Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

"Πυρειος" νίκη του Παννεμεατικού στο Δερβένι επί του υποτονικού Αστέρα

 Ykpqbwtl
Ο Αστέρας Δερβενίου, συνεχίζοντας το σερί των προβληματικών του εμφανίσεων, ηττήθηκε στο "Κώστας Βυζάς" , στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας Κορινθίας, από τον καλύτερό του Παννεμεατικό με σκορ 2 – 1.
C8utchw6
Η ομάδα της Νεμέας, παρά τις ελλείψεις της, στάθηκε καλύτερα στο γήπεδο, ιδιαίτερα από τη μέση και μπροστά και με το φανατισμένο παιχνίδι της πανηγύρισε στο τέλος τη νίκη απέναντι σ’ έναν υποτονικό Αστέρα, από τον οποίο έλειπε η πίστη για τη νίκη. Η αποχώρηση από πολύ νωρίς, λόγω τραυματισμού, του Βασιλάρη μαζί με την κακή εμφάνιση τριών-τεσσάρων έμπειρων παικτών του, οδήγησαν τον Αστέρα να υποστεί τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα και να δυσαρεστήσει έτσι τους πολλούς φίλους του, που βρέθηκαν για άλλη μια φορά κοντά του στο γήπεδο.

Joxiibhk                                                                             Ο Παννεμεατικός ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και με μοχλούς τον δραστήριο Λεντέρη και τον αειθαλή Κριαρά έκαναν από νωρίς τον Αστέρα να παίζει με μαζεμένους τους παίκτες του γύρω από την περιοχή τους. Η έλλειψη, από το χώρο του κέντρου για τον Αστέρα, ενός καθαρού μυαλού ήταν εμφανής και αυτό ανάγκασε τους αμυντικούς του να προσπαθούν με μακρινές μπάλες να μεταφέρουν τη μπάλα προς την επίθεσή τους, όπου ο δραστήριος Πεθαίνος ταλαιπωρούσε τους αντίπαλους αμυντικούς.
Oyyrd1ik
Ο Παννεμεατικός ευτύχησε να προηγηθεί με ένα τυχερό τέρμα στο 13’, όταν σε κτύπημα κόρνερ η μπάλα κοντραρίστηκε στην κεφαλιά του Αναγνωστόπουλου πάνω στον Σταύρου και μετά στρώθηκε στον Λεντέρη που την πέταξε στα δίχτυα με γυριστό σουτ. Ο Αστέρας σιγά-σιγά ισορρόπησε τον αγώνα, αλλά δεν μπορούσε να επιτεθεί οργανωμένα, παρά μόνο με προσωπικές ενέργειες και κυρίως με τον Πεθαίνο. Παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να περιορίσει τον Παννεμεατικό, χάρις τις ενέργειες του Τάφα, που μετά τον αρχικό του δισταγμό άρχισε να πατά καλύτερα. 
X6mkwime 
Έτσι στο 37’ ο Αστέρας ισοφάρισε με τον Αλούσι, τον οποίο ο Τάφα έβγαλε τετ-α-τετ με υπέροχη κάθετη πάσα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παννεμεατικός έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη δεύτερου τέρματος με τον Κριαρά, που πήρε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, προχώρησε χωρίς αντίπαλο και σούταρε από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να βρίσκει με πάταγο τη συμβολή των δοκαριών του εκτιναχθέντος τερματοφύλακα του Αστέρα Στεφάνι.
Wlpw56jrΣτο β' μέρος ο αγώνας ξεκίνησε αμφίρροπος, αλλά και πάλι ο Παννεμεατικός έφτασε πρώτος κοντά στην επίτευξη τέρματος. Στο 54’ ο Λεντέρης ξεκίνησε από τη γραμμή του κέντρου, αλλά αυτή τη φορά όχι πλάγια και αφού διήνυσε αρκετά μέτρα ανενόχλητος, φτάνοντας κοντά στην περιοχή εξαπέλυσε έναν κεραυνό για να βρει η μπάλα το οριζόντιο δοκάρι, με τους παίκτες του Αστέρα να κοιτάζονται μεταξύ τους και να ψάχνονται για τα μαρκαρίσματά τους! 
XsnwomlsΟ Λελούδας είχε την επόμενη καλή φάση στο 63’ για τον Παννεμεατικό, που μπήκε από πλάγια αριστερά στην περιοχή και πλάσαρε τον εξερχόμενο Στεφάνι, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ από το απέναντι δοκάρι. Ο Αστέρας ήθελε αλλά δεν μπορούσε, μετά μάλιστα την αντικατάσταση του Τάφα, να κρατήσει τη μπάλα και να οργανώσει ορθόδοξες επιθετικές προσπάθειες.
H2g46et5
 Η δε αντικατάσταση του Χάντη, που ξεκίνησε όντας τραυματίας, επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία των παικτών του Αστέρα. Παρ’ όλα αυτά δόθηκε μια τεράστια ευκαιρία στον Αστέρα να σκοράρει στο 69’, αλλά ο Αλούσι δεν πάσαρε στον Πεθαίνο που βρισκόταν μέσα στην περιοχή σε πλεονεκτικότερη από αυτόν θέση και αμαρκάριστος, αλλά καθυστέρησε και τελικά μπλοκαρίστηκε. 
Ojoxrwt2                                                                          Στο 72’ ο Πεθαίνος έχασε τη μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή προσπαθώντας να ντριπλάρει, με τους συμπαίκτες του να έχουν ανέβει περιμένοντας τη σέντρα του και στη γρήγορη αντεπίθεση του Παννεμεατικού, ο Σιδέρης έφυγε σχεδόν μόνος του και πλάσαρε με λόμπα τον εξερχόμενο Στεφάνι. Ένα τέρμα που δεν το πανηγύρισε, προς τιμήν του.


