Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Η Ελλάδα οφείλει επιτέλους να προστατεύσει τα σύνορα της

Η Ελλάδα οφείλει επιτέλους να προστατεύσει τα σύνορα της
Το περίεργο δεν ήταν ότι δύο από τους οκτώ τρομοκράτες που αιματοκύλησαν το Παρίσι εισήλθαν στην Ευρώπη από τα ελληνικά νησιά αλλά ότι αυτό δεν συνέβη και για τους υπόλοιπους 6.
Η Ελλάδα εδώ και μήνες αποτελεί το κύριο πέρασμα των Σύρων και Αφγανών στη Δύση, και αυτό οφείλεται στους επικίνδυνους για τα εθνικά συμφέροντα χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 Ξεπερνούμε τις αστείες όσο και επιζήμιες απειλές του υπουργού Αμυνας Π. Καμμένου στις αρχές του έτους προς τη Γερμανία ότι «εάν δεν μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη θα γεμίσει τη Δύση με τζιχαντιστές». Η Ελλάδα έμεινε στο ευρώ αλλά η Ευρώπη όπως φαίνεται δεν γλίτωσε από τους δολοφόνους του Ισλάμ.
Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έδωσε το μήνυμα προς τους διακινητές μεταναστών ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει με ελαστικότητα το προσφυγικό καθιστώντας την Ελλάδα τη κύρια πηγή εισόδου Ασιατών και Αφρικανών.
Οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί: Το 2012 και ενώ ο πόλεμος στη Συρία είχε ξεκινήσει από το 2011 είχαν εισέλθει στη χώρα μας περίπου 76.000 μετανάστες. Το 2013 έπεσαν στους 43.000 καθώς η κυβέρνηση ΝΔ είχε καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ανοίξει τα σύνορά της. Για τον λόγο αυτό έχτισε το φράγμα στον Εβρο ενώ οι δυνάμεις του Λιμενικού αντιμετώπιζαν με αποτελεσματικότητα τα κυκλώματα των δουλεμπόρων.
Από το 2015 η κατάσταση άλλαξε πλήρως. Υπολογίζεται ότι από τις αρχές του έτους έχουν εισέλθει στη χώρα μας πάνω από 422.000 πρόσφυγες, ορισμένοι από αυτούς μοιραία και αδίστακτοι τζιχαντιστές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε την Αμυγδαλέζα και οι εικόνες των ελεύθερων μεταναστών έκαναν τον γύρο του κόσμου. Οι Τούρκοι διακινητές χρησιμοποίησαν τις εικόνες αυτές αλλά και την αλλαγή της νομοθεσίας που έγινε ελαστικότερη ως προς την απονομή υπηκοότητας για να «διαφημίσουν» την Ελλάδα ως το ασφαλέστερο πέρασμα προς την Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως το τέλος του 2014 η αναλογία των εισερχομένων από τη θάλασσα σε σχέση με την Ιταλία ήταν 1 προς 9. Από τον Φεβρουάριο του 2015 η αναλογία αντιστράφηκε σε 9 προς 1.
Είναι σαφές ότι πρέπει να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στο Αιγαίο ώστε να ανασχεθεί το κύμα εισόδου των προσφύγων. Οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα, όπως αφελώς δέχθηκε ο κ. Τσίπρας στη Σύνοδο των Βρυξελλών. Με άλλα λόγια η χώρα μας οφείλει να προστατεύσει τα σύνορά της!

Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΔΥΣΗ

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ρωσία βυθίσθηκε στο πένθος από την πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οφείλεται σε έκρηξη βόμβας που είχαν τοποθετήσει τζιχαντιστές. Από την Παρασκευή η Ευρώπη θρηνεί τα θύματα από τις μαζικές επιθέσεις δολοφόνων του Ισλαμικού Χαλιφάτου στο Παρίσι. Η απειλή είναι κοινή και είναι αναγκαία η επαναπροσέγγιση της Ευρώπης με τη Ρωσία. Μία Σύνοδος Κορυφής θα μπορούσε να δώσει το μήνυμα της κοινής δράσης απέναντι στους τρομοκράτες του ISIS. Αρκετά με τις κοντόφθαλμες πολιτικές, επιτέλους και οι δύο πλευρές οφείλουν να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να χτυπήσουν τη ρίζα του κακού.

ΚΑΙ Η ΣΥΝΗΘΗΣ ΤΡΟΪΚΑ

Και ενώ η Ευρώπη είναι συγκλονισμένη από το μακελειό στο Παρίσι οι γραφειοκράτες της τρόικας ξεψειρίζουν τα νούμερα κλεισμένοι στα κιτάπια τους. Το ελληνικό πρόβλημα είναι βαθύτερο, δεν αντιμετωπίζεται με λογιστική προσέγγιση αλλά με πολιτικές ανάπτυξης. Η συμφωνία πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό, με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Αρκετά πια με τα δεκαδικά ψηφία που επικαλούνται οι τροϊκανοί, όταν έχουν πέσει έξω σε όλες τις εκτιμήσεις τους. Τα κόκκινα δάνεια μπορούν να αντιμετωπισθούν με μία συμβιβαστική λύση, αλλιώς τα νούμερα δεν θα συγκλίνουν ποτέ…
 e-typos.com