Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με αποφάσεις μετακινήσεων ή και υποβάθμισης υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:


            «Με αμφισβητούμενες -από πολιτικής, νομικής και διοικητικής άποψης, αποφάσεις- που δημοσιεύονται στη Διαύγεια. ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης προσπαθεί να εξυπηρετήσει το κομματικό του πελατολόγιο και να εξαργυρώσει κομματικές επιταγές.
              Για την ικανοποίηση της κομματικής του πελατείας, το τελευταίο διάστημα, δεν διστάζει να μετακινεί ή και να υποβιβάζει υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), καταστρατηγώντας την ισχύουσα νομοθεσία και δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της.
              Δίχως να έχει ακόμη εφαρμοσθεί το σύστημα επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων, ο κ. Υπουργός με αποφάσεις του ορίζει νέους προϊσταμένους, χωρίς καμία διαδικασία αξιολόγησης, ενώ παράλληλα υποβαθμίζει υπαλλήλους δίχως να εφαρμόζει τη νομοθεσία.
              Έτσι δημιουργείται σημαντική αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, καθώς και ένα αίσθημα αδικίας και κατάλυσης της αξιοκρατίας στο προσωπικό με τον κίνδυνο αρνητικών επιπτώσεων, τόσο για το ίδιο το προσωπικό, όσο και για την αποτελεσματική, ασφαλή και αποδοτική λειτουργία μιας τόσο νευραλγικής υπηρεσίας.
              Θα είχε σημαντικό ενδιαφέρον να ενημερωθούμε με ποιά κριτήρια και για ποιο λόγο μετακινεί και υποβαθμίζει, ο κ. Υπουργός, προσωπικό της ΥΠΑ και για ποιους λόγους δεν εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις περί επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων;
            Αντί να ενισχύεται περαιτέρω και να ενδυναμώνεται η αποτελεσματική λειτουργία της ΥΠΑ, ως μιας εξαιρετικά νευραλγικής υπηρεσίας για την εύρυθμη λειτουργία των αεροδρομίων και την ασφάλεια των αερομεταφορών, η υπηρεσία οδηγείται με τις επιλογές του κ. Υπουργού σε προβλήματα και σε νέες “Συμπληγάδες”.   
              Ο κ. Σπίρτζης συνεχίζει ακάθεκτος το καταστροφικό του έργο στον τομέα ευθύνης του, υλοποιώντας το άγγιγμα του Μίδα από την ανάποδη, όμως: “ότι αγγίζω γίνεται στάχτη”!».