Κυριακή 10 Απριλίου 2016

29η αγωνιστική (19:00) Τα βλέμματα στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι ΑΕΚ-Πανιωνίου

Τα βλέμματα στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠανιωνίουΤο παιχνίδι στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ της ΑΕΚ και του εκπληκτικού φέτος Πανωνίου ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.
Η ομάδα της «Ενωσης» θα παίξει για τη νίκη, χωρίς τη βοήθεια των φιλάθλων της, λόγω της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, που προβλέπει αφαίρεση τριών βαθμών, αποκλεισμό της έδρας της για δυο αγωνιστικές και πρόστιμο 70.750 ευρώ.
Η ΑΕΚ κατέθεσε έφεση, αλλά δεν εκδικάστηκε και ορίστηκε να συζητηθεί την προσεχή Τετάρτη, 13 Απριλίου.
Κάτι που σημαίνει ότι το παιχνίδι με τον Πανιώνιο θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών και εφόσον δεν μειωθεί η ποινή της ΑΕΚ, την άλλη αγωνιστική θα την εκτίσει στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι των πλέι-οφ.
Από εκεί και πέρα, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα έχει δύσκολο έργο στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό,
Με νέα πρόσωπα θα παραταχθεί στο Αγρίνιο ο Ολυμπιακός, με τον Σίλβα να συνεχίζει τις αλλαγές όπως κάνει στα τελευταία ματς.
Ο Πορτογάλος θα αφήσει εκτός και πάλι βασικούς παίκτες με τη λογική άλλωστε πως στον τελευταίο αγώνα με την Καλλονή θα παίξουν οι παίκτες της «πρώτης γραμμής».
Αναμένεται λοιπόν να επιστρέψουν οι Καπίνο, Σιόβας και Πουλίδο στο βασικό σχήμα, ενώ στην αποστολή είναι και ο Μπουχαλάκης.
Εκτός έμειναν οι Τσόρι (ατομικό και θεραπεία) και Καμπιάσο (προπονήθηκε κανονικά μετά από μέρες), αλλά και ο Σαλίνο (πρόγραμμα αποφόρτισης), ενώ αρκετή ώρα μετά την ανακοίνωση της αποστολής, έγινε γνωστό πως «κόπηκε» ο Ντουρμάζ (κολικός) και τη θέση του παίρνει ο Τσιμίκας.
Αναλυτικά η αποστολή για το Αγρίνιο: Μποτία, Μπουχαλάκης, Ντα Κόστα, Τσιμίκας, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Φουστέρ, Ερνάνι, Ιντέγε, Καπίνο, Κασάμι, Μαζουακού, Πάρντο, Πουλίδο, Ρομπέρτο, Σεμπά, Σιόβας, Ζντιέλαρ

Τέλος ακόμη πιο δύσκολη θα είναι η αποστολή του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. Στην 20μρλή αποστολή που ανακοίνωσε ο Αντρέα Στραματσόνι, συμπεριλαμβάνονται οι: Στιλ, Γιαννακόπουλος, Βλαχοδήμος Ο., Νάνο, Χουχούμης, Ζέκα, Λαγός, Κλωναρίδης, Πέτριτς, Λουντ, Τελάντερ, Σάντσεθ, Βλαχοδήμος Π., Μέστο, Μπουμάλ, Μαμούτε, Εβαντζελίστα, Μολέδο, Λέτο και Βιγιαφάνιες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:
Κυριακή (10/04, 19:00)
(ΟΑΚΑ) ΑΕΚ - Πανιώνιος
(Τρίπολη) Αστέρας – Παναθηναϊκός
(Αγρίνιο) Παναιτωλικός - Ολυμπιακός
(Τούμπα) ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός
(Ζωσιμάδες) ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς
(Μυτιλήνη) Καλλονή – Ατρόμητος
(Κομοτηνή) Πανθρακικός – Ηρακλής
(Βέροια) Βέροια – Ξάνθη




ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.
1. Ολυμπιακός 79
2. ΑΕΚ 54
3. Παναθηναϊκός 51
4. ΠΑΟΚ  44
. Πανιώνιος 44
6. Πλατανιάς 38
7. Αστέρας Τρίπολης 37
8. ΠΑΣ Γιάννινα 36
. Ατρόμητος 36
10. Παναιτωλικός 34
. Λεβαδειακός 34
12. Ξάνθη 32
13. Ηρακλής 31
14. Βέροια 26
15. Πανθρακικός 17
16. Καλλονή 16

* Από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί.