Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ασταμάτητος! Ο Τραμπ έχασε μόνο στο Οχάιο. Αποσύρθηκε ο Ρούμπιο - Η Χίλαρι σάρωσε και… κλείνει το μάτι στον Σάντερς να αποσυρθεί

Η Φλόριντα ψήφισε Τραμπ για τους Ρεπουμπλικάνους, Κλίντον για τους Δημοκρατικούς
Φαντάζει πλέον ασταμάτητος. Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε τη σαρωτική υπεροχή του στη μάχη για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, στη Σούπερ Τρίτη Νο2, έχασε μονάχα στο Οχάιο από τον Τζο Κέισικ, οδήγησε τον Μάρκο Ρούμπιο σε αποχώρηση από την κούρσα, και ενίσχυσε τους… εφιάλτες του Τεντ Κρουζ.
Ο εκκεντρικός μεγιστάνας του real estate ήταν ο μεγάλος νικητής της εκλογικής βραδιάς στις ΗΠΑ, η ήττα του στο Οχάιο ωστόσο, την Πολιτεία που… βγάζει όρεξη, άνοιξε την όρεξη για τους Ρεπουμπλικανούς που θεωρούν ότι θα πρέπει να του αμφισβητήσουν το χρίσμα στο Συνέδριο του Κόμματος.
Ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε στη Φλόριντα, την Πολιτεία του Μάρκο Ρούμπιο καθώς και στη Βόρεια Καρολίνα, το Ιλινόις, το Μιζούρι, ενώ ο Κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κέισικ κέρδισε… στο σπίτι του.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Φλόριντα, ο Γερουσιαστής της Πολιτείας και ανερχόμενο αστέρι των Ρεπουμπλικανών, Μάρκο Ρούμπιο, ανακοίνωσε ότι αναστέλει την καμπάνια του για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος., αφήνοντας τον κυβερνήτη του Οχάιο Τζον Κέισικ και τον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ, επίσης υποψήφιους για το Ρεπουμπλικανικό χρίσμα, να αντιμετωπίσουν τον Τραμπ.
Από την πλευρά του Δημοκρατικού Κόμματος, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κέρδισε την Φλόριντα από τον Μπέρνι Σέντερς τον βουλευτή από το Βερμόντ
Η Σούπερ Τρίτη Νο2 ήταν, όπως αναμενόταν, η βραδιά της Χίλαρι Κλίντον, και οι ευρείες νίκες της άλλοτε Πρώτης Κυρίας και πρώην Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ σε μια σειρά από Πολιτείες, της έδωσαν την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν για να… προτρέψει τον Μπέρνι Σάντερς να αποσυρθεί.
Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε με μεγάλη διαφορά στο Οχάιο, τη Φλόριντα και τη Βόρεια Καρολίνα, κέρδισε δύσκολα στο Ιλινόις, και τις πρώτες πρωινές ώρες έχανε οριακά το Μιζούρι.
Μετά την επιβλητική νίκη της, που της επέτρεψε να αυξήσει κατά πολύ το προβάδισμά της σε εκλέκτορες έναντι του Μπέρνι Σάντερς, η Χίλαρι Κλίντον εμφανίστηκε έτοιμη να τα βάλει με τον Ντόναλντ Τραμπ, στην τελική μάχη του Νοεμβρίου για τον Λευκό Οίκο, ενώ από το επιτελείο της έδειχναν… ανυπόμονοι να αποσυρθεί ο Μπέρνι Σάντερς, ώστε το Δημοκρατικό Κόμμα να συσπειρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα δίπλα στην άλλοτε Πρώτη Κυρία και πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

ysterografa.gr .