Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Ολυμπιακός : Η υπέρβαση για τα «αστέρια» και το 3X3

 Ολυμπιακός : Η υπέρβαση για τα «αστέρια» και το 3X3 | to10.gr 

Ο Ολυμπιακός μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες έχει τρεις ματσάρες για το Champions League, όπου ψάχνει την υπέρβαση και τρία must win παιχνίδια για το πρωτάθλημα 

Η διακοπή των εθνικών ομάδων για τον Οκτώβριο είναι μια καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό και τον Πέδρο Μαρτίνς προκειμένου να μπουν σιγά σιγά στο κλίμα της ομάδας τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα αλλά και να επανέλθουν οι τραυματίες.  

Παράλληλα, όμως είναι η ιδανική στιγμή για τους ερυθρόλευκους για να πάρουν μερικές «ανάσες» και κυρίως να προετοιμαστούν κατάλληλα ενόψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί. Ο Μαρτίνς προσπαθεί να πράξει και τα δυο χωρίς να έχει διαθέσιμους τους διεθνείς και να φουλάρει για έναν μήνα «φωτιά».

Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων θα έχει έξι παιχνίδια κομβικά για Champions League και πρωτάθλημα, τα οποία θα ήταν επτά αν η Superleague δεν αποφάσιζε (ορθά είναι η αλήθεια) να αναβάλλει το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

 

Οι Πειραιώτες μέχρι και την επόμενη διακοπή θα δίνουν ουσιαστικά κάθε τρεις μέρες κρίσιμα ματς και για τις δυο διοργανώσεις που εν πολλοίς θα κρίνουν πολλά για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Αρχής γενομένης από το επόμενο Σαββατοκύριακο (17-18/10) ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη, χωρίς να ξέρει ακριβή μέρα και ώρα, αφού η Superleague δεν έχει βγάλει ακόμη το πρόγραμμα.

Μετά την ομάδα του Περιστερίου, ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Μαρσέιγ στο φαληρικό γήπεδο για την πρώτη αγωνιστική του Champions League, ενώ έξι μέρες αργότερα «συγκρούεται» στο Ντραγκάο με την Πόρτο για τη δεύτερη αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ενδιάμεσα υπό άλλες συνθήκες θα είχε και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, το οποίο όπως προείπαμε αναβλήθηκε.

Τέσσερις μέρες μετά την Πόρτο, υποδέχεται τον Απόλλωνα για την 7η αγωνιστική της Superleague, ενώ λίγα 24ωρα αργότερα (03/11) δίνει το πιο δύσκολο ματς της σεζόν (μέχρι το επόμενο) στο Etihad κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι. Οι 23 μέρες «φωτιά» των Πειραιωτών ολοκληρώνονται στις 07-08/11 με το ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Στόχος των ερυθρόλευκων από αυτό το γκρουπ αγώνων είναι να κάνουν το απόλυτο στο πρωτάθλημα και να μαζέψουν αρκετούς βαθμούς στο Champions League προκειμένου να έχουν ελπίδες για τη δεύτερη θέση στον όμιλο. Το 3X3 στο πρωτάθλημα είναι… πρέπει, με τον Ολυμπιακό όμως να έχει τον Ατρόμητο που τον δυσκολεύει κάθε χρόνο και τον ΟΦΗ. Υπενθυμίζεται ότι στο Ηράκλειο πρόπερσι είχε ηττηθεί (1-0), ενώ πέρσι πέρασε δύσκολα με 1-0 και γκολ του Καμαρά. Αντιλαμβάνεται κανείς λοιπόν ότι όλα τα ματς είναι ένα και ένα η εξάδα αυτή θα παίξει σημαντικό ρόλο στη συνέχεια του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα – φωτιά του Ολυμπιακού:

17-18/10 Ολυμπιακός – Ατρόμητος
21/10 Ολυμπιακός – Μαρσέιγ
27/10 Πόρτο – Ολυμπιακός
31/10 – 01/11 Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης
03/11 Μάντσεστερ Σίτι – Ολυμπιακός
07-08/11 ΟΦΗ – Ολυμπιακός