Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Σακελλαροπούλου : Να μην ξαναδούμε ποτέ υποστηρικτές του ναζισμού

Ο Γιώργος Πατούλης τίμησε την 76η επέτειο της απελευθέρωσης των Αθηνών

«Σκύβουμε με σεβασμό το κεφάλι στη μνήμη όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία, με την ευχή να μην ξαναδούμε ποτέ στην πατρίδα μας, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, νοσταλγούς ιδεολογιών που αιματοκύλησαν τον κόσμο, εκφραστές και υποστηρικτές του ναζισμού, του φασισμού, της μισαλλοδοξίας», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την ευκαιρία του εορτασμού της 76ης επετείου Απελευθέρωσης της Αθήνας από τα στρατεύματα κατοχής.  Όπως τόνισε η Πρόεδρος, η οποία  κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη : «Σαν σήμερα, πριν από εβδομήντα έξι χρόνια,

η Αθήνα απελευθερώθηκε από το ναζιστικό ζυγό. Ήταν μια μέρα εθνικής ανάτασης, συλλογικής χαράς, αναπτερωμένης ελπίδας. Μια μέρα που δικαίωνε τον αγώνα και τις θυσίες του ελληνικού λαού στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής».  

 Σακελλαροπούλου : Να μην ξαναδούμε ποτέ υποστηρικτές του ναζισμού

H κ. Σακελλαροπούλου παρέστη, νωρίτερα σήμερα, στην έπαρση της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετέβη σήμερα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη συμμετέχοντας στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή τον εορτασμό της 76ης επετείου της απελευθέρωσης των Αθηνών από τα στρατεύματα κατοχής.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στο Σύνταγμα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Σήμερα είναι ημέρα μνήμης, σεβασμού και τιμής σε όλους όσοι αγωνίστηκαν με κόστος ακόμα και την ίδια τους τη ζωή για να είναι η Αθήνα μας ελεύθερη. Είναι ημέρα που τιμούμε τους ηρωικούς αγωνιστές μας και στέλνουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα πως στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, δεν έχουν θέση φασιστικές και μισαλλόδοξες ιδεολογίες.

Ο καλύτερος φόρος τιμής για όλους όσοι αγωνίστηκαν, είναι να εργαστούμε όλοι μαζί για να πάρει η πρωτεύουσα της χώρας και συνολικά η Αττική μας, τη θέση που της αξίζει σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο».