσης του συνόλου της σύνθεσης της έδρας.

Ετσι, στην έδρα ανέβηκε νέα σύνθεση για να δικάσει την αίτηση εξαίρεσης  που είχε καταθέσει ο Γιάννης Λαγός δια του συνηγόρου Κωνσταντίνου Πλεύρη, αλλά η πρόεδρος της νέας σύνθεσης, Μαρία Βετούλα – Σιμιτζή δήλωσε κώλυμα καθώς όπως είπε είχε οριστεί δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στη κύρια ανάκριση.

Η τρίτη σύνθεση της έδρας έκανε τελικά δεκτό το αίτημα αποχής της κ. Σιμιτζή και

το δικαστήριο με νέα σύνθεση κρίνει την αίτηση εξαίρεσης του Γ. Λαγού.

Η  εισαγγελέας της έδρας, κ. Οικονόμου, η οποία είχε ζητήσει την απαλλαγή των χρυσαυγιτών, ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση εξαίρεσης ως απαράδεκτη, αόριστη και ότι ασκείται καταχρηστικά.

Η τρίτη σύνθεση διέκοψε γύρω στις 3 το μεσημέρι ενώ αίτημα κατέθεσε η πολιτική αγωγή για να μιλήσει, που σε άλλη περίπτωση δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει σε αυτήν τη φάση της δίκης.

Στις 5 το απόγευμα περίπου αναμένεται η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου για την αίτηση εξαέρεσης του Γ. Λαγού

Προκλητικός όπως πάντα ο Γ. Λαγός, ακούστηκε να λέει: «Ετσι μπράβο… Εναν έναν τους στέλνουμε σπίτια τους»…. Μάλιστα ο χρυσαυγίτης βουλευτής φώναζε σχετικά με τη διαδικασία και είπε, μεταξύ άλλων, πως έπαιξαν με τις αθώες ζωές 67 ατόμων.

Ο καταδικασμένος ευρωβουλετής ακολουθεί μια παρελκυστική διαδικασία με στόχο να προκαλέσει χρονοτριβή,  καθώς δεν επηρεάζει σε κάτι τη διαδικασία των ποινών που αναμένεται να ακολουθήσει.

Νωρίτερα ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού Κωνσταντίνος Πλεύρης είχε ζητήσει την εξαίρεση όλης της έδρας πλην της εισαγγελέως.

Ο πατέρας Κώστας Πλεύρης ανέλαβε την υπεράσπιση του Γιάννη Λαγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής και ο γιος του Θάνος Πλεύρης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, έσπευσε να πάρει αποστάσεις.

«Η υποβολή αιτήματος εξαίρεσης σε δικαστές, που εφάρμοσαν τον νόμο και απέδωσαν δικαιοσύνη, μετά την έκδοση της απόφασης γίνεται προσχηματικά και εκθέτει όποιον την υποβάλει. Η δημοκρατία διασφάλισε δίκαιη δίκη και οι αρνητές της κρίθηκαν ένοχοι για τα εγκλήματα που διέπραξαν», έγραψε στο twitter ο Θάνος Πλεύρης κατά το αίτημα του πατέρα του στη δίκη της Χρυσής Αυγής.