Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία Εβδομαδιαίες Προτάσεις

 

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ














ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 12/10 - 18/10 2020









Κοινοβουλευτικό Έργο







Παρακολουθήστε τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής και των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, σε απευ­θείας και μαγνητοσκοπημένη μετάδοση, καθ’ όλη τη διάρ­κεια της εβδομάδας.










Πατέρες και Γιοι

Δευτέρα, 12/10 στις 23:00







Ντοκιμαντέρ του Ταλάλ Ντέρκι. Ένας Σύρος σκηνοθέτης επιστρέφει στη γη των προγόνων του, κερδίζει την εμπι­στοσύνη μιας οικογένειας τζιχαντιστών και παρακολουθεί την καθημερινότητά της για δύο χρόνια.










Η Αληθινή Ιστορία της Επιστημονικής Φαντασίας (3/4)

Τρίτη, 13/10 στις 23:00







Μια σειρά ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα όρια της επιστή­μης για να μας αποκαλύψει την ιστορία της επιστημονικής φαντασίας. Μερικοί από τους μεγαλύτερους πρωτοπόρους του είδους, ηθοποιοί, συγγραφείς και παραγωγοί, μας εξη­γούν τον τρόπο με τον οποίο  κατάφεραν να προσεγγίσουν με τη φαντασία τους θέματα της επιστήμης, όπως το διά­στημα, ο χρόνος, η τεχνητή νοημοσύνη.









Ανακαλύπτοντας τον Σαίξπηρ 

Τετάρτη, 14/10 στις 22.00







Πίσω από κάθε έργο του Σαίξπηρ, κρύβεται και μια ιστο­ρία. Αυτή την ιστορία προσπαθεί να αναδείξει  η συγκε­κριμένη σειρά ντοκιμαντέρ του ΒΒC. Σε κάθε επεισόδιο, ένας σαιξπηρικός συγγραφέας ή ηθοποιός αναλαμβάνει να μας μυήσει στο μαγικό κόσμο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και των έργων του. Κύκλος 2-Επεισόδιο 5/6.









Αυτή η Νύχτα Μένει

Τετάρτη, 14/10 στις 00:00








Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Νίκου Παναγιωτόπου­λου με τους: Νίκο Κουρή, Αθηνά Μαξίμου, Ζωή Ναλμπά­ντη, Θάνο Αλεξανδρή, Γιώργο Διαλεγμένο, Τάκη Σπυρι­δάκη (1999). Ο Ανδρέας είναι ένας νέος που διατηρεί ψι­λικατζίδικο σε μια συνοικία της Αθήνας και μαζί με τη Στέλλα, που φιλοδοξεί να γίνει τραγουδίστρια, προσπα­θούν να τα βγάλουν πέρα στη σύγχρονη πραγματικότητα της ανεργίας και των ελάχιστων ευκαιριών. Μπροστά στο γενικό αδιέξοδο, η Στέλλα εγκαταλείπει την Αθήνα και προσπαθεί να κάνει την τύχη της σαν τραγουδίστρια στα πολυάριθμα νυχτερινά κέντρα της επαρχίας. 6 Βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.










Βουλής Βήμα

Πέμπτη, 15/10 στις 23:00








Η Αλεξία Κουλούρη συζητά με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τον Πολιτισμό στην εποχή του κορω­νοϊού.










Εφευρέσεις που Άλλαξαν τον Κόσμο

Παρασκευή, 16/10 στις 21:00








Σειρά ντοκιμαντέρ του BBC που μας μεταφέρει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ανθρώπινη ιστορία, έχοντας ως επίκεντρο 6 σπουδαίες εφευρέσεις, οι οποίες διαμόρφω­σαν σε μεγάλο βαθμό τον σύγχρονο τρόπο ζωής.









Μικροκύματα

Παρασκευή, 16/10 στις 00:00








Ζώνη προβολής ταινιών μικρού μήκους που εγκαινιάζεται με αφιέρωμα σε βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Δρά­μας. Θα προβληθούν οι ταινίες «Κύβος» του Αλέξανδρου Σκούρα (2016), «Twist» του Μιχάλη Παπαντωνόπουλου (2016) και «Ο Σπόρος» της Ιφιγένειας Κοτσώνη (2015).











Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλο Κόσμο

Σάββατο, 17/10 στις 18:00







Εκπομπή με την καθηγήτρια ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορί­ας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις που επη­ρέασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα. Το 3ο επεισόδιο της σειράς αναφέρεται στην διαμόρφωση των διαφόρων ομάδων γλωσσών και την εξάπλωσή τους στον κόσμο.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 17/10 στις 19:00







Εκπομπή με τον καθηγητή γλωσσολογίας Γιώργο Μπα­μπινιώτη και τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα που αναδει­κνύει θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Το Βιολί

Σάββατο, 17/10 στις 23:00







Ταινία του Φρανσίσκο Βάργκας με τους: Δον Άνχελ Ταβί­ρα, Νταγκομπέρτο Γκάμα, Γκεράρδο Ταρασένα (2006). Ο Δον Πλουτάρκο, πλανόδιος βιολιστής στο Μεξικό του '70 μαζί με τον εγγονό του Λούτσιο, βοηθάει τον γιο του Γκε­νάρο, ο οποίος υποστηρίζει το ένοπλο κίνημα των ανταρ­τών ενάντια στην απολυταρχική κυβέρνηση. Όταν οι στρα­τιωτικές δυνάμεις καταλαμβάνουν το χωριό τους, ο Δον Πλουτάρκο χρησιμοποιεί το βιολί του ως καμουφλάζ για να αποσπάσει την προσοχή του αρχηγού του στρατεύματος.











Φοιτητιβίσματα

Κυριακή, 18/10 στις 10:30







Ζώνη προβολής 15λεπτων φοιτητικών ντοκιμαντέρ που πα­ράγονται στο πλαίσιο του διαπανεπιστημιακού προ­­γράμματος ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ. Θα προβληθούν οι ταινίες «Καθρέφτες - Μάρω Κουρή» των φοιτητών Μαριάνθης Ευ­θυμίου και Γιάννη Σακελλαράκη και «Ταξίδι στο Άγνωστο» των φοιτητών Δήμητρας Δελφή και Γιάννη Σαλαφουντίδη.









Το Φεγγαρόπλοιο Σουρικάτα

Κυριακή, 18/10 στις 17:00







Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Χάνεκε Σούτε (Νότια Α­φρική, 2018). Μετά τον θάνατο του πατέρα της, η Γκιντιο­νέτ ντε λα Ρέι, ένα φοβισμένο κορίτσι με ζωηρότατη όμως φαντασία, συνειδητοποίει ότι είναι η τελευταία κάτοχος ενός καταραμένου οικογενειακού ονόματος. Με την βοή­θεια του νέου της φίλου, του Μπουμπέσι και του αυτοσχέ­διου φεγγαρόπλοιού του, πρέπει να βρει μέσα της τη δύνα­μη να ξεπεράσει τους φόβους της, αν θέλει κάποτε να σπά­σει την κατάρα.









Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.