Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ο Παναργειακός νίκησε στην Τρίπολη αλλά δεν ... χάρηκε. Η Σπάρτη πάτησε "γκάζι" και πέρασε από τη Μανωλάδα

 
"Φουλ" για την άνοδο στη Football League η Σπάρτη. Οι Λάκωνες για την 23η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ' Εθνικής πέρασαν νικηφόρα (0-1) από την έδρα της Δόξα Νέας Μανωλάδας  και διατήρησαν το +6 από τον δεύτερο Παναργειακό, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος.

Οι Κυπελλούχοι Λακωνίας δραπέτευσαν με το μεγάλο διπλό χάρη σε τέρμα του αρχηγού Ηλία Αναστασάκου στο 39', έπειτα από ασίστ του Κοιλιάρα.
Στο 70' η Δόξα είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα για να ισοφαρίσει, αλλά ο Πέτρος Κραβαρίτης ήταν για μια ακόμη φορά ο φύλακας άγγελος της ΑΕ Σπάρτη. Ο Σωτηρόπουλος εκτέλεσε φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή και ο πολυπειρος πορτιέρο των φιλοξενούμενων εκτινάχτηκε παραχωρώντας το κόρνερ.
 Στο 87΄ο Οικονομόπουλος τράνταξε το δοκάρι του Καλλιακμάνη και το 1-0 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κατσίκη στις καθυστερήσεις για σκληρό μαρκάρισμα.
ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ: Καλλιακμάνης, Παναγιωτόπουλος (39′ λ. τρ. Αργυρόπουλος), Σούλης, Παπαδόπουλος, Σωτηρόπουλος, Γεωργακόπουλος, Μπαρμπαρούσης (75′ Νικολόπουλος), Βατσής (50′ Σκοτζάι), Γούρμος, Νιφορόπουλος, Μελετιδης.
ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ: Κραβαρίτης, Σιώπης, Παναγιώτου, Γκαλίτσιος, Παρασκευαΐδης, Κατσίκης, Κοιλιάρας (82′ Μπιταξής), Οικονομόπουλος, Αναστασάκος, Βιγιαφάνε (74′ Αναστασόπουλος), Ηλιόπουλος (88′ Κρεββατάς).
Οι αγώνες που απομένουν για τη Σπάρτη:
24η αγωνιστική: με Καλαμάτα εντός (17/4, 16.30)
25η αγωνιστική: με ΑΟ Λουτράκι εκτός (24/4, 17.00)
26η αγωνιστική: με Παναργειακό εκτός (8/5)

Με γκολ του Πούτσι στο 40' ο Παναργειακός επικράτησε εκτός έδρας 1-0 του Παναρκαδικού και κατέκτησε το ντέρμπι της Πελοποννήσου. Η νίκη, βέβαια, της Σπάρτης δεν επέτρεψε στους Αργίτες να χαρούν όσο θα ήθελαν το δύσκολο τρίποντο κόντρα στους Αρκάδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά και μερικές καλές στιγμές για να σκοράρουν. Σε μία χαρακτηριστική στις αρχές της επανάληψης, ο Καδάς εκτέλεσε φάουλ στο 46', αναγκάζοντας σε μεγάλη επέμβαση τον Ρίζο, που βρέθηκε σε καλή μέρα. Να αναφερθεί, επίσης, ότι στο 70' ο Ετόφ βρήκε δίχτυα μετά από μπαλιά του Παντελή, νωρίτερα όμως είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Ψυχογιός (42’ Γεωργακόπουλος), Γογωνάς, Μπούτας, Καστριτσέας, Χατζόπουλος, Κυριακόπουλος, Αγγελόπουλος, Δήμος (58’ Χρήστου), Σαλαπάτας, Καδάς (80’ Γαρυφαλλόπουλος), Κώτσιρας
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Ρίζος, Λιόσης, Κολλάρας, Ηρακλής, Γκάβριτς (60' λ. τρ. Κοντέων), Πούτσης, Μπούνας (46' Ευθυμιάδης), Ρότα, Ετόφ, Κατιάγκα, Παντελής (81' Παπαϊωάννου)
Οι αγώνες που απομένουν για τον Παναργειακό:
24η αγωνιστική:με ΑΟ Λεβάντε  εντός(17/4, 16.30)
25η αγωνιστική:με  ΑΟ Χαλκίς εκτός (24/4, 17.00)
26η αγωνιστική: με Σπάρτη  εντός (8/5)



Η αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα στις 4 το απόγευμα.
Ο ΑΟ. Λουτρακίου αγωνίζεται  εκτός έδρας, στο Μαχαιράδο Ζακύνθου με τον τοπικό Α.Ο Λεβάντε, όπως και ο ΠΑΟ Βάρδας , στα Μέγαρα κόντρα στον Βύζαντα.  Η Καλαμάτα  αναζητά την νίκη  απέναντι στον ΑΟ Χαλκίδας, όπως και η Ενωση Ερμιονίδας , στη Χίο , κόντρα στον Κανάρη Νενήτων. Τέλος νίκη στα «χαρτιά» παίρνει ο Αιολικός επί του Ηρακλή Ψαχνών, ο οποίος έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα



23η αγωνιστική
09-04-2016 16:00 
Δόξα Νέας Μανωλάδας – ΑΕ Σπάρτης 0 - 1 
Παναρκαδικός - Παναργειακός 0 - 1 
10-04-2016 16:00 
Ηρακλής Ψαχνών - Αιολικός  0 - 3 α.α.
 Βύζας Μεγάρων - ΠΑΟ Βάρδας 
Καλαμάτα - ΑΟ Χαλκίς 
Κανάρης Νενήτων - Ένωση Ερμιονίδας 
 ΑΟ Λεβάντε - ΑΟ Λουτράκι