Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ο Καμμένος στο Μαξίμου για Μουζάλα – Υπό παραίτηση ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Βαθιά κυβερνητική κρίση και μάλιστα σε μια κρισιμότατη στιγμή, λίγες μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. με την Τουρκία για το προσφυγικό και με την Ειδομένη να «βουλιάζει», προκαλεί μια δήλωση του Γιάννη Μουζάλα, που αποκάλεσε τα Σκόπια "Μακεδονία". Μια δήλωση που δεν αποκλείεται, στην πιο κρίσιμη φάση της προσφυγικής κρίσης, να τον θέσει εκτός κυβέρνηση. Το ζητά μετ' επιτάσεως ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος, που βάζει... μπροστά τους Σγουρίδη και Δ. Καμμένο που "παραιτήθηκαν για λιγότερο σοβαρούς λόγους" και διαμηνύει πως κάποιες φορές, για να στηριχθεί η κυβέρνηση πρέπει να "θυσιάζονται πρόσωπα". 

Ο Γιάννης Μουζάλας έχει θέσει την παραίτησή του στη διάθεση της κυβέρνησης. Το αν θα γίνει δεκτή ή αν θα διαρραγεί η ειλικρινής σχέση Τσίπρα - Καμμένου θα το μάθουμε εντός της ημέρας. Άλλωστε σε εξέλιξη βρίσκεται το πρωί της Τετάρτης κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αν και η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη, με ατζέντα το προσφυγικό εν όψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας και την αξιολόγηση του κουαρτέτου, η κυβερνητική κρίση που έχει προκύψει μετά την επιμονή του Π.Καμμένου για παραίτηση-αποπομπή του Γ.Μουζάλα, φαίνεται ότι επισκιάζει την «ημερήσια διάταξη».

Στη σύσκεψη συμμετέχουν στελέχη της κυβέρνησης και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, όχι ωστόσο ο Πάνος Καμμένος, ή ο Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος πάντως με ανακοίνωσή του έχει ζητήσει συγγνώμη για την αναφορά του αυτή και έχει τονίσει ότι έγινε εν τη ρύμη του λόγου του. Μέχρι στιγμής, με σχετική ανακοίνωση, η κυβέρνηση καλύπτει τον κ. Μουζάλα.

Μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών που έχουν προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Παιδείας Ν. Φίλης, Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης, ο προεδρος της Βουλής Γ. Βούτσης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Σχετικά, κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν ότι ο κ. Καμμένος παραδοσιακά δεν συμμετέχει σε τέτοιου είδους συσκέψεις, και πως ο κ. Μουζάλας ούτως ή άλλως δεν θα συμμετείχε καθώς επρόκειτο να μεταβεί στις Βρυξέλλες, εν όψει της Συνόδου Κορυφής.
Λίγο μετά τις 11:30 πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό ο Πάνος Καμμένος. Εξάλλου και η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την Όλγα Γεροβασίλη, μετατέθηκε χρονικά...
 newsiit / Newsroom