H2g46et5
Στο υπόλοιπο μέρος του αγώνα, ο Αστέρας προσπαθούσε με σπασμωδικές κινήσεις να καταφέρει κάτι, αλλά μόνο μια φορά έφτασε με αξιώσεις κοντά στην επίτευξη τέρματος, όταν το 84’ ο γρήγορος Βυζάς ξέφυγε στην ταχύτητα από τον Παλυβό, μπήκε από δεξιά στην περιοχή και γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Πεθαίνος στραβοκλώτσησε και έχασε την ευκαιρία. Αντίθετα ο Παννεμεατικός είχε άλλες δύο φάσεις με τον Σιδέρη, ο οποίος, με χαλαρωμένη την άμυνα του Αστέρα λόγω της μετακίνησης αμυντικών παικτών στην επίθεση, έπαιζε σχεδόν ανενόχλητος και έφτασε έτσι κοντά στο τρίτο τέρμα της ομάδας του, αλλά σούταρε και τις δύο φορές βιαστικά και άστοχα.
Tmgbi1aeΣυμπερασματικά ο Αστέρας, ιδίως μετά το 1 – 2, εμφάνισε αδυναμίες στον αγωνιστικό προσανατολισμό του και ήταν εμφανής η κακή ψυχολογία των παικτών του. Οι αλλαγές που επεχείρησε ο προπονητής του (αναγκαστικές και μη) δεν τον βοήθησαν και μάλιστα με έναν αντίπαλο που η αμυντική λειτουργία του ήταν προβληματική. Τώρα απαιτείται ψυχραιμία για να επανέλθει η ηρεμία στις τάξεις της ομάδας. Ο Παννεμεατικός άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις από τη μέση και μπροστά και δίκαια φεύγει νικητής από το Δερβένι.
Ο διαιτητής κ. Κεφιλής με λίγα επουσιώδη λάθη. Υπάρχει όμως ένα θέμα με τις κάρτες που δείχνει, το οποίο ενδεχομένως να του δημιουργήσει πρόβλημα όταν του τύχουν κακόπιστοι αντίπαλοι. Ο βοηθός του κ. Παπανικολάου ήταν αψεγάδιαστος, ενώ ο έτερος βοηθός κ. Σάνος δεν απέφυγε και αυτός τα λάθη.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Στεφάνι, Κουτρούλης, Μετεβελής, Κακογιάννης, Μπαλής, Βασιλάρης (λ.τρ. 4’ Λιθοξόου), Τάφα (57’ Πρίφτης), Αλούσι, Πεθαίνος, Χαφούς, Χάντης (68’ Βυζάς).
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ: Καρατασάκης, Μητράκος (62’ Παλυβός), Κοντογιάννης, Σταύρου, Ροθώνης, Αναγνωστόπουλος, Λούβρης, Κριαράς, Λεντέρης (90’ Κωστούρος), Λελούδας (92’ Μαντζιώρος), Σιδέρης.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr