Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Περίπατος του Ολυμπιακού Οι πρωταθλητές πέρασαν από το Αγρίνιο με 5 - 2 επί του Παναιτωλικού

Ο περίπατος του Ολυμπιακού έγινε... ελαφρύ τρέξιμο στο Αγρίνιο
Ένα ακόμα εύκολο απόγευμα είχε ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.
Με τη 13η νίκη του σε 15 αγώνες έκλεισε τους εκτός έδρας αγώνες του για τη σεζόν 2015/16 ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές πέρασαν από το Αγρίνιο με 5-2 επί του Παναιτωλικού, διά περιπάτου όπως φανερώνει το τελικό αποτέλεσμα και με πέντε διαφορετικούς σκόρερ: τους Φορτούνη (7΄), Ντα Κόστα (30΄) και Σεμπά (57΄), Πουλίδο (69΄), Πάρντο (86΄). Δύο γκολ πέτυχαν στο φινάλε οι γηπεδούχοι με τους Ουάρντα (88΄), Κάπελ (90΄).
Το χαρακτηριστικό του σημερινού αγώνα είναι πως μετά από κάθε «καθαρή» ευκαιρία των γηπεδούχων, ακολουθούσε ένα γκολ των «Ερυθρόλευκων»! Ετσί, μετά την αστοχία του Μάρκος Πάουλο σε τετ-α-τετ στο 5΄, ήλθε ο Κώστας Φορτούνης να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά-δυναμίτης στο 7΄, μετά από σέντρα του Ερνάνι.
Στο 27΄ ο Αμρ Ουάρντα έστειλε τη μπάλα άουτ σε νέο κλασικό τετ-α-τετ και στο 30΄ ο Ντα Κόστα με νέα κεφαλιά έγραψε το 0-2 πάλι από σέντρα του Ερνάνι. Στο 58΄ ο Σεμπά πέτυχε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού με διαγώνιο σουτ, ενώ τρία λεπτά νωρίτερα ο Καπίνο είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Κλέσιο.
Μετά από την εξέλιξη αυτή, οι γηπεδούχοι παρέδωσαν τα όπλα και δέχθηκαν ακόμα δύο γκολ. Στο 69΄ με τον Πουλίδο μετά από συνδυασμό Φορτούνη-Σεμπά και στο 86΄ με κεφαλιά του Πάρντο από σέντρα του Φορτούνη, που ήταν μακράν ο κορυφαίος της συνάντησης.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Παναιτωλικός κατάφερε να σώσει τα προσχήματα, καθώς στο 88΄ ο Ουάρντα με σουτ είδε τη μπάλα να εξωστρακίζεται στον Ντα Κόστα και να καταλήγει στα δίχτυα, και στο 90΄ ο Λεάντρο Καπέλ διαμόρφωσε από κοντά το τελικό 2-5.
 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κουτρουμάνος, Κούσας, Χαντάκιας, Ρουμπουλάκου (67΄ Κάπελ), Μάκος, Παπάζογλου (77΄ Παπουτσογιαννόπουλος), Πάουλο (46΄ Βασιλείου), Φερέιρα, Ουάρντα, Μουνιός.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Ντα Κόστα, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μαζουακού, Ζντιέλαρ, Φορτούνης, Κασάμι (78΄ Μπουχαλάκης), Ερνάνι (68΄ Πάρντο), Σεμπά (77΄ Φουστέρ), Πουλίδο.