Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Το “αντίο” του Μάρκο Ρούμπιο και το… ραντεβού για τις επόμενες προεδρικές εκλογές

Το “αντίο” του Μάρκο Ρούμπιο και το… ραντεβού για τις επόμενες προεδρικές εκλογές
Twitter@EmOikonomidis
Ένα αντίο και μια υπόσχεση… Ο Μάρκο Ρούμπιο γνώρισε οδυνηρή ήττα από τον Ντόναλντ Τραμπ εντός έδρας στη Φλόριντα, ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, την αποχώρησή του από την κούρσα για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, προειδοποίησε την Αμερική για τη… θύελλα που έρχεται, και έδωσε ραντεβού με τους συμπολίτες του για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.
Ο 45χρονος Γερουσιαστής της Φλόριντα, μεγάλο ταλέντο και ανερχόμενο αστέρι των Ρεπουμπλικανών, είχε περιγραφεί ως ο “Ομπάμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος”, που θα μπορούσε να ακολουθήσει τα χνάρια του σημερινού Προέδρου των ΗΠΑ στις προκριματικές του 2008 απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον, και αξιοποιώντας το χαρισματικό προφίλ του, και το… Twitter, να σταματήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

CdoPz0UW8AAsFF5Δεν τα κατάφερε. Μετά την ήττα του στη Φλόριντα, ο Μάρκο Ρούμπιο ανέβασε στην εξέδρα την οικογένειά του, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την κούρσα των προκριματικών, και… έδωσε ραντεβού για το μέλλον. “Στο μυαλό μου, είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε στη σωστή πλευρά του λόφου. Δεν είμαστε όμως στην πλευρά των νικητών. Όχι αυτή τη φορά”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Μάρκο Ρούμπιο.
Ο Γερουσιαστής της Φλόριντα παραδέχτηκε ότι δεν κατάφερε να επιβάλλει την ατζέντα του, και να ορθώσει ανάστημα στον Ντόναλντ Τραμπ, και προειδοποίησε τους συμπατριώτες του ότι η… θύελλα που συνοδεύει τον εκκεντρικό μεγιστάνα του real estate, είναι δύσκολο να ελεγχθεί.
Το μέλλον του ανήκει. Απλώς… δεν ξεκίνησε ακόμη για εκείνον.

Μάνος Οικονομίδης / ysterografa.gr